Gość: JOLA IP: *.protektor-direct.pl 18.01.02, 19:22 Dziewczyny czy przed inseminacją lekarz powinien skierować na drożność jajowodów. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Isia Re: drożność jajowodów IP: *.kul.lublin.pl 18.01.02, 19:38 Cześć. Podobno jeśli trzy insem. nie dają rezultatów to wtedy kierują. Ale ja uważam, że HSG lepiej zrobić przed. Szkoda czasu, zachodu, nadziei na darmo.. itp. HSG to zabieg krótki.. napewno mniej czy bardziej bolesny.. ale ty już zdecydujesz.. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: drożność jajowodów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 19:50 Ja uważam, że tak. Zwłaszcza, że najpierw miałam robione inseminacje, płaciłam za to dużo pieniędzy, a potem okazało się że mam niedrożność. Zmieniłam ginekologa i to dopiero on mnie oświecił, że kolejność postępowania jest właśnie taka - najpierw Hsg. Decydując się na HSG poproś koniecznie o znieczulenie/ najlepiej dolargan/ to nie będziesz cierpieć. Spróbuj dokopać się do wcześniejszych postów o tym zabiegu to Ci dużo pomoże. Pamiętaj że prywatnie robione inseminacje są bardzo intratnym zabiegiem dla ginekologów i dlatego bardzo zachęcają....... Ja dowiedziałam się o tym po fakcie...... Pozdrawiam serdecznie M Odpowiedz Link Zgłoś