Dodaj do ulubionych

owulacja i dzidzus ??

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 11.09.03, 09:57
Czesc! Zaczalam mierzyc sobie temerature codzienie rano aby sprawdzic czy
moje cykle sa owulacjne .11 d.c tem 36.6
12d.c tem 36.5
13.d.c tem 36.6
14 d.c tem 36.6
15 d.c tem 36.8
16.d.c tem 36.8
17.d.c tem 36.9
18 d.c tem 37.0
19.d.c tem 37.0
teraz jestem w 22d.c i temperatura uczymuje sie na poziomie 37.0 . Czy może
to świadczyc o przebytej owulacji i zagniezdzaniu sie zarodka ? Cykle mam
regularne co 28 / 29 ,oczuwam ze moje peirsią są troche nabrzmiałe . Bardzo
bym prosiła o dopowiedz bardzo mi na tym zalezy. Dziękuje i pozdrwaiam
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: owulacja i dzidzus ?? 11.09.03, 10:45
      ja na Twoim miejscu zrobiłabym betaHCG, to badanie bardzo wiarygodne. Ja
      temperatury niemierzyłam, bo ona nie zawsze jest wiarygodna. Ja robiłam
      monitorig. A jakie badania robiłaś przed planowaą ciążą: toksoplazmoza,
      cytomegalia, prolaktyna, progesteron? Zlecił Ci coś lekarz, jakieś szczepienia
      na żółtaczkę czy różyczkę? Pytam, bo lekarze niestety bardzo lekceważą kobiety,
      nie sprawdzają ich stanu zdrowia /czy są choire na toxo/ i pozwalają zachodzić
      w ciążę.
      pozdrawiam
      • Gość: weronika7777 Re: owulacja i dzidzus ?? IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 11.09.03, 14:27
        Dziękuje za odpowiedz . Ja robiłm badania na progesteron i prolaktyne i są w
        normie szczepiłam sie przeciwko zołtaczce. Nie robiłąm badan na toksoplazmoze
        i cytomegali a szczepinoa przeciwko rozyczce byłam w szkole podsawowej i nie
        wiem czy to sie liczy nie przechodziałm nigdy rozyczki.Staramy sie o
        dzidziusia już 8 miesięcy bez rezultatów .Mialam robione USG janikow
        rozpoznanie policystyczne jajniki ale zeby to potwierdzić zrobiałm badania
        hormonale i wyszły prawidlowo wiec pani doktor kazała mi jeszcze raz
        powtórzyć badania hormonale za 2 miesiące , kazała mi również mierzyc
        teperature czy jest owulacja. Kochalismy sie przed owulacja i temperatura sie
        ne 2 dzien odniosła i uczymuje sie do dziś czyli 22d.c Chciałbym bardzo żeby
        sie udalo , bo rozczarowania bardzo bolą .
      • Gość: weronika7777 Pytanie do Lidka IP: *.cb.open.net.pl 11.09.03, 20:39
        A co to jest ten monitoring? I czy można go wykonywać w domciu i czy są jakieś
        inne sposoby na sprawdzenie że jest sie w ciąży i czy ten test(betahcg) zrobiony
        teraz będzie wiarygodny ?
        • lidek0 Re: Pytanie do Lidka 12.09.03, 09:21
          Monitorig to nic innego jak USG robine kilka razy w jednym cyklu. Niestety
          tylko w gabinecie lekarskim. Co do betaHCG to badanie z krwi. Już w 10 dni po
          zapłodnianiu pokazuje prawidłowy wynik. Często testy sikane nie wychodzą a ten
          tak. Skoro jesteś w 22 dc a można zakładac, że w 14-15 miałaś owulację to może
          na betę za wcześnie. Ja temperaturzy nigdy niemierzyłam bo wiem z
          doświadczenia, że ona może rosnąc z różnych powodow np. stresu, czy zwykłej
          infekcji. Jeżeli już to testy owulacyjne do kupienia w aptece Dziwi mnie
          natomiast bardzo, że nie zlecili ci toksoplazmozy. Możesz przecież być chora i
          o tym nie wiedzieć a to poważna choroba i niebezpieczna dla dziecka. Jeżeli w
          ciąży nie będziesz to radziłabym Ci zrobić. Poza tym badania powinno się robic
          przed planowaną ciążą, żeby wiedzieć czy jesteś zdrowa i na czym stoisz. A mąż
          badał nasienie? To bardzo proste badanie i może wiele wyjaśnić. Póki co bądź
          cierpliwa bo niczego nie przyspieszysz a wydasz niepotrzebnie pieniądze.
          pozdrawiam
    • Gość: grrrw Re: owulacja i dzidzus ?? IP: 80.51.242.* 12.09.03, 07:59
      Niekoniecznie, to tylko swiadczy,ze najprawdopodobniej miała miejsce owulacja.
      Byc może doszło do poczecia dziecka i byc może trwa własnie nidacja zarodka.
      Proces nidacji trwa około tygodnia i dopiero po 21 dniach podwyższonej
      temperatury można wysunąc bardzo prawdopodobne przypuszczenie, ze ciąża
      rozwija sie pomyslnie. Co do testów, to radze postopuj trochę, bo szkoda
      wprowadzać sie w stan nerwówki. Jesli pimpus już siedzi w macicy - to i dobrze,
      jesli nie, trudno. Po co go straszyc. Wynik moze byc dodatni, a potem jednak
      pimpelek zmieni zdanie.
    • Gość: Didi Re: owulacja i dzidzus ?? IP: *.skandia.de 12.09.03, 10:06
      Nie zawsze podwyzszona temperatura oznacza owulacje...ale najczesicej tak jest,
      wstrzymaj sie z jakimkolwiek testem do dnia miesiaczki, bol piersi to albo
      duuuzo progesteronu albo malo progesteronu, te dwie skrajnosci w II fazie
      powoduja bole piersi.
      Tempa ładna i trzymam kciuki smile
      • Gość: weronika7777 Re: owulacja i dzidzus ?? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 18:59
        Dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi dziewczyny, jestescie super, dzisiaj tez
        mialam 37' a dzisiaj jest 23 dc. Bardzo bym chciala aby ta podwyzszona
        temperatura wskazywala na dzidziusia, Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam!
        • Gość: samanta Re: owulacja i dzidzus ?? IP: *.katowice.agora.pl 13.09.03, 11:05
          Weroniko nie chciałabym Cię martwić ale podwyższona temperatura wcale nie
          wskazuje na ciążę. Moja temperatura przez cały cykl jest powyżej 37 stopni i
          niestety nie jestem w ciąży, więc to nie jest gwarancją.

Jednak życzę Ci aby akurat w Twoim przypadku to się sprawdziło. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka