pawlakjo 07.04.08, 14:38 Czy to dobry wynik? Czy to moze być przeklamanie wyniku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekla12 Re: 28d.c.beta hcg-121,80 07.04.08, 14:55 dobry))co masz na myśli pisząc o przekłamaniu wyniku? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: 28d.c.beta hcg-121,80 07.04.08, 18:46 >co masz na myśli pisząc o przekłamaniu wyniku? Bo po prostu nie wierze po blisko 3latach starań,moim wieku/34lata bede miec w maju/i w zeszłym roku raczej odebrano nam trochę szans na naturalne zajście/slabe plemniki,wrogi śluz,ANA/.Poza tym wszyscy mówili o wyluzowaniu a ja ostatnie dwa tygodnie bylam zalamana, jescze wczoraj wracalam zaplakana z wesela kolezanki,gdyż tam tyle fajnych dzieci bylo.Po prostu zwątpiłam.No ale cóż,,, moze się udalo,czy duphaston 2 razy dziennie + acard do tego to dobry zestaw dla ochrony mojej wystaranej ciązy? Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: 28d.c.beta hcg-121,80 07.04.08, 21:12 pawlakjo napisała: > Bo po prostu nie wierze brak wiary nie przekłamuje wyniku)) czy duphaston 2 razy dziennie + acard do tego to dobry zestaw > dla ochrony mojej wystaranej ciązy? myślę, że zupełnie wystarczający jeśli cykl nie był stymulowany. Może przy drugiej becie warto oznaczyć progesteron - zapytaj gina prowadzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: 28d.c.beta hcg-121,80 07.04.08, 21:27 > myślę, że zupełnie wystarczający jeśli cykl nie był stymulowany. Cykl akurat byl wspomagany CLO, ale to tylko dla zwiększenia szans na ciąże/o zwiększenie ilośc pęcherzyków/,bo ja z owulacja problemu nie mialam i nie mialam PCO.Bardziej się boje ewentualna immunologią,czy acard jest naprawde dobry,,, Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: 28d.c.beta hcg-121,80 08.04.08, 10:10 pawlakjo napisała: > Cykl akurat byl wspomagany CLO, ale to tylko dla zwiększenia szans > na ciąże/o zwiększenie ilośc pęcherzyków/,bo ja z owulacja problemu > nie mialam i nie mialam PCO.Bardziej się boje ewentualna > immunologią,czy acard jest naprawde dobry,,, Zadzwoń do gina, który stymulował, może jest z tych, którzy zakładają, że jeśli cykl był wspomagany to ciąża też powinna być wspomagana dodatkową dawką progesteronu. Może zlecić oznaczenie progesteronu albo zrobić badania cytohormonalne. Acard ma jedynie pomóc w zagnieżdżeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: 28d.c.beta hcg-121,80 07.04.08, 16:13 wynik imponujacy jak na 28 dc. spokojnej ciazy! szczerze gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
betka262 Re: 28d.c.beta hcg-121,80 08.04.08, 09:39 Moje gratulacje, cudownie, jak miło słyszec takie wiadomości, pozdrawiam i spokojnej ciąży życzę Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: 28d.c.beta hcg-121,80 07.04.08, 17:19 Gratulacje ))))))) __________________________________ 3 ICSI w P. 4 ICSI nOvum - niech TEN CUD trwa Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: 28d.c.beta hcg-121,80 07.04.08, 20:52 Gratulacje! Ciesze się że ci się udało!!!!!!!! Może będziesz miała szczęście tak jak ja po tylu latach walki mam w brzuszku bliźniaki! Tobie też życzę podwójnego szczęscia!!!!!!!! Beta super! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: 28d.c.beta hcg-121,80 07.04.08, 21:28 Aniu kochana a co u ciebie? Nadal bierzesz duphaston i acard czy jeszcze masz cos dolozone oprócz witamin? Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: 28d.c.beta hcg-121,80 08.04.08, 10:16 Również serdecznie gratuluję). Życzę spokojnej ciąży, pięknych 9 miesięcy i imponującego finału 9szybkiego i bezbolesnego). Odpowiedz Link Zgłoś
pawlakjo Re: 28d.c.beta hcg-121,80 08.04.08, 10:53 Dzięki kochane dziewczyny,bardzo sie boje,zeby ta moja beta przyrastala jak nalezy.W nocy miewam bóle w dole brzucha,rozpiera mnie jak na@ i tak do rana,a w dzień na szczeście spokój.Ostatnio w moją ciąże to wierzylam jak w przysłowiowe garbate aniołki,pierwsze nasze badania to bylo jak wyrok- 3mln plemników u meza a ja nie przepuszczalam ani jednego plemnika, pozniej wyniki się poprawily,wszystko w normie- pisalam o tym kiedys wątki,ale ciązy jak nie bylo tak nie bylo,w tym m-cu mialam przystąpić do 1IUI i już myslenie powazne o in-vitro w NOVUM.Trzymajcie kochane teraz za moją powtórną bete!! Odpowiedz Link Zgłoś