elmi18 28.08.07, 12:29 cześć jak będziesz po wizycie u dr JJ daj znać jakie wrażenia.ja też leczyłam się do tej pory w Provicie.mam za sobą 3 iui i 1 IMSI (efekt - brak ciąży ) mam endometriozę.zaczynam poważnie myśleć o klinice Centrum dr JJ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samanta25 Re: cezar684 :) 28.08.07, 13:25 Przepraszam że się wtrącę Ja też byłam pacjentką Provity, mam za sobą 3IUI i 3 programy nieudane i też mam endometriozę Byłam w czerwcu u dr JJ i moje wrażenia z wizyty są super. Bardzo miły lekarz, nie patrzył "krzywo" że jestem pacjentką innej kliniki, bardzo rzeczowy. Nie krytykował dotychczasowego leczenia itp. Mam nadzieję, że zmiana kliniki przyniesie nam szczęście ******** 72 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery ... świat się pomylił...... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar684 Re: cezar684 :) 28.08.07, 18:19 Witaj, jutro mam wizytę i na pewno dam znać jakie były moje odczucia, trochę się denerwuje, nowy lekarz!? Ja miałam też 3 iui i 3 IVF, oczywiście wszystkie nie udane. Pozdrawam. Odpowiedz Link Zgłoś
alu00 Re: cezar684 :) 28.08.07, 22:43 Dziewczyny, doktor JJ jest naprawdę miły a klinika robi wrażenie, ale ja nie mam do niego zaufania. Podchodziłam u niego 3 razy do IUI. Praktycznie nie zrobił mi żadnych badań. Dwa podejścia na naturalnym cyklu. Nawet nie wiedziałam, ze coś można brać. Trzecie chciał zrobić tak samo. Kiedy zaczęłam drążyć temat, ze może coś jest nie tak z hormonami (ze względu na mój wiek). Zaproponował mi acard. Byłam zdziwiona i powiedziałam, ze nie będę tego łykac, bo mam problemy ze śluzówką żołądka. Wtedy dopiero na moje wyraźnie pytanie, jakie hormony powinnam zbadać, wskazał na fsh i lh.Okazało się, ze są podwyższone). Przed trzecią inseminacją zapisał mi 3 ampułki menpouru i kazał zastanowić się nad invitro , chociaż podczas pierwszej wizyty powiedział, ze ja do invitro się nie kwalifikuję. Niestety nie zapytałam wtedy, dlaczego. Ogólnie miałam wrażenie, ze nie bardzo się zastanawia nad tym, co mi propnuje. Ja z Krakowa wolałam jeździć na drugi koniec Polski, chociaż do kliniki dr JJ jedzie się ode mnie 10 minut samochodem. Może po prostu miałam pecha. Dodam, ze rózni lekarze wypowiadali się już na ten temat, że w Krakowie nie ma się gdzie leczyć. Co więcej, kiedy byłam w ciązy nie wskazywano na żadnego lekarza, któremu można by zaufać robiąc usg genetyczne. Zauważyłam jednak posty od dziewczyn, którym doktor JJ pomógł i są matkami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cezar684 Re: cezar684 :) 29.08.07, 22:27 Cześć elmi, już jestem po wizycie u dr.JJ. Wrażenie pozytywne, klinika mniejsza od provity, wizyta punktualnie, dr.sympatyczny. Zlecił badania kariotyp, które powinniśmy byli mieć zrobione przed 3 IVF, żeby wykluczyć wady genetyczne, związane z problemem niepłodności. Tak naprawdę to przez tyle lat leczenia nie wiele miałam zleconych badań (mąż z reszto też)poza hormonami. Nie są to tanie badania, ale pozwolą na ocenę, czy jest sens przystąpić do kolejnej próby IVF, a nie skorzystania z komórki dawczyni (to pomysł provity), moje hormony są ok. Również mój mąż zrobił badanie na chromatynę, to także da obraz czy warto próbować... Dr uważa, że powinnam iść również innym protokółem (inne leki), ze względu na moją słabą stymulacją. Ale co klinika to innych sposób leczenia..., ale przez to, niektóre z nas mają mozliwość spróbowania w kilku. Uważam, że provita jest ok, rozwija się bardzo prężnie,polecam, bo również są tam fachowcy, ale wszystkim nie pomogą. Dlatego powstają i są inne ośrodki, a my szukamy w nich pomocy... Ja teraz skorzystam z kliniki IVF w Krakowie i będzie to moja już ostatnia próba, mam nadzieję, że mi się uda przystąpić do kolejnego IVF, jeżeli nie, to trzeba będzie poddać się i żyć dalej.Uważam, że zrobiłam dobrze wybierając klinikę IVF w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
elmi18 Re: cezar684 :) 30.08.07, 11:59 ciesze się ,że jesteś zadowolona z pierwszej wizyty ja zbieram opinie odnośnie kliniki dr JJ i jestem już prawie pewna, że też zwrócę się do Niego o pomoc.nie jest to jeszcze pewne na 100% ale na 90 .życzę Ci powodzenia. mam nadzieję że ta klinika to będzie strzał w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: cezar684 :) 30.08.07, 14:55 Cezar a jaki protokół proponował Ci lekarz i jakie leki ?? Bo ja też niestety mam słabą reakcję na stymulację ( Kiedy masz zamiar przystępować do kolejnego programu ? POWODZENIA )) ******** 72 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery ... świat się pomylił...... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar684 Re: cezar684 :) 30.08.07, 19:54 Samanta, wszystko wyjaśni się po badaniach genetycznych (6 tyg.trzeba czekać na wyniki), czy w ogóle jest sens przystępować do kolejnego IVF. Jezeli tak to do kolejnego zabiegu przystąpiłabym chyba w styczniu. Nie pytałam o szczegóły kolejnej próby, bo wszystko zależy od wyników kariotypu i chromatyny. Dr JJ miał zastrzezenia do moich protokółów, uważa, że nie powinnam brać sterydów, są też ponoć lepsze leki, tańsze, szwajcarskie (pomagają lepiej stymulowac się) można je kupić za połowę ceny (menopuru,puregonu)w Czechach, ale zapomniałam ich nazwy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: cezar684 :) 31.08.07, 09:51 Dr pewnie mówił o merionalu, jego można kupić w Czechach za ok. 40zł za 75IU Trzymam kciuki za wyniki A badania genetyczne ja robiłam rok temu jeszcze w provicie przed 2 programem ******** 72 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery ... świat się pomylił...... Odpowiedz Link Zgłoś
elmi18 Re: cezar684 :) 31.08.07, 13:09 możesz mi napisac ile kosztowały Was badania genetyczne które zlecił Wam teraz dr JJ. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: elimi18 31.08.07, 14:03 na stronie kliniki jest cennik i tam pisze że kariotyp u jednej osoby kosztuje 320zł ******** 72 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery ... świat się pomylił...... Odpowiedz Link Zgłoś
elmi18 Re: elimi18 31.08.07, 14:16 dzięki czyli trzeba liczyć 2x 320. jak wygląda to badanie i kiedy trzeba za nie zapłacić ? w dniu badania ? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: elimi18 31.08.07, 16:06 Jeśli lekarz zleci Wam kariotypy to faktycznie trzeba płacić 2x320zł Można zrobić te badania na NFZ tylko trzeba mieć skierowanie od lekarza i wskazania do tego. A jak to wygląda - tak jak badanie hormonów - pielęgniarka pobiera krew a na wyniki czeka się w zależności od laboratorium od 3tyg. do 3 m-cy nawet ******** 72 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery ... świat się pomylił...... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar684 Re: cezar684 :) 31.08.07, 22:39 Witaj Elmi, już wiesz ile kosztuje kariotyp, trzeba płacić od razu, my jechaliśmy bezpośrednio do labolatorium tam zapłaciłam 2x300. Dr.JJ dzwonił do szefowej labol., żeby zrobić od razu badania,bo my nie z Krakowa, ani okolic, i trzeba by było specjalnie brać znowu urlop i przyjechać ponownie.Miło ze strony dr.JJ. Chromatyne nasienia robilismy bezpośrednio w klinice, przyjemność za 360,-zł.Ale co to za wydatki, wobec tego co już wydaliśmy, oby tylko był skutek zamierzony!!! Faktycznie jak wejdziesz na stronę kliniki, to tam są ceny. Pierwsza wizyta 120,-z usg i konsultacją. Pozdrawiam, i zycze miłego wekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
elmi18 Re: cezar684 :) 03.09.07, 12:51 dzięki * tak pytałam o koszt tych badań ponieważ byc może też będziemy musieli je wykonać.mamy za sobą 1 nieudane in vitro ( IMSI).choć ja mam cały czas wrażenie że u nas duży wpłw na porażke były kłopoty przy transferze gin. nie potrafił ich wprowadzić do macicy chyba po 3 próbach dopiero podobno się udało... Odpowiedz Link Zgłoś