Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

04.08.03, 11:58
Postanowiłam napisać na forum bo czuję się bardzo osamotniona.
Od roku jestem mężatką i od tego czasu staramy się o dziecko. Martwię się że
nic z tego nie będzie. Jestem po dwóch operacjach obie z komplikacjami:
- pierwsza pęknięta torbiel jajnika rozerwała go co spowodowało krwotok
(pozszywali, przy okazji usunęli wyrostek).
Niestety w wyniku zaniedbania powstał stan zapalny, przetoka, gronkowiec
złocisty – druga operacja, usunięcie skutków pierwszej, zrostów i torbieli
drugiego jajnika wraz z jego fragmentem.

06.08 mam HSG, długo nie mogłam znaleźć lekarza który potraktowałby mnie
poważnie. Jeśli któraś z Was miała choć częściowo podobne problemy proszę
niech do mnie napisze.

Nikt z rodziny i znajomych nie wie o tym co mnie dręczy, nie umiem z nimi o
tym rozmawiać. Ranią mnie ich ciągłe pytania o to kiedy wreszcie zajdę w
ciążę, a ja boję się że nigdy nie zostanę mamą.
Obserwuj wątek
    • Gość: kreska76 Re: Proszę o pomoc IP: *.setup.com.pl 04.08.03, 12:07
      Kinia, nie martw się na zapas,to Ci niestety nie pomoże a na pewno zaszkodzi.
      W dzisiejszych czasach nie z takimi rzeczami lekarze-specjalisci sobie radzą,
      więc i na nas przyjdzie czas i pora. Najważniejsze to trafić do specjalisty a
      nie do dorobkiewicza. Napisz skąd jesteś, może ktoś Ci poleci sprawdzonego
      lekarza - a to połowa sukcesu, gdy kobieta czuje , że jest pod fachową opieka.
      • kinia251 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 12:25
        Jestem z Warszawy, narazie prowadzi mnie lekarz ginekolog z Przychodni
        Rejonowej. To bardzo sympatyczny człowiek od pierwszej wizyty powiedział, że
        nie ma na co czekać i skierował mnie na USG (czy nie ma nowych torbieli) a męża
        na badanie nasienia. Ponieważ jego wyniki były w normie skierował mnie na HSG.
        Jak przyjdę z wynikiem powie mi co dalej czy dalej będzie mnie prowadził czy
        skieruje dalej. Poradził mi Białystok www.dziecko.sitech.pl Jeśli wiecie coś o
        tej klinice to bardzo proszę o radę.
    • lidek0 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 12:32
      Bardzo dobrze Cię rozumiem, sama walczyłam o dziecko 5 lat. Po drodze
      poronienie i ciąża pozamaciczna. Wiem tez jak ważna jest rozmowa z innymi
      ludźmi w tym znajomymi. Ich pytania nie będą tak bolały jak powiesz o swoich
      problemach. Poza tym może któreś z nich ma podobne doświadczenia i może się
      nimi z Wami podzielić. Bardzo często nie wiadomo, że np. koleżanka z pracy na
      podobne problemy i już jakieś doświadczenia, które mogą pomoc. Ważny jest dobry
      lekarz i badania, żeby wszystko co można wykluczyć.
      Ja w końcu trafiłam na wspaniałą lekarkę i służę namiarami. Ja sama mam
      znajomych z problemami i rozmowy bardzo nam pomagały
      Musisz myśleć pozytywnie, na pewno Wam też się uda
      pozdrawiam
      • kinia251 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 12:37
        Bardzo Wam dziękuję za słowa pocieszenie. To dla mnie ważne, że ktoś rozumie to
        co czuję. Jeśli możesz podać mi kontakt do swojego lekarza będę bardzo
        wdzięczna. Jestem na etapie zbierania wszelkich dostępnych informacji, które
        mogą mi pomóc.
        Pozdrawiam
        • bella76 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 12:59
          Wydaje mi sie, ze twoj lekarz na razie prowadzi cie dobrze, aczkolwiek dziwi
          mnie to, ze skierowal cie do bialystoku skoro jestes z warszawy - w warszawie
          jest bowiem jedna z najlepszych klinik leczenia nieplodnosci w polsce -Novum.
          Ta w bialymstoku tez jest b.dobra ale po co jezdzic w ta i z powrotem skoro
          masz wszystko na miejscu?
          Nie martw sie na razie, przed toba jeszcze wiele badan i dopiero po nich
          lekarze stwierdza co dalej. Teraz jest tyle technik i metod leczenia
          nieplodnosci, ze na pewno i tobie sie to uda, czego ci serdecznie zycze.
          bella
          • beata5555 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 13:03
            Wydaje mi się że różnica polega na cenie.
            Warszawa ma najdrożej.
            Pozdrawiam.
            • bella76 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 13:43
              beata5555 napisała:

> Wydaje mi się że różnica polega na cenie.
              > Warszawa ma najdrożej.

Moze faktycznie o to chodzi, ale jak sie doliczy dojazdy, noclegi, bo czasami
              trzeba kilka dni z rzedu chodzic na usg albo badania, to w sumie wychodzi chyba
              podobnie. Ale moze sie myle, pewnie trzeba to sobie obliczyc.
              Pozdrawiam rowniezsmile
            • kinia251 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 13:49
              Może wiecie jak wyglądają ceny w Novum. Do tej pory słyszałam tylko, że to
              dosyć droga klinika, ale wiem to tylko od przypadkowych osób. Może wiecie np.
              ile kosztuje wizyta albo dla porównania jakieś badanie, bądź zabieg?
              • bella76 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 14:17
                kinia251 napisała:

> Może wiecie jak wyglądają ceny w Novum. Do tej pory słyszałam tylko, że to
                > dosyć droga klinika, ale wiem to tylko od przypadkowych osób. Może wiecie np.
                > ile kosztuje wizyta albo dla porównania jakieś badanie, bądź zabieg?

Ja wiem, bo sie tam leczesmile
                Przykladowe ceny:
                Pierwsza wizyta - 100zl. Kazda kolejna wizyta 50 nawet jesli jest z usg.
                Badanie nasienia - 90zl; in vitro ok5500, inseminacja bodajze ok. 700zl ale
                tego nie jestem pewna.
                moge tez podac ci ceny roznych badan, np. hormonow, hiv, testy friberga itd, w
                zasadzie wiekszosc mam wypisanych tylko musisz mi podac co cie interesuje.
                • kinia251 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 14:22
                  Dzięki na razie to mi wystarczy chciałam się tylko dowiedzieć na jakiego rzędu
                  koszty muszę się przygotować. A co będzie mi potrzebne dalej dowiem się jak
                  będę mieć wyniki HSG.
                  Pozdrawiam
        • lidek0 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 13:33
          Moja lekarka to dr Marzena Padzik Moczydłowska. Przyjmuje niestety tylko
          prywatnie we wtorki i czwartki od 16 do ostatniej pacjentki, tel 611 87 43, ma
          w gabinecie USG. Pracuje w św.Żofii. Dzięki niej dziś mam dziecko
          pozdrawiam
          • kinia251 Re: Proszę o pomoc 04.08.03, 13:40
            Dziękuję za informację. Mam nadzieję, że też kiedyś będę szczęśliwą mamą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka