Dodaj do ulubionych

Plamienie !?

IP: *.cb.open.net.pl 23.09.03, 19:29
Czesc Dziewczyny ! Niedawno zrobilam sobie test ciążowy i okazało sie że jest
pozytywny, więc jestem chyba już w ciąży smile Niepokoji mnie jednak to że boli
mnie w dołu brzucha i mam wydzieline żółtawą i jasno brązową. Bardzo sie tego
boje żeby coś sie nie stało mojemu maleństwu, czy takie plamienia są
niebezpieczne ? Czytałam gdzieś że mogą prowadzić do poronienia ? Bardzo
prosze o odpowiedz i z góry wam dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: mija Re: Plamienie !? IP: *.piasta.pl 23.09.03, 19:38
      radzę udać się jak najszybciej do lekarza. u mnie równiez pojawiały się
      plamienia, skurcze w dole brzucha i niestety zakończyło się to poroninieniem
      im szybciej zareagujesz tym lepiej. nie zawsze jest to grożne, ale w razie
      czzego dostaniesz leki i po strach. trzymam kciuki! będzie dobrze!
      • Gość: olgha Re: Plamienie !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 08:08
        nie zwlekaj tylko biegnij do lekarza! plamienie w ciazy moze nie byc dobrym
        objawem! lekarz cie zbada i moze przepisze leki na podtrzymanie ciazy! tzrymam
        mocno kciuki i ja!!!
    • asia.su Re: Plamienie !? 24.09.03, 09:57
      W ciąży byłam dwa razy - z pierwszej mam syna z drugiej nic. W pierwszej ciąży
      miałam plamienie- krwią ale bez bólu brzucha, dostałam leki , przeszło ,
      urodziłam syna.
      Gdy po raz drugi zaszłam w ciążę to w tydzień po terminie miesiączki zaczął
      boleć mnie brzuch i zaczęłam krwawić - i już było po ciąży, na wypisie ze
      szpitala napisali mi - miesiączka.
      Myślę, że plamienie i ból brzucha we wczesnej ciąży - piszesz, że test wyszedł
      pozytywnie i CHYBA jesteś w ciąży - nie wróży nic dobrego.
      Pamiętaj że bardzo dużo ciąż ulega poronieniu na początku ciąży. Kobiety, które
      nie zrobią testu ciążowego powiedzą wtedy, że miesiączka im sie spóźniła.
      Jeżeli od terminu miesiączki minęło do 2 tygodni- to ja bym nawet nie szła do
      lekarza.
    • Gość: ula Re: Plamienie !? IP: *.piasta.pl 01.10.03, 14:25
      dziewczyno! biegnij jak najszybciej do lekarza. u mnie bylo tak samo.Najpierw
      groziło mi poronienie, potem miałam taką samą jak ty wydzielinę i w końcu w 22
      tygodniu nastąpił poród przedwczesny.
      • Gość: wladka Re: Plamienie !? IP: *.ne.client2.attbi.com 01.10.03, 14:53
        Tak jak napisala asiu, plamienia w ciazy sie zdarzaja, moze to byc nadchodzace
        poronienie i niestety jak ono ma byc to nic nie poradzisz. Okresla sie ze ok
        30% ciaz sie porania ze wzglegu na wady genetyczne zarodka. Natura sama usuwa
        takie bledy, no coz biologia nie jest bezbledna. Jednak okolo 30% kobiet krwawi
        we wczesnej ciazy i polowa z nich donasza zdrowa ciaze, a druga polowa roni. W
        tak wczesnej ciazy USG niewiele pokaze, mozesz monitorowac HCG, jezeli bedzie
        sie podwajac co 72 godziny to jest szansa na zdrowa ciaze, jak bedzie spadac,
        lub wolno rosnac to na zdrowa ciaze nie ma szans. Przepraszam, ze tak
        brutalnie, ale tak podaja statystyki i tak jest. Aiu ma racje keidys jeszcze
        przed testami domowymi, wiele kobiet nawet nie wiedzialoby ze jest w ciazy,
        tylko myslalo, ze sie miesiaczka opoznila, dlatego teraz slyszy sie tak duzo o
        poronieniach, niz w pokoleniu naszych mam, ktorym zdarzalo sie to rownie czesto.
        Prosze nie linczujcie od razu lekarzy, tu natura jest winna. Jak ciaza ma sie
        utrzymac to sie utrzyma, a jak sie zle rozwija od poczatku (30% przypadkow,
        czyli jedna na trzy) to najlepszy lekarz nie pomoze.
        Strata ciazy w 22 tygodniu to nie strata wczesna i przyczyn moglo byc wiele np.
        niewydolnosc szyjki macicy, o to nalezy zapytac lekarza.
        • Gość: ula Re: Plamienie !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 20:04
          co do mego porodu w 22 tygoniu, to każdy lekarz mial inną teorię. Na typową
          niewydolność szyjki to nie wyglądało, bo krwawiłam prawie miesiąc i przez
          miesiąc miałam skurcze.przyczyna takiego stanu rzeczy jest mi nie znana. Wiem
          tylko od lekarza, że może się powtórzyć a tego nie przeżyję
          • aniutek Re: Plamienie !? 03.10.03, 07:04
            jak najszybciej do lekarza.
            Wladka ma 100% racji niestety, ale procz poronienia ( zagrazajacego
            - leki moga wstrzymac czy nieuniknionego - wady genetyczne
            zarodka ) moze to byc rowniez ciaza pozamaciczna - plamienie i bol
            brzucha jest jednym z objawow. Im wczesniej wykryta tym mniejszy
            uszczerbek dla Twojego zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka