aga7923 14.11.07, 22:00 Dziewczyny, czy któraś z Was wie coś na temat przeciwwskazań do laparo - głównie chodzi o otyłośc???? Proszę o jakiś informacje, Wasze doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ririki Re: Otyłośc a laparoskopia 14.11.07, 22:18 Na pewno otyłość nie jest przeciwwskazaniem do zrobienia laparo. Wręcz przeciwnie: niektórzy lekarze nie chcą robić jakichkolwiek zabiegów metodą laparoskopową u ludzi bardzo chudych (mówię tu o baardzo chudych!). Nie wiem, jakie mogą być inne przeciwwskazania. Trzymaj się! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga7923 Re: Otyłośc a laparoskopia 14.11.07, 22:31 ririki - Dzięki za tak szybką odpowiedz. Mam podejrzenie obustronnych wodniaków jajowodów, po uzgodnieniu z lek.prowadzącym prawdopodobnie uda sie ocalic jajowody, bynajmniej usłyszała, iż otyłośc może wpłynąc na zabieg. Również mnie to zszokowało. Muszę się jeszcze spotkac z jednym lek - życie kobiet jest przechlapane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ririki Re: Otyłośc a laparoskopia 14.11.07, 22:54 Moje życie, od ponad dwóch lat też toczy się wokół lekarzy Niestety, nic nie wiem o wodniakach Na jakiej podstawie lekarze podejrzewają, że masz wodniaki? R. Odpowiedz Link Zgłoś
aga7923 Re: Otyłośc a laparoskopia 14.11.07, 22:59 Moje od 4lat... Podejrzenie - po HSG, piszą podejrzenie, aczkoliwek jest to na 99%, Bałam się, że usunięcie jajowodów to jedyne rozwiązanie, na szczęście-NIE, U mnie zaczęło się od tarczycy - niedoczynnośc, w efekcje Hashimoto, parę miesięcy podejrzenie PCOS, które na nieszczęście się potwierdziło, a tera jeszcze to - wodniaki... To niczym ruszyc, g...a śmierdzi!!! Wciąż jestem dobrej myśli, aczkolwiek ...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś