Dodaj do ulubionych

Kiedy monitoring?

15.10.03, 10:26
Witam.Proszę o pomoc. Trochę się "rozregulowałam" (stres) i w ostatnich 3 m-
cach cykle trwały 26,26 i 37 dni. Teraz jest 6 dzień cyklu. Chciałabym zrobić
monitoring, ale nie wiem na ktory dzień cyklu powinnam się zapisać.Niestety
nie mierzyłam w tym czasie temp. I jeszcze jedno, czy mierzycie temp. w
trakcie okresu?
Obserwuj wątek
    • beemka1 Re: Kiedy monitoring? 15.10.03, 10:46
      Hmm, lekarz powien Ci to zasugerowac... Jezeli cykl trwa 28 dni, to USG robi
      sie ok. 13 dnia cyklu. Jezeli 26, to 10-11. Mysle, ze warto pojsc wczesniej,
      bo te 37 dni wydaja sie przypadkiem. Jesli USG w 10-11 dniu nic nie wykaze, to
      bedziesz musiala powtorzyc badanie. Szkoda tylko kasy... Podczas okresu lepiej
      nie mierzyc temperatury, chyba ze w ustach.
      • a.p5 Re: Kiedy monitoring? 15.10.03, 11:23
        Dzięki.Przy wizycie od razu chciałam zrobić USG (kasa),dlatego jest to dla mnie
        ważne żeby pójść w dobrym momencie, a zapisać niestety muszę się wcześniej.
        Też myślałam,że jeżeli zdecyduję się na mierzenie temp. w czasie okresu to
        muszę się zdecydować na mierzenie w ustach. Czy zdarzały wam się owulacje w
        trakcie okresu, kiedy cykle są nieregularne?
    • Gość: vikas Re: Kiedy monitoring? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.10.03, 11:23
      Ja robiłam w 11 dc, a potem w 13 dc cykle 28-34 dniowe.W czasie miesiączki
      mierzyłam temp i była różna przez 2-3 dni 37.1, a potem spadała do 36,6.Teraz
      nie mierzę.
      • Gość: trzydziestka Re: Kiedy monitoring? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 12:20
        W tym cyklu robiłam monitoring i jednocześnie kontrolowałam temperaturę (pomiar
        w ustach). Pęcherzyki (2!) urosły do 32mm i 33mm, oba pękły w 15dc, a
        temperatura do dziś (23 dc.) ani drgnęła, wciąż 36,2- 36,3.
        ?
        • a.p5 Re: Kiedy monitoring? 15.10.03, 14:09
          Sprawdziłaś termometr? Czytałam,że komuś wcześniej się posuł. Zobacz też w
          wyszukiwarce np.niskia temp. Patrzłam są posty. Niestety tylko tyle przychodzi
          mi do głowy, dopiero zaczynam mierzenie. Masz 30? to tyle co ja. Pozdrawiam.
          • Gość: trzydziestka Re: Kiedy monitoring? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 10:26
            Tez pozdrawiam, szczególnie ciepło rocznik 73 smile
            I zainwestuje w nowy termometr!

30
    • praktycznyprzewodnik Re: Kiedy monitoring? 15.10.03, 15:28
      Owulacja nie moze sie zdarzyc w czasie miesiączki. Natomiast moze sie zdarzyc,
      ze wiźmiesz za miesiączke jakies inne acykliczne krwawienie z poczwy szyjki
      czy macicy.
      W czasie prawdziwej miesiączki - pierwsze pięć dni cyklu kobieta jest na pewno
      niepłodna.
      Potem - róznie, to zalezy od którego dnia wydziela sie sluz "płodny", to
      wydzielanie moze zacząć sie juz w szóstym dniu cyklu, na tle plamienia .
      Dokłądne informacje o zasadach mierzeniu temperatury i diagnozowaniu dni
      płodnych i niepłodnych znajdziesz na www.npr.pl lub www.lmm.pl
      • a.p5 Re: Kiedy monitoring? 15.10.03, 15:46
        Wszyskim dziękuję. W takim razie mierzenie temp. w czasie okresu jest chyba
        zbedne.
        • Gość: mała Re: Kiedy monitoring? IP: *.katowice.agora.pl 16.10.03, 10:38
          Mi lekarz zalecił mierzenie temperatury podczas okresu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka