maksimini 02.04.08, 18:20 Jestem po udanym criotransferze. Zbadałam betę 14 dpt i wyszło 631, a 16 dpt beta 7355! Czy to możliwe? Ja sądzę że nie i gdzieś jest pomyłka laboratorium Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewela221 Re: Dziwna beta 02.04.08, 18:42 Stawiam na Blizniaki ) A ile Zrodkow mialas podanych i gdzie? Ja jestem 5 dtp, 2 mrozone zarodki mialam podane, na razie nie mam zadnych objawow, nawet piersi mnioe nie bola, wiec pewnie nic z tego niestety znow nie bedzie. A Ty Kochana masz jakies objawy lub mialas przed zrobieniem bety?? Tzrymam kciuki za Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
xara32 Re: Dziwna beta 14.04.08, 18:03 witam was dziewczyny, jestem tu nowa i zainteresowaly mnie wasze komentarze, tez jestem w kropce , mialam inseminacje 4 kwietnia i w 7 dniu po zaplodnieniu robilam test i wyszly dwie kreski, chociaz ta druga byla mniej intensywna a dzisiaj w 11 dniu robilam test i porazka wynik negatywny, czy ktoras z was miala podobny przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
insommnia Re: Dziwna beta 14.04.08, 18:22 Jesli mials podany pregnyl to w 7 dniu mogla byc to pozostalosc po pregnylu. Ale 11 dzien tez nic jeszce nie znaczy, sikance nie zawsze wchodza...warto isc na bete lub poczekac jeszcze i testowac w 28 dc Odpowiedz Link Zgłoś
maksimini Re: Dziwna beta 14.04.08, 18:19 no więc tak...wynik 16dpt był błędny, zrobiłam jeszcze raz w tym samym dniu ale w innym labie i wyszło 1300 jednostek a nie ponad 7 tys. Po drugie dzidzia jest jedna, byłam dziś na usg. Po trzecie wysokie wartości bety nie zawsze wskazuja na ciążę bliźniaczą, dla bliźniaków nie ma norm bhcg. A trochę wiem na ten temat bo jestem już mama bliźniąt i beta w tamtej ciąży (bliźniaczej) była prawie identyczna jak w tych samych dniach w obecnej ciąży (pojedynczej). Przyrosty bety w ciąży pojedynczej nawet są większe niż w bliźniaczej. A ponadto ja w 14 dpt miałam bhcg 631 jednostek w ciąży pojedynczej a moja kumpela w 14dpt ciąży bliźniaczej miała bhcg 254 jednostki. Oobie miałyśmy transferowane zarodki mrozone na 3 dobę. Co do negatywnej bety i wczesniejszych "pozytywnych" sikańców to są dwie możliwości. Jeżeli podany był Pregnyl albo Ovitrelle to one mogły zafałszować wynik sikańców, albo druga ewentualność - czasem na sikańcach pomimo że ciąży nie ma wychodzi cień tej drugiej kreski. Teraz nasunęła mi sie jeszcze trzecia ewentualność - że ciąża była ale biochemiczna. Odpowiedz Link Zgłoś