asiunia3010 28.04.08, 16:46 czy jest jeszcze ktoś kto będzie podchodził do IUI w maju. Dla mnie to będzie pierwsza u dr. Polaka, trzymam kciuki i za siebie i za Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pogoda2531 Re: majowe IUI 29.04.08, 10:00 Witam. Ja będę podchodziła w maju do IUI ale jeszcze dokładnie nie wiem kiedy, a tak szczerze mówiąc to boje sie i ciągle waham... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elektra13 Re: majowe IUI 29.04.08, 11:02 Ja tez sie wpisuję. Miałam podchodzic pod koniec kwietnia do pierwszej iui (Invimed, dr.Dworniak) na cyklu naturalnym ale jak na złość nie było owulacji (w poprzednim cyklu gdzie był tylko monitoring owulacja była jak złoto). Czekam więc teraz na koniec cyklu i w następnym mam brać clo i powinno dojść do iui - to mi tak pewnie pod koniec maja wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasia-1 Re: majowe IUI 29.04.08, 19:11 Asiu;moja siostra tez będzie podchodziła w maju di IUI .Maj to piękny miesiąc na poczęcie i mam nadzieję,że Wam się UDA!Teraz czeka na @ i będzie brała tabletki na stymulację.Jeszcze pare badań i już. P.S.Mam już dostęp do kompa.Kiedy się spotkamy?.Acha ,a kiedy masz już mieć IUI?Daj znać! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia3010 Re: majowe IUI 29.04.08, 22:43 Cześć dziewczyny w następny piątek jadę na monitoring (to będzie10dc) więc ok.12 maja jak wszystko będzie Ok będę miała pierwzą próbę i oby ostatnią tego i sobie i Wam wszystkim życzę. Kasiu bardzo chętnie gdzieś z WAmi wyskoczę może w przyszłym tygodniu bo będę mieć ranki, jeszcze się odezwę. Odpowiedz Link Zgłoś
wioluc75 Re: majowe IUI 29.04.08, 22:48 Cześć dziewczyny, trzymam za Was mocno kciuki, ja dzisiaj byłam na iui, testuje za dwa tygodnie, pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
phoebe83 Re: majowe IUI 01.05.08, 17:12 Witajcie! U mnie jak dobrze pójdzie iui 12 maja. Tzymam za nas wszystkie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kategra40 Re: majowe IUI 12.05.08, 21:19 Hej dziewczyny I ja dołączam się do majowego IUI. Po raz pierwszy stymulacja za pomocą Menopuru (wcześniej 2 x IUI z clo, pęcherzyki rosły jak szalone, ale efektu brak...). Dziś pierwszy zastrzyk Menopuru i muszę przyznać, że lepiej sie po nim znacznie czuję niż po clo (brak huśtawki nastrojów. IUI około 22 maja. Trzymam kciuki z calych sił za nas wszystkie !! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia3010 Re: majowe IUI 18.05.08, 10:55 dziewczyny ja jestem po......... i za 10 dni testuję,jeszcze nigdy mi się tak dni nie ciągneły czasami to aż jestem zła na siebie że tak się nakręcfam ale cóż Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 18.05.08, 11:17 cześc kobietkija mamdrugie IUI jutro 19 maja o 11:00 mam nadzieję że ostania i za dwa tygodnie wyjdą piękne dwie kreseczki....a jak nie to próbuje dalej Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 18.05.08, 12:16 mona, ja podchodze jutro o 17, o rany, to moj pierwszy raz jestem juz po Pregnylu ale nie widze jakis zmian typu sluz czy klucie. Ile czasu po zastrzyku powinno dojsc do pekniecia, bo boje sie czy u mnie jest tak jak powinno... Odpowiedz Link Zgłoś
kategra40 Re: majowe IUI 18.05.08, 19:55 U mnie w ostatnim cyklu pękł po okolo 30 h od podania Pregnylu i też nic nie czułam, ale wczesniej w innym cyklu pękł chyba dopiero po 40 h - różnie to chyba jest- pisze się często że 24 - 30 h po podaniu. Mój lekarz mi mówił, że z kłuciem jest też różnie - że czasem przychodzą do niego pacjentki, które nic nie czuły - a pęcherzyk prawidłowo rósł i pękł. I odwrotnie - czuły kłucie - a pęcherzyk jeszcze był cały. Także nie przejmuj sie, na pewno jest wszyściutko w porządku. Trzymam kciuki za jutrzejzy dzień. Ja z kolei - dziś ostatnia dawka Menopuru i najprawdopodobniej podchodze w środę. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 18.05.08, 20:49 Kategra dziękuję za informację-nie mam doświadczenia a trochę się denerwuję) Chciałabym, żeby wszystko dobrze poszło i chyba już wmawiam sobie różne rzeczy bo nic nie czuję a czytałam,że dziewczyny mają silne uczucie kiedy pęcherzyk pękł. My jeszcze podchodzimy u mojego lekarza w gabinecie a nasienie wieziemy 30 km z Wrocławia. O rany chciałabym mieć to już za sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 18.05.08, 22:12 maggi1973 mój lekarz mówi ze od podania pregnylu owu jest po 36 godzinach,ja zastrzyk miałam wczoraj o 23 więc IUI mam jutro o 11,tylko spokojnie nie ma co się stresować nic nie poradzisz na wynik trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
pogoda2531 Re: majowe IUI 18.05.08, 12:18 cześć dziewczyny. fajnie macie, ze jestescie już PO. ja ciągle czekam na @(jak nigdy) i już sie nie mogę doczekać żeby iść w końcu na IUI. Ostatnio ciągle łapie doły, często śni mi sie, ze jestem w ciąży...ale niestety to tylko sny nie wiem czy IUI będę miała jeszcze w maju czy dopiero w czerwcu TRZYMAM ZA NAS WSZYSTKIE KCIUKI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elektra13 Re: majowe IUI 19.05.08, 08:17 Melduję się i ja. Łykam Clo teraz a w piątek pierwsze usg i zobaczymy czy coś rośnie. Jak dobrze pójdzie to może w przyszłym tygodniu albo na początku jeszcze następnego będę miała iui - moje pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re: majowe IUI 19.05.08, 09:58 hej i ja moze bede miec inseminacje, pisze moze bo w sobote byłam na usg i jest jeden pecherzyk 16 mm ale doktor ma nadzieje ze za nim kryje sie drugi... jutro sie okaze, bo ide na usg i jesli beda 2 to dostane pregnyl i robimy inseminacje. Dziewczyny a jesli jest jeden pecherzyk to robic ineminacje? czy warto, co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Witajcie dziewczyny, ja się szykuję na czerwiec... 19.05.08, 11:53 ...podepnę się do Was, to się trochę przyuczę ) Na razie jestem zapisana na wizytę do Dworniaka, jak elektra, ale się waham czy nie iść do kogoś innego (ale na pewno w Invimedzie). Jakieś rekomendacje? Maggie, daj znać, jak dziś poszło! Odpowiedz Link Zgłoś
joe-76 Re: Witajcie dziewczyny, ja się szykuję na czerwi 19.05.08, 15:42 Czesc Uccelino, ja bylam u Dworniaka ale ja zmienilam lekarza i klinike. Mialam wlasnie u niego IUI - nieudane na niepeknietym pecherzyku. Nawet nie wiem czy pekl bo mi tego nie sprawdzil. Powiedzial, ze juz teraz to tylko in vitro. Ja w sumie dopiero przez pol roku bralam CLO i nie robilam nic wiecej ( mam endo ). W Novum u dr Zygler bylo super. Narazie sprawdzamy co sie dzieje, do in vitro daleka droga jesli w ogole. Takze to sa moje doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re:majowe iui 19.05.08, 16:38 hejka dziewczynki ja tez sie dopisuje w piątek miałam iui(3)w prowicie wychodowałam 2 pecherzyki na clo.poro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re:majowe iui 19.05.08, 16:40 dodam ze byłam w niedziele sprawdzic czy pekły i obydwa pekły teraz tylko czekac cierpliwie Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re:majowe iui 19.05.08, 19:44 Witajcie, jestem już po!!! Więcej nerwów i strachu niż potrzeba-M.jechał z preparatem jak szalony, pobił chyba rekord trasy) Doktor już na nas czekał, przygotowanie jak do cytologii, odczucie podobne. Podanie trwało 5 minut,potem 10 minut leżonko) No i teraz czekamy, jeśli 30 dnia brak @ to beta. Trochę mnie zdziwiło,że D.nie zrobił mi USG, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. No i druga wątpliwość to czas-po Pregnylu 45 godzin a ja czytałam, że standard to 36!! No ale tego mu nie powiedziałam Dziewczyny napiszcie jak u Was było... Mona, a Ty już po, i jak się czujesz??? Mnie trochę boli jajnik, reszta ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re:majowe iui 19.05.08, 20:32 cześc maggi ja już też po, wiesz co mój lekarz też nie sprawdza przed IUI czy pękł pęcherzyk ale myślę że po pregnylu to napewno jest ok, co do moich odczuć to teraz tak jak za pierwszym razem bardzo boli mnie podbrzusze jak na mega mocny @ nie wiem czy to dobrze bo ostatnio IUI nie wyszło..... ale trzymam kciuki za nas i za wszystkie dziewczyny majowe Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re:majowe iui 19.05.08, 22:25 mona, ja też mocno ściskam kciuki) pozdrawiam i badźmy wszystkie dobrej myśli, uda się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re:majowe iui 20.05.08, 07:48 hej, ja dzis ide na usg zeby sprawdzic czy sa jakis pecherzyki andajace sie do insemincji... ale mnie zdziwilo, ze Twój lekarz robi inseminacje bez sprawdzenia czy pecherzyk pekł... dla mie to wyłudzenie kasy, bo np. mi wcale po pregnylu pecgerzyk nie pekł i zrobił sie torbiel...i gdyby wtedy zrobił mi IUI to bym sie tylko kasy pozbyła...naszczescie doktor powiedział mi, zebym sie nie martwiła, ze najpierw sprawdzimy czy pekł i wtedy działamy.Pozdrawiam Was bardzo i oby sie Wam udało... ja tez bym bardzo chciałą podejsc w tym m-cu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re:majowe iui 20.05.08, 08:40 u mnie zawsze iui było wykonywane na niepeknietych ale za 2 dni zawsze musze pojechac na kontrolne usg czy pekły i w moim przypadku za kazdym razem pekaja ,teraz tylko czekac 2 tygodnie oby ten czas szybko zleciał Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re: majowe IUI 20.05.08, 08:42 dodoam ze po sprawdzeniu czy pekły zawsze biore duphaston w celu podtrzymania ewentualnej ciazy teraz tez go zazywam 2xdziennie po jednej tab.trzymam za wszystkie kciuki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimi-i28 Re: majowe IUI 20.05.08, 11:56 cześć . Mam do sprzedania tanio Puregon 300 wraz z 6 igłami i penem. mi się już nie przyda bo jestem w ciąży.Jeśli któras jest zainteresowana to piszcie na maila : msiemieniuk@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re: majowe IUI 20.05.08, 12:25 dziewczyny a wy jak macie robione iui zawsze na pekniete ,ta majowa była moja 3 iui i zawsze miałam na niepeknietych ale potem sprawdzane za 2 dni ze pekły Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 20.05.08, 19:23 Joanna, ja jestem dopiero pierwszej iui,wiedzę mam głównie od dziewczyn z forum Jak pisałam, zdziwił mnie brak USG czyli kontroli czy pęcherzyk pękł, no ale zaufałam D. Ciekawa jestem jaka jest skuteczność iui przed i po pęknięciu. Ale plemniki, żyją około doby więc ważne, żeby tu się zmieścić, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
claudiak Re: majowe IUI 21.05.08, 00:01 Witam ! Ja też juz jestem po 2 IUI. 1 miałam na niepekniety pecherzyk i po 2 dniach mialam sprawdzone czy pekl, niestety nie i nic nie wyszło. A teraz inseminacje mialam wyzmaczoną na sobotę (w piatek pecherzyk jeszcze byl) a w sobote przed inseminacją okazalo sie, ze juz pękł. Mój lekarz twierdzi, że lepiej jest na niepęknięty (chociaz ma tez juz ciąze na pekniety) bo plemniczki już sobie czekają na pęcherzyk a tak muszą go gonić Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 21.05.08, 19:38 dziewczyny, czyli jak tak czytam, to są 2 szkoły iui: zabieg przed lub po pęknięciu, czy wiecie może, po której mamy większe szanse??? i w ogóle jak się czujecie po? bo ja całkiem normalnie oprócz lekkiego pobolewania w dole brzucha chociaz to dopiero 2 dni po, tak sobie na pocieszenie myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
claudiak Re: majowe IUI 21.05.08, 20:00 Ja już nawet nie wyszukuję u siebie oznak tyle razy je miałam a ciąży z tego nigdy nie było teraz czuję sie normalnie, jedynie nieraz lekko pobolewa mnie ten jajnik z którego była owu Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 21.05.08, 20:29 claudiak, na pewno masz rację, ja też sobie nieźle potrafię wmówić ciążę.. pytałam wczoraj koleżanki, która jest już szczęśliwą mamą ale też długo to trwało, o te "objawy", powiedziała mi, że nie będąc w ciąży miała ich dużo więcej niż kiedy naprawdę się udało. Czyli niczego się mamy nie doszukiwać! Ale i tak kciuki za nas wszystkie cały czas ściskam, wierzę, że są lub będą tu w maju szczęśliwe mamy) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re: majowe IUI 23.05.08, 17:05 dziewczyny a ja jestem 7 dni po iui i tez nadal zadnych oznak ,nic sobie nie wmawiam bo to nie ma sensu a tylko sie łudzimy nie potrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
ada.27 Re: majowe IUI 23.05.08, 17:56 cześć, ja tez jestem już po iui teraz czekam na rezultaty wszystko sie wyjaśni w środę ,trzymam kciuki majowe iui Odpowiedz Link Zgłoś
elektra13 Re: majowe IUI 23.05.08, 18:09 Skończyłam brać clo i byłam dziś na pierwszym usg (9 dc) no i lekarz powiedział, że cykl już mu sie nie podoba - w jednym jajniku 10 mm jajeczko, w drugim malutka torbielka i za cienkie endometrium. Mam jeszcze usg we wtorek ale mam nie mieć wielkich nadziei na iui w tym cyklu. To już drugi cykl do śmieci (poprzedni bez leków i nic nie wychodowałam). Mam doła jak cholera. Trzymam kciuki ze was Odpowiedz Link Zgłoś
kasik115 Re: majowe IUI 23.05.08, 18:41 Ja jestem po I inseminacji na cyklu naturalnym. Problemem są słabe żołnierzyki męża. Napiszcie, kiedy powinny pojawić się jakieś objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re: majowe IUI 23.05.08, 18:56 kasik,pierwszym objawem ciąży jest brak @ a inne przychodzą pózniej ,chociaz znam kobiety które były w 3 mc ciązy i nadal nie miały zadnych objawów oprócz własnie braku @.Oby ten maj był szczęsliwy Odpowiedz Link Zgłoś
elektra13 Re: majowe IUI 27.05.08, 08:44 No i jak widać niepotrzebnie histeryzowałam. Byłam dziś na drugim usg i wygląda to całkiem nieźle. Pęcherzyk urusł (15mm), endometrium akurat jak na pierwsza fazę. Kolejne usg w piątek i doktorek szacuje że da mi coś na sobote na pęknięcie i w poniedziałek iui. Od razu mi sie nastrój poprawił bo myslałam już że drugi cykl do śmieci pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
claudiak Re: majowe IUI 27.05.08, 13:55 Dziwi mnie tylko że w sobote da Ci np. pregnyl a dopiero w poniedzialek IUI. Mój gin robi IUI albo w dzien podanie pregnylu albo najpozniej dzien po. Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re: majowe IUI 27.05.08, 14:34 ja tez tak miałam - we wtorek wieczór pregnyl a w czwartek rano inseminacja,ale w srode wieczór byłam jeszce na monitoringu zeby zobaczyc co z pecherzykami Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 23.05.08, 19:33 maggii jak samopoczucie? ja luzik naprawde nic sobie nie obiecuję bo nie chce sie znów rozczarować ....w głebi duszy i tak mam mała nadzieje że może.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re: majowe IUI 24.05.08, 16:22 dziewczyny jak samopoczucie ?,mnie dzisiaj od rana boli brzuch tak jakby na @,tyle ze jeszcze za wczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 24.05.08, 18:36 Kochane majóweczki, kurczę, u mnie objawów brak.. Wczoraj byliśmy na weselu i w związku z iui , bawiłam się przy lampce wina całą noc Ale mam nadzieję, że warto, co? U mnie jutro mija tydzień, jeśli @ przyjdzie to dopiero za 8-10 dni. Bardzo gorąco Was wszystkie pozdrawiam i czekam na pierwsze efekty majowych starań. Odpowiedz Link Zgłoś
claudiak Re: majowe IUI 24.05.08, 21:14 Ja moge testowac juz w piatek ale jesli bede miala to zrobic to pojde na bete bo to daje lepszy wynik Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 25.05.08, 10:54 claudiak, moj gin też mówi, że tylko beta daje wiarygodny wynik- wykrywa już kilkudniową ciążę. Ja mam czekać do 30 dc czyli środa za tydzień. Strasznie mi się dłuży ten czas, jak nigdy dotąd.. Trzymam kciuki za Ciebie i koniecznie napisz jak wynik! Odpowiedz Link Zgłoś
wioluc75 Re: majowe IUI 25.05.08, 12:04 Dziewczyny trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, wiem że się uda, przesyłam te dobre fluidki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 25.05.08, 15:49 ja testuje za tydzień w poniedziałek, ale wiecie co dziewczyny zupełnie inaczej sie czuje niż popierwszej IUI, wtedy całe dwa tygodnie pobolewał mnie brzuch jak na @ a teraz nic czuję sie dobrze ale pewnie niepotrzebnie się znów nakręcam...do tego jestem przeziębiona więc nic dobrego to nie wróży, jak nie wyjdzie teraz to próbuję trzeci i ostatni raz ....trzy lata ciągłych starań chyba czas dać spokój ... Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatka1977 Re: majowe IUI 25.05.08, 16:02 Ja jestem 6 dzień po IUI. W dzień IUI (14 dzień cyklu) wyhodowałam 1 pęcherzyk po I stronie , 21 cm . Martwię się, bo będąc na kontroli w 17 dniu widoczny była 1 torbiel o wielkości 18 cm. Po tej samej stronie co mój wcześniejszy pęcherzyk... Mój lekarz stwierdził, że musi być po owulacji, bo ta torbiel to na pewno nie jest tym samym pęcherzykiem co wcześniej...Nie wiem czy mam jakąkolwiek szansę na sukces w tym cyklu... Odpowiedz Link Zgłoś
claudiak Re: majowe IUI 25.05.08, 19:36 Ja tym razem nie biorę duphastonu, bo ile można tego sie nalykac. Jak coś wyjdzie to wtedy zaczne go brac. Ja też czuję się bardzo dobrze, duzo lepiej niż w tamtym miesiącu (po 1 IUI). Teraz tylko zaczęly mnie troche piersi bolec Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re: majowe IUI 26.05.08, 08:39 Witajcie, miałam robione IUI w czwartek w Boze Ciało, to moje pierwsze...i tu wielki podziw dla całej Kliniki IVF w Krakowie a szczególnie dla dr Przybycienia - jest niesamowitym człowiekiem) Nie chce sie nastawiać, bo czytam tu na forum, ze tyle razy podchodzicie do iui i sie nie udaje( mam testowac 2 czerwca, a narazie łykam duophaston i luteine dopochwowo i koniecznie musze sie czyms zając i przestac myslec czy sie udało czy tez nie... Pozdrawiam i trzymam kciuki zeby maj był dla wszystkich miesiacem poczęć)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 28.05.08, 09:34 Cześć dziewczyny! Piszę bo im bliżej testowania, tym większe nerwy... Z drugiej strony to moja pierwsza iui i zgodnie ze skutecznością tego zabiegu - ok. 20%, nie liczę na sukces. Chociaż takie cuda się też zdarzają Myslę już o następnej iui i stąd moje pytanie do asiuni o to ile kosztuje ona u dr Polaka? Ja u swojego gina płaciłam 550zł ale trochę nie podoba mi się, że czekał z podaniem nasionek do 45 godz.po pregnylu. Wszędzie piszą 36godz.+/- 6godz. No i nie sprawdził czy pęcherzyk pękł Myslę, o dr Polaku bo to jednak fachowiec w tej dziedzinie. Asiunia, daj znać jaka jest Twoja opinia no i trzymam kciuki mocno za teścik) Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia3010 Re: do maggi 1973 28.05.08, 11:22 witaj właśnie dziś minełoo 14 dni i du...... ale cóż walczę dalej. Co do IUI u POlaka to kosztuje 700 zł, robiła mi ją nowa gin która tam pracuje,wiesz ja nie chcę zbyt dużo pisać bo nie jestem zachwycona w zupełnośći tą panią aczkolwiek wiem że POlak jest w takich sprawach naprawdę dobry ale niestety nie on mi robił IUI słyszałam że będzie robił tylko in vitro. Dzisiaj ma tam IUI moja znajoma i też nie wie kto będzie ją wykonywał, jak tylko się dowiem to dam znać bo być może będzie jej robił właśnie POlak. A co do pregnylu to podają go równo 36 godzin przed i zaraz po sprawdzają pecherzyki. Maggi a TY jesteś z Wrocka czy dojeżdżasz bo ja mam 100 km. Ja robię teraz rozeznanie o InvImedzie bo nie ukrywam tam IUi jest tańsza co bardziej mi odpowiada,ale to są narazie przymiarki więc może okazać się że zostanę u Polaka, tylko u NIego każda IUI kosztuje 700 zł. Ale namieszałam pewnie ciężko to zrozumieć moja rada idż i zobacz o oczywiście napisz jak było pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia3010 Re: do maggi 1973 28.05.08, 17:02 mojej kol. IUI też robiła pani więc chyba potwierdzają się pogłoski iż POlak wykonuje poważniejsze zabiegi. Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk_3 Re: do maggi 1973 28.05.08, 17:07 Mnie w niedzielę robił szef na niepękniętym pęcherzyku. Do dzisiaj mnie boli. Wiem, że nic z tego ... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: do maggi 1973 28.05.08, 19:00 storczyk, skąd ten pesymizm?? napisz, czy to pierwsza iui, nie jestem ekspertem ale dopiero za 14 dni będzie chyba coś wiadomo, głowa do góry! ja odliczam dni, 14 mija w poniedziałek ale będę testować, oczywiście o ile @ się nie pojawi, buuu..,w środę, w 30dc. asiunia, ja mieszkam 20km od Wrocka i tu mam gina, więc wygodniej bo odpadają dojazdy.Ale jak pisałam myślę o przeniesieniu się do Polaka albo do Invimedu...Bardzo jestem ciekawa opinii dziewczyn z okolic Wrocka...Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk_3 Re: do maggi 1973 28.05.08, 19:12 To moje pierwsze IUI. Mam mieszane uczucia. Leczę się w POLMEDZIE we Wroclawiu. Szef to znakomity ekspert. Trzymam za ciebie kciuki, wszystkiego dobrego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 Re.chyba odpadne 28.05.08, 19:19 chyba odpadne bo temp.mi spada na łep na szyje Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia3010 Re: do storczyka3 28.05.08, 19:23 cześć storczyku ja jestem już po teście i niestety nic z tego. Piszesz że wszystko Cię boli mnie niestety też bolalo i to chwilami nawet bardzo mocno, u mnie to trwało dość gługo bo prawie 10 dni ale teraz już nic nie czuję i czekam na @. Mam nadzieję że masz złe przeczucia i @ się nie doczekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk_3 Re: majowe IUI 28.05.08, 19:31 Bardzo mi cię szkoda. Może następnym razem zaowocujesz "Fasolką". Ja juz mysle o kolejnym IUI. Wyczytalam, że chcesz się przenieść do innej kliniki. Skąd taka decyzja? Chcesz zaczynać wszystko od początku. Ja już nie mam siły na te badania, wizyty, dojazdy itp. Trzymaj sie cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasia-1 Re: majowe IUI 28.05.08, 19:50 Dzisiaj moja siostra miała swoją pierwszą IUI w Polmedzie.Przeprowadzała ją dok Dobroszycka.Brała 1.5 tab ClO,a że słabo to wypadło to dok.Polak zdecydował ,że weżmie 5 ampułek menopuru.Badał ją też w niedzielę osobiście.Okazało się ,że ma 2 pęcherzyki.W sobotę dostała coś na pęknięcie ,(ale nie pregnyl)zapomniałam nazwę tego leku i dziś o 13 miała IUI.IUI miała przeprowadzoną na pęcherzyk pęknięty i nie pęknięty. Storczyku ,a może sie widziałyście?Ona też była w niedzielę na badaniu.teraz 2 tygodnie czekania!Pozdrowienia...i szczęścia Wam życzę w postaci 2 kresek na teście. Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk_3 Re: majowe IUI 28.05.08, 19:58 Witaj! Ja, podobnie jak Twoja siostra, stymulowalam się Clo. i pięcioma zastrzykami z menopuru. Na pęknięcie dostalam też coś, ale nie pamiętam nazwy... Być może widzialyśmy się w doktora, jaki ten świat maly? Kiedy ma nastepną wizytę? Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk_3 Re: majowe IUI 28.05.08, 20:05 Hej mamokasiu!!! Czy w piątek byłaś razem z siostrą w przychodni? Jeżeli tak, to już was kojarzę, bo też tam gościlam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna801 re.no i odpadłam :( 29.05.08, 08:31 dzisiaj rano przyszła wredna małpa @ to buła moja 3 iui. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasia-1 Re: re.no i odpadłam :( 29.05.08, 09:32 Joasiu bardzo mi przykro.Nie wiadomo co w takich sytuacjach mądrego napisać...Trzymaj się!pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasia-1 Re: majowe IUI 29.05.08, 09:30 Tak byłam z siostrą w przychodni.Byłaś z mężem,prawda?(a napisz tylko,czy masz krótkie jasne,czy długie ciemne,bo tam były dwie pary???).Ja towarzyszyłam siostrze ,bo wcześniej również byłam pacjentka Polaka.A ,że o dziecko starałam się 7 lat to mam jakieś pojęcie o niepłodności i bardziej ja rozmawiałam z dok niż ona. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 29.05.08, 11:30 kochane majóweczki, jak samopoczucie przed testem? ja zaczynam już odwiedzać wątek czerwcowy..samopoczucie jak przed @ tzn.bolą mnie piersi , innych objawów brak chyba chciałabym już wiedzieć i zacząć przygotowania do czerwcowej iui , to czekanie jest okropne! jak myślicie kiedy najwcześniej można sprawdzić betę, jestem 10 dni po iui? Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 29.05.08, 19:37 maggi ja chyba równiez dołaczę do Ciebie czuje sie kompletnie na @, boli mnie brzuch ja testuję w poniedziałek czyli 14 dni po IUI ale chyba zrobię sikańca najpierw bo juz naprawdę mam dość odbierania negatywnej bety... Odpowiedz Link Zgłoś
claudiak Re: majowe IUI 30.05.08, 11:24 Dzisiaj mija 2 tygodnie od IUI. Już sama nie wiem jak jest. Wczoraj troche plamilam, dzisiaj już mniej. Nie nastawiam się że coś z tego będzie bo nie jeden raz sie zawiodłam. Narazie czekam na normalną @ i zastanawiam się czy nie zrobic sobie miesiecznej przerwy z IUI Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re: majowe IUI 30.05.08, 13:53 CLAUDIAK pomimo ze plamisz zrób bete. Znam dziewczyne która dostała okres, nie zrobiła bety i zatrzeła brac leki na stymulacje... później sie okazało ze jest w ciazy a wkońcu proniła i dr powiedział ze zaszkodziły leki. Ja mam robic bete w poniedziałek chociaz przyznam ze 10000 razy wolałabym sikany bo przeraza mnie czekanie na wynik....w kazdym razie czuje ze nic z tego, no bo niby czemu miałoby sie udac za pierwszym razem?? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 30.05.08, 17:12 majak, dokładnie tak samo myślę!że to prawie nierealne, żeby za pierwszym razem się udało...Ja czekam do środy, to tak dłuuugo majak, ta koleżanka była w ciąży i dostała okres?? kurcze, bo mój doktor powiedział, że jak @ będzie, to bety mam nie robić,tylko przyjść po nowe recepty Może chodziło właśnie o plamienia,które niektóre z dziewczyn mylą z @? Ja mam obfite miesiączki więc od razu będę wiedziała, że du.p..Claudiak, też myślę, że powinnaś sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 30.05.08, 17:15 Mona, my obie miałyśmy iui 19-go maja,prawda? Rany, tak bym chciała,żeby którejś z nas się udało) Ja jestem nastawiona na czerwiec ale po cichutku liczę na cud... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 31.05.08, 20:00 Maggi ja tez po cichutku mam nadzieje ze może sie uda na pocieszenie powiem Tobie ze poprzednio równo testowałyśmy z Liskiem której jak wiesz sie udało wiec może i Tobie przyniose szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 31.05.08, 22:36 Mona, kochana, tu musi być kolejka! A więc najpierw na Ciebie kolej Testujesz w poniedziałek i będę moją energię oddawać Ci o rana. A Ty mi w środę?? Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 01.06.08, 09:57 maggi oczywiscie ze bede mocno trzymac kciuki i naprawde wierze ze Tobie sie uda ja sie kiepsko czuje więc pewnie bedzie jedna krecha, a dlaczego testujesz dopiero w środę? mnie lekarz każe zawsze po 14 dniach? wiesz ja nie lece od razu na bete tylko najpierw zrobie zwykły test bo zawsze lepiej sie rozczarowac w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 01.06.08, 12:20 mona ale czy taki test będzie wiarygodny 14 dc? Tzn.jeśli pokaże ciążę to chyba można się tego wyniku trzymać, ale jeśli nie, to zrób i tak betę. Ja mocno w wierzę, że nasze wyniki będą szczęśliwe) Mój D. kazał czekać na @ do 30 dc i dopiero testować. Ale nie wiem czy wytrzymam... Piszesz, że kiepsko się czujesz?? Ja mam lekką temp.ok 37 i bolą mnie piersi. Ale to mogą być właśnie objawy @ A jak u Ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 01.06.08, 12:31 maggi pewnie tak zrobie, ale jakos nie czuje pozytywnych fluidów wiec w czerwcu III i ostatnia IUI, po 3 latach pora dac spokój i pogodzic sie z tym co zycie zapisało ...ale i tak pewnie do końca Zycia bede miała nadzieje ze moze kiedys sie uda...co do Twojej tempki to powinnas sie cieszyc bo to może oznaczać sukces tak samo jak ból piersi(mnie np na @ nigdy nie bola piersi) u mnie nawet tego nie ma normalne okropne 36,5 a w którym dc miałaś robiona iui? ja w 12 dc ale nie wiem czy na p,ęknietych czy nie bo mój gin tego nie sprawdza ja bez leków nie mam wcale szans na owu a poza tym mam za wysokie FSH więc mój czas sie kończy ale przynajmniej zrobiłam wszystko co mogłam aby miec dziecko no poza in vitro ale niestety na to mnie nie stać - ale dosyć tych smutasów ide sie szykowac na chrzciny mojej chrzesniaczki, pozdrawiam magii i wszystkie dziewczyny które mają nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 01.06.08, 21:35 mona, bądź dobrej myśli, jeśli bardzo czegoś pragniesz, na pewno będziesz tym obdarzona, tylko musisz bardzo,bardzo wierzyć. Piszesz, że w grę wchodzą 3 iui, to nie dużo. Jeśli nam się nie uda, to robię też 3 i potem przerwa na regenarację i odpoczynek, no i pewno kolejne próby. U mnie też z in vitro byłoby ciężko i to z tych samych powodów U nas problem leży u M. i naturalnie też marne szanse, chociaż czytałam tu tyle o cudownych sukcesach z gorszymi wynikami. Ja miałam teraz iui w 14 dniu ale czy w ogóle pęcherzyk pękł? Nie wiem do tej pory... No ale jutro do dzieła, trzymam bardzo mocno kciuki, mocno wierzę i gorąco pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
claudiak Re: majowe IUI 01.06.08, 21:56 U mnie jak zwykle klapa 2 IUI nieudane, dzisiaj w nocy miałam takie bóle @ że nie mogłam spać, dzisiajeszy taki piękny dzień miałam cały zmarnowany bo leżałam. Postanowiłam zrobić sobie miesiąc przerwy i podajśc w lipcu do nastepnej. I chyba będę podchodzić do IUI co drugi miesiąc tak do końca roku i z IUI daje sobie już spokój. Do stycznia jeśli nic nie wyjdzie albo zaczynam się starać o adopcję albo invitro (jeśli będę miała $) Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 03.06.08, 21:06 kochana maggi no ja niestety odpadaam z majowych IUI i przecgodze na czerwcowe, mój wynik bety 0,8 wierze że Tobie sie uda daj znać prosze czy Tobie sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 03.06.08, 21:26 mona, bardzo mi przykro ale przed nami kolejny miesiąc, prawda? Ja nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca no i klapa-jedna kreska... miałam, dopiero jutro robić betę ale czy warto? do zobaczenia w czerwcowym wątku! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 04.06.08, 18:24 maggi, ja równiez przed betą zrobiłam sikanego i była jedna krecha ale oczywiście poleciałam na bete - zupełnie niepotrzebnie, nie ma siły że jak jest ciąza to ze zwykłego równiez wyjdzie, ja równiez pozdrawiam gorąco i już lecę na czerwcowe IUI, pa Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re: majowe IUI 02.06.08, 08:44 Do maggi - tak ta dziewczyna dostała okres a była w ciazy (tak powedział mi mój lekarz). Ja własnie jestem po becie i o 13 mam dzownic o wynik.... strasznie mnie to czekanie na wynik paralizuje, nie wiem czy sie odwaze zadzwonic.... bo to oczekiwanie w słuchawce jest okropne... chyba pojade odebrac sama... nastawiam sie od rana psychicznie na porazke, wole poprostu byc nastawiona ze nici z ciazy, zeby nie pzrebeczec reszte dnia i nocy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re: majowe IUI 04.06.08, 07:33 Dziewczyny chyba sie udało.... pisze chyba bo kompletnie to do mnie nie dociera, odebrałąm bete w poniedziałek i jeszce wieczór byłam u moje lekarza, beta jest 80.8, dzis juz rano robiłam drugą - doktor kazał sprawdzic czy rosnie... tak bnardzo sie boje ze to nieprawda, ze zaraz sie dowiem ze cos jednak jest nie tak... o matko to straszne uczucie... nie moze to do mnie dotrzec Odpowiedz Link Zgłoś
mona79.1 Re: majowe IUI 04.06.08, 18:26 majak81 strasznie Tobie gratuluję ) trzymajcie się z fasolką i najważniejsze to myśl pozytywnie!!!!!! wszystko bedzie ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maggi1973 Re: majowe IUI 04.06.08, 22:50 Majak, nie masz pojęcia jak się ucieszyłam! Gratuluję!!! A miałaś wątpliwości czy podchodzić do iui, pamiętasz? Dbaj o siebie i maleństwo.I daj znać jak samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś