rzeszowiankaa 12.09.07, 15:45 Cześć. Wykryto u mnie agalactiae streptococcus. Czy któraś z Was to miała i wyleczyła (jak)? Czy można zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko mając taką bakterię? Piszcie wszystko co wiecie na ten temat, Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronusia_33 Re: agalactiae streptococcus 12.09.07, 19:04 Najlepiej Duomox przez 7 dni + Macmiror przez 12 dni. Potem Lactovaginal i kontrolny posiew. spec od bakterii Odpowiedz Link Zgłoś
paula08 Re: agalactiae streptococcus 13.09.07, 12:11 Spokojnie to sie leczy, mialam, wyleczylam antybiotykiem (nie pamietam jakim),nie bylo powrotow, mam zdrowe dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja20 Re: agalactiae streptococcus 14.09.07, 20:47 Pewnie mozna zajść i urodzić zdrowe dziecko, mnie sie nie udało - poroniłam. Wykryto u mnie tę bakterie, lekarz stwierdził, ze prawdopodobnie przyczyniła sie do infekcji następnie przedwczesnego porodu.Dlatego namawiam do wytępienia tego paskudztwa.Brałam antybiotyk mam nadzieje, że sie pozbyłam nieproszonych gości;/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś