Dodaj do ulubionych

Przestroga przed CLO

27.11.07, 11:43
Czesc dziewczyny! Ostatnio Wam pisalam ze sie udalo i jestem w ciazy..tak jestem,ale stalo sie cos strasznego...Mialam blizniaki...drugie dziecko okazalo sie ze zamieszkalo w moim lewym jajowodzie...
wszystko bylo dobrze do zeszlego piatku kiedy to sie obudzilam i poczulam straszny bol w brzuchu a jak wstalam nastapil krwotok, pogotowie zawiozlo mnie na Lutycką, badanie wstepne wykazalo ze ciaza jest i ze poronienie moze nastapic, dali mi srodki przeciwbolowe i polozyli na oddzial...niestety bol nie mijal, a byl coraz gorszy..od 9 do 17 nikt nie wiedzial co mi jest...ok 18 podeszla pielegniarka i jej powiedzialam ze mnie strasznie rwie w ramionach i serce boli i ledwo moge oddychac, rekacja byla natychmiastowa, zabrali mnie na dokladniejsze badania USG, nie wewnatrzmaciczne ale poza no i sie okazalo ze pekl jajowod i ze mam krwotok do brzucha....liczyly sie minuty w tym momencie, szybka zgodna na operacje i juz lezalam na stole..operacja trwala 2 h, wszystko oczyscili i zszyli jajowod...
dzis minelo 12 dni od tej chwili, w czwartek wyszlam ze szpitala..ledwo chodze i mam ogromny szew na brzuchu, ale drugie dziecko zyje i musze o nie walczyc...
w kazdym razie lekarze stwierdzili ze przyczyna byla w CLO. Nie jest rzeca normalna by w organizmie bylo tak duzo komorek jajowych. dziewczyny jak macie byc w ciazy to bedziecie, ale blagam nie bierzcie tego swinstwa...gdyby nie ten lek dzis nie wygladalabym tak jak wygadam i nie musialabym uciekac przed smiercia...

Pozdrawiam i zycze zdrowych dzieci!!!
Obserwuj wątek
    • perelka110 Re: Przestroga przed CLO 27.11.07, 12:24
      Korysiu ja się z Tobą nie mogę zgodzić, ja po CLO mam pięknego i zdrowego
      syneczka, który w tej chwili ma 37 dni. Każdy organizm jest inny i inaczej
      reaguje na dany lek, więc nie można powiedzieć że to jest to wina CLO. Czasami
      tak się dzieje, że zarodek zamiast zagnieździć się macicy zostaje w jajowodzie
      (dzieje się to nawet u zdrowych kobiet, które nie przyjmowały żadnych leków).
      Życzę Ci zdrowia i spokojnej ciążysmile
      • oska81 Re: Przestroga przed CLO 27.11.07, 12:46
        Może coś w tym jest, byłam stymulowana CLO, 2 razy byłam w ciąży i 2 razy
        poroniłam, druga ciążę prawie 3 tygodnie temu. I miałam ciążę bliźniaczą,
        wewnatrzmaciczną i pozamaciczną, leżałam w szpitalu 3,5 tygodnia, pozamaciczna
        uległa resorpcji, obumarła wcześnie, natomiast wewnatrzmaciczna rozwijała się,
        beta rosła, trochę zwolniona była przez pozamaciczną, ale niestety, ciąża jednak
        obumarła, organizm sam nie chciał się uporać z ciążą i zapodali mi cytotec na
        wywołanie poronienia. Na szczęście obyło się bez łyżeczkowania, wszystko samo
        ładnie się oczyściło.

Korysia życzę Ci z całego serca, aby ta wewnątrzmaciczna rozwijała się
        prawidłowo i żebyś urodziła slicznego zdrowego bobasa. Mnie to dane niestety nie
        było. Czekam na kolejną szansę, również na clo, bo inaczej się nie da, coś za
        coś niestetysad
        • anulka59 Re: Przestroga przed CLO 27.11.07, 13:04
          Ciąże pozamaciczne zdarzyć się mogą nawet i bez clo-przecież bliźniacze ciąże
          były i są i to nie tylko u kobiet stymulowanych clo(też jedna maciczna druga
          pozamaciczna).A co z dziewczynami które biorą gonadotropiny?One dopiero grożą
          ciążą mnogą.To że u Ciebie wystąpiła ciąża pozamaciczna a wcześniej byłaś
          stymulowana clo to dla mnie zbieg okoliczności.Sama mam synka dzięki clo właśnie
          bo gdyby nie ten lek to wcale nie zaszłabym w ciążę(w ogóle nie
          jajeczkuję).Przykro mi że przeszłaś przez taki koszmar ale apel o niebranie clo
          trochę mnie dziwi-postaw się w mojejej sytuacji mam nie brać clo bo grozi mi
          ciąża mnoga czyli mam nie mieć dzieci.Niestety takich jak ja jest wiele.A to że
          masz bliznę nabrzuchu to to jest problem?Dla mnie nie dla mnie liczy się to że
          żyjesz i masz szansę na donoszenie ciąży.Pozdrawiam i trzymam kciuki za szcz
          ęśliwe rozwiązanie.
    • molonela Re: Przestroga przed CLO 27.11.07, 14:12
      bardzo Ci wspołczuje tego, co przeszłaś i życzę pomyslnego przebiegu
      ciazy i szczesliwego rozwiazania
      jednak nie mogę się zgodzic ze stwierdzeniem "jak macie byc w ciazy
      to bedziecie" - to nieprawda niestety, wiele dziewczyn nigdy nie
      zajdzie w ciąze ot tak, wielu udać się może dopiero po ostrej i
      długiej walce
    • alinka761 Re: Przestroga przed CLO 27.11.07, 15:09
      Bardzo mi przykro,że to Cię spotkało ale tak jak piszą
      dziewczyny,ciąże pozamaciczne zdarzają się również u kobiet,które
      nie biorą leków.
      Ja dzięki Clo mam dziś 5 miesięczną,zdrową córeczkę.
      Życzę Ci zdrowia i oby ciąża przebiegała do końca szczęśliwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka