Dodaj do ulubionych

inseminacja-Ankieta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 12:44
Cześć Dziewczyny,
szykuję się do swojej pierwszej inseminacji i oczywiście zastanawiam się
jakie mam szanse. Wiem, że każda ins to ok. 10% szans, ale ciekawa jestem
jak było u Was. Jeśli któraś z aWas zaciążyła w wyniku ins to proszę
napiszcie krótko-która to była ins i jakie miałyście problemy wcześniej (ja
mam za wysoką pro, a mąż troszkę słabe plemniczki)
Pozdrawiam,
kasia
Obserwuj wątek
    • larvva Re: inseminacja-Ankieta 14.08.03, 14:08
      ja mam pcos, maz - "nierowne" plemniki (wyniki wahaja sie od 3mln do 20mln,
      czasem sporo z nich szybko obumiera, choc mamy szczescie ze w waznych chwilach
      [jak iui] sa w bdb kondycji).

od dluzszego czasu leczenie u roznych lekarzy-magikow, od kwietna w nOvum. Tu
      zaproponowano iui - oto ich przebieg:

1 cykl - 5-9dc 1x clostibelgyt, 2x metformin, po owulacji 2x duphaston,
      1-sze iui, nieudane, bhcg 0

2 cykl - 5-9dc 1,5x clostibelgyt, 2x metformin, po 16dc 2x duphaston, wiele
      pecherzykow, sporo podwojnych ale zadne nie dojrzaly,
      iui odwolane

3 cykl - 5-9dc 0,5x clostibelgyt, 1x metformin, po owulacji 2x duphaston,
      2-gie iui, pecherzyk nie pekl w terminie, po peknieciu pecherzyka 3-cie iui,
      czekam na ostateczne potwierdzenie ze niestety nieudane (w 11dni po iui bhcg
      1,47)

kolejne cykle beda juz przygotowaniem do in vitro
      • Gość: kasia Re: inseminacja-Ankieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 14:16
        Larwo,
        Bardzo dzięmuje za odzew. Widzę, że leczymy sie w tej samej klinice, tylko ja
        ciut dłużej. Z tego co napisałaś zrozumiałam, że już nie będziesz miała więcej
        ins, jeśli możesz to napisz dlaczego tylko dwie. Pozdrawiam Cię cieplutko
        (trzymam kciuki za Twoje HCG- niech podskoczy!!!)
        Kasia
        • larvva Re: inseminacja-Ankieta 14.08.03, 14:48
          smile moze sie kiedys minelysmy na korytarzu smile
          dosc dlugo sie staramy, leczenie u innych lekarzy to byla porazka, a teraz
          leczymy sie w novum i ze wzgledu na moje pco (i wiek), miejsce zamieszkania,
          czas leczenia i dotychczasowe efekty, przyjelismy taka opcje. nasza dr
          poczatkowo przedstawila nam taka linie leczenia, na ktora sie zgodzilismy.
          teraz podpytywala sie czy nie chcemy sprobowac jeszcze raz iui, ale nas to
          sporo kosztuje (mieszkamy poza polska i nasze organizmy nie sa w stanie
          spokojnie przygotowac sie do iui, gdy przylatujemy tylko na chwile do w-wy).
          do in vitro wezme prawie miesieczny urlop z pracy (bezplatny, bo wyczerpalam
          juz cala pule urlopu wypoczynkowego na iui).
          • Gość: kasia Re: inseminacja-Ankieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 15:10
            No tak, doskonale Cię rozumiem, leczenie na odłegłość jest faktycznie bardzo
            skomplikowane i uciążliwesad Ja będę miała pierwszą ins, ale do tej pory nie
            rozmawiałam ze swoim doktorkiem ile ins ma sens, muszę go dopytać o
            szczegółówy plan. Jak narazie mam nadzieję na sukces, bo właśnie dzisiaj
            odebrałam wynik prol (paskudy z któą walczyłam i jest 10 jednostek, czyli
            spadła b. łądnie). Dodało mi to skrzydeł. No, ale pewnie nie na długo, bo
            zaraz coś innego wyjdzie.
            Larwo, życzę Ci dużo powodzenia przy IVF i do zobaczenia na korytarzu novum...
            Trzymaj się Ciepło
            • larvva Re: inseminacja-Ankieta 14.08.03, 15:20
              moje hormonki tez teraz sie uspokoily, kompletuje wszystkie wyniki - i ku mojej
              radosci nie mam wiecej problemow (zostaly mi tylko do odebrania cytogenetyczne
              i hiv) jestem wiec pelna dobrych mysli.
              tobie rowniez powodzenia!
              a u kogo sie leczysz? moja dr prowadzaca jest dr staroslawska, choc ostatnio
              byla na urlopie i zajmowali sie mna dr sowinska i dr zamora.
              • Gość: kasia Re: inseminacja-Ankieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 16:09
                leczę się u Zamorki. Na początku nie zrobił na mnie oszałamiającego wrażenia,
                ale z czasem przekonałam się,że to świetny fachowiec i miły człowiek, tylko
                cholernie małomównysmile! Wszystko z niego muszę wyciągać siłą. A jak Twoje
                wrażenia ze spotkania z nim?
                • larvva Re: inseminacja-Ankieta 14.08.03, 19:35
                  smile pierwsze wrazenie podobne - spokojny, malomowny a przy tym szalenie
                  sympatyczny, rzeczowy
                  wiele dziewczyn na niego narzekala ale wg mnie jest bardzo fajny
                  • larvva Re: inseminacja-Ankieta 14.08.03, 19:38
                    a! moja dr prowadzaca jest dr staroslawska - czasami, podczas rozmow z nia
                    czuje sie tak jakbym rozmawiala z mama-lekarzem. szalenie ciepla kobieta.
                    • Gość: kasia Re: inseminacja-Ankieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 23:36
                      Larwo,
                      ja miałam kontakt tylko jeszcze z dr. Lewandowskim, też bardzo spokojny i miły
                      człowiek. Niestety, Twojej Pani dr nie znam, ale myślę, że w novum akurat cały
                      personel zostałstarannie dobrany i wszyscy zasługują na sympatie i uznanie, są
                      prawdziwymi specami.

Dagmaro, przykro mi, że Twoje ins się nie powiodły, ale najważniejsze , że i
                      tak doczekałaś się na swoje maleństwa, czego bardzo serecznie Ci gratuluję.
                      Dzxiękuję za Twoje życzenia, mam nadzieję, że i ja się wreszcie doczeam na
                      swojesmile.
                      Buziaki dla Was wszystkich
                      Kasia

P.S. Do Dagmary- Właśnie kiedy piszę tego posta, słucham jednocześnie CNN i
                      okazuje się, że u Was(East Coast) masowy brak prądu. Mam nadzieję, że to tylko
                      awaria i nie potrwa długo.
                      • Gość: Dagmara Do Kasi IP: *.newark-26-27rs.nj.dial-access.att.net 15.08.03, 17:16
                        Kasiu,

Nigdy nie mozna tracic nadziei. Jestem najlepszym przykladem na to, ze wiele
                        nieudanych prob nie znaczy, ze nalezy sie poddac.

Masowy brak pradu na szczescie nie objal nas
    • Gość: Dagmara Re: inseminacja-Ankieta IP: *.newark-01-02rs.nj.dial-access.att.net 14.08.03, 17:58
      Kasiu,

Ja mialam szesc inseminacji
      • Gość: Fionka Do Dagmary IP: *.NYCMNY83.covad.net 14.08.03, 18:34
        Gość portalu: Dagmara napisał(a):

> Kasiu,
        >
        > Ja mialam szesc inseminacji
        • Gość: Dagmara Do Fionki IP: *.newark-26-27rs.nj.dial-access.att.net 15.08.03, 17:09
          Fionka --

Oczywiscie, ze Cie pamietam; czesto o Tobie mysle! Jestem naprawde
          zaskoczona, ze pamietasz, kiedy Male sie urodzily! Tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka