Dodaj do ulubionych

Blutorange jak Twoje przygotowania do iui??

25.01.09, 13:17
Jak sie czujesz?? Robisz dodatkowe badania? Jakie??
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • blutorange Re: Blutorange jak Twoje przygotowania do iui?? 26.01.09, 09:53
      Witaj Groszkowa, w czwartek jadę do dr Wojciechowskiego na HSG. W tym cyklu
      (dziś 4 dc) nie mam żadnej stymulacji (dotąd brałam clostilbegyt), będziemy
      próbowali naturalnie. Od następnego cyklu (mniej więcej w połowie lutego)
      zamierzam podjąć stymulację gonadotropinami i wtedy podejść do IUI (pod
      warunkiem, że coś sensownego wyhoduję wink, mam ogromną nadzieję, że tak!). Nie
      podeszłam do IUI w styczniu, tak jak początkowo zamierzałam, bo po rozmowie z
      ginkiem doszłam do wniosku, że szanse nie są za duże - tylko jeden pęcherzyk, do
      tego nadal nie wiem, czy jajowody drożne. Dlatego w lutym muszę się lepiej do
      tej IUI przygotować. Zła jestem tylko, że to wszystko się tak ciągnie! Czasami
      naprawdę brak mi już cierpliwości...

Ogólnie czuję się dobrze, chociaż bywają dni, że psychika siada mi kompletnie.
      Pewnie jest to spowodowane także i tym, że ostatnio nie ma tygodnia, żebym nie
      dowiedziała się o czyjejś ciąży - co tu kryć, robi mi się wtedy przykro, że to
      nie ja ... Oczywiście walczę dzielnie dalej i mam ogromną nadzieję, że ten rok
      okaże się dla nas szczęśliwy.

Do IUI zrobiłam następujące badania: HBS, HCV, HIV, WR, toxo i CMV, miałam już
      wcześniej robioną cytologię i IgG różyczki. Czy Ty też robiłaś te same badania?

A jak Twoje samopoczucie po IUI? Robił Ci je dr Gizler? Czy ten cykl miałaś
      jakoś dodatkowo stymulowany? Z tego, co czytałam w innym wątku, idziesz dzisiaj
      na wizytę kontrolną. Kiedy dokładnie testujesz? Zaciskam mocno kciuki, żeby ta
      IUI okazała się dla Was szczęśliwa! smile Pozdrawiam serdecznie!

• groszkowa74 Re: Blutorange jak Twoje przygotowania do iui?? 27.01.09, 11:14
        Hejsmile
        Cykl mialam w 100% naturalny, dzis zaczelam brac dupka tylko. Dr
        stwierdzila ze skoro mam owu to po brac ta chemie, zupelnie to nie
        jest wskazane, to sie posluchalam. IUI robil mi dr G, jestem b.
        zadowolona, a tak wogole to jestem pacjentka dr W. W sumie bylam na
        kilku wizytach przygotowujacych, za kazdym razem usg, totalne
        podgladanie jaja, potem cialka zoltegosmile
        Do iui robilam podobne badania, do tego hormony bo lecialam na
        naturalnym cyklu, ja w sumie mam owu, tylko plemniki powolne sa.
        Robilam FSH, LH, PRG, PRL. Dzien przed iui tez LH, byl bardzo ladny
        wyniksmile
        Jestem jakby zamrozona, robie iui, mysle o nastepnej i o dalszych
        planach, nie doszukuje sie objawow, nie cuduje, robie i mysle bardzo
        pozytywnie.
        Testuje w przyszlym tygodniu, bete bede robila. Dam znacsmile
        Kibicuje Ci z tym HSG bardzo! Dzialaj, ja dalam rade Ty tez daszsmile
        Szkoda czasu...przeciez wieszsmile
        • blutorange Re: Blutorange jak Twoje przygotowania do iui?? 15.02.09, 19:17
          Groszkowa, spojrzałam na Twój suwaczek i widzę, że zaczęłaś kolejny cykl, więc
          pierwsza IUI nieudana? Co teraz zamierzasz?

A co u mnie? Ech, szkoda gadać. Byłam w końcu na HSG i niestety wynik badania
          jest niepomyślny! sad Nigdy bym nie przypuszczała, że mnie to spotka ... Mam od
          2 tygodni potężnego doła, co tu kryć, jestem po prostu załamana. Teraz stoję
          przed alternatywą - laparoskopia czy od razu in vitro? Jeszcze nie wiem, co
          wybiorę, chcę skonsultować się z jeszcze jednym lekarzem co do sensu
          laparoskopii. Czas leci, więc trzeba działać szybko.

Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam kciuki za kolejne próby.
          • groszkowa74 Re: Blutorange jak Twoje przygotowania do iui?? 24.02.09, 23:23
            Przykro mi Kochana, ze masz niedrozne jajowody. Ja doradzalabym Ci
            od razu ivf. Laparo to znow czas...czas na gojenie, a pewnosci nie
            masz ze sie uda po niej. Ja czekam na wyniki II iui i koncze na tym
            z iui. Szkoda mi czasu. Przytulam Cie i nie martw sie, drozne
            jajowody to nie pelnia szczescia jak widacsmile Jestes na bocianie? U
            kogo wogole sie leczysz?
            • blutorange Re: Blutorange jak Twoje przygotowania do iui?? 09.03.09, 16:01
              Witaj, nie było mnie jakiś czas na forum, więc dopiero dzisiaj mogę
              odpowiedzieć.

Ja też dojrzałam do myśli o tym, że laparo to niepotrzebna strata
              czasu, pewnie i tak skończyłoby się na in vitro, więc po co to
              odkładać? W dodatku okazuje się, że ostatnio nie pękają u mnie
              pęcherzyki, nawet po pregnylu, a to też wskazanie do IVF. Tak więc
              trzeba spróbować smile

Jestem już zdecydowana, zaczynam przygotowania (leczę się w
              Polmedzie), robię badania i czekam na nowy cykl, by rozpocząć
              przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych. Mam nadzieję, że chociaż
              tutaj wszystko pójdzie dobrze.

Aha, Bociana czytam regularnie, ale nie zarejestrowałam się tam
              (jeszcze). A Ty?

Jak efekty Twojego drugiego IUI?

Trzymaj się ciepło! Jest cholernie ciężko, ale może w końcu
              szczęście uśmiechnie się i do nas? Tak bardzo bym chciała ...

• groszkowa74 Re: Blutorange jak Twoje przygotowania do iui?? 09.03.09, 17:59
                Z drugej iui wyszla wielka d....smile Takze zaczelam przygotowania do
                ivf. W jakiej klinice zamierzasz sie leczyc??

Ps. Wiosna, wiosna, ech ze Ty.
                • blutorange IVF 09.03.09, 18:58
                  Przykro mi bardzo, że znowu się nie udało. Co się, do diabła, dzieje z tą naturą??!

Jak wyglądają Twoje przygotowania do IVF? Czy masz już wybrany protokół, leki?
                  Czy nadal prowadzi Cię dr W? Będziesz u niej robić IVF?

Ja się właśnie jeszcze zastanawiam nad kliniką. Niby jestem zdecydowana na
                  Polmed, tutaj dostałam pierwsze wytyczne, listę badań i recepty, ale gdzieś po
                  głowie kołacze mi myśl, że może Invimed byłby lepszy? Próbowałam dzisiaj umówić
                  się do dr G, żeby omówić z nim kwestię IVF, ale okazuje się, że zapisy do niego
                  na kwiecień będą dopiero po 23 marca. sad Horror! Kiepsko u nas we Wro z tymi
                  klinikami. Przepełnione do granic niemożliwości. W Polmedzie również umówienie
                  się na wizytę w dogodnym dla pacjentki terminie graniczy z cudem, trzeba ciągle
                  urywać się z pracy.

Zastanawiam się jeszcze, ale raczej tylko czysto teoretycznie, nad in vitro
                  gdzieś poza Wro, może w Wawie lub Białymstoku? Tylko, że to tak cholernie daleko ...
                  • groszkowa74 Re: IVF 11.03.09, 10:01
                    Witaj Blutorangesmile
                    Biore antyki, nie wiem jakim protokolem polece, bo w sumie bardzo
                    wstepnie rozmawialam podczas iui, zeby nie tracic cyklu to wzielam
                    recepte na antyki jakby sie nie udalo. To chyba dlugi protokol jak z
                    antykami... Bede robic ivf u Dr W. Teraz przymierzam sie do badan,
                    posiewow itp. Z wizytami w Invimedzie jest bardzo kiepsko, terminy
                    bardzo odlegle, w sumie dla tych dziewczyn ktore rozpoczely leczenie
                    jest ciut lepiej, ale i tak zdarzylo mi sie walczyc o dogodny dla
                    mojego dnia cyklu termin! O terminach dogodnych dla "pracowitego"
                    dnia mozna pomarzyc. Mam sie pojawic na wizycie w 20dc i zobacze co
                    dalej. To za jakies 10 dni.
                    Daj znac czy podjelas juz decyzje co do Polmedu.Pozdrawiamsmile
                    • blutorange Re: IVF 23.03.09, 10:29
                      Witaj Groszkowa,

jak tam Twoja wizyta w sprawie IVF? Ja właśnie biorę antyki, robię badania, pod
                      koniec marca wizyta przygotowawcza i decyzja, co i kiedy robimy. Póki co, jestem
                      zdecydowana na Polmed, może jak się nie uda za pierwszym razem, to wtedy
                      zastanowię się nad zmianą kliniki?

Pozdrawiam w ten deszczowy, bardzo marcowy poniedziałek smile
                      • groszkowa74 Re: IVF 31.03.09, 12:33
                        Hej, jestem na wyciszaczu, fatalnie sie czuje. PMSx100000. Do wizyty
                        jeszcze ponad tydzien. I moze wtedy zaczne stymulacje. A jak Twoja
                        wizyta??
                        • blutorange Re: IVF 01.04.09, 12:13
                          Witaj, ja już po wizycie, klamka zapadła - podchodzę do długiego
                          protokołu, chociaż dr miał pewne wątpliwości, czy ten protokół na
                          pewno będzie dla mnie dobry, ale w końcu stanęło na tym, że tak.
                          Wkrótce zaczynam decapeptyl, z tym że nie jest to jednorazowy
                          zastrzyk (tzw. depot), tylko 14 zastrzyków podskórnych, po jednym na
                          dzień. Potem wizyta, pomiar E2 i LH i właściwa stymulacja. Przy
                          pomyślnych wiatrach punkcja będzie w okolicach pierwszego majowego
                          weekendu.

Trochę mnie przestraszyłaś tym złym samopoczuciem po zastrzyku. No,
                          ale on ma wywołać menopauzę, więc to raczej nic nadzwyczajnego,
                          trzeba będzie zacisnąć zęby i jakoś przetrwać.

Jak idzie Ci robienie zastrzyków? Dałaś radę sama?

Mam nadzieję, że te nasze poświęcenia nie pójdą na marne i w końcu
                          uda nam się zostać mamami. Jedziemy w zasadzie na tym samym wózku -
                          jeszcze niedawno pisałyśmy o IUI, a teraz proszę - stymulacja do
                          IVF.

Mocno wierzę, że będzie dobrze.

Pozdrawiam Cię serdecznie smile
                          • groszkowa74 Re: IVF 01.04.09, 19:45
                            Witajsmile
                            Ja dostalam decapeptyl depot 3,75, jednorazowo w klinice. Klula sie
                            bede sama dopiero podczas stymulacji, jeszcze nie wiem czym. Tez mam
                            badanie krwi po decapeptylu, w 14 dniu. W przyszlym tygodniu to
                            nastapi. Trzymaj sie cieplo, dlugi protokol jaki mamy dobrze
                            rokujesmile Uda sie namsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka