Gość: luni IP: 80.51.91.* 20.11.03, 19:53 Okazało się, że mój mąż ma mało ruchliwe plemniki, typ A tylko 6%. Czy to ma duży wpływ na nasze starania i czy można jakoś pobudzić je (tzn. te plemniki) do działania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paola Re: mała ruchliwość plemników IP: 82.139.13.* 21.11.03, 08:54 Nie wiem czy cię to pocieszy, ale nie martw się mój mąż też ma mało ruchliwe plemniki, w dodatku tylko 16% ma prawidłową budowę. Podaję mu Salfazin i czekamy na cud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: mała ruchliwość plemników IP: *.tele2.pl 21.11.03, 10:49 Jak długo Twoj maz bierze witaminki, bo moj ponad 3 miesiace i nic z tego!!! Brak poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: mała ruchliwość plemników IP: 82.139.13.* 21.11.03, 16:45 Ha, mój mąż dopiero zaczął brać witaminki. Ale jak słyszę, że u wielu mężczyzn nie ma poprawy....to przestaję wierzyć, że kiedykolwiek uda nam się spłodzić dzidzię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luni Re: mała ruchliwość plemników IP: 80.51.91.* 21.11.03, 22:55 Paola, a ten Salfazin przepisał Twojemu mężowi lekarz, czy też można to kupić bez recepty? No i głowa do góry. Tylu osobom się już udało, to dlaczego nie może i nam! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzu10 Re: mała ruchliwość plemników 21.11.03, 23:24 witaminki nie spowodują większej ruchliwośći plemników ,polecała bym raczej hormony to już sprawdzone !!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathrin78 Re: mała ruchliwość plemników IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.03, 09:59 Ale hormony stosuje się tylko wtedy, gdy u pacjenta zaobserwowano zaburzenia hormonalne. Poza tym nie ma badań potwierdzających skuteczność leczenia farmakologicznego (ew. poprawa to jedynie 3-5% - a to stanowczo za mało). Odpowiedz Link Zgłoś
zuzu10 Re: mała ruchliwość plemników 22.11.03, 12:24 nie koniecznie, na jakosć nasienia mogą wpływać różne przyczyny np:rózne choroby przebyte w dzieciństwie tj.świnka, zapalenie opon mózgowych,chemikalia i td.Nie muszą to być zaburzenia hormonalne, polecam iść do dobrego lekarza który naprawde się na tym zna,bo kazdy przypadek jest inny i do każdego trzeba podejść indywidualnie ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathrin78 Re: mała ruchliwość plemników IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.03, 13:19 Tak, ale w przypadku kiedy nie ma zaburzeń hormonalnych nie podaje się leków hormonalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: mała ruchliwość plemników IP: 82.139.13.* 22.11.03, 19:55 Ja kupiłam Salfazin bez recepty, ponieważ czytałam o nim na forum. Jeśli nie pomoże to nie powinien zaszkodzić. Jest w nim cynk...podobno gdy są niedobory cynku w organiźmie to te plemniki nie są najciekawsze (tak mi powiedzieli w laboratorium). Nie wiem jak jest z hormonami u mojego męża...jeśli te badania nadal będą nieciekawe to zbadamy hormony. Podobno komputer też źle wpływa na plemniki...cóż mój mąż ma pracę nieustannie związaną z kompem. Może to jest przyczyną. Mam jeszcze nadzieję co do tego że wyniki nie są miarodajne, ponieważ przed badaniem mieliśmy grubo ponad 10 dni wstrzemięźliwości. To chyba za duużo-może dlatego te wyniki są takie? Jeszcze się łudzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: mała ruchliwość plemników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 12:49 Polecam wizytę u androloga. Salfazin jest ok. ale nie sam. Mój mąż miał ten sam problem, oprócz salfazinu dostawał zastrzyki ( niestety nie pamiętam nazwy ) przed każdą planowaną ciążą. Skutek taki: trzy ciąże w odstępach ok. 1,5 rocznych i dwoje zdrowych i koczanych dzidziusiów 4 i 1,5. Mogę polecić androloga w Warszawie, starszy, trochę dziwaczny ale chyba jednak skuteczny. Niestety prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amama Re: mała ruchliwość plemników IP: 195.94.206.* 27.11.03, 13:50 chętnie skorzystam z namiarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: mała ruchliwość plemników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 16:58 Dr Sttefan Chrzanowski - kiedyś przyjmował w lecznicy Alfa na Nowym Świecie ale my chodziliśmy do jego gabinetu. Tel 825 35 49 . Dziwak, ma ppiękne zapuszczone mieszkanie ale bardzo ciekawy gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuś Re: mała ruchliwość plemników IP: *.toya.net.pl 27.11.03, 12:55 Nie martw się, mój mąż miał 5% typu A i 30% typu B i udało się zajść naturalnie chociaż już przestałam w to wierzyć. To był ostatni cykl przed planowaną stymulacją. ))) Głowa do góry, cuda się zdarzają. Pozdrawiam. hanuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: mała ruchliwość plemników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 16:21 dołączę sie do dyskusjii, mój mąż ma również nie najlepszą ruchliwość plemników oraz dużo patologicznych, jest pod kontrolą androloga i miał zaleconą kurację androwit, azupentat, wit E oraz kurację hormonalną choragonem, wyniki po 2 miesiącach były już gotowe do inseminacji i lekarz nawet określił, że gdyby mąż poszedł na,,lewiznę" to prawdopodobnie był by ojcem, ale ponieważ problem również tkwi po mojej stronie , więc jakoś natura nam płata figle. Wracając do tych kuracji PAMIĘTAJ, że sama nie możesz leczyć męża lekami zasłyszanymi, każdy lekarz dobiera to indywidualnie w zależności od wyniku badań, dwa cykle temu zaszłam w ciąże , ale nie udało się jej utrzymać, czasem podobno tak jest po inseminacji, ale mamy nadzieję że następnym razem się uda. Powiem więcej, jak moja pani doktor zobaczyła wyniki meża jeszcze przed leczeniem od razu zaproponowała mi Białystok i invitro, ale walczymy do końca pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś