Gość: Wiktoria IP: *.sokolowice.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 01:11 Ciebie i Mery881. Pozrdawiam! Trzymaj sie ciepło i napisz proszę co u Ciebie słychać? Wiki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larvva Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b 21.08.03, 09:19 pozwalam sobie odezwac sie w imieniu piegooska, ktory sie urlopuje - mam nadzieje ze niedlugo do nas wroci wspominala o poniedzialku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 09:24 Cześć Larwo!!! Powiedz czy masz jakąś wiedzę na temat jaki wpływ na nasienie męża może mieć przebyta w dzieciństwie świnka. Bylismy u lekarza który bada przez oko (zapomniałam nazwy) i powiedziała nam Pani wykonująca badanie że widać zmiany w jądrach. Nie robilismy jescze badania nasienia. Do tego ten problem z odchudzaniem Meridią który mnie blokuje i nie wiem ile czasu mam czekać żeby się pozbyć "tego" z organizmu żeby nie było niebezpieczeństwa powiklań. Ja mam 25 lat a mąż 38 i nie chcemy juz zbytnio czekać. Jeśli coś wiesz napisz proszę. Pozdrawiam. Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b 21.08.03, 09:31 niestety nie mam zielonego pojecia... ale wiekszosc dzieci przechodzilo przez swinke, wiec moze to nie bedzie nic zlego? zreszta, nie ma reguly - moj maz nigdy nie chorowal, a nasienie ma bardzo zmienne. raz calkiem ok, raz fatalne. dobrze jest zrobic badanie nasienia - zawsze to wiecej info. przemknal mi przed oczyma tytul twojego postu o odchudzaniu, ale jeszcze do niego nie dotarlam. no to jestesmy w tym samym wieku ja dobijam wlasnie do 25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 09:36 Ja bedę mieć 25 latek 14 września a TY? Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b 21.08.03, 09:54 czyli jestescie rowiesnicami z livja i prawie ze mna - ja 25 pazdziernika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 09:28 Przepraszam że pytam bo może już o sobie coś pisałaś na tym forum ale gdybyś była tak miła i powiedziała (napisała mi) coś na temat Twoich starań etc. byłoby mi miło. Oczywiście jeśli tylko masz ochotę. Pytam bo strasznie się czuje kiedy sobie uświadamiam że moje życie zaczyna sie kręcić wokół zajścia w ciążę. Pozdrawiam Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
livja Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b 21.08.03, 09:49 Hej Dziewczęta, pozwolę sobie wtrącić się do Waszej rozmowy Wiki, jesteśmy rówieśniczkami, ja skończę 25 lat 13 września Co do świnki przebytej przez mężczyznę w dzieciństwie - niestety, wiem, że może prowadzić do całkowitej bezpłodości lub, w razie ciaży, do poronień spowodowanych produkcją uszkodzonego nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 11:20 Cześć Livjo!!!! Fajnie jest spotkać rówieśniczkę. Wydaje mi się że śmiało mogę stwierdzić (po dacie urodzenia), że jesteś bardzo wrażliwą i delikatną a juz na pewno urodziwą "panienką". Co do tej swinki, to poczekam na badanie nasienia. Niestety laboratorium będzie czynne dopiero po 2 wrzesnia. Muszę wytrzymać. Zrobiłam wczoraj o 19.00 test owulacyjny jak kazał lekarz i wyszły dwie grube niebieskie krechy - czyli w ciagu 24-36 godzin nastapi owulacja (we wtorek lekarz znalazł 21mm pęcherzyk), a w piatek o 19.00 mam USG zeby sprawdzić czy pękł. Bardzo sie boje działania tego leku na odchudzanie, bo nie chce tak długo czekac a z drugiej strony chciałabym mieć zdrowego Aniołka. Pozdrawiam Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b 21.08.03, 09:52 pisalam, pisalam - ale nie zaszkodzi jeszcze raz mam nadzieje ze ktoregos dnia bede mogla opisac jeszcze raz ale z happy endem zaczelismy sie starac tak na powaznie ok 3 lata temu, przez ponad rok nic z tego nam nie wychodzilo. lekarz ktory mnie prowadzil okazal sie byc duzym ignorantem - sama musialam mu przypominac o podstawowych badaniach jakie wypadaloby zrobic starajac sie o malucha. pod koniec 2001 trafilam do endokrynologa i dowiedzialam sie ze mam pco, krotka przerwa na podleczenie i powrot do staran o dzidzie. ale juz u nowego lekarza, kobitka byla bardzo ok - ale uprzedzila nas, ze w moim wypadku lepiej by bylo zwrocic sie do specjalistycznej kliniki. od wrzesnia 2002 dzialalismy razem z lekarzem z gdanska, ale z kilku wzgledow nam nie odpowiadal. ostatecznie wiosna tego roku trafilismy w koncu do novum. 1 cykl iui, 2 cykl niedojrzaly pecherzyki wiec odwolane iui, 3 cykl 2xiui ale tez nieskuteczne. teraz bede szykowala sie do in vitro - wstepny plan to przelom pazdziernika i listopada. mam nadzieje ze ten zabieg bedzie skuteczny od dluzszego czasu nasz urlop spedzamy na wizytach u lekarzy. wszystkie plany sa dostosowywane pod moje cykle (nieregularne, wiec trudno cos zaplanowac z duzym wyprzedzeniem) sprawe komplikuje nam odleglosc - bo mieszkamy teraz poza polska. tak wiec u nas tez zycie kreci sie wokol dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 11:12 Mam nadzieję Larwo że Ci się uda! Naprawdę trzymam za Ciebie kciuki i czekam z niecierpliwością aż napiszesz wkrótce jak przebiegło invitro. Uważam że to nie jest sprawiedliwe że osoby, które nie chcą mieć dzieci mają je bez wysiłku (ostatnio spotkałam przynajmniej 5 koleżanek, które wcale nie chciały mieć dzieci i wpadły jako panienki i nawet teraz gdy już maja terminy na listopad i październik nie przeżywaja tego z entuzjazmem i są wręcz nie zadowolone bo dla nich dziecko to "katastrofa" itd. itp.) Dlatego wydaje mi się że takie świadomie oczekujące i tęskniące za "tym" uczuciem dziewczyny/kobiety zasługują na swojego Aniołka, którego kochaja jeszcze zanim zostanie poczęty. Zasługują bardziej niż kto inny!!!!!!!!!!!!! Trzymam za Ciebie kciuki. I życze Ci pomyślności z całego serca! Wiesz czasami mam takie dziwne uczucie tak gdzieś wewnątrz, że jesli nawet teraz czekasz z niecierpliwością ale jesteś pogodną i życzliwie nastawioną osobą i potrafisz pomimo swego cierpienia szczerze życzyć "tego" szczęścia innym ludziom to jestem pewna że to dobro, którego życzysz innym wróci do CIEBIE pewnego dnia z nawiązką - i wtedy to będzie TWOJA wielka nagroda za dobre i otwarte serce i spełnią sie Twoje najskrytsze, najbardziej nieśmiałe marzenia. To będzie TWÓJ CUD!!!!!!!!!!!!!!!! Ja w to bardzo wierzę i wiem że czasami zdrowy rozsądek mówi coś innego ale tak naprawdę to tylko głos TWOJEGO serca i psychiczne pozytywne nastawienie jest w stanie zdziałać wiecej niż niejeden lekarz. Pozdrawiam! Wiki Powiedz jak masz na imię bo "Larwa" to chyba nie jest imię ani nazwisko (mam nadzieję że Cie nie obrażam) Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b 21.08.03, 13:59 zyje wciagnela mnie praca - sorki mam dzis troche urwania zreszta jak przez cale ostatnie tygodnie - w sumie sie z tego ciesze, bo mniej mam czasu na myslenie o naszym problemie larvva to tylko nick na potrzeby forum - na imie mam karolina my mielismy wiele spotkan z osobami, ktorych ciaza nie uszczesliwiala albo ktorym przyszla z taka latwoscia, ze nie potrafia sobie wyobrazic jak to sie stalo (pecherzyki?? owulacja?? zagniezdzenie?? czarna magia!) w zeszlym roku bylismy na wczasach ze znajomymi, ktorzy juz mieli 2 chlopakow. mielismy zajsc w ciaze my, a zaszli oni... mieli niespodzianke. poczatkowo kolezanka byla mocno zaskoczona. nie planowane, wpadka, trzecie itepe. teraz nie wyobraza juz sobie zycia bez tego malucha. na poczatku czulam sie dosc paskudnie - bociek sie pomylil o kilka hotelowych pokoi... oni nie czekali wtedy na dziecko, a my tak... ech... ale zobaczysz - uda sie nam i to beda naj naj naj dzieciaczki na swiecie (bo beda nasze )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 14:40 Dziękuję, że odpisałaś. Jak bedziesz miała chwilke to pisz o wszystkim co chcesz. Jest mi strasznie smutno. Im dłuzej się zastanawiam nad problemem tym większy mi się wydaje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b 21.08.03, 15:34 pojawiam sie co jakis czas na forum, jak tylko moge zlapala cie dzis chanrda? nie smutaj sie! bedzie dobrze! jest nas wiele - i dla kazdej z nas problem nieplodnosci jest wielkim problemem. bez wzgledu na to jak dlugo o tym myslimy, czy staramy sie 3 miesiace czy 12 lat - to wlasnie nasz przypadek jest szczegolny - bo jest nasz. ale wierz mi - bedzie ok - pozachodzimy w ciaze, bedziemy chodzic z wielkimi brzuchami, mezowie beda nas glaskac po brzychu, mowiac cos przez pepek do maluszka, po 9ciu miesiacach urodzimy i bedziemy najszczesliwszymi na swiecie matkami (no, jesli mi sie nie uda to zdecydujemy sie na adopcje - i choc wowczas ominie mnie noszenie dzidzi w brzuchu, to tez bede szczesliwa mama bedziemy mamami szczegolnymi, tak samo jak szczegolny byl nasz przypadek. proporcjonalnie do naszego smutku, nieszczescia, cierpienia itepe bedziemy w przyszlosci radosne, szczesliwe! "by czuc upadek z wysoka spasc trzeba, byc na dnie by moc siegnac nieba" no nie? nie wiedzialysmy o problemie i bach! spadlysmy, ale uda sie nam i siegniemy nieba cukierek jest slodki, ale sprobuj go tuz po zjedzeniu cytryny - wyda ci sie najslodszy na swiecie ale mnie wzielo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: PIEGOOSKU gdzie jesteś? ODEZWIJ się! smUtnO b IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 13:44 Larwo ŻYJESZ ??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś