Dodaj do ulubionych

invimedica a novum-gdzie jest taniej?

05.11.03, 12:19
czytalam od was b. dobre opinie o obydwu klinikach. w zwiazku z tym mam
dylemat, do ktorej się zglosic. może wiec w klinikach znacznie roznia się
ceny? pomozcie wybrac... kryterium cenowe by mi bardzo pomoglo, bo wiadomo,
ze nasza bezplodnosc kosztuje majatek.

innym kryterium jest to, ze do invimedici zapisy sa z dnia na dzien, a do
novum (do konkretnego lekarza, poleconego przez was) czeka się 2 miesiace.
ale tu mnie wrecz troche niepokoi tak krotki czas do invimedici – nie maja
chetnych, zas z tych 2 mcy, co czekam do novum, zostal 1 miesiac, wiec już
coraz blizej
Obserwuj wątek
    • cetka Re: invimedica a novum-gdzie jest taniej? 05.11.03, 12:21
      cetka napisała:

>nasza bezplodnosc kosztuje majatek.

oczywiscie chodzilo mi o "nieplodnosc", pisalam za szybko, wiem, ze to 2
      zupelnie rozne pojecia, a niektore z was sa mocno wrazliwe na punkcie mylenia
      tych pojec. przepraszam!
    • cetka Re: invimedica a novum-gdzie jest taniej? 05.11.03, 12:42
      ojej - i chodzi mi o invimed w wwie...

(czy wyslany juz post mozna modyfikowac/kasowac?)
    • bas7 Re: invimedica a novum-gdzie jest taniej? 05.11.03, 12:49
      Cetka, moim zdanie ceny są porównywalne. We wszystkich klinikach tego typu jest
      tak samo drogo - NIESTEY.
      Ja początkowo leczyłam się w Novum i tam zostawiłam majątek (4 lata 2-3 x w
      miesiącu wizyty, zabiegi, badania hormonalne, 2 x in-vitro).
      Potem zmieniłam klinikę na InviMed i po 3 miesiącach byłam już w ciąży (in-
      vitro). Więc ja mogę się wypowiedzieć tylko na temat in-vitro - w InviMedzie
      cały proces stymulacji (przed i po transferze) wychodzi dużo taniej niż w Novum.

Poadrawiam i życzę powodzenia Anna + 24 tyg. maluch
      • Gość: Dotti Do Bas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:57
        Bas, czy możesz powiedzieć jak wyglądało Twoje "przejście" do innej kliniki?
        Ja tak myślę, że (ze względu na koszty) jeśli będę musiała podchodzić do
        invitro to zrobię to w invimedzie.
        Czy lekarze z invimedu bez problemu zaakceptowali Twoje wyniki badań z Novum i
        cały proces leczenia tam? od razu przyznali rację że invitro czy chcieli
        jeszcze próbować leczyć inaczej?
        Jakie były Twoje doświadczenia?
        Pozdrawiam
        • bas7 Re: Do Bas 05.11.03, 15:30
          Hej Dotti,
          ja na moje szczęście musiałam czekać 6 lat (co miesiąc) bez chwili przerwy.
          W trakcie tych lat przeszłam
          4 inseminacje;
          2 nieudane próby in-vitro w klinice Novum;
          1 transfer z mrozaczków;
          szczepienia immunologiczne w Łodzi (które wykazały brak hamowania a więc
          musieliśmy szczepić się aż trzy razy);
          histeroskopię (która wykazała, że żaden zarodek nie miał prawa się zagnieździć -
          szkoda tylko, że lekarz zalecił to badanie dopiero po drugim nieudanym zabiegu
          in-vitro)
          i w końcu zmiana kliniki. Wybraliśmy klinikę InviMed (Europejskie Centrum
          Macierzyństwa) w Warszawie, w której dodatkowo zrobiono laserowe nacięcie
          otoczki zarodka ułatwiając mu w ten sposób łatwiejsze wydostanie się do macicy.
          Trafiliśmy do dr Rokickiego, któremu będę wdzięczna do końca życia za szczęście
          jakie mnie spotkało. I tak w tej klinice podeszłam do trzeciego zabiegu in-
          vitro. Po zabiegu zaplanowałam sobie, że będę leżała plackiem przez 14 dni po
          transferze. Może moje historia doda Ci sił do walki. Chciałbym. Uważam, że
          warto próbować do skutku.
          Jeżeli chodzi o ceny to myślę, że we wszystkich tego typu klinikach jest tak
          samo DROGO. Chociaż jeżeli mam porównywać in-vitro to w InviMedzie cały proces
          stymulacji przed i po transferze był dużo tańszy. I tam jakby wszystko
          przebiega dużo szybciej. Dr Rokicki bez mrugnięcia okiem przeanalizował moje
          wyniki badań z innych klinik. Wręcz był zadowolony, że dysponuję taką skarbnicą
          wiedzy na swój temat. Więc dzięki temu uniknęliśmy zbędnych kosztów kolejnych
          badań. A z moich dwóch poprzednich zabiegów in-vitro mógł wyciągnąć wnioski, co
          można jeszcze ulepszyć. Na zabieg in-vitro w InviMedzie zdecydowałam się już na
          pierwszej wizycie – a po 3 miesiącach byłam już w ciąży!!!
          Jeżeli będziesz miała jakieś pytania obiecuję, że odpowiem na nie wszystkie.
          Życzę Ci, żeby Twoje Marzenia spełniły się jak najszybciej.

Anna + 24 tyg. maluch
          • Gość: cetka Re: Do Bas IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 05.11.03, 18:33
            bas7 napisała:

>Na zabieg in-vitro w InviMedzie zdecydowałam się już na
            > pierwszej wizycie – a po 3 miesiącach byłam już w ciąży!!!

ale czy to nie jest tak, ze ci lekarze "ida na latwizne" i od razu zalecaja in
            vitro, ktore jest piekielnie drogie? przeciez niektore dziewczyny zachodza w
            ciaze po inseminacji...

ile u ciebie trwalo od pierwszej wizyty do in vitro?
    • bas7 Re: invimedica a novum-gdzie jest taniej? 06.11.03, 11:09
      Hej Cetka,
      to nie jest tak, że idziesz do InviMedu i zaraz dostajesz propozycję in-vitro.
      Ja chciałam przystąpić od razu do tego zabiegu, ponieważ inne możliwe drogi już
      dawno przeszłam bez rezultatów. A zabnieg in-vitro miałam zrobiony 3 miesiące
      po pierwszej wizycie - szybko, ale ja tego chciałam - to była moja propozycja i
      decyzja. Nie chciałam dłużej czekać. Wiedząc, że i tak zakończy się tym samym.
      Pozdrtawiam Anna
    • Gość: monik73 Re: invimedica a novum-gdzie jest taniej? IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 13:18
      Bas mam do ciebie pytanko a czy przed histeroskopia mialas laparoskopie, czy
      zlecili ci to badanie bez tego.
      Pytam sie, bo sama jestem po laparoskopi a pozniej nieudanego ivf (podczas
      laparoskopi nie robili mi histeroskopi) i teraz sie zastanawiam czy z moja
      macica jest wszystko ok. W Novum nie sugerowali mi takiego rozwiazania.
      • bas7 Re: invimedica a novum-gdzie jest taniej? 06.11.03, 14:13
        Moniczko, nie miałam wcześniej robionej laparoskopi - od razu histeroskopia.

Pozdrawiam Anna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka