fiona68 24.08.08, 11:59 czy któraś to z was miała, czym się to leczy, czy są szanse na dziecko ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groszkowa74 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 24.08.08, 12:33 Fiona, witaj i tu Mam to samo, z faza lutealna, ginka mnie uspokaja, ze to maly pikus, sa gorsze kwiatki. Poczytaj o tym w moim watku. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54221&w=80459439&a=80459439 Odpowiedz Link Zgłoś
fiona68 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 24.08.08, 13:05 cześć Groszkowa74. Jestem przerażona szczerze mowiac trochę, bo po pierwsze wszystko mi sie układa jak w dobrej układance a po drugie to moje domysły, bo jakoś nie moge trafić na kompetentnego lekarza, ktory by cos sensownego powiedział i poprowadził mnie od poczatku do konca. dziekiza linka, zabieram się za lekturę Odpowiedz Link Zgłoś
aussi79 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 25.08.08, 11:43 Ja tez miałam - bo moja fl wynosiła 10-11 dni, dostałam luteinę i po miesiącu mi się wydłużyła do 12 dni, a teraz ( ale to przez leki i dietę )wszystko jest w normie fl trwa 14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
groszkowa74 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 25.08.08, 16:31 Od przyszlego miesiaca bede brala castagnusa, zobaczymy jak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
fiona68 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 25.08.08, 20:08 napisz prosze o jakiej diecie mowisz? co trzeba jeść na wydłużenie fazy II? Odpowiedz Link Zgłoś
groszkowa74 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 25.08.08, 21:34 Ale gdzie o tej diecie jest Fiona? Odpowiedz Link Zgłoś
aussi79 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 26.08.08, 08:18 mam poczatki cukrzycy typu II. Moja endykrynolog poleciła mni przejść na dietę cukrzycową - niskoweglowodanową i ona poprzwiła stan moich hormonów i cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
groszkowa74 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 26.08.08, 08:53 ACH , nie doczytalam, sorka Odpowiedz Link Zgłoś
aussi79 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 26.08.08, 09:04 nie ma problemu - zreszta ta dieta mi wzmocniła moje endometrium - w lutym w 7 dc miało ono tylko 3mm, a w lipcu w tym samym dniu cyklu miało już 7mm. Postep jest - oby byłotak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: niewydolnosc fazy lutelnej 26.08.08, 09:26 Byłam wczoraj u gina, speca od niepłodności bo też mam plamienia kilka dni przed okresem. Wcześniej miałam mętlik w głowie bo jeden gin zalecał branie luteiny, drugi twierdził że nie potrzeba (pisałam o tym tutaj) i oto co mi powiedział: Nie przejmować się tym, nie jest tak że jajo się nie zagnieżdża bo spada progesteron. Jest dokładnie na odwrót, progesteron spada bo nie doszło do zapłodnienia. Powiedział że obecnie uważa się że suplementacja nie ma sensu. Dokładnie to samo powiedział mi poprzedni dr. Wiem że jest to stanowsiko kontrowersyjne i wielu lekarzy mimo wszystko przepisuje luteinę itp, ale ja na razie zdecydowałam się nie brać, może popełniam błąd, ale postanowiłam mu zaufać, ma dużo pacjentek, sporo już z brzuszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
groszkowa74 Re: niewydolnosc fazy lutelnej 26.08.08, 18:32 Ja tez od jednej ginki dostalam luteine, inna kazala sie tym nie przejmowac (ta od nieplodnosci). Tak wiec, luzujemy, co? Lubicie to okreslenie Odpowiedz Link Zgłoś