Dodaj do ulubionych

WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem?

IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 12:10
Napisz jeśli możesz bo przeczytałam kilka linijek ponizej o Tobie i bardzo
przezywam razem z Toba i innymi dziewczynami.
Pozdrowienia dla Paoli, Kasialu i wszystkich zniecierpliwionych.

Powinnyscie jeść kwas foliowy i koniecznie podawać go swoim mężom, czytałam
że to bardzo ważne.
Jeśli test wyjdzie pozytywny to powinno si,e połykać dwie tableteczki
dziennie bo ten specyfik nie zaszkodzi wam, a jesli planujecie lub juz
oczekujecie Aniołka to na pewno pomoze waszemu maluszkowi.
Kwas foliowy odpowiada za prawidłowy rozwój układu nerwowego, wpływa na
wzrost dziecka, odpowaida za rdzeń kręgowy i jest bardzo potrzebny w
organiźmie.
jeśli nawet w tym cyklu nie uda sie to powinno sie go brać, bo nie szkodzi i
pozytywnie wpływa na cerę przyszłej mamy.

Pozdrawiam
Wiktoria
Obserwuj wątek
    • Gość: Wioleta3 Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.08.03, 07:59
      Czesc Wiki,
      w poniedzialek zrobilam test i pokazaly sie dwie kreseczki, hurra! Do lekarza
      wybieram sie dopiero w nastepny poniedzialek, bo wszyscy lekarze u mnie w
      okolicy na urlopie.
      Ale jestem b.ostrozna i nie chwale sie nikomu, bo poprzednia ciaze poronilam w
      7tyg. Obecnie mam bole brzucha, ktore mnie dosyc martwia.
      Pozdrowienia
      Wiola

Gość portalu: WIKI napisał(a):

> Napisz jeśli możesz bo przeczytałam kilka linijek ponizej o Tobie i bardzo
      > przezywam razem z Toba i innymi dziewczynami.
      > Pozdrowienia dla Paoli, Kasialu i wszystkich zniecierpliwionych.
      >
      > Powinnyscie jeść kwas foliowy i koniecznie podawać go swoim mężom, czytałam
      > że to bardzo ważne.
      > Jeśli test wyjdzie pozytywny to powinno si,e połykać dwie tableteczki
      > dziennie bo ten specyfik nie zaszkodzi wam, a jesli planujecie lub juz
      > oczekujecie Aniołka to na pewno pomoze waszemu maluszkowi.
      > Kwas foliowy odpowiada za prawidłowy rozwój układu nerwowego, wpływa na
      > wzrost dziecka, odpowaida za rdzeń kręgowy i jest bardzo potrzebny w
      > organiźmie.
      > jeśli nawet w tym cyklu nie uda sie to powinno sie go brać, bo nie szkodzi i
      > pozytywnie wpływa na cerę przyszłej mamy.
      >
      > Pozdrawiam
      > Wiktoria
      • Gość: Wiktoria Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 22.08.03, 11:08
        Gość portalu: Wioleta3 napisał(a):

> Czesc Wiki,
        > w poniedzialek zrobilam test i pokazaly sie dwie kreseczki, hurra! Do lekarza
        > wybieram sie dopiero w nastepny poniedzialek, bo wszyscy lekarze u mnie w
        > okolicy na urlopie.
        > Ale jestem b.ostrozna i nie chwale sie nikomu, bo poprzednia ciaze poronilam
        w
        > 7tyg. Obecnie mam bole brzucha, ktore mnie dosyc martwia.
        > Pozdrowienia
        > Wiola
        >

Witaj Wiolu!

Bardzo się cieszę, że odpisałaś. Mam nadzieję, że czujesz (czujecie się) sie
        dobrze.
        Te bóle brzuszka to chyba czasami się zdarzają ponieważ macica sie rozszerza.
        Nie wiem na pewno ale wydaje mi się, że jeśli masz jakąś dobrą zaufaną
        aptekarkę to może mogłabyś kupić sobie Duphaston (pisały o nim inne koleżanki,
        że pomaga podtrzymać ciążę), raczej nie powinien zaszkodzić a w tej sytuacji
        chyba lepiej dmuchać na zimne i się zabezpieczyć.
        Ja życzę Ci z całego serca żeby wszystko było dobrze i żebyś donosiła ślicznego
        zdrowego TWOJEGO (WASZEGO) ANIOŁKA.
        Dobrze że nic nie mówisz znajomym itd. (oprócz nas), bo niestety czasami ludzka
        zawiść jest strasznie okrutna i lepiej jak sie nie mówi o swoim szczęściu żeby
        go niepotrzebnie nie zapeszać.

Myślę (ponieważ mi sie jeszcze nie udało poznać tego uczucia) że czujesz się
        spełniona i radosna. I wiesz co, masz do tego pełne prawo!!!

Wszystkiego najlepszego i w ogóle spełnienia najskrytszych marzeń.
        Dbaj o siebie i żyj pełnią życia.

Buziaczek. Trzymam kciuki.
        Wiki
        >
        >
        > Gość portalu: WIKI napisał(a):
        >
        > > Napisz jeśli możesz bo przeczytałam kilka linijek ponizej o Tobie i bardzo
        >
        > > przezywam razem z Toba i innymi dziewczynami.
        > > Pozdrowienia dla Paoli, Kasialu i wszystkich zniecierpliwionych.
        > >
        > > Powinnyscie jeść kwas foliowy i koniecznie podawać go swoim mężom, czytała
        > m
        > > że to bardzo ważne.
        > > Jeśli test wyjdzie pozytywny to powinno si,e połykać dwie tableteczki
        > > dziennie bo ten specyfik nie zaszkodzi wam, a jesli planujecie lub juz
        > > oczekujecie Aniołka to na pewno pomoze waszemu maluszkowi.
        > > Kwas foliowy odpowiada za prawidłowy rozwój układu nerwowego, wpływa na
        > > wzrost dziecka, odpowaida za rdzeń kręgowy i jest bardzo potrzebny w
        > > organiźmie.
        > > jeśli nawet w tym cyklu nie uda sie to powinno sie go brać, bo nie szkodzi
        > i
        > > pozytywnie wpływa na cerę przyszłej mamy.
        > >
        > > Pozdrawiam
        > > Wiktoria
      • Gość: olgha Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 07:35
        Wiolu, gratuluje dwoch kreseczek!!!!!
        jesli boli cie brzuch to smialo mozesz lykac nospe, jest absolutnie
        nieszkodliwa! ( w 7 i 8 tygodniu podawali mi ja 3* dziennie w szpitalu) i
        starac sie duzo lezec! kwas foliowy, np folik, wysarczy 1 tabl dziennie, chyba
        ze lekarz zaleci wieksza dawke! jescze raz gratuluje i serdecznie pozdrawiam.

olga i 12 tygodniowa kruszynka w brzuchu
    • Gość: samanta Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.katowice.agora.pl 22.08.03, 08:17
      Wiolu serdecznie gratuuuuuuuuuuuuuuuuuuuluję też chciałabym uwidzieć na teście
      2 kreseczki
      Pozdrawiam
      • Gość: wioleta3 Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.08.03, 09:10
        Dziekuje bardzo, ale nawet nie masz pojecia jak to milo jest, kiedy ktos z
        forum gratuluje. Super uczucie, i wtedy wiem, ze nie jestem sama. Nikt jeszcze
        nie wie o mojej ciazy oprocz mojego meza i oczywiscie Was, tzn. DZIEWCZYN Z
        FORUM.
        Pozdrowionka
        Wiola

Gość portalu: samanta napisał(a):

> Wiolu serdecznie gratuuuuuuuuuuuuuuuuuuuluję też chciałabym uwidzieć na
        teście
        > 2 kreseczki
        > Pozdrawiam
        • Gość: Paola Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.daminet.pl 22.08.03, 10:11
          Hallo!!! Dziękuję za pozdrowienia. Dziś 32 dzień cyklu, temp. nie spada jest
          na poziomie 37,3. Ale nie ludzę się. Wczoraj robilam test. Nic. To znaczy coś
          tam chyba widzialam, ale to chyba po prostu ten rowek z odczynem testującym.
          Cóż poplakalam sobie na kibelku i już. Dziękuję Wam za wsparcie. Jesteście
          super.
          • Gość: sama Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.katowice.agora.pl 22.08.03, 10:43
            hej Paola nie załamuj się. Jak nie dostaniesz okresu to zrób jeszcze raz test
            bo czasami są wadliwe i wynik nie jest prawidłowy. Ja będę testować jutro. Moja
            temperatura jest na poziomie 37,2-37,4 a wieczorem 37,8-37,9 Pozdrawiam i życzę
            dodatniego wyniku
          • Gość: kasialu Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? DO PAO IP: *.mofnet.gov.pl 22.08.03, 12:57
            Paola o nic się nie martw - wszystko się ułoży. Gratuluje Ci z całego serca i
            odzywaj się nieraz co slychać u Ciebie ;o)
          • Gość: kasialu Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.mofnet.gov.pl 22.08.03, 12:59
            Paola myślę, ze ten rowek to jednak kreska ! i to ta druga właściwa !!!!!!!!!
            Przecież nie masz okresu !!!!!!
            tego Ci zyczę !
    • Gość: kasialu Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.mofnet.gov.pl 22.08.03, 12:54
      Dzięki WIKI za pozdrowionka! ;o)
      Mam nadzieję, ze wystarczy mi siłyyyyy
      Folik brałam jakieś 2 lata i naazie od niego odpoczywam. Jutro pobiegnę do
      apteki znowu kupić. Ja folik trkatuję jak tabletkę antykoncepcyjną i włącza mi
      się guzik - weź pigułkę, weź pigułkę hahaaa
      buziaczki
      • Gość: Paola Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.daminet.pl 22.08.03, 13:06
        Dziewczyny, faktycznie miesiączki nie mam, nawet plamienia. Normalnie dziś
        powinnam mieć chociaż plamienie. Na razie są upławy ale nie tak gęste i nie
        tak dużo. A co do tych rowków to przyjrzyjcie się na teście nie użytym one tam
        są jak się dobrze przyjrzycie. Chodzi mi o test różowy clearview. Poza tym
        wczoraj w 31d.c powinna być wyraźna kreseczka, jeśli mialaby to być ciąża.
        • Gość: Wiktoria Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 22.08.03, 13:40
          CZEŚĆ WSZYSTKIM!

POZDROWIONKA dla Kasialu, Wioli i jej Fasolki, Samanty, Larwy (Motylka
          Karoliny), Paoli i wszystkich, wszystkich które czekają i mają nadzieje a kiedy
          ją tracą, nabierają jej i umacniają się przez to że WY jesteście na tym forum !
          Wydaje mi się, że "tym" szczęciem mozna się w jakiś niewytłumaczalny sposób
          zarazić "będąc" wśród WAS !

Sprawdziłam, te moje odchudzacze wykluczają planowanie na trzy m-ce.
          Dokładniej powie mi lekarz!
          Wykorzystam ten czas na badania itd. i n pewno bedę tu przychodzić i trzymać
          za Was kciuki.

PS. Pozdrowionka dla urlopujacego Piegooska.
          • Gość: samanta Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.katowice.agora.pl 23.08.03, 10:19
            Cześć wszystkim
            zrobiłam wczoraj rano test i niestety wynik jest negatywny!!!!!!!!!!!!!!!!! A
            taką miałam nadzieję. temperaturę mam nadal powyżej 37, dzisiaj jest 25 d.c. i
            nadal nie dostałam okresu. Poza tym zaobserwowałam bardzo dużą ilość śluzu
            przeźroczystego, co mało kiedy mi się zdarza przed okresem, jestem śpiąca i mam
            ataki gorąca, co też żadko zauważałam u siebie. A może to już z tego że cały
            czas myślę o tym że się zaciążyłam Piękne marzenie
            Pozdrawiam wszystkie oczekujące na 2 kreski a ja czekam na to co czas
            przyniesie
        • Gość: samanta Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.katowice.agora.pl 23.08.03, 10:27
          Gość portalu: Paola napisał(a):

> Dziewczyny, faktycznie miesiączki nie mam, nawet plamienia. Normalnie dziś
          > powinnam mieć chociaż plamienie. Na razie są upławy ale nie tak gęste i nie
          > tak dużo. A co do tych rowków to przyjrzyjcie się na teście nie użytym one
          tam
          > są jak się dobrze przyjrzycie. Chodzi mi o test różowy clearview. Poza tym
          > wczoraj w 31d.c powinna być wyraźna kreseczka, jeśli mialaby to być ciąża.

Hej Paola testowałaś może 2 raz? Ja też używałam tego samego testu i też nic z
          tego a miesiączki dalej nie mam i nic na to nie wskazuje że mam ją dostać
          (zawsze boli mnie brzuch a teraz nic) Czytałam, że ten test można stosować
          dopiero po terminie spodziewanej miesiączki a jak ktoś ma nieregularne
          miesiączki to skąd ma wiedzieć kiedy powinien go użyć? Pozdrawiam
    • Gość: aga Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.uga.pl 23.08.03, 11:09
      cześć
      Chciałabym podnieść na duchu wszystkie dziewczyny czekające na drugą
      kreseczkę !!! Ja jeszcze kilka tygodni temu przechodziłam to samo: okresu nie
      ma kilka dni po terminie, a test wciąż negatywny ... I co się okazało ? Jednak
      jestem w ciąży - druga kreseczka pojawiła się dopiero 38. dnia cyklu !!!!!
      Nieprawdopodobne, a jednak ... Lekarz potwierdził: to się zdarza - testy mogą
      nie wykryć wczesnej ciąży - wykluczyć ją można dopiero wtedy, gdy test będzie
      negatywny 40 - 42 dnia cyklu... A więc głowa do góry !!! Trzymam kciuki
      Aga
      • Gość: samanta Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.katowice.agora.pl 23.08.03, 11:19
        Aga dzięki za pocieszenie. Ja też czytałam że czasami testy nie pokazują
        prawidłowego wyniku więc jeszcze mam iskierkę nadziei, chyba że dostanę okres
        więc będzie wszystko wiadomo.
        Pozdrawiam Ciebie i Twoją Fasolkę i gratulacje Cieszę się że przynajmniej Ty
        możesz dołączyć do grona szczęśliwych przyszłych matek
      • Gość: samanta Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.katowice.agora.pl 23.08.03, 11:28
        Gość portalu: aga napisał(a):

> cześć
        > Chciałabym podnieść na duchu wszystkie dziewczyny czekające na drugą
        > kreseczkę !!! Ja jeszcze kilka tygodni temu przechodziłam to samo: okresu nie
        > ma kilka dni po terminie, a test wciąż negatywny ... I co się okazało ?
        Jednak
        > jestem w ciąży - druga kreseczka pojawiła się dopiero 38. dnia cyklu !!!!!
        > Nieprawdopodobne, a jednak ... Lekarz potwierdził: to się zdarza - testy mogą
        > nie wykryć wczesnej ciąży - wykluczyć ją można dopiero wtedy, gdy test będzie
        > negatywny 40 - 42 dnia cyklu... A więc głowa do góry !!! Trzymam kciuki
        > Aga

Aga mam jeszcze jedno pytanie Czy pamiętasz którego testu używałaś tzn. z
        jakiej firmy?
        • lili111 Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? 23.08.03, 13:57
          Dziewczyny co do testów spotkałam się z różnymi opiniami.
          Na własnej skórze przekonałam się ,że nie są wiarygodne.
          Miałam nierególarne miesiączki więc gdy spóźniał mi się okres myślałam że to
          tak ma byćale wkońcu zrobiłam test w 5 i 6 tyg. ciąży(jak się potem okazało) i
          co były negatywne, a ja byłam wciąży z bliźniakami więc test powinien wyjść.
          Dopiero usg i badanie z krwi pokazały ciążę.

Pozdrawiam Aga mama Lilki i Patryka.
        • Gość: aga Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.uga.pl 23.08.03, 16:19
          Próbowałam różnych testów ... wszystkie działały w ten sam sposób (czyli nie
          pokazywały ciąży mimo że była) - pierwszy pozytywny wynik uzyskałam tym teście
          z dzidziusiem na okładce (sorry, ale nie pamiętam nazwy...)
          pozdrawiam
          Aga
          • Gość: oleńka Re: WIOLU powiedz proszę co z Twoim testem? IP: *.icpnet.pl 23.08.03, 21:06
            Gość portalu: aga napisał(a):

> Próbowałam różnych testów ... wszystkie działały w ten sam sposób (czyli nie
            > pokazywały ciąży mimo że była) - pierwszy pozytywny wynik uzyskałam tym
            teście
            > z dzidziusiem na okładce (sorry, ale nie pamiętam nazwy...)
            > pozdrawiam
            > Aga

ten z dzidziusiem to Quick View... tak na marginesie smile
            Gratuluję wszystkim które zobaczyły dwie kreseczki! my dopiero walczymy...
            W tym miesiącu wymusiłam przerwę na mężu po kilku cyklach, kiedy na parę dni
            przed miesiączką puszczały mi nerwy... a potem-zobaczymy. W każdym razie-
            gratulacje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka