Dodaj do ulubionych

Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się

16.04.09, 21:15
Dawno mnie tu nie było smile Piszę ten post ku pokrzepieniu, miałam dziś robione
hsg w Centrum Ostrobramska Magodent, ze szczerego serca polecam! Miła
atmosfera, miły personel, warunki bardzo kulturalne, ładne sale, przestronne.
Badanie miałam na nfz bezpłatnie w krótkim znieczuleniu ogólnym dozylnie.
Zakręciło się w głowie, nie wiem kiedy zasnęłam i obudziłam się juz na sali smile
Nie mam praktycznie żadnego krwawienia ani bóli, lekkie plamienie ale nawet
wyglada to raczej na spływający kontrast niz krew, delikatne pobolewania jak
na dzień przed okresem no i osłabienie po znieczuleniu. Po obudzeniu czułam
się świetnie. Najgorsze to było zakładanie wkłucia do żyły i wenflonu brrr, to
boli, pielegniarka 3 razy próbowała, zrobiła mi jeden piękny siniol na dłoni.
Dziewczyny, nie ma sensu robic na zywca smile A najwazniejsze - jajowody drozne!.
Tylko gdzie ta ciąża.. smile
Obserwuj wątek
    • bernadetta116 Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 16.04.09, 21:24
      Witam, cie ciepło. Progi bulowe owszem kazdy ma inne. Ale niestety muszę cie
      sprowadzic na ziemie.... HSG, nie zawsze mowi całą prawde. Określenie jajowody
      drożne, nie występuje na karcie opisowej.... mowią tam tylko, ze płyn- kontrast
      przeszedł swobodnie lub nie. LAPARO- to jest dopiero badanie. Nie chce ci psuc
      dobrego humoru, ale chce zebys byla realistką i nie stracila kilku m-cy lub lat
      na wiarę w HSG- jest to tylko pomocne badanie....Wiele dziewczyn pisalo juz ze
      mialo HSG i wszystko ok i ciązy brak, a jak poszły na LAPARO, to sie wtedy
      OKAZALO.... zapytaj sama. Mam nadzieje i trzymam kciuki, zebyTObie sie udało. Ja
      tez jestem swiezo po HSG i wciaz próbuje....a w maju ide na IUI. BUZIAKI
      • rudakudlata Bernadetta 16.04.09, 21:57
        Ty wprowadzasz niepotrzebna panike i zamieszanie. Sorry ale zdrowo przesadzasz.
        Badanie hsg pokazuje czy jajowody sa drożne czy nie i w znakomitej większości
        przypadków to wystarcza. Usłyszałam to zdanie od lekarza - wszystko w porzadku,
        jajowody drożne. Do mniejszości należa dziewczyny, gdzie badanie nie wykazało
        jakiejs niedrozności. Na pewno nie będe robic powaznego badania jakim jest
        laparoskopia, w wypadku gdy nigdy nie miałam zadnych operacji, zapaleń,
        powaznych zakażeń itp aby być w grupie ryzyka niedrozności jajowodów. Mi lekarz
        nic takiego nie proponował. W moim przypadku bardziej prawdopodobna przyczyna
        jest mój wiek, podeszły juz wink Byc może mam wiele pustych jajeczek. Nie strasz
        innych gdy się cieszą.
    • ochra Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 16.04.09, 21:24
      A właśnie miałam cię pytać co z tym HSG. To widzę że wszystko tak
      samo jak u mnie.
      • bernadetta116 Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 16.04.09, 21:29
        ochra napisała:

> A właśnie miałam cię pytać co z tym HSG. To widzę że wszystko tak
        > samo jak u mnie.
        Czy to do mnie?
        • ochra Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 16.04.09, 21:32
          Do Rudej.
          • ewelinka834 Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 16.04.09, 21:48
            ja mimo środków przeciwbólowych płakałam z bólu, ale podobno u każdego jest
            inaczej.. jedyny minus HSG - u mnie, to nieregularne miesiączki, wcześniej były
            równo co 30 dni , po hsg rożnie..34, 40, ostatnio 38..
            • rudakudlata Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 16.04.09, 22:02
              Ja miałam znieczulenie ogólne i spałam więc wszystko mi jedno co tam robili smile
              Cieszę sie ze nie robiłam na zywca.
              • moniaa2009 Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 17.04.09, 12:10
                Ja miałam znieczulenie miejscowe, myślałam, że się przekręcę z bólu. Robiłam na
                inflanckiej w W-wie. Po zabiegu nawet nie dali szklanki wody, myślałam, że umrę
                z pragnienia. Miałam po tym doła przez 2 dni. Okazuje się, że trzeba wybrać
                odpowiednie miejsce. A na dodatek zrobili tak to badanie, że każdy lekarz który
                oglądał zdjęcie inaczej je interpretuje. jeden twierdzi, że jajowody drożne,
                inny że jeden zatkany.
    • aneta251 Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 17.04.09, 13:02
      do rudakudlata: Cieszę się, ze masz takie same wrażenia po HSG w
      Magodencie smile. U mnie też do tej pory nic sad pierwsza IUI się nie
      powiodła....teraz dół...ale trzeba się pozbierać i walczyć dalej
      • rudakudlata Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 17.04.09, 16:30
        Aneta, to dzięki tobie dowiedziałam sie o tym centrum, dzięki jeszcze raz smile)
        Myślę że to wazne dla zdrowia psychicznego że nie bedziemy wspominac jakiejś
        traumy, ja jestem mega zadowolona. Dziś 2 dzień i czuję sie świetnie, nawet
        plamień nie mam, nic. Tylko że dali mi płytę z nagraniem zdjęć rtg i ona sie nie
        odtwarza mi na żadnym kompie uncertain Ale zadzwoniłam i bez problemu kazali mi
        przyjśc na radiologię i nagrają mi na pena lub od razu na laptopa.
        A iui po hsg ci sie nie powiodła? Ja czekam na okres na razie. Nie łam się, po
        hsg próbuj, musi się udać jeśłi to wina jajowodów.
        • zojka Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 18.04.09, 09:18
          Mam ten sam problem. Też dostałam płytę na której nic nie widac smile Mam wrażenie
          że zapomnieli sfinalizować smile...
    • aneta251 Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 18.04.09, 14:33
      Cieszę się, ze mogłam pomóc smile. No nie powiodło się za pierwszym razem sad
      dzisiaj przyszła @ więc od środy znów puregon w brzuszek i powtórka z rozrywki,
      może za drugim razem się uda...
      • aneta251 Re: Wrażenia po hsg w ogólnym - nie bac się 18.04.09, 14:35
        A odnośnie płytki z wynikiem, to u mnie akurat było ok, odtworzyłam u siebie,
        gin też nie miał problemu, może coś im się źle zgrało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka