Dodaj do ulubionych

do wszystkich!

IP: *.tomaszow.mm.pl 23.10.03, 16:36
Dziewczyny Kochane, jak to miło, że jesteście ze mną!!!!!!!!!!!!!!! Sytuacja
przedstawia się tak: dziś jest 29 dzień cyklu, miesiączki ani śladu, piersi
bolą strasznie, są jak poobijane, bolą całe, ale jakoś tak dziwnie...
Wszystkie pisałyście, że w ciąży bolą głównie sutki. U mnie tak nie jest,
sutki nawet nie są powiększone, bolą mnie za to diabelnie całe piersi, nie
mogę ich dotknąć. A jeśli chodzi o temperaturę, to też nie spada (tzn., nie
wiem jak to przyjmować, bo np. wczoraj miałam rano o 5 37, 3 a dziś o tej
samej porze tak między 37,2 a 37,3, nie wiem, czy można to zaliczyć jako...
spadek:sad?????). Poza tym nic szczególnego się nie dzieje. Lekarz kazał
zrobić test w 4 spodziewanym dniu miesiączki, to wypada w sobotę. Ja jednak
jeszcze chyba trochę oczekam, tak, żeby był pełny tydzień opóźnienia (bo
kilkudniowe opóźnienia to mi się zdarzają też w normalnych cyklach). Zrobię
test po 1,5 tygodniowum opźnieniu (oby!!!) tzn. w przyszły piątek. Szczerze
mówiąc nie cierpię tych testów i tej okropnej niebieskiej kreseczki,
brrrrrrr, dlatego nie robię ich często. Ale powiedzcie mi tylko jedno, bo
może to luteina wydłuża mi cykl??? Odstawiłam ją od wtorku, dziś jest 3
dzień, możliwe, żeby to ona jeszcze działała i robiła mi takiego psikusa?
Napiszcie, jeśli możecie! Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie!
Obserwuj wątek
    • brita5 Re: do wszystkich! 23.10.03, 17:13
      Jola- trzymam kciuki. U mnie test owulacyjny wyszedl negatywny, rzucilam w kat
      termometr i te testy na caly tydzien. Dzisiaj mierzylam, jest podwyzszona temp
      ale zadnych objawow poza tym. Nie ludze sie ale zawsze jakies tam procent mnie
      ma nadzieje... Tymbardziej ze dziewczyny pisaly ze pazdziernik to TEN miesiac!!!
      Pozdrawiam!
      • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 23.10.03, 17:32
        No właśnie, a co dziewczyny mówią to Świętość!!!!!!! I trzeba w to wierzyć! Ja
        wierzę i trzymam kciuki, pozdrawiam!
    • Gość: iw Re: do wszystkich! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 18:13
      Jola....nie chciałabym Cię niepotrzebnie martwić i życzę Ci wszystkiego
      najlepszego i wymarzonych 2 kresek, ale ja po luteinie miałąm takie objawy
      ciąży....po prostu ksiażkowe .... no niestety to była burza hormonów....sad((
      Ehhhhh życie, życie.....a luteina jak powiedział mi póxniej lekarz własnie daje
      takie objawy...teraz biore orgametril i jest o niebo lepiej
      Pozdrówka
    • Gość: mamusia Re: trzymam kciuki ! bez tekstu IP: *.proxy.aol.com 23.10.03, 18:29
      *
    • Gość: vikas Re: do wszystkich! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.10.03, 21:25
      Wcale nie prawda, że bolą i powiększają
      się tylko sutki,jak byłamw 1 ciąży(pozamaciczna)
      miałam obolałe piersi. Strasznie mnie swędziały
      myślałam,że zwariuję a biustonosz to już w ogóle
      było przekleństwo.
      Jolu musisz czekać,ale wszystko wskazuje na jedno
      nie chciałabym się mylić!
      Myślę, że temp.jest ok, co do luteiny nie jestem znawcą,
      ale po odstawieniu miesiączka powinna być po 3-4 dniach
      tak jak po duphastonie.Brałam go na wyregulownie cykli
      i tak było zawsze do 5-7 dni i @
      Może ktoś zna się lepiej i odpowie na to pytanie
      czy luteina wydłuża cykl?!
      Swoją drogą podziwiam Cię z nierobieniem testu
      i nie tylko dlatego.Trzymaj się!
      • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 24.10.03, 05:39
        dziś 30 dzień cyklu. Temperatura nie spada, 37,3. Piersi bolą może jakby
        troszkę mniej (czym bardzo się niepokoję). Mąż poszedł już do pracy, a ja łażę
        po domu i nie mogę sobie znaleźć miejsca. Za mną łazi mój 9 letni jamnik
        i ....liże mnie po nogach. A w oczach ma tyle psiej miłości i oddania, jakby
        rozumiał o co w tym wszystkim chodzi. Boję się, troszkę mniej bolą piersi. Czy
        to znaczy, że koniec złudzeń????????????????????????? Błagam,
        napiszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idę teraz pić melisę, którą mi mąż
        zrobił przed wyjściem do pracy. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was (bo za mnie
        samą to już chyba niewarto, prawda???).
        • Gość: Megan Re: do wszystkich! IP: 213.25.125.* 24.10.03, 08:14
          Jolu,
          rozumiem Cię, bo ja też czekam i co chwilę dotykam piersi - czy bolą.
          Jedynym wyjściem jest test - a kiedy u Ciebie wypada data miesięczki
          spodziewanej(oby nie przyszła!!!!!)
          M.
        • Gość: vikas Re: do wszystkich! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 10:33
          Jolu nie wygaduj głupot!
          Oczywiście,że za Ciebie warto trzymać kciuki!
          Ile jeszcze pozostało dni do 21
          z podniesioną temperaturą?
          Jesteś chyba już bardzo blisko.
    • apolka Re: do wszystkich! 24.10.03, 09:32
      Witaj!
      Nie wiem dokładnie, jak to u ciebie wyglądało ale jeśli tą luteinę brałaś w
      drugiej fazie, z powodu niskiego progesteronu to myślę, że nie powinnaś zbyt
      długo zwlekać ze zrobieniem testu, jeśli się udało to powinnaś szybko wrócić do
      przyjmowania progesteronu żeby dać ciąży szansę się utrzymać. Ja po duphastonie
      też nie wieżyłam, test zrobiłam "dla świętego spokoju" dzień po "terminie"
      i ... miałam szczęście (młode w brzuchu ma już 15 tydzień!!!), czego i tobie
      życzę. Na ten cud czekałam ok. 1,5 roku.
      Pozdrawiam i życzę wszystkim owocnych starań, nie zapominajcie, że MUSI być też
      przyjemnie :o)!!!
    • mamadwojga Rób ten test bo pęknę z ciekawości 24.10.03, 12:53
      Ojejku, Jolu leć do apteki i rób test. I pisz co wyszło. Już powinno coś być
      wiadomo. Mam nadzieję na dwie kreski. A jeśli nie... to w końcu masz przecież
      swoje awaryjne wyjście, prawda? Tak czy siak będzie dobrze. Tylko zlituj się
      nad publicznością i nie trzymaj w niepewności. Pozdrawiam.
      • brita5 Re: Rób ten test bo pęknę z ciekawości 24.10.03, 12:56
        No wlasnie! Jolu-zrob ten test bo juz mnie palce bola od trzymania kciukowwink))
        • Gość: Jola Re: Rób ten test bo pęknę z ciekawości IP: *.tomaszow.mm.pl 24.10.03, 13:10
          Kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesteście najwspanialszymi
          internetowymi PRZYJACIÓŁKAMI pod słońcem. Sytuacja wygląda tak, że dzwoniłam
          wczoraj do lekarza i powiedział, że po luteinie miesiączka powinna się pojawić
          w ciągu 3-4 dni. Jutro jest ten 4 dzień i warto byłoby zrobić test. Jeśli nie
          chcę to od 5 dnia spodziewanej misiączki powinnam zacząć brać znów luteinę, to
          nie zaszkodzi, a może pomóc. A test OBOWIĄZKOWO do końca przyszłego tygodnia.
          I tak zrobię, nie chcę, boję się tego testu, już tak nienawidzę tych ujemnych
          wyników, tej niebieskiej kreseczki, że moje rozczarowanie, gdyby się nie
          powiodło, byłoby mniejsze bez testu, niż z nim. A napiszcie mi proszę, od
          kiedy liczyć te 21 dni które powinna się utrzymywać temperatura? Ja nie wiem w
          którym momencie skoczyła, bo mierzę dopiero od 27dnia cyklu...
          • brita5 Re: Rób ten test bo pęknę z ciekawości 24.10.03, 13:15
            Twoja wolawink Ale wiedz ze ci tu mocno kibicuje!!! I mysl pozytywnie!
            Caluje!
            • Gość: Jola Re: Rób ten test bo pęknę z ciekawości IP: *.tomaszow.mm.pl 24.10.03, 13:18
              Dzięki! naprawdę wiem i na pewno się będę odzywać codziennie i informować o
              tym, co się dzieje!!!! Buźki!
              • 73.24.pl Re: Rób ten test bo pęknę z ciekawości 24.10.03, 13:28
                TE 21 dni to sa dni wyzszej temperatury, tak wiec jezeli owulacje mialas w 14
                dniu to w 34 dniu to pewne ze moze byc ciaza. zycze Ci tego z calego serca. I
                nie denerwuj sie tak , to szkodzi malej fasolce. Pozdrawiam. OLa
                • Gość: Ina Re: Rób ten test bo pęknę z ciekawości IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 17:48
                  Mnie w pierwsze dni ciąży nie bolały sutki, tylko piersi po bokach i
                  straaaaaaasznie chciało mi się pić. Poza tym bolał mnie brzuch jak na
                  miesiączkę, ale jeszcze mocniej.
                  No a teraz mam bobasa.
    • Gość: Marta Re: do wszystkich! IP: *.ampr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 14:05
      A dlaczego odstawiłaś luteinę? Jeżeli luteina to jest to samo co duphaston, to
      powinno się go brać do dnia wystąpienia miesiączki a jeżeli nie wystąpi, to do
      dalej, do ok. 14 tyg. ciąży .Moja gina powiedziała mi ,że odstawienie może
      spowodowac poronienie w przypadku istnienia ciąży. Nie chcę cię straszyć i
      stresować , życzę ci z całego serca upragnionego dzidziulka, ale zapytaj lepiej
      swojego gina o tę luteinę.
      • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 24.10.03, 15:52
        właśnie dzwoniłam do niego, nawet dziś, specjalnie zapytać o luteinę i
        powiedział, że absolutnie ten lek nie wydłuża cyklu, wręcz przeciwnie,
        reguluje, i że jeśli odstawiłam, to dobrze, w 4 dniu kazał mi zrobić test i
        wtedy pomyślimy co dalej.
        • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 25.10.03, 04:50
          Obiecałam, że będę dawać znać co u mnie codziennie, więc dziś też zdaję
          relację. Rano temp. 37,3 *(NIE
          SPADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!),
          31 dzień cyklu, jeszcze 3 i będzie szansa większa. Piersi bolą, poza tym
          żadnych objawów typowo miesiączkowych nie mam (typu bóle głowy, wilczy
          apetyt), pomimo że zawsze pojawiały się na kilka dni lub dzień przed@.
          Pozdrawiam i całuję. Nie puszczajcie kciukasków!
          • mamadwojga Re: do wszystkich! 25.10.03, 08:51
            Rany boskie- sobota 4.50 rano a Ty na nogach? Spać dziewczynko, spać. Widzę że
            nie bardzo spanko wychodzi, co? Ja też bym chyba nie spała, hihihi.
            Pozdrawiam, Gosia
          • Gość: sylwiakrol Re: do wszystkich! IP: *.vline.pl / 172.16.3.* 25.10.03, 09:41
            Jezu Jola! Jestem dobrej myśli. Ja to siedzenie przy kompie zaczynam od
            szukania Twojego wątku i jak wszystko ok to oddycham z ulgąsmile) Mnie też o ile
            pamiętam piersi bolały normalnie jakby były posiniaczone. Swędzenie piersi i
            sutków a zarazem ich tkliwość przyszły dopiero w trzecim miesiącu.
            Trzymam kciuki!!!
    • Gość: asisa Re: do wszystkich! IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.248.* 25.10.03, 09:10
      Droga Jolu.Czytając Twój list mam wrażenie jak bym go sama napisała, mam
      dokładnie te same objawy co Ty to znaczy poobijane piersi(dziś 29dc),
      temperatura rano 37.2 , ale przez cały czas biorę luteinę.Zaznaczam że
      pierwszy raz mam takie objawy.Ty również?Pozdrawiam.PA.
      • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 25.10.03, 19:19
        hej! nie, ja bolące, poobijane piersi mam regularnie co miesiąc przed okresem.
        Bolą 2-3 maksymalnie do 5 dni i jest @. Teraz jest taka różnica, że bolą już 2
        tygodnie i @ się nie pojawia. Dziś 31 dzień cyklu, @ nie ma, a piersi bolą.
        Potwornie boję się robić test, bo jeśli mam dostać okres, to go dostanę, i
        będę na to przygotowana (bo zawsze czuję przynajmniej kilka godzin przed), ale
        jeśli nie, to ta jedna przeklęta krecha zrzuci mnie "z pieca na łeb", a to
        bardziej boli. Ja teraz jakoś wierzę, i chcę wierzyć, że @ już nie przyjdzie,
        jestem pełna nadziei i taki spadek z tak wysokiej góry jest dla mnie bardzo
        bolesny.... Pozdrawiam i z całego serca życzę, żeby Ci się udało!
    • amel1 Re: do wszystkich! 25.10.03, 19:34
      Kochana Jolu! Jestem całym sercem z Tobą i trzymam kciuki z wszystkich sił.
      Dziś jest mój 30 dc, więc prawie idziemy łeb w łeb. Tempka poranna u mnie 37
      st (wyższą mam tylko popołudniami). W odróżnieniu od Ciebie Luteinę mam brać,
      tak długo dopóki nie pojawi się @ (oby nie) bądź do stwierdzenia "bejbika".
      Piersi też bolą, głównie po bokach. Sutki raczej nie. Od kilku dni leciutko
      pobolewa brzuch jak na @, ale kiedy lecę do toalety sprawdzić -
      jest "czysto" smile
      Modlę się, aby chociaż jednej z nas się udało. Będę tu zaglądała. Pozdrawiam!
      • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 25.10.03, 19:41
        amel, to tak samo jak u mnie, każdy ból, każde ukłucie, to dla mnie powód do
        paniki. staram się nie przemęczać, dużo leżeć, choć wiem, że to bez sensu,
        jeśli @ ma przyjść to przyjdzie tak czy siak, nawet jeśli będę robiła siku do
        basenu (hihihi). Ja dzwoniłam do mojego doktorka to powiedział, że dobrze, że
        odstawiłam luteinę, bo ona może pomóc na początku, a potem to już kobieta
        powinna sama zacząć wytwarzać progesteron w takich ilościach, żeby ciąża
        rozwijała się prawidłowo. Cały czas czekam... Testr zrobię w przyszłym
        tygodniu, nie lubię spadać z wysokiej góry, za jaką uważam teraz moją
        nadzieję. Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczyny, pa!
      • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 25.10.03, 19:44
        aha, u mnie dochodzi jeszcze swędzenie w "wiadomych" okolicach, a to jakiś
        nowy objaw, może stan zapalny???? ale swędzi już od tygodnia!
      • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 25.10.03, 19:44
        aha, u mnie dochodzi jeszcze swędzenie w "wiadomych" okolicach, a to jakiś
        nowy objaw, może stan zapalny???? ale swędzi już od tygodnia!
        • amel1 Re: do wszystkich! 25.10.03, 19:57
          Jolu ja test postanowiłam zrobić we wtorek. Mam tylko nadzieję, że
          wczesniej "krew mnie nie zaleje". Właśnie mierzyłam sobie tempke (wiem, że
          wieczorem, to nie warto, ale po prostu nie wytrzymałam) i jest 37.5
          O ludu, aby przetrwać niedzielę i poniedziałek. Jutro też zmierzę tempkę (tą
          poranną) i dam znać. smile Pa!
    • zonka9 Re: do wszystkich! 25.10.03, 21:55
      Jolu czytam wszystko od poczatku i czekam "jak na szpilkach" az zrobisz ten
      test! pisz jak i co. Trzymam kciuki i goroco pozdrawiam.
    • Gość: vikas Re: do wszystkich! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 25.10.03, 22:55
      Cieszę się Jolu, że u Ciebie bez zmian.
      Ja niestety muszę jeszcze poczekać,ale to nic
      dam sobie radę.Trzymam się uporczywie,
      bo nadzieja jeszcze jest,ale nie chcę się nakręcać!!!
      Temp.trzyma się na poziomie 37,3.Zostały
      3 dni do @ może ...
      Możliwe, że test był lewy choć wątpię w to.
      Poza tym piersi swędzą,sutki bolą,ale to może
      działanie duphastonu?Jeśli temp.spadnie to będzie
      faktycznie koniec.
      • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 26.10.03, 06:56
        Ja z kolei nie śpię dziś od 4. Ten przestawiony czas działa tylko na moją
        niekorzyść. Wytrzymałam do 4.50 i zmierzyłam temp. Jest 37,5(!!!), czyli w
        stosunku do ostatnich dni wzrosła o 3 kreski. Przypomniałam też sobie, że w
        lipcu miałam bardzo podobną sytuację, miesiączka też spóźniła mi się dość dużo
        (chyba coś około 5 dni), ale tłumaczę sobie, że byłam wtedy po hsg, więc może
        to wynik interwencji chirurgicznej... (naiwne, co? wszystko tłumaczę sobie
        tak, żeby nie zabijać nadziei...). Boję się tego testu jak diabli, traktuję go
        jak ostateczne spotkanie z bezlitosną prawdą. Nie potrafię tego zbyt dobrze
        wytłumaczyć, ale to jest tak, że jeśli będę miała dostać @ to już kilka godzin
        wcześniej będę odczuwała ten fakt (tak jest zawsze) i jakoś powolutku się do
        niego przygotuję. A test? No cóż? Robić go teraz, kiedy jestem jeszcze pełna
        nadziei i wiary, że się udało??? A jeśli wyjdzie negatywny? Nie zniosłabym
        tego, to zbyt duże "walnięcie", zaboli jeszcze bardziej, niż naturalne
        przyjście @!!!!. W lipcu po 5 dniach czekania też zrobiłam test, i kiedy
        wyszedł negatywny, nie mogłam się pozbierać baaaaardzo długo, ryczałam calutki
        tydzień, nie chcę tego przeżywać raz jeszcze... To było uczucie podobne do
        tego, jakbym poroniła, straciła dziecko.... Cóż? Może podchodzę do tego zbyt
        emocjonalnie ale nie umiem inaczej!Różnica w stosunku do lipca polega tylko na
        tym, że nie miarzyłam wtedy temperatury, nie wiem, czy rosła i kiedy zmalała.
        No ale nie będę Was już zanudzać. Fakty na dzień dzisiejszy są takie: 32 dzień
        cyklu, temp. rano 37,5 , piersi bolą (chociaż odrobinkę mniej niż wczoraj, ale
        to może dlatego, że narazie nie mam stanika, więc pewnie to stąd to wrażenie
        większego luzu), brzusio od czasu do czasu też pobolewa, ale to nawet nie jest
        ból, tylko takie "ćmienie", które przechodzi jakby "falami", poboli i
        przestaje.Pozdrawiam serdecznie!
        • Gość: sylwiakrol Re: do wszystkich! IP: *.vline.pl / 172.16.3.* 26.10.03, 08:22
          Dzięki za wieści. Ten ponowny wzrost temperatury to bardzo dobry znak. Te
          ćmienia brzucha przychodzące falami to identycznie jak u mnie w ciąży.
          Tylko się uspokój. Co ma być to będzie. Zajmij się czymś, za dużo nie denerwuj.
          Chociaż ja też pamiętam jaka byłam znerwicowana. W ciągu dnia byłam zajęta
          pracą ,ale jak sobie przypomniałam(oczywiście milion razy dziennie) to aż mnie
          ściskało w dołku.
          No ale fakty faktami: okres u Ciebie się spóźnia a temperatura cały czas na
          podwyższonym poziomie a do tego znowu rośnie!smile)))
          • Gość: Jola Re: do wszystkich! IP: *.tomaszow.mm.pl 26.10.03, 09:53
            Jutro kupię test i we wtorek zrobię, bo jak jeszcze trochę poczekam to mnie do
            Kochanówka odwiozą w takim ślicznym ubranku z długimi rękawkami zawiązanymi na
            pleckach!!! A więc, oby do wtorku!!!
            • amel1 Re: do wszystkich! 26.10.03, 16:18
              Hej Jolu! U mnie tempka bez zmian. Dzisiaj znowu 37 st (ta poranna), utrzymuje
              sie tak juz od 3 dni. Dziś jest mój 31 dc i również postanowiłam we wtorek
              zrobić ten "nieszczęsny" test. Dla mnie, test to "być albo nie być". Strasznie
              się boję poraszki. Cieszę, że tempka u Ciebie tak ładnie urosła, to świadczy,
              że małpa nie powinna przyjść w najbliższych dniach.
            • Gość: vikas Re: do wszystkich! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.10.03, 23:00
              Witaj Jolu! Cieszę się, że temp.nie spada.
              Dobrze,że zrobisz test choć wiem, jak
              nie lubisz.Prawdopodobnie nie ma obaw,
              że wyjdzie negatywny,ale...
              U mnie temp. nie spada, ale to kwestia
              czasu.Poza tym zaczęło się plamienie,
              a to rychły zwiastun @ choć wcześniej to się
              nie zdarzało.Niestety na cud nie liczę.
              Nie chcę myśleć, że to może zagnieżdzenie.
              Nie mam złudzeń!Mąż mówi,że będziemy próbowć
              więc niebawem przygotowania do nastęnej iui.
              Musi się udać nie dam się będę walczyć do końca roku
              a potem pomyślę, co dalej.
              • amel1 Re: do wszystkich! 27.10.03, 09:20
                Jolu co tam u Ciebie? U mnie tempa nadal 37 st. Jutro testuje! Trzymaj się i
                daj znać, co tam na horyzoncie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka