IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:50
Ludziki mam 35 dc i @ brak, test też negatywny o co chodzi, miałam od nowego
cyklu brać oprócz bromergonu CLO , a tu święta i wolne , więc pewnie nici z
tego........wszystko ciągle nie tak odkąd chodzę do lekarza to nie pękają mi
pęcherzyki, mam zawysoką prolaktynę i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze,
dlaczego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: koziki Re: @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 11:14
      Moniu miałam taki sam problem.Test robiłam w 33.c. i był negatywny, @ przyszła
      w 36 d.c. Zauważyłam że cykle mi sie wydłużyły gdzy intensywnie zaczęłam mysleć
      o ciąży, dopatrywać się wszędzie objawów, łudzić się, że to w końcu to. Może to
      stres? W tym cyklu właśnie jestem w 2 d.c. miała zacząć stymujację clo od 4-9
      d.c., monitoring miedzy 12-14 d.c. Zastanawiam się czy zaczynać CLO bo to
      świeta? Obliczyłam że monitoring w 13 d.c. wypadnie w poniedziałek 22 grudnia (
      mój gin przyjmuje tylko pon, śr i czw) środa to już będzie wigilia. Nie wiem
      czy jeden monitorin wystarczy. Owu przy CLO wystepuje w 15 d.c. a to wypadnie w
      Wigilię. Jedziemy do moich rodziców. \Nie wiem co robić? Teoretycznie może się
      udać. Co o tym sądzisz?
      • Gość: Monia Re: @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 11:24
        Koziki !
        Mam ten sam problem i nie wiem co robić, ty masz o tyle lepiej, że masz już @ i
        mozesz działać, ja nie wiem co mam robić, z jednej strony chęć mieć już @, a
        jej nie ma, w ciąży też nie jestem, cykle mam raz 29-30 raz 35, na zmianę co
        miesiąc. Powiem ci szczerze, że spodziewałam się @ w 29 dc czyli w tamten
        piatek nie przyszła teraz jej nie ma no i te święta które nie cieszą i jeszcze
        komplikują badania. A jeżeli chodzi o Ciebie to może pogadaj ze swoim gine może
        coś mądrego poradzi jak dostanę @ to muszę iść na badanie czy nie ma torbiela
        bo w tym cyklu wychodowałm mutanta 25 (pęcherzyk) i zobaczymy co lekarz powie,
        z tego co czytam na naszym kochanym forum to ludziki odradzają clo bez
        monitoringu i może trzeba cierpliwie poczekać, a z drugiej strony jak tu
        czekać ? Pozdrowienia
        • Gość: fulvia Re: @ IP: 212.244.167.* 11.12.03, 12:00
          Monia
          nie mam za bardzo jak pisać ze skrzynki, łatwiej i szybciej an forum, jestem w
          pracysad Ostatni cykl miałam b. długi i jak @ nie przyszła w 36 dc poszłam do
          gina - test z BHCG na wykluczenie ciąży i progesteron domięśniowo + luteina do
          pochwy, po 3 dniach przyszła @ i teraz mam pierwszy cykl z clo, chyba nie z
          monitornigiem, bo do lekarza mam sie zglosić w 15dc... nie wiem czy coś z tego
          bedzie, biorąc pod uwagę moje ostatnie samopoczucie... i nastawienie a
          właściwie jego braksad
          W każdym razie trzymam kciuki - może to jednak młoda ciąża, a zwykły test
          jeszcze nie wychodzi, spróbuj zrobić bHCG, a jakby się nie powiodło przejć się
          do lekarza i zacznij nowy cykl
          Z tego co dowiadywałam się u lekarzy na bocianie nie ma konieczności robienia
          monitoringu jak "robisz dziecko" w domu...
          • Gość: Monia Re: @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 12:06
            Fulvia !
            Jak dostanę wreszcie tę @ to zobaczymy co powie lekarz, a we wczesnej ciąży to
            chyba nie mogę być, bo lek stwierdził, ze mi pęcherzyk nie pękł, potem malał
            czyli nie miałam jajeczkowania więc już po nocnej akcji " kupic test ciażowy" i
            porannym wyniku sie nie łudzę Pozdrawaim
            • Gość: fulvia Re: @ IP: 212.244.167.* 11.12.03, 12:17
              Monia
              ja bym ci jednak radziła zrobić bHCG, i poziom eestradiolu i progesteron, bo
              albo jesteś w ciąży albo masz jakieś zaburzenie hormonalne w tym cyklu i bez
              leków wspomagających możesz czekać na @ tygodniami, a przecież najlepiej nie
              tracić czasu. Slyszałam też opinie, że nie można ze 100% pewnością stwierdzić
              czy pęcherzyk pękł czy nie i czy była owu - jak to lekarze z bociana
              piszą, "jednym potwierdzeniem owulacji jest ciąża". Nie chciałabym jednak robić
              ci złudnych nadziei, sama się często takimi karmię i wtedy rozczarowanie jest
              jeszcze gorsze... ja też nie mam na to receptysad
              • Gość: Malinka Re: @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:44
                Fulvia !
                Dzwoniłam już do gine i mu powiedziałm , ze mam 35 dc, a on mi na to test , ja
                mu że negatywny, więc kazał mi poczekać do jutra jak @ nie przyjdzie to polece
                na wizytę, i zobaczymy co zrobi, ale to racja że szkoda czasu itrzeba działać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka