aisz 07.12.03, 12:10 Cześć! Sama byłam pacjentką Andrologii i słyszamam co się stało, ale ciekawa jestem co się dzieje z Wami dziewczyny. Odezwijcie się krórej się udało i kiedy a która jeszcze czeka na dwie kreski na teście i gratulacje od lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga lublin Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 13:16 aisz dzięki i oczywiscie , ze ja się odezwę)) jeszcze tydzień niepewnosci, a więc trzymaj kciuki)))pozdrawiam i Gratuluje, za którym razem Ci się udało? Odpowiedz Link Zgłoś
aisz Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina 07.12.03, 13:35 Aga - w moim przypadku to nie było takie proste, już nie pamiętam za którym razem. Trafiłam na Staszica w 2000 r. a intensywne starania (leczenie) zaczęliśmy z mężem od 2001 r. W tym czasie kilka inseminacji, dwie laparoskopie i gdy już prawie straciłam nadzieję - udało się. Trzymam kciuki za Ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga lublin Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 14:19 aisz ja leczę się a właściwie my leczymy się dopiero od czerwca tego roku na Staszica , a tak w zasadzie to już trwa kilka lat , w 2000 roku wycieli mi mięśniaka, dużego i dopiero przez przypadek trafiłam na Staszica.We wrześniu udało się po stymulacji i pierwszej inseminacji , ale nasze szczęście nie trwało długo po 2 tyg wystąpiło samoistne poronienie (( Teraz jestem po 3 inseminacji 21 dc jutro progesteron , nawet nie myślę, że mogło się nie udać tfu tfu bo wiesz już moja psychika siada i ciągle to samo hormony, usg i tak w koło, najgorsze to to , że kłopot jest z dniami wolnymi od pracy przy .Wiesz niepokoi mnie troszkę fakt , że od wczoraj mam jakieś punktowe kłucia w dole brzucha, w okolicy jajników czy to jest normalne? za pierwszym razem bolał mnie brzuch , w drugim cyklu starń nic mnie nie bolało i nic nie było (( a teraz przynajmniej mnie skrobią piersi i to kłucie, orientujesz się czemu tak jest? pozdrawiam i dziękuję za wszystkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
aisz Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina 07.12.03, 18:04 Cześć Aga, córcia zasnęła na chwilę więc piszę. W cyklu, w którym zaszłam w ciążę do 7 tyg. c. nie miałam żadnego pobolewania, kłucia itp. Potem przez parę dni ale to najprawdopodobniej rozciągały się więzadła. Piersi i brzuch lekko pobolewał ale tak jak przed miesiączką. Potem przez ok. 3 tyg. nie mogłam się dotknąć do piersi ale przeszło. Także nie przejmuj się na zapas kłuciem, bądź dobrej myśli a będzie dobrze. Jak mi się udało to i Tobie się uda. A powiedz mi czy zgłosisz się w obecnej sytuacji na Staszica w celu potwierdzenia ewentualnej ciąży, czy nikogo już kategorycznie nie przyjmują? Odpowiedz Link Zgłoś
aisz Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina 07.12.03, 14:43 Aga będę odpowiadać w miarę możliwości gdy córcia zaśnie. Odezwę się najprawdopodobniej ok. 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga lublin Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 18:09 aisz ja chodzę do dr.Bakalczuka i zawsze chodzę do niego do gabinetu, ale też czasem chodziłam do przychodni no i oczywiście od 11 dc do poradni.A Ty do kogo chodziłaś jeśli można ? Odpowiedz Link Zgłoś
aisz Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina 07.12.03, 18:44 Ja leczyłam się u dr Wdowiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: namad Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: 80.51.181.* 01.02.04, 22:14 Jakie jest Twoje zdanie o doktorze Wdowiaku, czy leczyłaś się u niego prywatnie czy w klinice, jak długo sie leczyłaś(ja miałam robiony u niego monitoring i moje wrażenia no cóż dr. jest mało rozmowny- nie zauważyłam jakiegoś zaangażowania,chociaż jak byłam u niego prywatnie na usg - to okazuje sie, że potrafi rozmawiać- trochę mnie to dziwi( a może tak to już jest,że jak płacisz to maja do ciebie inny stosunek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.zamosc.mm.pl 07.12.03, 19:04 Cześć! Ja leczę się w Klinice od czerwca. Miałam laparoskopię z histeroskopią. Leczę się u Profesora i Dr Wdowiaka. Jak narazie mam wszystko powalone: hormony raz niskie, raz wysokie, jajka raz rosną, raz nie rosną. Do tego w jednym cyklu miałam wysokie FSH i LH, a wdrugim trochę niższe, ale ponad normę w czwartym dniu cyklu. Później hormony spadły i zaczęły rosnąć (nawet ładnie) i może nawet coś by wyszło, ale niestety jajka nie popękały. Teraz muszę pojechać do kontroli sprawdzić czy nie porobiły się torbiele. Jak się dowiedziałam, że likwidują klinikę to trochę się załamałam. Śledze od czasu do czasu temat: Konie Andrologi i ostatnia wiadomość jest dosyć pocieszająca. Mam nadzieję, że jeszcze bedziemy miały gdzie się leczyć. wszystkim Życzę powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga lublin Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 20:51 ja myślę, że jest nas wiecej na tym forum z lublina i okolic, tylko nie wszystkie dziewczyny wlączają się do dyskusjii, a szkoda( przecież każda informacja odnośnie leczenia , doswiadczeń jest cenną dla innych dziewczyn , można wiele się nauczyć, rozwiać bardzo dużo wątpliwości , skorzystać z porady ) Odpowiedz Link Zgłoś
aisz Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina 07.12.03, 21:51 Tak też sądziłam, że jest nas więcej (te tłumy dziewczyn pod gab. USG). Mam nadzieję, że to foum może służyć wyłącznie do spotkania z innymi które mają podobne problemy, ale pamiętajcie że najlepszym źródłem wiedzy są lekarze. My dziewczyny z Andrologii przecież takich znamy i nie bójmy się ich pytać o wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mongal Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 27.12.03, 14:42 czesc a czy mozecie mi powiedziec czy do tej przychodni na Staszica moze przyjsc kazdy kto chce?? bede wdzieczna za odpowiedz bo lecze sie na Lubartowskiej i bniebardzo to wychodzi. I jeszcze 1 czy nie bede zadawac glupich pytan czy jest pani mezatka?? bo denerwuja mnie te pytania bo mezatka bede w maju ale jestem juz z narzeczonym od ponad 5 lat i jak dowiedzielismy sie o tym ze bede miec problemy to postanowilismy nie tracic czasu a kazdy zawsze mowi ze trzeba czekac... dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 14:53 Mongal tak może przyjść każdy, tylko trzeba mieć skierowanie od lekarza rodzinnego oddzielnie dla Ciebie , oddzielnie dla męża. Koniecznie przychodź do nas a napewno będziesz dobrze zdjagnozowana i zadowolona ))) ja tam się leczę wraz z mężem od czerwca i nawet jeden cykl, chociaż na krotko ((( ale zakończył się sukcesem, mąż miał fatalne wyniki i dostał odpowiednią kurację , a teraz wyniki są już ok, przynajmniej na tyle, że kwalifikują się do inseminacji)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mongal Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 27.12.03, 15:43 Dzieki Aga za odp., mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, a jeszcze jedno pytanko: czy moge tam leczyc sie nie bedac mezatka jeszcze ale starajaca sie o dziecko narzaczoną?? i do jakiej poradni ma byc to skierownie? bo niedawno tzn w sierpniu bralam skierowanie do endokrynologa i wlasnie wyladowalam na Lubartowskiej przy Szpitalu w tej przychodni ale kobieta mnie wkurza troche bo daje mi ciagle Duphaston i Parlodel (mialam wys prolaktyne i b.niski progesteron i jakies torbiele niewielkie na jajnikach (bylo ich 5 o wielko od 7,5 mm do 12 mm, z tym ze 4 na lewym a na prawym jedna) ale mowi ze trzeba czekac az sie wyreguluje @, ale mi sie tylko skrocily cykle z 50-60 dni do 36 myslisz ze cos da sie z tym zrobic? bardzo sie denerwujemy tym wzystkim, a ja do tego stopnia ze nawet nie potrafie sie cieszyc tym ze w tym roczku biore slub i ze koncze studia, nic mnie nie cieszy bo mysle tylko o tym ( Odpowiedz Link Zgłoś
yagootek Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina 27.12.03, 21:34 ja nie jestem z lublina, ale czytajac twoje wypowiedzi tylko jedno przychodzi mi do glowy. natychmiast zmien lekarza co to za babol!~ja jestem z wroclawia. przez 3 lata probowalam zajsc w ciaze i nikt w tym czasie nie pytal mnie czy mam meza czy nie. a u lekarza bylam baaaaaaaaaardzo czesto. z tego co pisza dziewczyny wystarczy ci tylko skierowanie do poradni. serdecznie pozdrawiam i jakbys chciala pogadac to napisz. yagootek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga lublin Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.03, 22:43 Mongal skierowanie do poradni Andrologicznej , nawet się nie przyznawaj , ze jeszcze nie jesteś meżatką, tak naprawdę nikogo to nie zdziwi , życzę powodzenia Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mongal Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 28.12.03, 00:31 dziekuje bardzo tak mi glupio bylo sie przyznac ze nie jestem mezatka bo wszytskie tutaj juz jestescie mezatkami i myslalam ze wszedzie lekarze zadaja takie glupie pytania, w sumie ta baba do ktorej chodze sie o to nie pytala ale wczesniej kazdy lekarz wyjezdzala z takim pytaniem i tekstem ze od tego sie nie zaczyna... to ja wracajac do domu po cichu go klelam i juz nigdy do niego nie poszlam. Az trafilam do tej kobitki ktora jako pierwsza sie o to nie spytala, w sumie jest niezla ale malo mowi a ja bym chciala odrazu wszystko wiedziec, wiecie zreszta jak to jest no i pomyslalam wlasnie o tej porqdni na Staszica gdzie sie koniecznie wybiore w Nowym Roku, pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga lublin Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.03, 08:47 Mongal życzę powodzenia)))) ja też tam się leczę jak wiesz)) pozatym , jeśli Cię zapytają o staż małzeński , możesz podać czas ile jesteście razem i nikt nie będzie o to pytał)) a nazwiska? zawsze można ostać przy swoim ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mongal Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 28.12.03, 12:56 dzieki Aga bede wiedziala co mowic bo pewnie nie pomyslalabym tak odrazu i nie wpadlabym na to i bym sie bez sensu przyznala, a powiedz mi jeszcze jak mozesz czy tam sie rejestruje do konkretnego lekarza czy oni sami mnie gdzies kieruja, ty pewnie wiesz duzo wiecej o tej klinice niz ja wiec dlatego pytam i czy mam sie przyznac ze sie juz leczylam na tej Lubartowskiej czy nic nie mowic? pozdrawiam i dziekuje bardzo za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.03, 16:43 Mongal fakt tam jest wielu lekarzy, ja chodzę do dr.Bakalczuka i jestem bardzo zadowolona)) co prawda ja chodzę i czasem do gabinetu prywatnego, a doktor pracuje w klinice Andrologii i przyjmuje codziennie )) więc jeśli będziesz miała skierowanie od razu zarejestruj się do doktora.Musisz dokładnie wypytać gdzie teraz jest przychodnia , gdyż część jest w remoncie , ale napewno Cię ktoś pokieruje, jeśli już dotrzesz i będziesz coś więcej wiedziała odezwij się)))powodzenia)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 16:49 Wiem ze moze nie do końca pasuje to do wątku, ale czy ktos leczył sie w Lublinie u doktor Saadi. Ona przyjmuje m.in. w TOP Medical i ma swoj gabinet na ul.Olejnej. Czy ktos może powiedzić mi czy to dobry lekarz? Pomóżcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mongal Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 29.12.03, 20:26 Kasiu, ja slyszałam o tej Pani dobre słowa ale coprawda nie jest specjalistką w leczeniu niepłodności, a do tego raczej by potrzebny byl ktos kto ma jakies doświadczenie w tym kierunku. Ale jesli chodzi o inne problemy kobiece to jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 17:40 Kasiu nie znam tej pani doktor i nigdy o niej nie słyszałam, zmień może na kogoś bardziej popularnego, już znanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 17:42 a ha pozatym przy wyborze lekarza zawsze miej na uwadze czy pracuje w jakimś szpitalu, klinice, to ważne, czy może cię w razie potrzeby skierować do swojego szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.chello.pl 29.12.03, 22:42 Dzięki za uwagi! Już wiem do kogo bede musiała się zwrócić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 30.12.03, 14:58 Czy orientujecie się co sie teraz dzieje na Staszica?Czy wszyscy lekarze pracują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 17:21 gosia wczoraj spotkałam koleżankę z Andrologii,wracała z monitoringu, ja w tym miesiącu mam odpust, więc pytałam , mówiła że do końca roku jest po staremu w przychodni , niewiadomo jak będzie po Nowym roku, jesli będziesz coś wiedziała napisz, a ja postaram się informować na bieżąco)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONGAL Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 21.01.04, 01:18 Do Agi Lublin hej Aga, dziękuje bardzo ze mnie pokierowalas do tej przychodni i ze poszlam tam nie bedac mezatka, tak sie balam ze mnie nie przyjma ale... wczoraj bylam u dr Bakalczuka i rzeczywiscie jestem bardzo zadowolona, spytal tylko ile sie staramy i czy oboje chcemy i tyle - zaczal od prtnera mojego - ma isc na badanie nasienia, a potem ja - po wynikach ktore mu dalam od tamtego lekarza stwierdzil cykle bezowulacyjne, na miejcu zrobiono mi USG bo wg dr Bakalczuka mialam powiekszona macice (30 d.c) ale chyba na darmo sie cieszylam ze moze to juz... juz zlecil mi HSG - jak sie naczytalam na tym formum o tym badaniu to sie przestraszylam! czy to naprawde tak boli?? pozdrawiam Cie - Monika i jeszcze raz dziekuje, bardzo mi pomoglas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Dziewczyny z Andrologii Z Lublina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 20:53 czesc dziewczyny.ja tu jestem po raz pierwszy,bo dopiero zaczęłam leczenie,dziś dowiedziałam się, że nie powiodło się.mam PCO i leczę się na Bocianiej u prof.Baranowskiego.Czy ktoś go zna?Leczył się u niego?prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś