klamczucha3 01.07.09, 10:30 Kto ze mna? Ja podchodze drugi raz! w sobote USG i zobaczymy jak tam moje pecherzyk(i)... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofi75 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.07.09, 10:39 Ja w lipcu nie podchodze - nie zdaze. Za to licze na to, ze uda mi sie podejsc w sierpniu - pod warunkiem ze zdaze wrocic do Bxli przed owu - na razie wszystko wskazuje na to, ze wroce 'na styk' czyli w 10 dc ... Aha - i sierpniowa bedzie juz stymulowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.07.09, 11:04 ale stymulowane? Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.07.09, 17:25 Ja tez w lipcu startuje po dłuugiej przerwie .To bedzie moją 7 iui.Ale narazie czekam na @ więc myślę,że w drugiej połowie lipca będę robić. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.07.09, 21:24 Czyżby w lipcu tak mało nas podchodziło do iui?? zresztą nieważne tak czy siak za wszystkie trzymam kciuki i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iwek81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 03.07.09, 09:16 Witajcie Ja będe podchodziła "na dniach". Wczoraj byłam na usg w jedenastym dniu cyklu i miałam pęcherzyk 21mm. Lekarka powiedziała , że powinna być już owulacja. Od wczoraj robie test, ale jak narazie druga kreska jest słabiutka. Będzie to moja pierwsza inseminacja na cyklu naturalnym. Chciałabym, żeby się powiodła. Znacie może kogoś, komu za pierwszym razem sie udało??? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 03.07.09, 09:45 ja po pierwszej IUI jestem w 7tc dziś mam usg zrobiłam też THS - bardzo wzrosło od dnia poczecia i mam niedoczynność, co stwarza zagrożenie dla ciaży dwie kreski na teście to dopiero początek stresu! Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 03.07.09, 11:37 Ja dopiero w sierpniu,ale bede tu zagladac i trzymac za Was kciuki!! IWEK - IUI na cyklu naturalnym to strata czasu i pieniedzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 03.07.09, 11:41 Dołączam do grona.1 lipca mialam IUI. 4 z reszta juz. Zobaczymy, może tym razem sie uda. Jestem dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
iwek81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 03.07.09, 17:18 Dlaczego strata czasu??? Skoro ze mną wszystko OK??? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 03.07.09, 20:54 ze mna też było oki, ale nikt mi nie zaproponował IUI na cyklu naturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.07.09, 12:16 Ze mna tez ok, mam tylko wrogi sluz ktory IUI omija.. hormony ok, nasienie ok..a mimo to lekarz zaproponowal cykl stymulowany. Koleznka mi powiedziala,ze IUI na cyklu naturalnym to wyciąganie pieniedzy .. Odpowiedz Link Zgłoś
gohha_z Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 03.07.09, 13:24 Witam, piszę na forum pierwszy raz. Ja jak klamczucha3 podchodzę drugi raz. IUI pewnie będzie w czwartek 9 lipca. Tak sobie wyliczyłam. Stymulacja puregonem. Dzwieczyny mam nadzieję, że w tym mesiącu nam wyjdzie. Kavanica gratulacje wielkie, byłaś dla mnie nadzieją w poprzednim miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 03.07.09, 20:55 gohha_z dzięki za miłe słowa Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.07.09, 17:45 To do dziela! Drugie podejscie w poniedzialek przed 10.00! Pecherzyk ma ok 20 mm i jest .... tylko jeden Miesiac temu mialam dwa i nic z tego nie wyszlo! Miesiac temu bylam koszmarna optymistka a tym razem pesymistka! Zwlaszcza podlamalam sie postami,ze IUI na cyklu naturalnym to strata czasu i pieniedzy.... To jak? Mam sie wyklucac o stymulowane? Byc jajkiem madrzejszym od kury? Skoro tak jest to czemu lekarz nie proponuje od razu stymulacji? Kavainca,ile mialas pecherzykow przy stymulacji? Czy jak jest wiecej to roznie pekaja, maja rozne polozenie,ze szanse sa wieksze? Ze jakis pecherzyk sie "napatoczy" na plemnik i ten z kolei nie ma wyjscia i BUM! ? Mocno sie na tym wszystkim zastanawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.07.09, 17:55 Do klamczucha3: Tez pytałam lekarza o stymulację ,ale odpowiedział mi ,ze nie ma sensu faszerowac sie hormonami , jezeli cykle naturalne nie sa zachwiane, jest wszytsko ok. Stymulację hormonalna stosuje sie w przypadkach , gdy np jajeczko nie dojrzewa, nie rosnie albo nie pęka. Gdy para w sposób naturalny stara sie o dzidzie , tez nie od razu jest efekt jakiego oczekują. Nie wiem czy lekarz Ci powiedział,ze problem powstaje,gdy para po 12 miesiącach współżycia , nie doczekala sie potomka, regularnego wspolzycia. Także głowa do gory. Ja tez zaciskam zęby i dalej brnę. A to juz moja 4 IUI Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.07.09, 18:10 Ale jednak co dwa jajka to nie jedno, dlatego żeby zwiększyć szansę można się podstymulować. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.07.09, 18:47 Ja dzisiaj miałam inseminację na cyklu naturalnym. Pęcherzyk był akurat na drodze do pęknięcia .Lekarz, który wykonywał zabieg zalecił luteinę zaczynając dzisiaj wieczorem. Dzwoniłam jednak do mojej lekarki , która powiedziała, że mam zacząć ją stosować od wtorku... Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 06.07.09, 07:59 Za godzine wsiadam w auto i pedze do kliniki na 2 IUI! Mam mmieszane uczucia. A w zasadzie,raczej negatywne... Troche mnie green-kolala pocieszylas!Dzieki Tylko czlowiek tu tyle czyta,ze potem juz sama nie wiem co myslec. Moze lepiej stymulowac bo ot zwieksza szanse czy powoli probowac na cyklu naturalnym? Ja moge probowac jeszcze kilka razy byle miec pewnosc,ze sie uda! Ale jak czytam,ze na cyklu naturalnym to strata czasu to mi troche jednak rece opadaja! Kavainca,jak tam twoje wyniki? Sofie75 juz na wakacjach? Duzo slonca i relaksu zycze! My tu walczymy Milego dzienka dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 06.07.09, 08:05 Cykl stymulowany daje wieksze szanse.. wiecej jajek=wieksze prawdopodobienstwo zajsica w ciaze ( np przy 3 jajkach..szanse sa 3 razy wieksze). Pytanie jest takie: Czy za IUI placicie czy na Fundusz? Bo jesli placicie to sprawa dla mnie jasna ,dlaczego lekarze upieraja sie przy cyklach naturalnych. Ja bym sie klocila Ja bym sie nie zgodzila na cykl naturalny- dobrze,ze odrazu zaproponowano mi stymulowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 06.07.09, 08:05 Klamczucha zaciskam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 06.07.09, 08:08 Sofi wyjezdza we srode. Cholera - tak czytam, ze jedziesz na IUI i troche jednak zaluje, ze nie sprobowalam, bo przeciez mysmy dzien w dzien szly - wiec pewnie przed wyjazdem bym sie wyrobila. Tyle ze musialabym to robic z obcym mi doktorem, bo moj na wakacjach. A ze ta IUI miala byc stymulowana, to troche bym sie bala podchodzic 'na krzywy ryj' - wole jednak jak moj doktor tym steruje i mowi co i kiedy. No nic - pozostaje mi trzymac kciuki, zebym wrocila w miare na czas i zdazyla podejsc w sierpniu. Co do Twojego pytania o stymulacje, to u mnie wyglada to tak: lekarz powiedzial ze w sumie radzi mi podejsc 4 (max 5 razy). Pierwszy cykl mozemy sprobowac naturalnie (i to mam juz za soba). A potem proponuje ze stymulacja, gdyz: 1) w sumie juz prawie 3 lata robimy tego bobasa, wiec pora wziac sie porzadnie do roboty 2) mam juz prawie 35 lat i nie ma na co czekac. Jak 4-5 razy nie wyjdzie, to IVF. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 jogna 06.07.09, 09:37 Jesli chodzi o mnie i klamczuche - to my to robimy z ubezpieczenia, bo mieszkamy za granica. Co do kwestii, czy lekarz wyciaga kase czy nie. Ciezko to ocenic. ja mysle, ze po prostu u pacjentki, u ktorej nie stwierdzono problemow z owulacja procedura nakazuje mu zaczac od cyklu naturalnego, zanim wytoczy porzadniejsza artylerie Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 11:53 No i pieknie! Znowu ryczec mi sie chce I tak sie skonczyla moja przygoda z IUI! Ginekolog (chlop tym razem) zalecil mi przeprowadzke na IFV i wyciagniecie wlasnie ciezkiej artylerii! Nie ma co! Plemniki mojego meza sa katastroficzne i nie ma co sie bawic w IUI nawet stymulowane! Chyba,ze chce probowac miesiacami!Mam wybor! Powiedzial,ze nawet jakby bylo 10 pecherzykow to prawdopodobnie zaden plemnik by sie na niego nie skusil Zachwycal sie moja macica i jajnikami!Przyjemna to odmiana dla standardowego "ale masz piekne oczy" hehe! Tak sobie dywaguje zeby sie troche jakos pocieszyc! No i stwierdzil,ze w moim wieku bedzie dobrze robic IFV bo mam 50% szans na sukces za jednym podejsciem.To jest ta dobra strona! Druga,ze przygotowuje sie 10 zarodkow! A co z reszta? Zaczyna sie etyka i moralniak!Jak mnie to jeszcze nie dotyczylo to zgrywalam gieroja,ze to "tylko" zarodki,ktore rownie dobrze moga zginac w macicy (poronienie). Ale jak teraz mnie to osobiscie dotyczy to juz nie jestem taka "hop do przodu"! I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 12:55 czegos nie kumam! po co proponowano Wam IUI (i to jeszcze bez Twojej stymulacji!!!), skoro z plemnikami jest tak jak piszesz? cos to jakoś dziwnie wyglada ja nie mówię, że nie powinnias robić INF tylko nie rozumiem logiki. o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 13:01 Nie wiem sama dokladnie! Na logike mysle sobie,ze taka jest prcedura w klinice.Najpierw wykorzystanie IUI a potem jak nie da rady to IVF. Poza tym pierwsze spotkanie mialam z pania doktor a dzis z jej mezem,ktory jak widac ma inna wizje co do sposobow mojego maciezynstwa! Nie rozumiem czemu pani doktor zalecila IUI a jej maz od razu "walnal z grubej rury"... Pytaj sie mnie a ja ciebie Nie jestem gotowa na IVF Porazila mnie ta wiadomosc. Nie sadzilam,ze jest az tak zle.... Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 13:06 o nie skutecznosci IUI można mówic po 4-5 zabiegach ze stymulacją! robiliscie jeszcze jakies dodatkowe badania? Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 13:09 Ja też tego nie rozumiem, albo plemniki nadają się do iui albo nie! Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 13:17 Lekarz powiedzial,ze plemniki meza sa gorsze niz miesiac temu. Moga byc az takie zmiany,ze trzeba zmieniac technike? Robilismy wszelkie niezbedne badania! Wiec o brakach raczej nie ma mowy! Ja jakos nie mam przekonania do tak gwaltownej zmiany frontu... Tak sobie mysle czy nie poczekac do nastepnej wizyty z pania doktor i omowic wszystko od A do Z i zapytac sie jak ona to widzi... Chcialabym jeszcze raz lub dwa sporobowac IUI bo jak mowicie dwa razy to troche malo na definitywne skreslenie. Ale z drugiej strony skoro nasienie jest kiepskie... Macie jakas wizje? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 13:25 ja bym powtórzyła badanie nasienia za miesiąc moze facet trochę pobalował i tyle trudno być gotowym na INV zwlaszcze,że IUI było bez wspomagania! Wg mnnie stymulacja przed IUI jest dużym odciążeniem dla organizmu, a co dopiero protokół do INV. O psyche nie wspomnę! Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 13:27 Może zapytaj eksperta na Bocianie o parametry nasienia, tutaj też dziewczyny mają sporą wiedzę i mogą podpowiedzieć choćby na podstawie własnych doświadczeń jaką macie szansę w iui. Jeśli wartości nasienia się wahają to może można coś poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: Przeprowadzka na IVF 06.07.09, 13:30 wrzuc wyniki badan plemniorów- zobaczymy, ocenimy. Plemniki sa odpowiednio przygotowywane przed IUI.. wiec nawet przy slabych parametrach mozna pochodzic do IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 klamczucha, a 06.07.09, 14:26 rzuc tutaj jakims cyferkami z tego badania meza. Bo tak bez konkretow ciezko gadac. Ja Ci moge jedynie powiedziec, ze u nam morfologia to jedynie 2% (wszystkie inne parametry zdrowo powyzej normy), a dcyzja lekarza, ze jednak IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: klamczucha, a 06.07.09, 15:29 wlasnie rozmawialam z ginekologiem. Powiedzial mi ze poprzednim razem to juz bylo "limite", na na skraju A tym razem to baardzo cieniutko; Mowil cos o 20 mln na 1 ml ale to jakos malo dla mnie zrozumiale. A wynkow konkretnych z paramentami dalej nie mam Oszaleje chyba Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: klamczucha, a 06.07.09, 15:59 20mln na 1ml to minimum ..ale miesci sie w normie. Wazniejsza jest ruchliwosc i morfologia. Spokojnie. Wkleisz wynki i zobaczymy. Troche tych wynikow juz widzialam. Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: jogna 06.07.09, 13:25 Tu raczej chodzi o zwiekszenie szansy na zaplodnienie. Ja nie mam problemow z jajeczkowaniem i hormonkami. Zawsze o czasie, jak w zegarku.. a mimo to zaproponowano mi IUI ze stymulacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: jogna 06.07.09, 13:47 Zaraz zadzwonie do kliniki zeby mi wyslali wyniki meza. Jak tylko dojda to wkleje to ocenicie same. Tak naprawde to slabo mi sie zrobilo... Szok przezylam Wyklocalbyscie sie o IUI stymulowane? Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: jogna 06.07.09, 15:57 Ja bym sie kłociła.. mnie zalezy na czasie.. i kazdy miesiac to duza strata czasu.. i jak dla mnie pieniedzy, bo place w prywatnej klinice. Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 06.07.09, 15:16 Cześć, ja będę podchodziła pierwszy raz, ale chyba nie uda mi się załapać na lipiec, bo czekam na @ a cykle mam dość długie, więc pewnie sierpień..... Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 06.07.09, 20:40 Spokojnie otello23 musi się udać Ja właśnie zaczęłam stymulację clostilbegytem a potem w 6i7 d.c zastrzyk z gonalu F ,zobaczymy co z tego wyjdzie i ile wyhoduje jajeczek,też mam dziwne przeczucia czy się uda ale trudno ryzykuje Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: ja bastuje 06.07.09, 15:57 Do Kłamczucha Ja na Twoim miejscu poczekałabym na Twoja Pania doktor. I tak jak radzi Koleżanka, zrobila jeszze raz badanie męza. Wg mnie ( ale nie znam sie na tym za bardzo ,tak na zdrowy rozsadek) niemoga sie az tak pogorszyc wyniki,ze nie nadajea sie ani do naturalnego ani do stymulowanego cyklu. P.S. Ja jeszcze czekam z 6 dni i zobaczymy moze zobacze 2 kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 08:00 Przespalam sie z tymi wczorajszymi rewelacjami Przepyslama sobie wszystko na spokojnie,wzielam pod uwage wasze madre rady i zdecydowalam,ze kolejna wizyta bedzie u mojej ginekolog prowadzacej. Wyniki meza 20 mln na 1 ml to faktycznie dolna granica ale na tych wynikach jeszcze mozna probowac. Niestety lekarz nie podal mi morfologii ani ruchliwosci (nie wiem nawet czy ma je w swoim komputerze a ja juz nie chce do niego dzwonic). Wysla nam wyniki meza do domu. Przeciez zdrowa para potrzebuje kilka miesicy wiec ja tym bardziej nawet ze wspomaganiem. 2 proby to malo a mozna jeszcze sprobowac ze stymulowaniem,prawda? Mysle,ze ten wczorajszy ginekolog jak to chlop,chcial dobrze.Zebym nie czekala bo z in vitro powinno byc bezproblemowo znajac stan mojego zdrowia i moj wiek. Ale ja jeszcze nie jestem gotowa. Sprobuje jeszcze ze 2 razy na stymulowanym a potem zobaczymy. CO o tym myslicie? Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
elza10 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 08:52 Jeśli plemniki bardzo złe to możesz się stymulować na maksa i i tak nic z tego nie wyjdzie. Jakość nasienia się zmienia, czasem jest na granicy, a w dniu IUI jest fatalna i wtedy nie robi sie IUI, bo to nie ma sensu. Kolejne pytanie - juz w czasie preparatyki nasienia do IUI może się okazać, że nasienie nie poddaje się dobrze preparatyce (tzn np nie poprawia się ruchliwość plemnników), tak się też zdarza. Są parametry nasienia po preparatyce (ale i przed), które kwalifikują do IUI, ale i takie, które wykluczają IUI jako skuteczną metodę. Jeśli nie ufasz swojemu lekarzowi, znajdź innego. Zrób jeszcze raz badanie nasienia i sprawdź w bocianie u eksperta, czy IUI jest OK, czy nie. IUI ma i tak słabą skuteczność, kiedyś czytałam, że to taki machanizm, który oswaja nas z myślą o IVF. Tak było w moim przypadku. A cykl naturalny jest jak najbardzie OK. Cykl stumulowany u kobiet mających własną owulacje trochę pewnie moze podnosic szanse, ale zauważcie, że ilość pęcherzyków nie równa się ilości komórek. Tego nikt na usg nie stwierdzi. W lekko stymulowanych cyklach do IUI pomimo, że są dwa pęcherzyki, to i tak często jeden jest pusty. Więc się nie łam. IVF, a zwłaszcza ICSI przy słabych parametrach nasienia, to naprawdę nic strasznego. I nikt Ci nie obieca, że będziesz miała 10 zarodków. Możesz wyhodować np 15 pęcherzyków, w których będzie 12 komóre, z których 8 bedzie dojrzałych, a zapłodni się 6. I będą się różnie dzieliły. Nie martw się na zapas, co z zarodkami, bo akurat dziewczyny po iCSI mają raczej problem z brakiem zarodków, a nie nadmiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 09:07 Dowiedz się co jest nie tak z tym nasieniem, 20/ml, to nie jest złe nasienienie, ja zaszłam naturalnie przy 16/ml. Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 09:10 Dowiem sie i dam znac Maja przyslac wyniki do domu. Jestes dla mnie powiewem optymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
elza10 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 09:24 Tylko kłamczucha, pamietaj,że ilość to tylko jeden parametr. Ważny jest ruch A i B, oraz morfologia. Wiem, że czasem ciężko się pogodzic z trudną diagnozą, ale czy nie wolisz prawdy? ICSI to naprawdę nie koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 13:31 Moi znajomi mieli IUI z takimi parametrami nasienia i wyszlo za drugim razem (pierwszy naturalny). Nie wiem jaka morfologia,ale zrob tak jak pieszesz. Daj sobie jeszcze szanse na IUI.. Odpowiedz Link Zgłoś
gohha_z Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 13:40 Kłamczucha bardzo mi przykro, że nie miałaś IUI. Ściskam mocno, nie poddawaj się. Tak jak pisze Jogna daj szanse IUI. Ja własnie wróciłam z USG mam dwa pęcherzyki a mój gin mówi, że tem cykl jest lepszy niz poprzedni. Więc jutro IUI. Byłam podłamana po pierwszym rezie a teraz jakaś nowa nadzieja wstąpiła. Więc od jutra skreślam dni do testu (mam taką nadzieję). Zabawa rozpoczyna się od początku Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 13:43 Moj test lezy w szufladzie. Mierze temp wiec wiem kiedy @ przychodzi.. chcialabym w koncu zrobic ten test i najlepiej zeby byly na nim dwie tlusciutkie kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 14:03 Kochana,mialam wczoraj drugie IUI! Ale tak sie przejelam nowa koncepcja co do poczecia dzidzi - mam na mysli przeprowadzke na in vitro,ze juz z tego wszystkiego sama zapomnialam,ze mialam wczoraj IUI Co prawda ten ginekolog powiedzial,ze wyniki meza sa kiepskie i dal do zrozumienia,ze szanse na pozytwne IUI z wczoraj sa znikome i od razu zebym tyle nie czekala zaproponowal IVF. Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 14:46 Trzymam kciuki! Bardzo mocno U mnie gin powiedzial,ze w tym miesiacu szanse sa znikome ale zobaczymy. Trzeba nam sie nauczyc cierpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 15:08 klamczucha w innym wątu juz pisałam jak było z nami, ale powtórzę! Mąż ma 46% uszkodzenia chromatyny - to uszkodzenie gentyczne! 46% uszkodzenia nie oznacza,że 54 jest oki, bo nie wiadomo jak krzywa uszkodzenia spada! Obiektywnie mieliismy małe sznse na sukces. W historii naszego gina jednej parze z kakimi wynikami udało się przez IUI. U mnie było oki, więc lekarz nas namówił, bo choc poczatkowo chcialiśmy INV, potem poczułam sie niegotowa - wiesz o czym mówię! Podchodziłam bez wiary W tracie obserwacji cyklu przed IUI trafiłam do innej lekarki, która spytała o wyniki maża. Jak powiedziłam o chromatynie, spytała nietaktownie czy chcemy narazie próbować nasiem męża. Nie ma innej opcji - odpowiedziałam!!!! jakos poszło i to za pierszym razem! dzis jest 7my tydzień ciąży serce bije Nie każdy lekarz ma patent na wiedze i nie każdy ma INTUICJĘ. Nasz lekarz ją miał, wbrew logice Będzie dobrze Zobaczysz buziaki głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 15:14 cholera, jak to napisałam, to przestraszyłam się, że zapeszę tyle jszcze przed nami kolejne usg PAAP pewnie,ze sie boję - jak jasna cholera no ale co, strach jest wkalulowany Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 15:33 Masz racje,roznie bywa z tymi lekarzami. A ja poczekam na wyniki i wtedy jeszcze raz je przeanalizuje.I przegadam z moja ginekolog prowadzaca.Jesli jest szansa to bede probowac.2 proby to naprawde malo choc przeciez nie jestem specjalistka! A na in vitro przyjdzie czas! Kiedy bede wiedziala,ze IUI nie pomoglo! Ale do tej pory mam jeszcze "chwilke" Bedzie dobrze! Urodzisz slicznego babaska Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 16:49 kłamczucha Czy lekarz nie zaproponował wam jakiś lekarstw dla poprawy parametrów nasienia?? To dziwne bo jeśli wcześniej były parametry lepsze to trzeba z tym koniecznie coś zrobić. Jeśli boisz się IMSI to może pomyślcie o IUI z dawcą. Ja spróbowała i się udało. Trzymam mocno kciuki!! Kavanica a jak twoja krewetka wszystko ok?? Ja wybieram się 15.07 na usg i już się boję Życzę zdrówka!! Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 17:06 bacha8212 tak już będzie z tym strachem moja krewetka ma się dobrzew pt miała 4,5 mm czyli przepisowo jak na 6ty tydzień kolejne usg mam za 3-4 tygdnie. potem jescze usg genetycze w u specjalisty od wykrywania wad wrodzonych i bedzie z górki Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 18:35 "Jeśli boisz się IMSI to może pomyślcie o IUI z dawcą" Kontrowersyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.07.09, 21:28 Bardzo kontrowersyjne. Kocham meza i chce miec jego dziecko! Bedzie in vitro to bedzie ale bardziej sie boje,ze jego wynikow niz IVF. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.07.09, 17:30 Witajcie! Jestem nowa i dopiero zaczynam przygodę z insmeinacją. Podczytuje Was od dłuższego czasu i wierzę, że mnie przygarniecie i udzielić kilku rad. Po dłuższym leczeniu meżą pozwolona nam podjąć próbę. W poniedziałek bylismy na wizycie z wszytkimi niezbędnymi wynikami i jest ok. Jedyny problem, który się nagle pojawił to pęcherzyk, który w 21 dc miał 17mm. Pani Doktor stwierdziła, że może jednorazowa anomalia ponieważ na poprzednich badaniach w tym samym dniu cyklu było wszytsko dobrze. Zalecono mi zaraz po @ zgłosić się w 5 - 6dc na usg by zobaczyć co się dzieje z tym pęcherzykiem. Jesli go nie będzie to w tym cyklu mamy podchodzić do inseminacji jeśli nie zrobimy z nim porządek W dniu dzisiejszym (trochę za wcześnie) pojawila się @. Zadzwoniłam się umówić na usg. Niestety wolny termin był u innej lekarz i trochę się tym martwię, ale lekarz,która mnie prowadziła kazała mi się umówić do kogokolwiek byle w tych dniach. Mam nadzieję, że będzie ok. Jeśli możecie mi poradzić czy podchodzić ze stymulacją czy nie - bo mamy to rozważyć. Do tej pory miała owulacje więc radzono nam naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.07.09, 17:49 Większośc z nas ma wszystko oki z owulacją, a jednak miałyśmy/mamy stymulacje. Wg mnie IUI bez stymulacji to strata czasu, enargii i kasy Stymulacja zwiększa wasze szanse na poczeęcie. Nie chodzi jedynie o ilość komórek jajowych, ale i o ich jakość. JAkości nie da się zbadać na usg. Tak naprawdę czy jakośc była dobra wiadomo, dopiero kiedy dojdzie do zapłodniennia. Tak czy inaczej stymulacja powoduje, że komórki są lepszej jakości i że da się przewidzieć potencjalny moment owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.07.09, 17:59 Pytam bo postraszono nas ciążą blizniaczą. A czy to normalne, że kazano mi się zgłosić na to usg do pierwszego wolnego lekarza? Troszkę się martwię bo chciałabym żeby prowadził nas jeden lekarz. Nie mam doświadczenia i się tak zastanawiam czy to normalna procedura. Jak to Dziewczynki było z Wami? przepraszam może moje pytania są naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.07.09, 18:19 no faktycznie istniej 10% więcej szans na ciążę bliżniaczą, ale 10% nie jest zbyt dużo! Ja z resztą pewnie bym nie była nieszczęśliwa - 2ka za jednym zamachem - jak dla mnie super Nie ma znaczenia kto będzie obserwował jak rosną komórki - to normalna procedura. Na badanie musisz się przecież zgłosić konkretnego dnia, a nie zawsze każdy lekarz jest uchwytny. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.07.09, 19:08 Kavainca bardzo Ci dziękuję za odpowiedż. My raczej wolelibysmy jednego dzieciaczka by w przyszłości móc sobie pozwolić na drugie Uspokoiłaś mnie bo już myślałam, że to jakaś spychologia. Muszę poczekać do wtorku żeby się dowiedzieć co dalej z nami. Bardzo bym już chciała spróbowac bo czekam na to już jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.07.09, 19:13 I zapomniałam Ci pogratulowac fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.07.09, 19:30 dzięki i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.07.09, 19:52 Nie dziękuję żeby nie zapeszać. Zastanawia mnie tylko jak za każdym razem trafię do innego lekarza to jak poprowadzą ta inseminacje ale pewnie martwię się na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 12:06 U mnie niestety dzisiaj czar prysł i nadzieja w tym cyklu umarła . Pojawiła sie znienawidzona ostatnimi czasy @. To była moja 4 IUI. Nie wiem co dalej robic. Zastanawiam sie nad stymulowaniem. Niby lekarz twierdzi ze wszystku u mnie OK. Jest jajeczkowanie, jajeczko dojrzewa, potem peka ale.... co z tego jak nie ma dzidziusia . Inseminacja odbywa się nasieniem dawcy z banku, bo nie mam innego wyjscia . Myslicie ze stymulacja to dobre wyjscie w tej stuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 15:55 Ja jestem po I IUI, czekam jeszcze tydzień.Nie miałam stymulacji, ale jak się nie powiedzie to kolejny raz podejde za pomocą leków. Gdzie miałaś wykonywane IUI? Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 17:27 Ja mialam robione IUI w Invimedzie w Warszawie. Kurcze chyba troche zalluje,ze wczesniej nie zdecydowalam sie na stymulacje. Może juz fasolka by byla w brzuniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwek81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 17:55 Nie ma co wracać do tego, co moglibyśmy wcześiej zrobić. Całe życie człowiek się uczy , a przecież słuchałaś lekarza i stosowałaś się do zaleceń. Już wiesz, że na kolejny zabiego wspomożesz się tabletkami Dziwi mnie, dlaczego tyle razy nie udało Ci się, skoro miałaś AID i z Tobą jest wszystko ok... Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 18:16 Moze i masz racje. Było minęło. Trzeba teraz patrzeć do przodu. Tez sie pytałam lekarza jak o jest ze skutecznościa.Jak juz pisałam kiedys poprzednio w ktorymś wątku lekarz mi powiedział,ze para jak sie stara naturalnie o dziecko , tez nie za pierwszym razem osiąga cel, A IUI to nie jest nic innego. Tylko tyle ze jak kobieta ma n owrogo sluz , to ta bariera jest zlikwidowana. Przy ostatnim IUI tez spylalam lekarza co robimy , jak sie nie uda, to powiedzial,ze bedziemy probowac jeszcze raz. Ale mysle ze IUI na naturalnym cyklu ma mniejsze szanse powidzenia niz na stymulowanym. Dlatedo dzis podjelam decyzje o stymulowaniu. Tylko nie wiem od ktorego dnia trzeba zaczac stymulacje. Czy 3 dzien jaki bedzie w po niedzialek to nie bedzie za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
iwek81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 18:29 Z tym pytaniem przejdź się do lekarza. Powie Ci co i jak dokładnie. Ja pierwsze IUI miałam mieć stymulowane i lekarka wspominała coś o zażywaniu leku kilka dni, ale to było wcześniej.Jednak zdecydowałam sie na cykl naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 19:24 ja miałam stymulowany cykl od 5 do 9 dc brałam merional w zastrzykach zastrzyki robiłam samodzielnie w brzuch - tylko pierwszy jest trudny w ciągu tych 5 dni przyrosła mii oponka na brzuchu w 12dc dostałam amułkę orvitrellu na pęknięcie pęcherzyków tak to w srócie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 20:00 No właśnie zadzwonię do lekarza w poniedziałek,ale samewiecie,ze czasami 2 dni , to cała wiecznośc, bo każdy chce jak najszybciej osiągnąć cel Kavainca z czego wynikała ta oponka? przytyłaś czy poprostu od zastrzyków tak sie stało. oczywiście nie jest to najwazniejsze, tak tylko z ciekawości pytam. A Ty miałas jakies IUI na naturalnym czy od razu na stymulowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 20:51 hormony tak zadziałały!!! oponka jest do dziś nie traciłam czasu na naturalne cykle na pierwszej wizycie w klinice powiedzieliśmy,że nie zamierzamy tracić czasu i kasy na mało skuteczne działania. W zasadzie chcialiśmy INF, ale ja się scykałam tej całej procedury i lekarz namówił nas na IUI. To była nasza pierwsza i jedyna IUI Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 21:14 No ja sie zdałam na lekarza mojego . jakoś mam zaufanie do niego. Stwierdzil ze jak nie mam problemow z owulacja i pecherzykami, to mozna na naturalnym sprobowac.Bo jednak hormonki nie sa obojetne. Tym bardziej ze ja oponke juz mam . Ale co tam. Najwyzej wezme sie za siebie. Ale kurcze moze bym i nadal probowala, tylko,ze mi juz psycha siada i po kazdej IUI jak dostaje @ to łzy mam w oczach. A u jakiego lekarza Ty sie leczysz? Ja w poniedzialek zadzwonie do mojego lekarza i powiem,ze jednak chce stymulacji. Bo w rozmowie z nim juz przemknal ten watek,ale moj Pan doktor zaniechaljakos . Kurcze trzymam za Ciebie kochaniutka kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 21:18 Leczę się w Salve u Sobkiewicza - to współwłaściciel i głównodowodzący leczeniem bezpłodności Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.07.09, 21:25 No nic, poczekam do poniedziałku. Moze niedługo spotka mnie takie szczescie jak Ciebie. Ja lecze sie w Warszawie. Jakas iskierka mi zaswitala. Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.07.09, 07:36 jeśli leczysz się w Novum, to chyba lepiej nie mogłas trafic Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.07.09, 14:01 My się leczymy w Novum. We wtorek idę na wizytę żeby sprawdzic czy ten pęchrzyk się wchłonoł i czy możemy zaczynac inseminację. Jak tam czytam to coraz bardziej jestem za stymulacją ale chyba nie mam szans w tym cyklu na nią skoro Ty Kavainca zaczełas 5 dnia cyklu. Ja mam tą wizytę w 6. Mój M chciał spróbować na naturalnym skoro pęcherzyki rosną, ale teraz nie jestesmy pewni czy pękają. Lekarz powiedziała nam, że najwyżej da coś na pęknięcie. Nie mogę się doczekać tego wtorku. Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.07.09, 16:20 Leczę sie w Invimedzie. Ale dałaś mi troche nadziei jeszce i moze do poniedziałku jakos wytrzymam . Odpowiedz Link Zgłoś
asiksiedem Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.07.09, 20:48 Witam!!!! Dość dawno mnie nie było ale w piątek podchodzę do IUI!!!! Trzymam za wszystkie kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 14.07.09, 09:48 Tyle tu juz o tym piszemy! Tak, stymulacja to bardzo dobre rozwiazanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 16.07.09, 06:41 hej dziewczyny wczoraj byłam na usg i są piękne pęcherzyki,tzn.są 4 - jeden jest bardzo duży bo ma aż 26,5mm ,potem 2 były co miały po 21mm i jeden co ma 17,5mm.Endometrium 11,5mm,także pan doktor powiedział ,ze jest super.No i dzisiaj pierwsza iui.Cieszę się ,że jest wszystko ładnie ale z drugiej strony tak było zawsze a jednak i tak nic z tego nie wychodziło.No ale zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 16.07.09, 07:13 Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 16.07.09, 07:50 free-klaudia26 trzymam mocno kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 16.07.09, 10:44 Dziękuję wam dziewczynki dam znać jak będę już po pierwszej iui Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 16.07.09, 16:47 Jestem już po iui,dostałam zastrzyk z pregnylu.Więc jeszcze jutro iui i pozostaje czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 17.07.09, 07:46 Miałaś już podawane nasienie przed zastrzykiem i po też będziesz miała? Ja w przyszłym tygodniu jadę dopiero na usg. A w którym dniu cyklu u Ciebie miałaś zastrzyk z pregnylu? cały czas trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 17.07.09, 09:15 Usg miałam w 12dc,iui w 13dc najpierw mi lekarz podał nasienie a później dostałam zastrzyk z pregnylu,a dzisiaj szykuje się do drugiej. Ja też trzymam mocno kciuki żeby Tobie się udało Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 juz po HSG :) 14.07.09, 11:16 Dziewczyny, w piatek mialam HSG. Wszystko ok. W sierpniu IUI Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: to podchodzimy 14.07.09, 16:18 Dziewczynki byłam dziś na usg. Wszystko jest w najlepszym porządku i pewnie w przyszłym tygodniu przeprowadzimy IUI. W sobotę mam kolejne usg zobaczymy co wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: to podchodzimy 15.07.09, 12:55 Niech mi ktoś odpowie na pytanie : po ilu dniach od pęknięcia pęcherzyka powinna pojawić się @ ? Czy jest to jakaś konkretna liczba dni? Pytam, bo 29 czerwca pękły mi pęcherzyki, czyli dzisiaj mija 17 dni. Robiłam test domowy i wyszedł negatywny. Siedzę i się wkurzam, bo jak mam przyjść ta głupia @, to niech już przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: to podchodzimy 15.07.09, 20:34 Czesc Dziewczyny, Ja mialam IUI wczoraj, to byla moja druga IUI. Pierwsza byla udana, ale niestety moja radosc trwala tylko 12 tyg. I teraz czekam... i troche sie martwie, bo pierwsza mialam na nie peknietych pecherzykach a teraz na peknietych... No ale coz,pozostaje cierpliwie czekac. slonko81marta- zrob bete to bedziesz miala pewnosc. Chyba @ powinna juz sie pojawic. A testy domowe nie zawsze sie sprawdzaja, u mnie pomimo bety 150 testy domowe wychodzily negatywne. Powodzenia, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: to podchodzimy 16.07.09, 07:16 Dlugosc fazy lutealnej jest rozna 10-18dni. Ja mam np 11dni ( stosowalam NPR przez m-cy, stad wiem). Poczekaj jeszcze 2 dni. jesli @ nie przyjdzie zrob bete. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: to podchodzimy 18.07.09, 16:14 slonko81marta bardzo mi przykro. Uda się następnym razem. Ja dziś był na an usg i w 10 dc pęcherzyk ma 14 mm. Musimy jeszcze poczekać. We wtorek mam mieć rano zastrzyk na pęknięcie i w środę o 14:40 inseminacja. Myślicie, że lekarz dobrze wyliczyła? Troszkę się boję czy nie pęknie wczesnej a nam nie za późno kazali przyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: to podchodzimy 19.07.09, 20:53 goska797 - pozostaje zaufac lekarzowi. Ja mialam podobna sytuacje w zeszlym tyg. W 9dc 4 pecherzyki po 14 mm(2 w prawym, 2 w lewym), w 11dc w prawym 17mm,14mm, 13mm w lewym jakies po 11-12mm. Dzien pozniej w prawym 19mm,17mm i 15mm w lewym najwiekszy 13mm. IUI mialam w 14dc o 14h00 a ok 36 godz wczesniej zastrzyk z ovitrelle. Tez przez caly czas wydawalo mi sie, ze ta IUI powinna byc wczesniej, ale zaufalam lekarzowi i IUI mialam juz na peknietych pecherzykach. Z moich odczuc wynikalo by, ze pekly niewiele wczesniej, ale pewnosci oczywiscie nie mam. Teraz pozostaje czekac. Dodam, ze mialam juz jedna udana IUI i byla ona robiona w 12 dc na nie peknietych. Zycze powodzenia, nie mysl za duzo, bedzie dobrze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: to podchodzimy 19.07.09, 23:04 Dziękuje Martub za słowa otuchy. Życzę Ci powodzenia z całego serca. Panikuje trochę wiem, ale to moje pierwsze podejście i ten strach wynika też z niewiadomej. Czekam teraz wtorku, żeby zrobić ten zastrzyk tylko też nie jestem pewna o której godzinie go wykonać? Lekarz powiedziała mi tylko że we wtorek rano a ja nie pomyślałam w tamtej chwili zapytać o szczegóły. Inseminacja ma być jak mówiłam o 14:40 w środę. Dzisiaj starałam się nie myśleć chociaż prawy jajnik coraz bardziej daje o sobie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: to podchodzimy 20.07.09, 07:51 goska - zastrzyk ksiazkowo robi sie 36godz przed IUI - tak po pierwszej IUI mowil mi lekarz. Tym razem zastrzyk robilam 35,5godz przed IUI czyli o 2h30 w nocy. Jesli lekarz kazal ci zrobic zastrzyk rano, to zrob go gdzies o 7h moze? Trzymam mocno kciuki, badzmy pozytywnej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: to podchodzimy 21.07.09, 23:26 buuuuu ((( Kochana w sierpniu sie uda! Bede razem z Toba! Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanka83 wskazania i przeciwskazania po inseminacji 20.07.09, 11:25 Cześć dziewczyny. Jestem świeża w temacie inseminacji w związku z tym mam pytanie, czy są jakieś wskazania czy przeciwwskazania tuż po podaniu nasienia drogą inseminacji?? mam na myśli np: czy można iść na zakupy czy lepiej iść do domu i się położyć? Proszę o jakiekolwiek wskazówki od doświadczonych Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanka83 Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 11:28 Cześć dziewczyny. Jestem świeża w temacie inseminacji w związku z tym mam pytanie, czy są jakieś wskazania czy przeciwwskazania tuż po podaniu nasienia drogą inseminacji?? mam na myśli np: czy można iść na zakupy czy lepiej iść do domu i się położyć? Proszę o jakiekolwiek wskazówki od doświadczonych Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 11:55 możesz iść na zakupy albo do domu ja na dwie urywałam się biegusiem z pracy a po nich wracałam do domu z tym że po pierwszej niemal zemdlałam a przy trzeciej godzinę po zejściu z fotela poszłam do pracy i trochę było mi słabo, z tym że zawsze był ze mną mąż i po IUI sama nie siadałam za kierownicę bo nie byłam w stanie, generalnie w moim przypadku najlepiej do łóżeczka i pospać trochę, ale to ze stresu no i każdy organizm jest inny, u ciebie może być normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
amerykanka83 Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 12:30 Dzieki za radę znając swój organizm to pewnie będę marzyła o tym żeby wskoczyć do łóżeczka zaraz po zabiegu A jeszcze tak zapytam, ile czasu schodzi nad ta inseminacją? czy tak jak myślę cyk myk i już? Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 12:38 Dokladnie, to trwa bardzo krotko. ja bylam w gabinecie jakies 5min. Po pierwszej IUI pojechalam do domku i poszlam spac (IUI byla przed 22) a po ostatniej wrocilam sobie do domku i kilka godz pozniej poszlam do pracy na nocke Czulam sie zupelnie normalnie po obydwu IUI. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 13:24 Jestem w szoku to co napisałaś,a powiedz dlaczego tak źle się czułaś? czym to było spowodowane? ok piszesz ,że stres ale to aż taki miałaś przepraszam,że tak pytam ale zdziwiłam się trochę. Ja miałam już kilka razy iui i zawsze dobrze się czułam wiem ,że każdy organizm inaczej reaguje ale Ty piszesz prawie o omdleniach. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 13:56 Cześć, jestem nowa więc witam Was serdecznie i życzę dwóch kreseczek. Podchodzę do ivi już drugi raz. Po pierwszej czułam się okropnie. Było mi słabo, ból brzucha doskwierał. W tym tygodniu druga i żyje nadzieją na cud. Staramy się już 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 14:19 dziewczyna prosi o opinię więc piszę bo tak się czułam, raz bolał mnie też brzuch i brałam nospę, czasem mogą zdarzać się krwawienia, ja nie miałam, potem skutki luteiny lub duphastonu typu mega mdłości, ogólne rozdrażnienie, straszny ból piersi, ja tak reagowałam, nikt nie powiedział że każdy tak musi, Was to nie musi spotkać Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 14:21 ale na hsg pojechałam sama autem i sama wróciłam czego bym dziś na pewno nie zrobiła, ale jakoś dało radę Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 20.07.09, 15:31 Ja dziś mam stracha, stresa czy nie wiem co. Im bliżej środy tym gorzej. Dzisiaj rano bardzo bolał mnie jajnik bardzo mocno, a teraz zupełnie nic. Wszytsko pzreszło jak ręką odjoł. Juz troszkę panikuje. Już się w pewnej chwili złapałam na tym, że sie znowu przestarszyłam, że juz pęcherzyk pękł i w środę bedzie za pózno. Muszę wyluzować. Zamęczam Was strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! wskazania i przeciwskazania 21.07.09, 20:50 Dziewczyny mam takie pytanie odnośne iui.Od ostatniego podania nasienia minęło 4 dni i od tego czasu pobolewa mnie brzuch tak jak na @ ,nie jest to wielki ból ale ćmienie,może któraś z was miała podobnie i może wiecie o czym może to świadczyć,Jest to moja 7 iui i wcześniej takich pobolewań zaraz po nie miałam,trochę mnie to martwi ,że mogło się nie udać Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Beta 146 :-) 20.07.09, 16:16 Dziewczeta nie wierze! Udalo sie! A lekarz spisal to IUI ma straty! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: Beta 146 :-) 20.07.09, 16:29 Gratulacje, mam nadzeieję, że wszystko opisałaś w tym wątku bo po tym co piszesz właśnie zabieram się za jego czytanie Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Beta 146 :-) 20.07.09, 16:32 Oj tak, wszystko w nim jest. Pot,krew i lzy Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: Beta 146 :-) 20.07.09, 16:36 ale w końcu nie ma jaką miał w badaniu morfologię czyli % prawidłowych i ile % w klasie A i B??? i cykl naturalny to był??? jak możesz to odpisz, chodzi mi głównie o wyniki męża Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: Beta 146 :-) 20.07.09, 16:41 Gratuluję Ci z całego serca, szczególnie po tych wszytskich rewelacjach Mam nadzieje, że nam pozostałym też się uda. Chyba wezmę przykład z Ciebie Kłamczucha i oleje to wszytsko bo za bardzo juz to przeżywam. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Gratulacje;) 20.07.09, 17:19 klamczucha - gratuluje!!!! Piekny wynik!! Oby bylo nas coraz wiecej z takimi pieknymi betkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiksiedem Re: Gratulacje;) 20.07.09, 21:53 Super gratuluję z całego serca....jesteś naszym światełkiem w tunelu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Beta 146 :-) 20.07.09, 22:07 Nie wiem jaka mial bo nigdy nie dostalam wynikow. Potem sie jakos podlamalam i juz nie mialam sily drazyc tematu. Chcialam chwile odpoczac. Tak, IUI bylo na cyklu naturalnym. Ginekolog powiedzil,ze nie ma szans na ciaze, ale bysle,ze KTOS na gorze pokiwal paluszkiem i powiedzial,ze wlasnie,ze tak Teraz jestem w stresie zeby szczesliwie donosic. Jak napisala kiedys kavainca,teraz trzeba donoscic Co nie zmienia faktu,ze jestem STRASZNIE SZCZESLIWA i choc to poczatek drogi i to i tak buzia mi sie smieje Tylko jak wyniki odebralam to sie poryczalam ze szczescia bo nie spodziewalam sie. Poszlam zrobic test pro forma bo zaplanowalam sobie solarium i pasemka i chcialam byc spokojna,ze moge spokojnie to zrobic. A tu taka niespodzianka A propos, mozna robic pasemka? Chyba nie bardzo co? Pozdrawiam Was mocno i sciskam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: Beta 146 :-) 21.07.09, 07:34 klamczucha - co do pasemek to moja kolezanka w dwoch ciazach robila zarowno pasemka i farbowala wlosy i ma dwie zdrowe corcie. Jak to dobrze, ze KTOS na gorze czuwa, to daje nadzieje Jeszcze raz gratuluje z calego serca Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Beta 146 :-) 21.07.09, 08:35 Dzieki za podpowiedz w sprawie pasemek. Ale mysle,ze sie wstrzymam,troche sie boje,ze chemia moze temu dzieciatku zaszkodzic... Tak, ON czuwa,teraz to czuje i absolutnie niech nie przestaje Ty tez kiedys zobaczysz wynik pozytywny.Na kazda z nas przychodzi czas Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Beta 146 :-) 21.07.09, 09:25 klamczucha - gratuluje z całego serca!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: Beta 146 :-) 21.07.09, 10:36 Bardzo ale to bardzo cieszę się z Twojego szczęścia i gratuluję serdecznie Co do pasemek, to byłam ostatnio u fryzjera i jedna klientka właśnie pytała się czy może robić pasemka jak jest w ciąży. Fryzjerka odpowiedziała, że pasemka można robić bo nie dotyka się skóry gorzej z farbowaniem. Ja jednak uważam, żebyś się wstrzymała, bo to zawsze jakiś zapach może polecieć, a po co zaszkodzić maleństwu. Ja bym się wstrzymała przynajmniej jakiś miesiąc najmniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Beta 146 :-) 21.07.09, 18:27 Dziewczynki dziekuje Wam za usciski i gratulacje! To takie cudowne uczucie, taka radosc i szczescie przepelnia serce! Gleboko wierwe,ze i na Was przyjdzie czas A co do pasemek to poczekam,"gra nie warta swieczki", wiem,ze to chuchanie na zimne ale w ten sposob bede spokojniejsza. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: inseminacja 22.07.09, 09:00 Witam, czy słyszałyście o takich plastrach, które nakleja się, żeby pęcherzyki nie pękały zbyt szybko? Pytam, bo w poniedziałek mam inse. a boję się, że pękną mi w weekend? Tak miałam ostatnim razem i miałam wrażenie , że za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: inseminacja 22.07.09, 09:47 Nigdy nie słyszałam o tych plastrach. A szkoda. Ja inse będę mieć albo w piątek albo w poniedziałek bo u mnie to nigdy nic nie wiadomo. Ciężka sprawa. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i czekam na pozytywne wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: inseminacja 22.07.09, 10:31 Olo.77 - Właśnie idę w piątek do lekarza na usg i go zapytam, bo wiem, że dał drugiej swojej pacjentce coś takiego. Pozdrawiam. Też baaaardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: inseminacja 22.07.09, 11:10 Ja idę jutro do gina i może poznam jakiś termin "inse". Chciałabym aby to było w piątek ale u mnie to różnie bywa. Jak dowiesz się czegoś o tych plastrach to proszę napisz. Na pewno będą to cenne informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: inseminacja - juz po 22.07.09, 20:39 Ja już Dziewczynki po. Wczoraj po 8 rano dostałam zastrzyk na pęknięcie. Moim zdaniem, (przynajmniej tak mi się wydaje) pękł koło 17. Jakby ktoś mi balonik z woda przekuł - takie miałam uczucie, ale nie wiem czy to pęcherzyk może to było w innym czasie. Dzisiaj przed 15 była inseminacja. Pęcherzyk faktycznie pękł ale dokładnie kiedy nie wiadomo. Po zabiegu troszkę bolał mnie brzuch i kręciło mi się lekko w głowie. Poleżałam troszkę w domu jeszcze i już jest ok. Czy taki ból to normalny po inseminacji? Lekarz nie dawała mi jakoś dużych nadziei, miałam wrażenie, że chce mnie już nastawić na kolejny cykl. Czułam że robi swoje ale bez jakiejkolwiek wiary. Dostałam luteinę na kolejne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: inseminacja - juz po 22.07.09, 21:52 Witam. Ja inseminację będę miała najprawdopodobniej w sobotę. Dziś pęcherzyki 17mm lewy i 9 mm prawy. Będzie to moja druga inseminacja , pierwsza nieudana była w maju.Bo zastanawiam się jak najlepiej wziąść ovitrelle. Przy pierwszej iui pregnyl wzięłam w środę o 18.00 a inseminację miałam w piątek o 11.30. Wydaje mi się, że lekarz który zastępował mojego lekarza kazał mi wziąść ten pregnyl za wcześnie. Teraz inseminację mam mieć w sobotę o 10.00 a mój lekarz kazał mi wziąć ovitrelle o 20.00 w czwartek. Zastanawiam się czy to znowu nie będzie za wcześnie i czy sobie samej gdzieś tak o 2 godziny nie przesunąć godziny wstrzyknięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 09:09 Dziewczynki czy to normalne że dzisiaj czuję jakby ze mnie uciekała woda? Mam bardzo wodnisty sluz. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 09:44 ja nie miałam takich objawów. Oby to były dobre zwiastuny! Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 10:48 Dziwne uczucie bo strasznie mi wilgotno, ale wyczytałam, że to moze po luteinie. Do tego mam wrażenie, że mam spuchniete usta. Troszkę też brzuch mnie pobolewa jak przy owulacji. Mimo to i tak jestem dziś w dobrym humorze Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 10:50 trzymac - i tak trzymac,dobry humor to podstawa!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 10:51 tego trzymac na poczatku nie mialo byc Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 11:03 Martub nic sie nie stało dzisiaj jak sie obudziałm to pomyslałam ze sie udało ale to chyba tylko moje pragnienie mocnemimo to jakąś nadzieje mam. Najwyżej sie mocno rozczaruje Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 11:08 pozytywne myślenie to połowa sukcesu ja dzisiaj idę do gina i zobaczymy jak tam moje jajeczka wyrosły, mam cichą nadzieję, że jutro będę miała inseminację... oby trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 14:21 olo - daj znac po wizycie. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 14:37 cześć olo.77 ja ide do lekarza w piatek lub sobotę. I myslę że inseminacje bym miała w niedziele lub poniedziałek. To bedzie moja pierwsza... Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 14:40 Olo czekamy na wieśći. Ja juz teraz nic nie czuje nie wiem czy się tym martwić czy nie. Może tak ma byc w końcu mineło 24 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 15:47 Witajcie do gina idę wieczorkiem tak więc dopiero jutro napisze co i jak. Ja po pierwszej inseminacji czułam się dość kiepsko. Długo plamiłam i brzuch mnie bolał. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej i owocniej! dziewczyny musi nam się udać goska797 kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 16:57 Lekarz powiedziała, że po 14 dniach. Wychodzi więc koło 5 sierpnia. Mój optymizm z rana troche osłabł własnie przez to że nic mi nie jestCzuję się jakby wogóle wczoraj nie miała zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 19:58 WItam dziewuszki. Ja jutro ide poogladac pecherzyk ( lub pęcherzyki). Pierwszy cykl po CLO. Gdyby owulacja byla jak 4 poprzednie NIEUDANE "razy" to IUI bedzie w srode . Jak CLO cos zmieniło , to... nie wiem kiedy. Ale pewnie wkrotce sie dowiem. Mam pytanie jescze do Was. Jak sobie radzicie z "motylkami w brzuchu", bo czasami stres mnie wykańcza. Staram sie nie myslec ,ale kurka wodna mi nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 20:30 Green - koala nie radzę sobie chociaż to dopiero doba po Przeczytałam kilkanaście różnych opinii na temat inseminacji, objawów po itd. Nie widzę żadnych objawów u siebie chociaz to za wczesnieCały dzien jednak mam ten śluz i nie wiem czy to dobrze czy zle. Nie wiem jak wytrzymam dalej. Co ciekawe mam super humor i jakaś spokojna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: inseminacja - juz po 23.07.09, 21:50 Ovitrelle wzięty. Inseminacja w sobotę o 9.00.Jestem strzępem nerwów chociaż to druga i wiem jak to jest.Każda wizyta w klinice wprawia mnie w straszny stres i wogóle jestem cała zdenerwowana. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: inseminacja - juz po 24.07.09, 08:58 Nie jest dobrze. Pęcherzyki za małe aby robić inseminacje dzisiaj a nie wiadomo czy do poniedziałku wytrzymają i nie pękną. Jestem strzępkiem nerwów. Robię inseminacje w szpitalu na NFZ i tak to właśnie jest, że tylko w tygodniu robią zabiegi. W niedziele idę kontrolnie na usg sprawdzić czy pęcherzyki są i jeśli będą dzielne i przetrzymają to w poniedziałek mam "inse". Nie wiem co myśleć, jestem strzępkiem nerwów bo to już drugi miesiąc gdy coś stoi na przeszkodzie do zabiegu. Trzymam kciuki za Wasze inseminacje i pozytywne wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: inseminacja - juz po 24.07.09, 11:48 olo.77 jednym słowem staraj się jakoś bardzo nie przejmować... może te pęcherzyki wytrzymają. Mi też ciągle kłody rzucane są pod nogi. Nigdy nie ma tak, żeby coś było u mnie bez nerwów. Powiedziałam sobie, że nie będę się przejmować i staram się ze wszystkich sił. Lekarz kazał mi przyjść w piątek lub w sobotę jak pojawi się śluz. Ale jak ja mam śluz zobaczyć jak u mnie zawsze kiepsko ze śluzem. Z chęcią poszłabym dziś, ale wydaje mi się że jutro będzie lepiej. Nie wiem już sama i jak tu się nie denerwować Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: inseminacja - juz po 24.07.09, 12:20 Dzięki za słowa otuchy. Ale jak mam się nie przejmować gdy w sierpniu mój gin jest na urlopie a na październik mam zaplanowany zabieg operacyjny. Koszmar! Myślałam, że może uda się i zabieg zostanie przełożony. Sama już nie wiem co robić. Zawsze mamy trudne wybory, nigdy nie wiadomo która opcja będzie lepsza. A ja czasem po prostu już nie mam sił. otella23 daj znać jak po wizycie do gina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: inseminacja - juz po 24.07.09, 12:46 Olo może wszystko będzie dobrze. Ja tez sie martwiłam pęcherzyakmi, że za małe. Potem, że za wczesnie pękły, że nie dostanę wolnego na usg itd Okazuje się jednak, że lekarze wiedzą co mówią i chyba trzeba im zaufać. Mi powiedzieli, że nerwy nie wskazane bo faktycznie mogą pęknąć albo urosną jeszcze większe. Staraj się o tym za dużo nie myśleć, ja wierzę że bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: inseminacja - juz po 24.07.09, 13:03 Staram się myśleć pozytywnie, ale jest to bardzo trudne. Cóż, chyba tak po prostu ma być. Będziemy z mężem czynić starania naturalne gdy tylko poczuję, że to już czas. Jak pęcherzyki pękają czuje ból i to dość wyraźny. Zastanawiam się czy nie zmienić lekarza lub pójść na konsultację do kliniki. A gdzie Wy się leczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: inseminacja - juz po 24.07.09, 17:45 Droga Olo.77 zgadzam się z Tobą że wszędzie rzucają nam kłody pod nogi. Niby NFZ chce refundować inseminację a robią wszystko żeby z niej zrezygnować. W moim mieście naprzykład,żeby zrobić iui na NFZ trzeba przeleżeć w szpitalu trzy pełne doby bo niby inaczej NFZ nie zrefunduje. To absurd, tak samo jak zresztą to co napisałaś ,że robią tylko w tygodniu, czyli robią tak żeby nie zrobić chyba. Ja osobiście nie mam przyjemności co miesiąc kłaść się do szpitala bo ani nie wpływa to pozytywnie na moją psychikę ani nie mam poprostu na to czasu. Zresztą to zwykły absurd. I dlatego bulę 600 zł + leki. A tak wogóle to jutro mam drugą iui. Bardzo się denerwuję a najbardziej o plemniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 25.07.09, 09:35 Początek sierpnia II podejście. Trzymajcie kciukasy!; Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 25.07.09, 13:48 A ja dziś miałam moją drugą iui, niestety znów na pękniętym pęcherzyku, wiem, że pękł w nocy. Pewnie znowu nic z tego nie będzie. No i mam nowy problem: Czy brałyście duphaston po iui? Bo ja po pierwszej nie. Dziś miałam drugą u innego lekarza, który kazał brać od jutra po dwie tabletki dziennie co 12 godzin. Czytam ulotkę i zastanawiam się czy to nie za często no i po co wogóle, dalej mam się faszerować hormonami? Powiedzcie mi koniecznie czy wy brałyście a jeśli tak to w jakich dawkach. Acha i czy to prawda,że po nim ma się plamienia? Pozdrawiam i wszystkim życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 25.07.09, 15:00 Ja byłam wczoraj na USG. 2 pecherzyki się "zadomowiły". W poniedzialek znowu podgladanie czy rosną jak powinny .I IUI we wtorek albo środe ( 5 IUI). Powinnam juz na luzie podchodzić jak weteranka ,ale jednak nie potrafie. Boję się co będzie za 3 tygodnie. Czy ta @ znowu nie przyjdzie i nie powie : "hehe, znowu jestem, nie pozbędziesz sie mnie" Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 25.07.09, 16:53 Flisa3 ja po IUI dostałam luteinę, a z tego co czyta to mniej więcej to samo co Tobie przepisali. Ja mam brać rano i wieczorem. Lekarz mi powiedziała, że ma pomóc w zagnieżdżeniu i uregulowaniu cyklu (bo ja ostatnio miałam bardzo rożnie). Plamień żadnych nie mam, ale przez pierwsze 2 dni miałam bardzo dużo śluzu. Poza tym czuje się jak napompowana, mam wzdęty brzuch. Podobnie jak Ty miałam robiona na pękniętym pęcherzyku, ale nie jestem pewna kiedy pękł bo ja w okresie przed owulacyjnym mam bardzo silne bóle. Martwi mnie to, że może pękł wcześniej niż podano mi perylgen. Póki co objawów żadnych nie mam. Czasami zakuje mnie jajnik, z którego był pęcherzyk lub mam uczucie ciągnięcia. Green - kola musi się w końcu udać!!!! szczególnie Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 25.07.09, 19:08 Flisa3 ja nie spędzam 3 dni w szpitalu po ivi, po prostu idę do domu. Widzę, że nasza służba zdrowia zrobi wszystko aby wyjść na swoim. Szkoda słów i nerwów. goska797 wierzę, że tym razem się udało ... wspomnisz moje słowa. Dziewczyny będzie dobrze. Musi się nam udać. Moje pęcherzyki pękają, czuję to wyraźnie więc nici z mojej ivi poniedziałkowej. Jutro to sprawdzę na usg. A dziś wieczór staranek naturalnych ... i nowa nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 26.07.09, 19:41 jutro rano mam iui ... pęcherzyki przetrzymały Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 26.07.09, 20:44 iwek-trzymam kciuki! flisa- ja zarowno po pierwszej IUI jak i teraz bralam duphaston 2x1.Plamien nie mialam. Teraz jestem 12dni po IUI i od wczoraj mam jakies ciemno-brazowe uplawy. Zastanawiam sie czy to @ sie zbliza.... Bo po poprzedniej IUI nic takiego nie mialam i byla udana Jutro albo we wtorek rano ide na bete, jesli @ nie pojawi sie szyciej. green-koala - bedzie dobrze, musi sie udac goska - kiedy testujesz? olo - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 26.07.09, 22:16 Olo trzymam kciuki Ja testuje 5 sierpnia, ale dzisiaj mam dzień kryzysowy i mam myśli, że na pewno się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 07:43 hej, byłam w sobote u lekarza. Mam iść jeszcze we wtorek podglądnąć i pewnie dostane pregnyl, a w czwartek pewnie inseminacja. Pomalutku rosną te moje pęcherzyki. W sobote miałam 14 dc i 16 mm pecherzyk.... ale w sumie niegdy nie miałam krótszych cykli jak 33 do 36 dni. ehh mam nadzieje że jakoś to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 08:19 Otello23 będzie ,będzie i to wszystko dobrze,trzymam kciuki żeby się udało.A do wtorku na pewno jeszcze pęcherzyk urośnie i to może nie jeden .Ja byle do piątku,póki nie będzie mi się @ spóźniać to nie będę testowała żeby się nie nakręcać.Tylko ten brzuch cały czas boli no i piersi przestały boleć .Już sama nie wiem czy to dobrze czy źle Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 08:32 free-klaudia26 nie martw się. Mnie piersi zawsze przestawały boleć jak dostawałam @ nawet w 2 dc. Będę trzymała za Ciebie bardzo mocno kciuki. Tak bardzo bym chciała żeby Tobie się udało, że aż zęby ściskam Ale nie zamartwiaj się, to nie pomoże... tak wiem dobrze sie mówi a nawet nie chce sobie wyobrażać jakie moje myśli będą po inseminacji... Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 10:46 otella - trzymam kciuki za pecherzyk A ja dzis poszlam zrobic bete. Jakos nie spodziewam sie wysokiej betki, ale zrobilam to dla swietego spokoju. Jutro bedzie wynik. Najciekawsze jest to, ze doslownie nic mnie nie boli poza piersiami... staram sie za duzo nie myslec. Najgorsze jest to, ze pamietam jak sie czulam po udanej IUI i teraz doszukuje sie podobnych objawow. Co ma byc to bedzie. free-klaudia i goska- bedzie dobrze! Pozdrawiam wszystkie forumowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 11:40 jestem już po iui. Czuję się chyba dobrze. Teraz dwa tygodnie czekania i wierzenia w cud. martub trzymam kciukasy za wysoką betę. Czekam na wieści. otella pęcherzyki na pewno urosną piękne i duże. goska i free-klaudia będzie dobrze, trzeba wierzyć. Dostałam teraz luteinę ale nie bardzo wiem kiedy ją zastosować. Może coś podpowiecie? Teraz czy wieczorem będzie najlepiej? Pozdrawiam Was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 11:57 Dziekuję dziewczynki za miłe słowa otuchy przydadzą się ,też wam wszystkim życzę wysokiej bety Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 12:06 olo - a mialas na peknietym pecherzyku czy nie? Ja pierwsza IUI miala na nie peknietych i mialam kontrolne USG 2 dni pozniej i wtedy dostalam dopiero duphaston.Tym razem na peknietych lekarz kazal brac duphaston od nastepnego dnia. Z tego co sie orientuje, z luteina jest podobnie, wiec moze sie tak nie spiesz. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 13:01 iui miałam na pękniętych pęcherzykach. Jeszcze wczoraj były dwa piękne a dziś po zabiegu miałam robione usg i pęcherzyków już nie było. Lekarz kazał mi brać luteinę 2 razy dziennie po 2 tabletki ale ja z nerwów nie zapytałam kiedy zacząć. Luteina nie powinna zaszkodzić jeśli ją za wcześnie się weźmie. Tak przynajmniej wnioskuję z przeczytanej ulotki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 14:29 Olo ja miałam podobna sytuacje (tez na usg pęknięte pęcherzyki i decyzja o zabiegu) i lekarz kazała mi brać już od tego dnia. 1 wzięłam o 23 przed snem bo nie można po niej pic około 15 minut, a zabieg był o 14:45. Wydaje mi się, że ona raczej pomoże niż zaszkodzi. Dzisiaj od rana mam wrażenie, że za chwilę dostanę @. Dziwne. Wczoraj byłam na imieninach teściowej zapobiegawczo już nie piłam alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 17:30 goska 797 a może te bóle brzucha to zagnieżdżanie się zarodka, podobno właśnie w tych dnia ch ono występuje tak zwane bóle implantacyjne? Olo77 ja też miałam na pękniętych inseminację w sobotę. Sama już nie wiem czy lepiej na pękniętych czy nie. Mówią, że po pęjnięciu komórka jajowa tylko przez 6 godzin jest zdolna do zapłodnienia. Mam nadzieję,że nam się uda. Martub trzymam kciuki za wynik bety. Ja dzisiaj drugi dzień po iui i nie czuję zupełnie nic. Tak bardzo bym chciała żeby wszystkim nam się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 21:53 Heloł dziewuszki. Ja byłam dzisiaj na USG. I.... jeden pecherzyk sie ulotnil , nie ma go, nie chcial ze mna zostac. Ale jeszcze jest jeden. Dzisiaj mial 21 mm no i jutro IUI ( ech 5 IUI) Olo, to prawie w tym samym czasie będziemy cokolwiek wiedziały. Ja nie będę robiła testu. Nie robiłam go za zadnym razem( moze dlatego,ze @ przyszła jak w zegareczku).No chyba ze się spoźni jakie 2-3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 27.07.09, 22:28 green-koala - to ja jutro bede trzymala kciukasy, tym razem musi sie udac!!! A Ty masz IUI na naturalnym cyklu czy na stymulowanym? I zycze oby tym razem @ nie przyszla Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 15:39 grenn-kola zaciskam mocno kciuki. Ja również nie robię testu. Po prostu czekam. goska tez nie pije alkoholu w te dni. Nie chcę zaszkodzić w razie gdyby się udało. flisa mam nadzieję, że nasze iui odbyło się w odpowiednich godzinach po pęknięciu pęcherzyków. martub jak beta??? Ja dzisiaj czuję się dobrze. Od wczoraj biorę luteinę. Lekko tylko pobolewa mnie brzuch i czuje się zmęczona. Wczoraj byłam pełna pozytywnych myśli a dziś już mam je mieszane. Ale musi być dobrze. Jak to powiedziała moja koleżanka ... już nie długo stukniemy się brzuszkami pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 15:49 Witajcie! Mnie dzisiaj nic nie boli ale noc miałam jakąś ciężką. Jak się kładłam spać to mnie co jakiś czas kuł jajnik. W nocy zaś miałam wrażenie jak się przebudziłam, że zaraz dostanę @. Nie wiem tylko na ile mi się to śniło a na ile już nie. Dzisiaj jednak wszystko przeszło. Chyba nie będę sobie robić nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 15:57 goska to wszystko sprawka nerwów. Będzie dobrze, musisz myśleć pozytywnie. Ja również nie najlepiej ostatnio sypiam i śnią mi się dziwactwa ale to nic, trzeba wierzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 17:13 Ja również źle sypiam, pozatym zżerają mnie nerwy, wnerwia mnie wszystko i wszyscy, chciałabym już wiedzieć na czym stoję. Jak się nie uda to następną insemkę planuję na wrzesień. Ale marzy mi się aby do niej nie doszło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 18:32 Martub- 4 IUI miałam na naturalnych cyclach, bez zadnych "wspomagaczy". Ta jest wspomagana . najpierw CLO od 5 do 9 dnia po poltorej tabletki, dzisiaj IUI, jeden pecherzyk- pekniety , i dostalam luteine. Ale wieceie co ? Nie bolal mnie nigdy brzuch po IUI, a teraz najnormalniej w świecie boli mnie dół brzucha. Nie dopatruję sie ani odjawow ciazy , bo za wczesnie ,ani @ bo tez za wczesnie, ale ciekawe skad sie wzięły , przez poprzednie 4 razy nic mnie nie bolało Ech ,czekamy do 12-13 , zobaczymy. Luteine mam brac przez 2 tygodnie 2x po 1 tabl Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 19:21 Green - koala co prawda to była co prawda moja pierwsza IUI i to na cyklu naturalnym ale po zabiegu też bolał mnie bardzo dół brzucha. Ból był do tego stopnia mocny, że po powrocie do domu musiałam się położyć. Trochę podobny do @ ale to nie było to. Na drugi dzień miałam wzdety brzuch co utrzymuje sie do tej pory, ale to chyba wynik luteiny, którą też biorę 2 x dziennie. W ogóle Dziewczynki czuję się jak nadmuchany balon. Najgorzej denerwuje mnie ten brzuch. Czuję jakby w przeciągu tych 6 dni przybyło mi kilka kg. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 19:22 Green - koala co prawda to była moja pierwsza IUI i to na cyklu naturalnym ale po zabiegu też bolał mnie bardzo dół brzucha. Ból był do tego stopnia mocny, że po powrocie do domu musiałam się położyć. Trochę podobny do @ ale to nie było to. Na drugi dzień miałam wzdety brzuch co utrzymuje sie do tej pory, ale to chyba wynik luteiny, którą też biorę 2 x dziennie. W ogóle Dziewczynki czuję się jak nadmuchany balon. Najgorzej denerwuje mnie ten brzuch. Czuję jakby w przeciągu tych 6 dni przybyło mi kilka kg. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 19:47 Do green-koala111 ale powiedz czy ten brzuch Cie boli od momentu iui do teraz czyli któryś tam już dzień z kolei czy bolał i przestał, bo ja mam to samo.Nigdy wcześniej mnie nie bolał po iui a teraz już boli tak 12 dzień ale mnie boli jak na @ czasem bardziej czasem mniej nie wiem czemu.Mój lekarz powiedział,że jest to chyba jakiś stan zapalny i przepisał mi antybiotyk,bo powiedział,że to już za długo trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: Duphaston po iui - brać czy nie? 28.07.09, 22:20 Dziewczeta beta 1,6 Tak wiec jak tylko pojawi sie @, zaczynam stymulacje do kolejnej IUI. klamczucha - ja tez bralam olej z wiesiolka, zarowno przy pierwszej jak i tej ostatniej IUI. Za pierwszym razem sie udalo, pewnie cos w tym jest, napewno warto sprobowac. Pozdrawiam wszystkie starajace sie i zycze mniej schizowania Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 28.07.09, 19:20 Czesc dziewczeta, Odzywa sie ta szczesliwa Chcialam was podtrzymac na duchu I poprosic abyscie sie tak nie denerwowaly,nie myslaly o tym wszytkim tylko troche odpuscily... Ja wiem,ze to latwo pisac bo sama po pierwszym IUI "mialam" wszelkie objawy ciazy , nie tknelam alkoholu ani tatara, w ogole "nie podchodz" wierze,ze nasa psychika odgrywa w tym procesie ogromna role... A i pomodlic sie warto jesli jestescie wirzace!Naprawde warto! A na koniec jesli moge to polecam lykanie kapsulek z oleju wiesiolka! Przetestowalam i efekt jest Nie twierdze,ze wlasnie dlatego ale pamietam opinie na ten temat dr Ewy Dabrowskiej,ktora leczy dieta owocowo-warzywna i mowila,ze olej ten pomaga na odblokowanie i uwolnienie sie pewnych czesci organizmu...Troche to enigmatycznie napisalam bo dokladnie nie pamietam ale zainteresowane odsylam do opinii dr Dabrowskiej! Nie chcialam sie wymadrzac ale troszke pomoc bo wiem co przezywacie! Najpierw sie stresowalam zeby sie udalo a teraz zeby malenstwo zdrowo sie rozwijalo i nic mu nie zaszkodzilo! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 10:05 hej, to znowu ja... byłam wczoraj u lekarza, był tylko jeden pęcherzyk 22 mm i dostałam pregnyl. Jutro raniutko czyli czwartek inseminacja no wszystko byłoby w porządku i nawet byłabym spokojna, gdyby nie to, że wczoraj wieczorem po tym zastrzyku bolały mnie na przemian jajniki. Mam nadzieje ze nie pękł ten pęcherzyk Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 12:25 martub bardzo mi przykro , wierzę jednak, że następnym razem wszystko się uda. Jestem dziś drugi dzień po iui. Czuję się normalnie tylko troszkę pobolewa mnie brzuch. Cały czas myślę czy się udało. Staram się myśleć pozytywnie ale same wiemy doskonale, że czasem już po prostu się nie da. Jestem poddenerwowana, kiepsko śpie. Jednym słowem schiza. Jak się czujecie dziewczyny? otella odezwij się jutro po iui. Pozdrawiam wszystkie starające się Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 16:18 Ja też schizuję. Dziś 4 dzień po iui i nic nie czuję. Pewnie znowu nic z tego. Nie potrafię o niczym innym myśleć nawet pomimo tego,że chodzę do pracy i mam dużo obowiązków to moje myśli krążą głównie wokół jednego. Ale to chyba normalne, inaczej poprostu się nie da, pokażcie mi choć jedną osobę która na dwa tygodnie o tym zapomniała. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 16:34 Nie ma takich kobiet. Tak przynajmniej mi się wydaje. Ja nie mogę przestać myśleć. Jednak jestem optymistycznie tym razem nastawiona. Mam momenty zwątpienia. Staram się jednak szybko złe myśli odgonić. Wiem jednak,że kolejne rozczarowanie będzie bardzo boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 16:52 Nie ma takich dziewczyn,o tym po prostu nie da się nie myśleć.Ja mam termin @ tak piątek -sobota i normalnie z tego stresu to się cała trzęsę.Nie doszukuje się objawów ciąży bo w sumie ich nie mam ,raczej wszystko skłania się ku @ .Temperatura nie za wysoka,ból brzucha na @,przestały boleć mnie piersi no i gdzie tu miałaby być ciąża?? normalnie kiedyś oszaleje Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 16:59 Dziewczyny piszą, że objawy ciąży są podobne do objawów @. Ale każda z nas chyba będzie to czuła inaczej. Ja również liczę dni a jest ich dużo przede mną. Do tego cykle zawsze mam różne, nigdy w tych samych dniach. Więc moja cierpliwość jest bardzo ćwiczona. Jedak mam nadzieję, że ta wredna @ nie przyjdzie. A i Ty powinnaś głęboko w to wierzyć. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 17:06 Dziekuję na prawdę chciałabym wierzyć,że w końcu się uda.to juz moja 7 iui a mówią ze 7 to szczęśliwa liczba i że co 7 lat w życiu człowieka czekają jakieś zmiany,mnie co prawda w tym roku minie 7 lat po ślubie także zobaczymy też życzę wszystkim udanych iui Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 17:10 O kucze, ja w sierpniu też mam siódmą rocznicę ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 17:23 Nie wiem czy to prawda ale tak słyszałam, no to może nam się dziwnym trafem uda Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 17:29 życzę Wam z całego serca aby się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 19:36 Do free-klaudia Boli mnie caly czas od wczorajszej IUI.Dzisiaj troche mniej . to jest taki przeszywajacy bol,az czasami bolą mnie plecy. Tyle ze nie jest to taki duzy bol , tak pop rostu troche. Ale to byl pierwszy cykl stymulowany i pierwszy z luteina po IUI . Moze to to ma wpływa, sama nie wiem. Ech chcialabym zapomniec na te 2 tygodnie o rzeczywistości. I wrócic do świata za 2 tygodnie. Ale się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 21:18 Green miałam podobne objawy co Ty przez 3 dni po IUI. Później przeszło. Póki co nadal czuje się jak słoń po tej luteinie i myślę, że przytyłam już z 5 kg przez tydzień. Dzisiaj pokłóciłam się z M. Tak mnie wkurzył, że aż rozbolał mnie brzuch. Przestraszyłam się, że jeśli jest tam fasolka już to coś się stało. Normalnie Dziewczynki świruję. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 21:20 Możliwe ,że to od leków bo u mnie to wątpię ,zresztą teraz jak jestem dosłownie 2-3 dni przed terminem spodziewanej @ to mnie pewnie brzuch już pobolewa na @ oby nie.Nieraz mam takie myśli,że teraz to musi się udać i koniec a za moment mam wątpliwości,normalnie zaczynam głupieć Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 21:49 Free - klaudia ja mam to samo Po IUI zaraz następnego dnia obudziłam się z przeczuciem, że się udało. Dzisiaj myślę, że to były moje życzenia pobożne. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 21:57 Dziewczyny, oby te wasze siodemki byly szczesliwe Trzymam kciuki! Faktycznie, przez te 2 tyg po IUI nie da sie nie myslec i nie doszukiwac objawow... A ja czekam na @ a zamiast tego mam jakies dziwne plamienia i brzuch mnie nie boli jak zawsze. Nic z tego nie rozumie. Moze to po duphastonie? Mialyscie moze cos takiego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 29.07.09, 22:39 A mnie właśnie coraz bardziej brzuch boli na @ i boję się ,ze dostanę ją jutro a nie jak przewidywalnie piątek,sobota-już sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć ,normalnie sama się wpędzam w jakąś nerwice Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 08:43 Martub może zrób test jeszcze raz, czasami takie plamienia zdażają się we wczesnej ciąży. Free-kaludia ja też się nakręcam mimo, że ja mam mieć @ w środę ale też się boję, że dostanę wcześniej bo mam cykle bardzo nie regularne. Najgorsze, że nic nie czuję, że mogło się udać. Nie ma żadnego znaku na ziemi i niebie. Szkoda, że gdzieś uleciał mój optymizm zaraz po IUI kiedy pomyślałam, że wyszło i miałam strasznego powera. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 08:49 Nawet przeszukałam wczoraj jakie mogą być objawy ciąży tak na zaś. Teraz będzie mi ciężko wytrzymać te 7 dni, chociaż coś mi mówi w środku, że się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 09:54 Do goska797 Słuchaj ja 2 dni temu wertowałam po całym necie wszelkie objawy ciąży i w ogóle.Fakt u każdej są inne można by stwierdzić ,że niektóre moje pasują do tych objawów ale coś mi w środku podpowiada,że chyba nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 14:11 Dziś trzeci dzień od mojej iui. Czuję się normalnie, tylko lewy jajnik czasem mi dokucza. Jedno co jest najgorsze to praktycznie cały czas czuję się zmęczona i śpiąca. Nie wiem o co chodzi. Nie staram się już doszukiwać objawów ciąży, chyba wszystko co możliwe na ten temat przeczytałam wcześniej. Po luteinie czuję się jak wielki słoń. Mam problemy z kręgosłupem i mąż proponuje basen ale nie wiemy czy jest to wskazane po iui. Jak myślicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 15:19 Olo widzę, że ta luteina nie tylko mi daje w kość. Nie wiedzieć czemu na drugi dzień po IUI i jak zaczęłam ja brać dostałam brzucha. Mówiłam Wam już o tym pewnie z 1000 razy dzisiaj jednak tak mnie denerwuje co spojrzę w lustro. Jem malutko a mam wrażenie, że się powiększa. Nawet mój M st, że odkąd ją biore brzuszka mi przybyło. Do tego od 2 dni mam uczucie, że zaraz dostanę @.Jestem zła dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 15:38 Mam tylko nadzieję, że nie długo nasze brzuszki będą rosły z innego powodu niż luteina Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 16:31 A ja dzisiaj 5 dzień po iui i nie czuję kompletnie niczego. Zero. Żadnych jakichkolwiek bóli brzucha, cycków itp. Biorę duphaston i nie mam po nim też żadnych objawów, brzuch jaki był taki jest. To chyba źle, no nie? Chyba niemożliwe jest żeby się udało i żeby nic nie czuć. Czy mam już skreślić tą iui? Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 17:06 flisa nie skreślaj tej iui. Brak objawów to raczej normalka. Reakcje organizmu bywają różne. Poczekaj, myśl pozytywnie. Ja wierze, że nam się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 17:24 No widzicie dziewczynki każda z nas ma inne objawy lub podobne albo wcale ich nie ma i każda z nas myśli ze się chyba nie udało.Nie pozostaje nic innego jak poczekać,ja jestem na dniach a w tej właśnie chwili boli mnie lewy jajnik i tez nie wiem co mam o tym myśleć Normalnie koszmar........ Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 17:29 free - klaudia26 a może boli Cię jajnik bo ciałko żółte intensywnie tam pracuje przygotowując organizm do ciąży? A mnie nic absolutnie nie boli i juz mnie to wnerwia. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 17:42 Może masz rację - sama nie wiem,wiem że może zachowuje się przesadnie histerycznie ale w końcu to moja 7 iui i naprawdę mam już dość tego wszystkiego.Ktoś powie -to zróbcie ivf tylko ,ze mnie nie stać na tą "przyjemność" więc pozostają mi tylko iui Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 17:50 Wcale nie zachowujesz się przesadnie histerycznie a jak już to każda z nas wcale nie mniej. Zyczę Ci aby te siódemki jednak znalazły oddzwierciedlenie w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 18:35 Cieszę się ,ze na tym forum znalazłam osoby ,które mnie rozumieją a zarazem dzięki temu forum jest mi przez to wszystko łatwiej przechodzić.Wiem,ze sama nie siedzę w tym g....e co też nie ozn.,że ciesze się ,że inni też to mają po prostu wszyscy Ci ,którzy doświadczyli tego problemu zrozumieją Cie jak nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 20:31 Cześć dziewczyny! no i jestem po moim pierwszym IUI.... wrażenia takie sobie, mimo, że było miło to nie chciałabym tam wracać, no chyba że za jakieś 2 lata po drugiego dzidziusia Fizycznie i psychicznie na razie czuję się dobrze, teraz tylko to czekanie.... które pewnie będzie coraz gorsze z dnia na dzień. Trzymam za Was kciuki bardzo ale to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 20:44 No to kochana teraz musisz uzbroić się w cierpliwość ja jej co prawda nie mam ale ja jestem już prawie na mecie.Oczywiście życzę Ci z całego serca żebyś nie musiała znów podchodzić i za 2 tyg mogła się cieszyć z widoku 2 kreseczek na teście Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 30.07.09, 22:03 goska - nie mysl za duzo, czekaj cierpliwie olo - ja mysle, ze co do basenu nie ma przeciwskazan, bo niby czemu? flisa- jeszcze nic straconego, 5 dni po IUi wcale nie musisz niczego czuc.Najlepiej nie doszukiwac sie objawow otella - trzymam kciuki Co do objawow, to ja po udanej IUI czulam klucie w jajniku z ktorego byla owulacja, bol piersi jak przed okresem i delikatne mdlosci. ale to bylo dopiero przed terminem @. Dziewczeta, bedzie dobrze, wszystkim nam sie w koncu uda, musi sie udac! A ja w koncu dostalam @ i zaczelam stymulacje do kolejnej IUI. i nie trace nadzieji Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 31.07.09, 10:23 Witajcie Kochane w ten piękny dzionek free-klaudia masz rację, ten kto nie doświadczył naszego problemu ten nigdy nas nie zrozumie. Wiem coś na ten temat i to nie tylko odnośnie walki o dzidzię. Mam nadzieję, że ten 7 raz będzie szczęśliwy dla Ciebie. otella mocno trzymam kciuki i życzę dużo cierpliwości. goska, flisa czekamy przepełnione pozytywnymi myślami. martub teraz na pewno się uda. A ja kolejny dzień prawie nic nie czuje tylko czasem kłucie w jajniku. Brzuchol rośnie od luteniki i tyle (szkoda tylko, że biust od niej nie rośnie) Jak tym razem mi się nie udało robię 2 miesiace przerwy. Jedziemy na wakacje a potem muszę jechać do sanatorium podleczyć mój zdruzgotany kręgosłup. Pozdrawiam Was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 31.07.09, 11:38 Dla mnie chyba nie jest taki piękny bo od samego rana płakałam U mnie chyba nic z tego dziewczynki ,rano zmierzyłam temp.i była niska 36,6 przez tą cholerę straciłam cień nadziei,że może się udać.Okresu jeszcze nie mam ale to pewnie kwestia kilku godzin.Zastanawiam się czy brać dalej duphaston,czy jest sens? rano co prawda wzięłam ale wieczorem nie wiem czy wziąść,skoro ciąży raczej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 31.07.09, 11:55 niska temp. o niczym do końca nie świadczy. Głowa do góry Kochana! Każdy organizm reaguje indywidualnie. Jestem z Tobą ... nie płacz. Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 31.07.09, 12:24 Tak myślisz? chciałabym w to wierzyć,dziękuje za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 31.07.09, 13:55 free-klaudia nasze forum jest również od tego abyśmy siebie wspierały. Ja służę swoją pomocą w miarę możliwości. Wierzę, że każdej z nas się uda. Może jednej wcześniej a drugiej później ale na pewno się uda. Mój mąż mówi, że jestem czarownicą bo ja po prostu pewne rzeczy wiem jak się poukładają. A więc głowa do góry i dążymy do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 10:40 Dzisiaj robiłam test i niestety 1 kreska zresztą to drugi dzień niskiej temp.,okresu nadal nie mam ale pewnie zaraz przyjdzie,zresztą teraz to niech już przychodzi ta @. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 10:54 Free-klaudia bardzo mi przykro, uda się następnym razem. Ja u siebie nadal nie widzę żadnych objawów, ale już nie robię sobie nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 13:12 Free - klaudia mi też przykro, życie jest niesprawiedliwe i tyle. Ja dzisiaj jestem naładowana bardzo negatywnymi emocjami, nerwy mi siadają. Jestem na półmetku, bo dziś siódmy dzień po iui.I wiem ,że te nerwy będą teraz chyba z dnia na dzień coraz bardziej narastać. Objawów dalej rzadnych jedyne co to mam dość dużo wodnistego śluzu to chyba po duphastonie, czy też tak macie? Ja też z ciekawości zmierzyłam rano temperaturę i wynosiła 36,3.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 13:23 Dzięki,mi jeszcze kazał lekarz brać duphaston a jak tylko wystąpi plamienie to od razu odstawić,ale powiedział też ,że jak się nie pojawi do poniedziałku to też mam odstawić i do niego zadzwonić.Ale wiesz co flisa3 dziwi mnie ta Twoja niska temperatura,powinna być wyższa a jaką miałaś przed owulacją? No i życzę wszystkim starającym się w lipcowej iui powodzenia i 2 kreseczek, może wam się uda Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 13:48 Mnie od rana boli brzuch jakbym miała dostać @. Miesiąc temu dostałam w 24 dc czyli teoretycznie dziś. Może ta luteina wydłuża wszystko. Ja nie mam już żadnego śluzu. Nie mam tez objawów, że mogło wyjść. Czuję się zupełnie normalnie. Łapię dołka bo bardzo liczyłam na to podejście, a coś mi mówi, że nic z tego. Szkoda, że uleciał mi optymizm, który miałam następnego dnia po IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 13:52 Mnie tez się wydaje ,że biorąc duphaston wydłużam sobie cykl mam brać po 2 ale chyba wezmę 1 bo jak i tak nie wyszło to teraz będę czekała na szanowną @ nie wiadomo ile niech lepiej już przyjdzie i sie ode mnie odczepi w końcu.Ja też liczyłam na ten lipiec i to nawet bardzo ale niestety może spróbuje jeszcze we wrześniu zobaczę,sierpień sobie odpuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 14:03 Nie wiem jaką miałam temperaturę przed owulacją bo nie mierzyłam, nigdy jakoś zbyt poważnie nie traktowałam tego sposobu a dzisiaj tak z ciekawości sobie zmierzyłam. Ja też jak się nie uda to sierpień odpuszczam i może we wrześniu spróbuję, bo mam już dość stresów jak narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 16:26 flisa - tez mialam duzo sluzu, po duphastonie free-klaudia - moze lepiej zrob bete, jak @ sie nie pojawi? Ja testom domowym nie wierze. goska - jeszcze nic straconego, nie martw sie na zapas! Dziewczyny, a ja zaczelam kolejna stymulacje, do dr ide we wtorek to bedzie 6dc i zobaczymy co dalej. Na powodzenie tej lipcowej IUI wcale nie liczylam, ale moze w sierpniu bedzie lepiej. Bylby to piekny prezent urodzinowy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 17:51 free-klaudia26 posłuchaj martub i jeśli nie przyszła @ to zrób betę. Ja drugi dzień po ... mam chwile zwątpienia, ale staram się negatywnych myśli nie dopuszczać a wierzyć, że się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 01.08.09, 18:51 No poczekam do poniedziałku i zobaczymy co powie lekarz ale zdaje mi się ,że nie będę musiała robić bo powoli pojawia się malutkie brudzenie,to pewnie jutro będę plamiła ach niech juz przyłazi a potem spada głupia @ Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 10:39 Ja dzisiaj wstałam i zobaczyłam brązowe plamienia. To chyba koniec moich marzeń, że się udało. Cykl też mi się nie wydłużył bo mamy dziś 25 dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 11:04 A u mnie nadal brak @ ,co mnie zaczyna bardzo dziwić ,brzuch mnie dzisiaj dość mocno bolał ,ze musiałam wziąść coś przeciwbólowego.Jest mi słabo ,kręci mi się w głowie a temp.36,8 a wczoraj i przed wczoraj była 36,6 nic z tego nie rozumiem.Dzisiaj mam 30dc wczorajszy test pokazał 1 kreske -normalnie idzie zgłupieć. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 13:21 goska- ja tez mialam takie brazowe plamienia w podobnym czasie To chyba po duphastonie. free-klaudia- zrob jutro bete, moze sie udalo ... Ta jedna kreska o niczym nie swiadczy. Ja majac piekna betke robilam 3 testy sikane i ciagle wychodzila mi jedna kreska.Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 13:31 Bardzo bym chciała żeby te plamienia się zatrzymały ale to już chyba na okres. Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 14:59 free-klaudia26 oby jednak nie przyszła ta wstrętna @ !!!! jutro zrób betę i ja nadal trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 19:23 free-klaudia26 trzymam kciukasy i czekam na wynik bety. Oby był wysoki A mi dziś dokuczał ból jajnika. Nic więcej nie czuję. Jestem 6 dni po iui i czuję się raczej normalnie. Staram się nie myśleć ale chyba z dnia na dzień nerwy będą większe. Jeszcze tydzień czekania. Aż tydzień. Pozdrawiam i czekam na dobre wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 20:52 Powoli zaczyna się plamienie i być może nie będzie potrzebna beta ale zobaczymy co jeszcze powie lekarz.Ale mam pytanie do was dziewczynki czy do bety potrzebne jest skierowanie od lekarza bo jeśli tak to będzie problem bo mój ginekolog jest na urlopie,mogłabym załatwić sobie jak coś od lekarza rodzinnego ale też nie mam jak do niej pójść bo ona akurat tak przyjmuję jak ja będę w pracy a nie mogę się zwolnic bo mnie nie było ostatnio 3 tyg.No ale jak będę musiała zrobić to coś wykombinuję Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 22:06 Chyba nie trzeba skierowania. Ja kiedyś robiłam prywatni 25 zł i za 2 godziny miałam wynik, Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 22:30 Witam dziewczyny. U mnie dzisiaj ósmy dzień po iui i nadal brak jakichkolwiek objawów. Więc pewnie i umnie nic z tego.Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 02.08.09, 22:48 free-klaudia - bete mozesz zrobic prywatnie bez skierowania. A lekarz rodzinny podobno nie moze takiego skierowania wydac (w kazdym razie mi tak jeden powiedzial). Trzymam kciuki flisa - brak objawow jeszcze o niczym nie swiadczy! Glowa do gory, bedzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Obajwy ciazy 03.08.09, 09:50 Dziewczyny nie stresujcie sie brakiem objawow! Do zagniezdzenia nie ma objawow ( 7-10FL). Pozniej tylko niektore kobiety cos moga odczuwac..nie ma co sie stresowac i przeszukiwac internet. Jest piekna pogoda, idzcie na spacer, na basen.. zrelaksujcie sie. Co ma byc to bedzie. pozdrawiam i trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Obajwy ciazy 03.08.09, 11:31 jogna zgadzam się z Tobą. Staram się nie myśleć, nie denerwować ale jest to czasem bardzo trudne i nie wykonalne. free-klaudia jak beta? byłaś? pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Obajwy ciazy 03.08.09, 16:58 Ale ja nadal nie mam jakichkolwiek objawów, a już 9 dzień po iui. Jedyne co to mam sporo wodnistego śluzu po duphastonie. Na spacerze i nie tylko owszem byłam, staram się nie myśleć. Nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Obajwy ciazy 04.08.09, 09:19 mija osiem dni od iui i nadal czuję sie zupełnie normalnie. Coś w głębi serca podpowiada mi że się nie udało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 cisza... 04.08.09, 11:08 free-klaudia26 co tam u Ciebie???? Ja chyba pomału troszkę tracę nadzieję, w sumie dopiero 3 dni po ... a ja się raczej czuję tak jak zawsze czyli tak jak przed @ no zobaczymy..... Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: cisza... 04.08.09, 16:58 Halo, co tu taka cisza? Co tam u Was? Free - Klaudia odezwij się co u Ciebie. U mnie dalej nic nowego 10 dzień po iui i kompletny brak objawów jakichkolwiek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: cisza... 04.08.09, 17:42 Przepraszam dziewczynki ,ze wam nie odpisałam wcześniej ale przez ta cholerna burzę miałam uszkodzony internet a w pracy nie miałam jak napisac i kiedy.Juz wam mówię ,bety nie musiałam robic bo w poniedziałek rano dostałam @ jestem tak załamana ,że mam taaakiego doła ,nie moge sobie sama ze soba dac rady .To była moja ostatnia szansa na dziecko tak chciałam wierzyc ,że się uda a tu k...a znowu nic,przepraszam za wyrażenie ale nie potrafie pohamowac tej złości. Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: cisza... 04.08.09, 18:51 free-klaudia26 bardzo mi przykro i smutno z tego powodu tak bardzo chciałam żeby Tobie się udało trzymaj się jakoś... ja też już tracę nadzieje... wszystko jest tak jak przed zbliżającą się @ a przede wszystkim ból i napięcie w piersiach... choć jeszcze jakoś próbuję sobie wciskać, a że może jednak.... ehh Odpowiedz Link Zgłoś
qwer61 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.08.09, 17:00 dziewczyny ratujcie mam mieć IUI w tym cyklu - dzisiaj mam 1 dc -dopiero co sie rozkręca.. będę brała CLo od 3 do 7 dc a potem 12 dc, 14, 15 dc miałam sprawdzac pęcherzyki z tym ,że 12 dc wyoada mi w sobotę - w świeto i nie wiem czy mam oilac to usg czy iść w piątek na nie? 14 dc mam wizytę dopiero na 18:20 15 dc na 9:40 rano a ten zastrzyk to samemu sobie robi 36 godz przed inseminacją? czy iść tylko 14 i 15 na oględziny? poradzcie plis dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.08.09, 19:56 free-klaudia - strasznie mi przykro sciskam Cie mocno. qwer - ja poszlabym na usg w piatek, jesli w sobote nie da rady. Ja tez biore clo od 3 do 7dc, w 10dc mam Usg i potem IUI w 12dc. Ostatnio mialam IUI w 14dc i niestety pecherzyki juz pekly, no ale to wszystko zalezy od organizmu. Teraz wlasnie jestem po wizycie w 6dc i mam wyznaczone USG na 10dc i IUI zstepnie zaplanowana na 12dc. A zastrzyk wlasnie najlepiej robic ok 36godz przed IUI. A jaki masz zastrzyk? Bo ja mialam ovitrelle, ale tym razem dr na odmiane przepisal pregnyl. Zycze powodzenia, nie stresuj sie i pisz w razie pytan Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.08.09, 20:23 Dziękuję wam dziewczynki ale tak mi jest źle ze normalnie życ mi sie ni chce,mój mąż jest totalnie załamany,juz dawno go takiego nie widziałm a na dodatek zaczął sie obwiniac ,ze to wszystko jego wina bo ma baaaardzo słabe nasienie.Więc rozmowy,że to nie jest tylko wina jego bo i z mojej strony tez jest, nic nie pomagaja.Ale plusem tego wszystkiego jest to,że zdecydował się ,że chce isc jeszcze na konsultacje do innego androloga ,zobaczymy co powie ten lekarz wizyta dopiero 1 września bo ta pani doktor jest teraz na urlopie no ale cóż bedziemy cierpliwie czekać.Dziewczyny a wam życze wytrwałości w oczekiwaniu na ciąże mam na mysli teraz ta iui pozdrawiam i wszystkie raz jeszcze mocno ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.08.09, 20:33 Free - klaudia rozumiem jak musisz się czuć, życie potrafi być okropne.Czemu piszesz, że to była ostatnia szansa na dziecko, nie zamierzasz już działać z niczym? U mnie na dniach też się wszystko wyjaśni, już boję się chodzić do toalety( 10 dzień po iui ).Stres zżera mnie coraz bardziej. Otella23 ból piersi niczego nie przesądza,świadczy on również o ciąży.Zresztą cały tabun dziewczyn na tym forum pisze, że objawy ciążowe sa takie jak na okres a nawet i bardziej intensywne.Ja za to w 25 dniu cyklu nie mam żadnych. qwer61 ja bym poszła na usg 14 w piątek. Pregnyl robi się domięśniowo a więc sama nie zrobisz, ovitrelle robi się w brzuch i jest to już przygotowana z lekiem strzykawka. Mi lekarz kazał samej sobie zrobić ovitrelle bo podobno wszyscy robią, a ja jak tylko wyjęłam strzykawkę dostałam trzęsawkę dłoni z nerwów, i ze strachu że zle zrobię, że aż niechcący wygięłam przy otwieraniu igiełkę. Efekt był taki,że i tak sama nie zrobiłam tego zastrzyku, naszczęście mam służbę zdrowia w rodzinie i miałam gdzie uderzyć. Zresztą co to za głupi pomysł, żeby bez przeszkolenia komuś kazać samemu robić sobie taki zastrzyk. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 04.08.09, 23:08 Free- klaudia bardzo mi przykro. Mam nadzieje, że androlog coś Wam poradzi. Nie chce mi się wierzyć, że nie ma jakiegoś wyjścia dla takich par jak my. Wiem też, że ja odniosłam pierwsza porażkę i może to nie znaczy nic, ale wiem też co znaczy patrzeć jak mężowie się załamują. Mój kiedy mu powiedziałam, że nie wyszło płakał co mu się raczej nie zdarza. Jutro idziemy na wizytę i mam nadzieję, że zaczniemy stymulację. To będzie 4 dc. Mam nadzieję, że to nie będzie za późno chociaż poprzednim razem kiedy się zdecydowaliśmy to poinformowali nas, ze ze stymulacja zaczniemy w 5dc. Zobaczymy co powie lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 05.08.09, 10:55 Free- klaudia bardzo, bardzo mi przykro Dziś mija 9 dzień od iui. Z dnia na dzień bardziej się denerwuję i martwię. Nic nie czuję, tylko jajnik czasem zaboli. Jak przetrzymać tez czas nie pewności? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 05.08.09, 20:31 Wiesz olo.77 ja mam to samo z dnia na dzień coraz to mocniejszy stres. Dziś mi mija 11 dzień po iui czyli jestem bardzo blisko.Objawów właściwie to nie mam konkretnych, obrzmiałe piersi jak na @ i tyle to by było. Acha i jeszcze mam dośc dużo wodnistego śluzu, ale to podobno po duphastonie. Życzę spokojnego oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 05.08.09, 21:11 A ja nawet nie czuje bólu piersi, zawsze przed @ bolały. Dziś pobolewa mnie podbrzusze więc myślę, że ta okropna @ przyjdzie. To czekanie jest najgorsze. Chciałabym już wiedzieć. Również życzę spokojnego oczekiwania... oby na dobre wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 05.08.09, 21:21 Mnie w sumie też piersi nie bolą a zawsze bolały tylko są obrzmiałe. A nie bolą mnie już drugi miesiąc zrzędu przed @. Nie wiem od czego to zależy już zaczynam się zastanastanwiać że to może dlatego że jest lato. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 06.08.09, 11:04 Nie wiem czy lato ma wpływ na ból piersi ale ja nic nie czuję. flisa nic nam nie pozostaje tylko czekać. Dla mnie to jest najgorsze. A więc zaczynam 31dc i 10 dzień po iui. I znowu dzień nerwów i rozmyślań. Jednak coś mi podpowiada, że się nie udało. Od wczoraj doskwiera mi ból jajnika ale to nie jest ból na @ tylko podobny do owulacyjnego. Sama nie wiem o co chodzi. Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 06.08.09, 16:01 olo i flisa - trzymam kciuki na finiszu goska - i jak po wizycie? zaczelas stymulacje? U mnie juz 8dc, w 10dc mam USG i jak wszystko dobrze pojdzie to IUI w poniedzialek. Mam juz wykupiony pregnyl i luteine Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 09:19 martub - dzięki, trzymam kciuki za pozytywny wynik poniedziałkowej iui. goska co u Ciebie? flisa jak sobie radzisz z czekaniem? Kiedy robisz betę? Zaczynam kolejny dzień stresów (11). Ból brzucha troszkę ustąpił. Innych objawów na @ nie mam. Jak do poniedziałku małpa nie przyjdzie to idę zrobić betę aby zakończyć tą niepewność. Tyle myśli kłębi mi się w głowie. Co zrobię jak znowu nam się nie udało? Boje się. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 10:41 Witajcie! Byliśmy na wizycie i troszkę się zdenerwowałam. Otóż cykle mi się skróciły do 25. Inseminacje robiliśmy w 14 d i lekarz stwierdziła, że może faktycznie za późno, tak jak Wam pisałam, że mam takie odczucie. Poczułam jakby obwiniała mnie za to bo opierali się na moim starym usg gdzie w 13 dc był jeszcze pęcherzyk. Szkoda tylko, że jak mówiła, iż wtedy cykle miałam 26-27dni to mi lekarz odpowiedziała, że to nie ma znaczenia. I nie ma tu nic do rzeczy, że cykl mi się skrócił do 24-25 dni. Trudno teraz próbujemy jeszcze raz. Od 4 dnia do 8 mam brać CLO pół tabletki. We wtorek idziemy na usg. A tak zapytam z innej beczki: czy wiek ciąży liczy się od ostatniej miesiączki? Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 13:40 olo - zycze by @ nie przyszla goska - tak, wiek ciazy liczy sie od miesiaczki. Trzymam kciuki by tym razem IUI sie udala. Ja tez poprzednia mialam za pozno i tez w 14dc. Tym razem juz nie zgodze sie na IUI tak pozno. Jutro ide na USG zobaczyc co tam uroslo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 15:01 Pytam o ten wiek bo mam prace do końca miesiąca. Dowiedziałam się dopiero a nie chce już rezygnować z IUI skoro zaczęliśmy stymulację. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 16:47 goska - bedzie dobrze!!! Ja sie wczoraj dowiedzialam, ze zmieniam projekt od wrzesnia, szykuje sie wyjazd i wogole niezle zamieszanie... ale tez podejde do IUI. Musi sie udac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 17:05 Witam dziewczyny. U mnie 13 dzień po iui i mam takiego stresa,że odchodzę już od zmysłów.Mam już obolałe piersi i momentami rozpiera mi macicę tak jak bym czuła gorący oddech nadchodzącej @ na plecach. Porównując z poprzednią iui @ powinna być jutro. Wtedy przyszła równe dwa tygodnie po iui. Już widzę moje kolejne załamanie i poczucie " nie dla psa kiełbasa". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 17:06 Olo.77 co tam u CIebie . Ty miałaś dzień wcześniej IUI niż ja.Ja to chyba zwariuje zaraz . Strasznie mi psychika siada... Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 17:13 witaj green-koala. U mnie stres i nerwy. Martwię się okropnie. Jak @ nie przyjdzie do poniedziałku to idę zrobić betę (jeśli starczy mi odwagi). Ta nie wiedza mnie zamęcza. Nie wspomnę o psychice. A Ty jak się czujesz? Idziesz robić betę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 17:28 Dziewczynki trzymam kciuki żeby się udało. Martub ja dostała już po znajomości ofertę pracy, ale na początek to umowa zlecenie. Z czasem ma to być stała. Zobaczymy co będzie, ale ostatnim razem czekaliśmy ze staraniami, aż dostanę stałą umowę. Dostałam umowę a tu się okazało, że sami nie damy rady mieć dziecka. Dlatego teraz nie chcemy rezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 18:04 goska - co ma byc to bedzie Idealny moment na ciaze nigdy nie przyjdzie. Trzymam kciuki za IUI i stala prace. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 20:59 Dziewczyny podczytuje was sobie i czekam na dobre wieści życzę wam powodzenia,ja może spróbuje we wrześniu albo w październiku ale to jeszcze długo czekania,mam nadzieję,że dla którejś z was będzie to szczęśliwy miesiąc -pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 07.08.09, 21:22 Już nie wytrzymuję napięcia, mam wrażenie, że jutro będzie sądny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 08.08.09, 21:32 Jest już sobota 14 dzień po iui a jej narazie nie ma. Przy poprzednim iui o tej porze już była, jestem bardzo zdenerwowana tak bardzo bym chciała żeby nie przyszła. Pewnie wystawia mnie na nerwówkę i jutro jakby nigdy nic przyjdzie. Boję się. Testu nie mam odwagi zrobić zresztą nawet go nie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 08.08.09, 22:56 Flisa trzymam kciuki Dziewczynki jutro biorę ostatnie pół tabletki clo. Dzisiaj jednak zauważyłam już śluz i jakoś boli mnie brzuch jak na owulacje. Czasami czuję, że coś się tam dzieje (innego niż zwykle do tej pory w 7dc). Jest to ciężkie do opisania, jak kłucie, bulgotanie. Myślicie, że to lek działa? Po ostatniej IUI boję się żeby znowu czegoś źle nie policzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 07:29 goska - ja mysle, ze te odczucia to clo, tez tak mialam. Nie stresuj sie niepotrzebnie. Dzis 11 dc i jeszcze jedno podgladanko pecherzykow. No i mam nadzieje, ze dzis zostanie wyznaczony termin IUI. Flisa - ja tez trzymam kciuki Moze zrob jutro betke, to bedziesz miala pewnosc. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 09:07 Mam IUI jutro o 20h Pecherzyki od wczoraj ladnie poodrosly, najwiekszy ma juz prawie 20mm a endometrium ma juz prawie 10!!! Bardzo sie ciesze, bo endo mialam zawsze cieniutkie. Wyczytalam, ze nie tylko orzechy sa na wzrost endo ale tez i losos i od piatku zajadam sie jednym i drugim. Jak widac chyba cos w tym jest... Goska - a Ty kiedy idziesz na usg? Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 12:45 Dziś mój 15 dzień po iui i @ nadal nie ma. Zrobiłam test i wyszła jedna kreska. Dziewczyny czy to nie jest tak,że dopóki biorę duphaston to @ nie przyjdzie.Czy jak test wyszedł negatywny to powinnam odstawić duphaston i dopiero @ przyjdzie. Powiedzcie mi bo przy pierwszej iui duphastonu nie miałam i @ przyszła równe 14 dni po. No i czy jest jakaś szansa,że ten test się myli, że może za wcześnie zrobiony albo,że nie z porannego moczu. Ale jestem naiwna. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 15:27 Flisa - duphaston nie powinien blokowac @. Co do testu, to nie sa one wiarygodne. ja jak zwykle radze zrobic bete, wtedy bedziesz miala 100% pewnosci. Jak juz kilkakrotnie pisalam, ze po pierwszej IUI bete mialam 150 a mimo wszystko testy domowe pokazywaly jedna kreske. Zrobilam ich az 3 i to wszystkie juz po tym jak odebralam bete (ostatni robilam 4 dni po becie). Oby i Twoj test sie mylil. Trzymam kciuki, wcale nie jestes naiwna Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 15:30 Podobno duphaston nie ma wpływu na test,u mnie lekarz kazał brac duphaston aż do wystąpienia @ jak tylko dostałam plamienie kazał odstawić,także póki co to bierz a ta 1 kreska na teście miejmy nadzieję,że o niczym złym nie świadczy.A powiedz flisa bolą Cie piersi?? a jak z temperaturą mierzyłaś sobie?? Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 18:09 Dzięki za pocieszenia. Dalej nie mam @ i nawet nie czuję już ażeby miała nadejść jakoś tak. Piersi też przestały mnie już właściwie boleć,mam tylko dużo biało - wodnistego śluzu tak jakbym była bardzo dobrze nawilżona. Czy tą betę to trzeba na czczo robić czy można o dowolnej porze dnia.Z temperaturą u mnie różnie tak w granicach 36.05 - 37.02 w różnych porach dnia mierzyłam ale wiem,że od dużego stresu też jest podwyższona. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 19:01 Jeśli chodzi o temperaturę to zmierz sobie jutro rano przed wstaniem z łóżka pod językiem i jak będzie podwyższona czyli powyżej 36,8 to może jest nadzieja ,że @ nie przyjdzie.Wiesz jeśli chodzi o betę to ja Ci nie powiem co i jak ale z tego co wiem to nie musisz robić jej naczczo,ale na ten temat już niech wypowiedzą się dziewczyny ,które już to robiły.Trzymam kciuki żeby się udało Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 19:08 Chyba nie będę musiała robić bety. Mam wszystkie objawy na przyjście @ i do tego bardzo delikatne plamienia. Brak mi słów na opisanie tego co czuję... wielki smutek, żal i łzy. Znowu się nie udało Dziewczyny, trzymam za Was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 21:45 olo.77 Moze jest jeszcze nadzieja. Tak samo sie strasznie boję . Niedawno rozbolał mnie brzuch na dole. Sama juz nie wiem co mam myslec, bo zwykle mialam 1-2 dni plamienia i jak przychodziła @ , to bolał mnie brzuch. Teraz co prawda nie mam plamienia. Jestem 12 dzien po IUI. Zawsze okres miałam 11 dnia po IUI,ale to nie jest pocieszajace , bo IUI miałam robione zwykle w 18-19 dc , a a teraz 16 dc. TEraz pierwszy raz brałam CLO i bieore Luteine , mysle ze to mialo jakis wpływ. Ale boje się niemiłosiernie i kazda wizyta w ubikacji to dla mnie stres straszny. Niby sie pogodziłam juz ,że sie nie udało ,ale w głebi jeszcze jest nadzieja ,ze moze sie udalo i zobacze niedlugo serduszko,a potem cala istotke najukochańsza na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 09.08.09, 22:31 Martub mam nadzieję, ze masz racje, że to po clo. Dziś wzięłam ostatnie pół tabletki i jajniki mnie bolą jakby dziś była owulacja. Strasznie się boję, że znowu coś będzie nie tak. Na usg ide we wtorek na 8 rano. To będzie mój 10 dc. Tym razem nastawili się na IUI w 12 dc. Wydaje mi się to rozsądne skoro cykle mam 25 dni. Nie daje mi tylko spokoju ten ból. Dziewczynki trzymam za Was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 09:00 Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Jestem już 11 dni po IUI i jakoś tak się chyba poddałam, mam wszystkie oznaki zbliżającej się @. Ból piersi (choć troszkę przeszło), chwilami mnie brzuch pobolewa tak jakby już za chwile miała przyjść @. Parę pryszczyków mi wyskoczyło - jak zawsze no i jestem zła jak osa. Tak więc nadziei już nawet nie mam, może gdzieś tam wgłębi troszkę, ale to złudna jak zawsze... Cieszę się jedynie bo za tydzień wyjeżdżam z mężem na urlop, ale nawet jego pierwsze dni zepsuje mi ta wstrętna @ Ale jakoś przeżyję Trzymam za Was mocno kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 10:44 Ja jestem dzis 13 dzień po IUI i cholerka boli mnie brzuch ( przed okresem mnie nie bolał a bardziej w pierwszym dniu jak juz mialam). Tez nastawilam sie juz na 6 IUI ( choc normalnie patrzac nie ma powodow, bo dzis powinnam dopiero dostac @ a jeszcze jej nie mam), w głebi jeszce jest nadzieja ale nie wiem dlaczego nie moge w to uwierzyc ze może mi sie udac. Nie doszukuje sie objawow , bo kazda kobieta ma inne , nie ma regul, co dla jednych jest objawem @ dla innych objawem ciazy. Czekam do jutra, bo jutro przestaje brac luteine i zobaczymy jak to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 10:49 Green-koala mi lekarz kazała brać luteinę dopóki nie pojawi się @. Wcześniej nie pozwoliła odstawić. Mnie dzisiaj nic nie boli już. Nie biore też juz clo. Dziwne to wszytsko. Zupełnie inaczej niż miesiąc temu. Jakby było już po owulacji a przeciez to nie mozliwe. Flisa jak sytuacja u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 11:25 Green-koala nadzieja jeszcze u mnie się tli. Plamienia ustały ale brzuch nadal pobolewa. Nadal biorę luteinę, do momentu aż przyjdzie zołza. Nie wiem co myśleć o tym wszystkim. Green-koala, Otella trzymam kciuki za Wasze wyniki. Goska nowy cykl, nowa nadzieja. Tym razem musi się udać. Flisa co u Ciebie? Martub daj znać jak po iui. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 11:59 flisa - bety nie musisz robic na czczo. Trzymam mocno kciuki olo - nie zalamuj sie, plamienia to jeszcze nie @ green-kolala i otella- trzymam kciuki, oby @ nie pojawila sie przez dluugi czas goska - moje jajniki po clo tez szaleja, caly czas je czuje! Nie stresuj sie niepotrzebnie, tym razem bedzie wszystko ok.A mnie od wczoraj po pregnylu boli brzuch. Po ovitrelle czegos takiego nie mialam. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 13:17 a ile kosztuje Pregnyl? Ja dzis zaplacilam 90zl za Ovitrelle i sie przerazilam.. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 13:27 Ja z recepta zapłaciłam 13 zł. Matrub staram się o tym nie myslec, ale dziś się czuję jakby owulacja była za długi czas albo juz po niej. Powiem Wam Dziewczynki, że po ostatniej wizycie kiedy st, że za pózno robili mam stracha przed tym co będzie. Z drugiej strony musze wierzyc, że będzie dobrze. Troche mi łatwiej bo już wiem jak to wygląda. Zobaczymy jutro jak te moje pęcherzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 17:05 Ja za pregnyl z recepta zaplacilam 40 zl za 6 ampulek (podane mialam 2). Za ovitrelle placilam w klinice 100zl!!! Niestety roznica w cenie jest spora. Goska - musi byc dobrze!Zobzczysz jutro, ze bedzie wszystko ok i ten 12dc bedzie idealnym momentem na IUI. Trzymam za Ciebie kciuki. A ja juz za 3 godz mam IUI... Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 17:12 Martub trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 17:47 Witam Was. A wiecie co, a ja mam wszystkiego dosyć . Oczywiście dzisiaj przyszła @.Tak jak myślałam wzięła mnie na przetrzymanie, żebym sobie dłużej pożyła nadzieją. Jestem zmęczona tym wszystkim związanym z iui. Nie dość, że trzeba kombinować czas żeby wyrwać się do kliniki, wydawać przy tym mnóstwo pieniędzy, faszerować się hormonami potem pomimo umówionej godziny chociażby na usg wyczekiwać do 1.5 godziny po czasie w poczekalni, następnie być niezbyt miło i indywidualnie przyjmowanym no bo przecież jest dużo zainteresowanych. W końcu iui, też jak na moje oko robiona za późno po pęknięciu pęcherzyka no bo przecież nikt nie ma czasu aż tak szczegółowo się temu przyglądać. A potem dwa tygodnie życia w nadzieji. Doszukiwanie się jakichkolwiek, najdrobniejszych objawów, które mogą choć na chwilę uszczęśliwić i zwiększyć nadzieję. A potem trach i @ i poczucie: o nie moja droga, nie dla psa kiełbasa. Ktoś z boku czytając to forum mógłby pomyśleć, że jesteśmy jakieś nawiedzone opisując każdy ból brzucha czy piersi, przecież to takie normalne zajść w ciążę. My staramy się już sześć lat z perypetiami o których można by książkę napisać . Może nie powinnam narzekać bo to była moja druga iui a niektóre z Was mają po piątą czy siódmą, ale chyba przestałam wierzyć, że to może kiedykolwiek się udać. Zresztą statystyki udanych iui na tym forum też nie są zbytnio zadawalające, tak rzadko się komuś udaje. Mam wszystkiego dosyć, nie mogę patrzeć na mamusie z wózeczkami na ulicy tym bardziej jeśli jest to ktoś z mojego otoczenia, w ogóle generalnie nie chce mi się żyć. A jak sobie pomyślę, że znowu miałabym iść do tej kliniki i zaczynać wszystko od nowa to szkoda gadać. Może kiedyś do tego dojrzeję. Ale Wam życzę powodzenia i poprawiajcie statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 18:48 Bardzo mi przykro Flisa3 nie będę Cie pocieszać bo to nic nie da zresztą tydzień temu przeżyłam to samo i dokładnie w słowo w słowo mówiłam jak Ty,też mam wszystkiego dosyć i nie chce mi się żyć.A ja widzę kobiety w ciąży to mnie normalnie trzęsie,wiem że nie powinnam tak mówić ale zauważyłam ,że przez te problemy i wieczne niepowodzenia to jestem pełna złości,goryczy i nienawiści do wszystkich i wszystkiego.Ja po ponad 6 latach starań i leczenia już nie mam nadziei ona już dawno wygasła.Jestem obecnie tak załamana i w takiej depresji ,ze aż się we mnie krew gotuje do dzisiaj,że po raz kolejny nic z tego nie wyszło.I takie gadanie jak przestań o tym myśleć a może się uda to mnie po prostu dobija,bo niby jak mam przestać o tym myśleć??? o tym się nie da nie myśleć jak wokoło co rusz to słyszę ta w ciąży ,tamta w ciąży a u mnie ciągle nic Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 18:53 Flisa doskonale Cię rozumiem. Co prawda staramy się duzo krócej niż Ty, ale tez by można było książkę napisac. O tyle droge do leczenia skróciłam sobie sama kłamiąc ze staramy się rok,a to były dopiero początki. Inaczej nie wysłaliby nas na badania, po których odrazu okazało się, że nic z tego. Potem łudzenie się, że żołnierzyki się poprawią. Jak się poprawiły to obudziła się nadzieja, że może sami damy rade. Niestety płonne nadzieje. W końcu po ponad roku radość, że na inseminacje się załapaliśmy. Znowu dół bo nie wyszło. Teraz podchodze do drugiej ale już bez nadzieji. Czasami myślę, że może sie uda bo jest stymulowana, a poprzednia była na cyklu naturlanym. I ten ciągły strach czy pęcherzyki rosną, czy pękaja, czy nie za pózno, doszukiwanie się objawów.... Do tego wszystkiego codziennie pracuję z dziećmi. Widuję matki w ciazy i ostatnio mam wrażenie, że tylko takie pojawiają się by mi dokuczyć. Normalnie wysyp. Niektóre z 2, 3 dzieckiem, a ja modlę się tylko o jedno. Jedno, które byłoby uwieńczeniem mojej miłości z m. Jedno, które wypełniłoby nasza pustkę. Jedno, które bysmy kochali ponad życie. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 19:56 No widzicie, ktoś właśnie tak fajnie zaplanował ten świat. Dla mnie od zawsze największym celem życia było założenie własnej rodziny i posiadanie potomstwa. Zwłaszcza,że sama nie miałam pełnej rodziny ani rodzeństwa. Ale pomarzyć sobie można. Widzisz free - klaudia nawet te nasze siódemki nie pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 21:07 No właśnie flisa nawet te cholerne 7 nie pomogły a poza tym wyczytałam ,że u mnie moim szczęśliwym dniem jest czwartek a ja właśnie w czwartek miałam iui zresztą nie tylko wtedy i co gdzie ta ciąża?? gdzie jest ten szczęśliwy dzień?? normalnie idzie zwariować.Ale ja postanowiłam,że pójdę na konsultacje do innego lekarza,poza tym mój gin jest teraz na urlopie więc korzystam z okazji i idę do innego zobaczymy co on powie na to wszystko.Nie liczę na cuda ani dobre wieści ale chcę jeszcze spróbować może on coś wymyśli,także byle do środy bo wtedy mam wizytę Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 10.08.09, 21:45 Dziewczyny, a ja wciaz wierze, ze mi sie uda i nie poddam sie tak latwo. Juz raz sie udalo i to za pierwszym podejsciem, wiec napewno uda sie jeszcze raz! Mnie takze przygnebiaja wszystkie matki i ciezarne, ktorych pelno jest dookola. Ale wierze, ze i mi sie uda. Dzisiejsza IUI mialam na nie peknietych pecherzykach, podano mi 30mln zolnierzykow. Za dwa dni ide sprawdzic czy pecherzyki pekly. Zycze wszystkim powodzenia, nie poddawajcie sie i wyluzujcie troche a napewno bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 11:00 Flisa i free- klaudia.... Nie poddawajcie się. Ja mialam 5 IUI . 4 razy byly łzy, bo @ przyszla. Piatym razem tez byly łzy , wczoraj, tyle ,ze szczescia , nie potrafilam sie opanowac, II na tescie.Wam tez sie uda. Wierze w to bardzo i mysle o Was Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 11:13 green-koala = strasznie sie ciesze! Gratulacje!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 11:16 Witajcie! Jestem dziś Dziewczynki załamana. Byliśmy na usg i okazało się, że jest tylko jeden pęcherzyk o wymiarach 18mm. Brałam te clo i nic nie pomogło. Stymulacja widać się nie udała. Do tego jeszcze usłyszałam, że mam słaba śluzówkę, ale może się to zmieni. Dostałam lek Estroferm. Znowu powtórka z rozrywki. Miała być inseminacja na stymulacji przed pęknięciem. Będzie znowu po pęknięciu i to na jednym pęcherzyku. Do tego jeszcze mój M oddał wczoraj żołnierzyki bo kazali nam sprawdzić posiew. Dzisiaj mam o 18 zastrzyk z pergnolu i jutro jak na wizycie stwierdza ze jest ok mamy mieć inseminacje koło 14. Troszkę się boję bo kazała nam najpierw umówić się na usg a potem ewentualnie będzie inseminacji. Boję się, ze coś znowu będzie nie talk. Poza tym nie wiemy czy podchodzić bo M będzie miał słabe żołnierzyki (to tylko 2 dni abstynencji). Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 11:17 Green serdecznie gratuluje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 11:31 2 dni jest ok. Skoro nie reagujesz na clo, zapytaj o inne hormony. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 12:00 Green przejrzałam Twoje wpisy i widzę ze Ty po clo miałaś 2 pęcherzyki i 1 Ci zniknoł. W zasadzie podobna sytuacja jak u mnie. Tylko przypomnij mi czy miałaś na pęknięty czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 12:28 Dziewczyny, odebrałam właśnie wynik bety - 670 ... nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 12:30 green-koala wielkie gratulacje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 12:51 łooo to bardzo duzo!! Nie jest to przypadkiem ciaza mnoga?? Gratuluje !! Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 13:03 Nie wiem. Jestem 16-ty dzień po iui. Jeśli się uda i będą bliźniaki to chyba oszaleję ze szczęścia. Nadal nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 13:12 Szczesciara Ja marze o blizniakach Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 13:15 Najważniejsze aby wszystko już było teraz dobrze i oby maleństwo zdrowo się rozwijało (a może dwa maleństwa) Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 13:26 green-koala i olo.77 tak bardzo bardzo Wam gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 13:47 Dziekuje. Mam nadzieje ze jutrzejsza beta jeszcze bardziej mnie utwierdzi ze sie udalo, bo ja nadal nie wierze Goska - mi pekl w piatek jeden a zostal tylko jeden , on pekl w poniedzialek po poludniu albo we wtorek , we wtorek mialam IUI, na peknietym. I po CLO. Pierwszy cykl stymulowany , no i biore luteinke ------ Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 13:56 Dziękuję Green za wyjaśnienia. Mam nadzieje ze mój pęknie do jutra. Za 4 godzinki zastrzyk i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 15:43 Green-koala o olo77 serdecznie wam gratuluje szczęściary z was ale przynajmniej lipiec nie dla każdej był pechowy.Teraz życzę spokojnej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 16:11 olo - super wiesci!! Gratuluje!!! Wypasiona ta Twoja betka!! Ja tez bym chciala blizniaki Slij fluidki ciazowe goska - nie zamartwiaj sie, bedzie dobrze! Trzymam kciuki i czekam na wiesci. No i podjadaj lososia i orzechy, mi po tym endometrium pieknie uroslo. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 16:20 Oj bliźniaki są moim marzeniem jednak obecnie myślę tylko o tym aby wszystko było teraz dobrze. Mam brać nadal luteinę, zalecenia doktorka. Jednak troszkę się martwię bo za tydzień jedziemy na wakacje i czeka mnie podróż 12 godzinna w aucie. W przyszłym tygodniu idę powtórzyć betę i sprawdzić czy rośnie maleństwo. Ślę Wam mnóstwo fliudków ciążowych i trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 17:57 Green – koala i Olo.77 serdecznie gratuluję. Dobrze, że czasami komuś się udaje. Ja szczesze mówiąc mam straszną depresję, ale gdy przeczytałam o Was napaliłam się na kolejny raz. Nurtuje mnie tylko jedna rzecz. Odpowiedzcie mi proszę na takie pytanie: Przy pierwszej inseminacji, którą wykonywał mój lekarz prowadzący powiedział mi on, że w razie by się nie udało to od następnego zaraz 3 dnia cyklu mogę zacząć brać clo. Tak też zrobiłam tyle,że miesiąc później bo byłam na urlopie. Drugą inseminację wykonywał inny lekarz ponieważ mój w soboty nie pracuje. Poprosiłam go o receptę na clo w razie następnego razu żeby nie musieć nadprogramowo odwiedzać kliniki. A on mi na to że przed kolejną stymulacją i tak powinnam się zgłosić na usg żeby stwierdzić czy nie wytworzyły się jakieś torbieliki bo często się tworzą ale w rezultacie receptę wydał. Mój lekarz nie kazał mi się zgłaszać na usg przed kolejną stymulacją clo. A jak Wy dziewczyny to robicie? Jak mam się zgłosić na usg skoro mam @ teraz i do trzeciego czy nawet piątego dnia cyklu ona nie ustanie? Przecież to usg jest dopochwowe. A przed @ znowu nie miałam 100% pewności czy będę podchodzić do kolejnej iui. Doradźcie mi jak Wy to robicie bo nie wiem czy jestem zmuszona ten cykl sobie darować czy olać sprawę i jutro zacząć żreć clo. Odpowiedz Link Zgłoś
hustawka2 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 21:42 Flisa, odpisałam Ci w tym temacie na Twoim nowym wątku. Ja mam zawsze usg 3 dc, mimo miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 11.08.09, 22:13 Olo77 wiekie gratulacje! Jestes kolejna krtorej sie udalo! A bedzie nas coraz wiecej Nie martw sie podroza, to jest silne malenstwo Bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
otella23 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 08:07 Cześć dziewczyny :] Ja już 13 dzień po... Dziś idę do lekarza a wcześniej (jeśli nie przyjdzie @) zrobię betę, właściwie chyba tylko po to, żeby dowiedzieć się że jest ujemna czego okropnie się boję, bo wiem że dostanę @ dziś lub jutro na pewno, brzuch mnie boli coraz bardziej i latam tylko co chwilę do ubikacji sprawdzić czy to już.... A do lekarza muszę iść dzisiaj, bo jutro go nie ma, a w piątek wyjeżdżam na wakacje... A wiecie co jest najgorsze... wczoraj zostałam poproszona, by być chrzestną... nic nie jest mi winna ta kruszynka. Ale jakoś jest to dla mnie fakt smutny. A jeszcze gorzej się poczuję jak już przyjdzie ta @ to będzie mi podwójnie przykro nie wiem jak ja będę trzymała to dziecko na chrzcinach, chyba się popłaczę... Nie wspomnę już nawet, że jakoś bardzo nie lubię ojca tego dziecka, ale to już szczegół w tym wszystkim. A przecież nie potrafiłabym odmówić dziecku, a nawet gdybym tak zrobiła to wiem, że później od życia dostałabym po pysku... Ale właściwie ja nie mam co narzekać, bo to dopiero moja pierwsza IUI... ale wiecie chyba jak to jest... postaram się napisać coś wieczorem, choć cudów pewnie nie będzie, a Tym czasem pozdrawia Was i trzymam kciuki za te, którym się udało, a jeszcze mocniej za te którym nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 10:31 Witajcie! Ja za godzinkę jadę zobaczyć czy podchodzimy dziś czy nie. Wczoraj zrobiłam zastrzyk ale pęcherzyk musiał pęknąć w nocy bo nic nie czułam i już mnie nie boli jajnik. Martwię się tylko, że mam mało śluzu. trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 11:01 goska odezwij się po iui. Trzymam mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 13:06 goska - i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
iwek81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 13:52 Cześć Czy plamienie koloru karmelowego(narazie 2 dzień od 22 dc), może świadczyć, że się nie udało???I jeszcze dziwne uczucie w podbrzuszu; dodam , że tym razem luteiny nie zażywam. pocieszcie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 14:26 Dziewczyny jestem załamana. Byłam u gina z NFZ (bo mojego nie ma) po receptę na luteinę. Mój gin wystawił mi ich za mało. Tamten lekarz z przychodni powiedział, że wcale mogę nie być w ciąży Że to luteina mogła podwyższyć wynik bety. Czy to możliwe żeby aż tak? Wiem, że domowe testy może przekłamać ale nie wiem jak to jest z betą. Pomóżcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 15:50 Moim zdaniem Olo beta nie kłamie. Jesli jak tw lekarz luteina podwyższa wynik to może być jeden dzieciaczek a nie dwoje. Juz jestem po. Okazało się, że pęcherzyk ma 21,5 mm i są 3 mniejsze ale one nie są ważne. Niestety żołnierzyków było malutko jedyny plus to że szybkie. Zastanawiali się czy robić czy nie, ale w końcu przez tą szybkość postanowili, że tak. Juto powinnam iść na usg kontrlone zobaczyc czy pęcherzyk pękł, ale lekarz pow, że powinien do jutra skoro zastrzyk był wczoraj o 18. Niestety mięli jeden wolny termin a w pracy w środku dnia mnie nie puszcza. Już pytałam i nie. Nie wiem co zrobić bo powinnam brać luteinę (lekarz powiedziała mi że będę przyjmować) tylko teraz nie wiem od kiedy i jak? nie wiem co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 16:07 Dzięki Goska za dobre słowo. Czytałam, że luteina nie zmienia wyniku bety bo to ponoć nie ten hormon. Luteina podwyższa tylko progesteron. Ale sama nie wiem co myśleć. Boje się. Goska ja brałam luteinę od dnia iui(2x2). Nadal biorę tylko zwiększoną dawkę. Na pewno nie zaszkodzi a pomóc może. Pęcherzyk na pewno pękł. Teraz cierpliwie czekaj i wierz. Na usg idź kiedy możesz. Trzymam kciuki i cieplutko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 16:27 Ostatnio luteine brałam zaraz po IUI po 2 razy. Teraz mam tez estroferm i mam go brac do końca.Teraz też mam brać luteinę ale myślicie, że to się wzajemnie nie wyklucza?. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 16:37 Nie wiem, nigdy nie brałam estrofermu. Jeśli nie jesteś pewna to najlepiej zadzwoń do gina i wszystkiego się dokładnie wypytaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 16:44 Cześć dziewczyny. Ja nadal nie mogę się podźwignąć po drugiej porażce. Mało tego mam złe przeczucia. Odkąd zaczęła się @ czuję wyraźnie jajnik z którego była owulacja a wcześniej nic nie czułam. Może jakiś torbiel mi się wytworzył. Jeszcze tego by mi brakowało. Zapisałam się na usg na piątek. Tylko trochę głupio bo jeszcze wtedy @ się nie skończy, czy któraś z Was też ak miała. To znaczy kontrolne usg podczas @. Jeżeli wszystko byłoby dobrze to może nawet zaczęłabym kolejną stymulację ale nie sądzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 16:50 Olo 77 ale mnie zmartwilas. bo ja tez biore luteine. Tylko ze 1x1. Ale na tescie sikanym jest napisane co moze zakłócic wynik testu i o progesteronie nic nie ma. Ja odebralam dzisiaj bete. Mam duzo mniejsza niz Twoja , bo tylko 45,ale ja mialam w 14 dniu po IUI robiona,a jeden dzien po spodziewanej IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
elza10 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 16:57 Dziewczyny, luteina nie wpływa na hcg na 200% . Z leków, które bierzecie na wynik hcg wpływa tylko pregnyl lub odpowiednik, ale pozostaje we krwi do ok 10 dni po zastrzyku, więc u was już na pewno nie falszuje wyniku. Jeśłi którejś z was lekarz powiedział, że luteina woływa, to znaczy, że ten lekarz nie zajmuje się leczeniem niepłodności, gdzieś mu dzwoni, tylko nie wie, w którym kościele. Sporo takich. Ja jsetem teraz w 8tc po ICSI i jak jeden z przypadkowych ginów (absolutnie nie mój) zapytał, ilę biorę luteiny, ja mu na to, ze 10 dziennie, to myślałam, że z krzesła spadnie. A taka ilość luteiny jest właśnie zalecana po IVF (bo u kobiet po punkcji jest niedomoga lutealna po nakłuciu pęcherzyków). Cieszcie się i nie przejmujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 17:00 Elza dziekuję, uspokoiłaś mnie. Ale jutro chyba pójdę zrobić bete powtórkową. Mam nadzieję, że maleństwo rośnie. Pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
elza10 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 17:04 Rozumiem powtórki, ja zrobiłam chyba z 10 . Ale Twój wynik jest bardzo ok. 14 dzień po IUI to tak, jak u nas ok 11 dpt (dzien po transferze), Ja w tym dniu miałam hcg 140, w 13dpt-490, w 14dpt-820, w 15dpt-1200, w 18dpt-3700. Sprawdź sobie jeszcze progesteron. Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 17:16 Jutro pójdę powtórzyć betę i zrobię również progesteron. Wynik będzie dopiero w piątek ale jakoś przetrzymam to czekanie. Jeszcze raz dziękuję za dobre słowa. Strasznie się boje, że coś pójdzie nie tak, a tak długo czekałam na to szczęście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elza10 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 17:20 Wszystkie się boimy, ale juz i tak daleko zaszłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 16:57 green-koala luteina podnosi poziom progesteronu we krwi i nie ma ponoć możliwości zakłamania wyniku bety. Ja robiłam betę w 15 dniu po iui no i miałam 670. Musze koniecznie iść powtórzyć badanie i może moje wątpliwości się uspokoją. Mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze i nasze bety wzrosną. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 17:47 Dzieki Elza. Tez własnei mi sie wydaje ze luteina nie wpływana poziom HCG. Ale gin Olo.77 troche mnie zmylil. Moj lekarz wie,ze biore luteine( bo sam w koncu kazal mi ja brac, hehe) i jak mu powiedzialam,ze sa 2 kreseczki , to mowi ,ze fajnie i mam nie przestawac brac luteiny i przyjechac za 2 tygodnie. W sumie powiedzialby zebym cos zrobila , gdyby luteina miala wplyw na HCG. No i nie kazalby jej brac, bo ona jest na podtrzymanie, a jkbym nie byla w ciazy to po co mialabym ja beac. Mam racje kochaniutkie? Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 12.08.09, 19:07 Pewnie, że masz rację. Ten gin to był przypadkowy. Poszłam do niego tylko po receptę, a on tak mi namieszał w głowie. Mój doktorek wyjechał a zabraknie mi luteiny do jego powrotu. Przepraszam za zamieszanie, ale mam nadzieje, że mnie zrozumiecie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadoro Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.08.09, 09:42 Na początku pozdrawiam wszystkie szczęśliwe przyszłe mamy. Flisa3 - jestem w takiej sytuacji jak Ty - drugie podejście do IUI (26.07.09), beta w 16 dniu - poniżej 2, co prawda @ jeszcze nie przyszła, ale ogólna załamka - owszem, no bo przecież beta nie kłamie W tym miesiącu odpoczywam, bo miałam kolejno 3 stymulowane cykle (clo). Lekarz mówi, że 3-4 podejścia do IUI a potem invitro. Boję się, czy wytrzymam psychicznie i fizycznie, ale póki co - walczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.08.09, 11:24 olo - ale kretyn z tego lekarza, niezle namieszal! Napewno beta jest wiarygodna i malenstwo ladnie rosnie, nie stresuj sie niepotrzebnie! green-kolala = twoja betka napewno jeszcze podskoczy! Bedzie dobrze goska - Ty tez sie nie stresuj, napewno pecherzyk pekl. Podejdz sobie na Usg jak bedziesz mogla. Ja wczoraj mialam usg i te dwa najwazniejsze pecherzyki pekly, zostaly tylko jakies niedobitki, ktore juz powoli sie wchlaniaja. Biore luteine (2x2). Na wszelki wypadek zaopatrzylam sie w wiekszy zapas bo juz za 9dni jade na urlop Mam tez skierowanie na betke, ale jak nie pojawi sie @ to zrobie ja dopiero po powrocie poczatkiem wrzesnia. kasiadoro- gruny to pozytywne myslenie! Glowa do gory, bedzie dobrze!!! Musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.08.09, 13:06 Niestety na usg pójść dziś nie mogę bo nie puszczą mnie w pracy. Pecherzyk może i pekł bo dziś rano bardzo bolał i miałam bardzo dużo wodnistego sluzu. Zastanawia mnie tylko, że nadal mnie trochę boli lewa strona, z której był ten pęcherzyk. Zadzwoniłam do lekarz jak brac luteinę i dowiedziałam się ze od soboty. Nie nastawiam się że mogło się udac bo nasienie nie było najlepsze. Poza tym nie wiem ile żołnierzyki przeżyły. Jogna to wychodzi na to że testujemy razem bo ja tez wczoraj miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.08.09, 13:22 No to goska trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.08.09, 07:26 Luteina nie podnosi bety. Co z kretyn Ci tak powiedzial!! lekarz! cholera jasna! Konował jakis! Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.08.09, 09:11 jogna ten lekarz to kretyn! To się nazywa lekarz z przychodni NFZ. A ja mu uwierzyłam i bardzo się zmartwiłam. Dzisiaj byłam zrobić betę i progesteron. Jutro wyniki więc troszkę czekania przede mną. Martwię się czy maluszek zdrowo się rozwija. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.08.09, 09:24 nic sie nie martw! bete mialas piekna!! Ja wczoraj podchodzilam do pierwszej IUI, teraz dluugo czekania przede mna !! Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 13.08.09, 09:32 Czekanie jest najgorsze. Ale ten czas mimo wszystko szybko leci. Trzymam kciuki i pamiętaj ...musisz wierzyć! Znam kobitki którym za pierwszym razem się udało. Czekam na pozytywne wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 14.08.09, 12:53 Odebrałam wynik bety - 2221. Czyli rośnie. Bardzo się cieszę. Tylko wynik progesteronu mnie zaniepokoił bo wyszedł 36,5 a norma to do 33. Nadal nie wierze, że się udało. Dziewczyny co u Was? Odezwijcie się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 14.08.09, 18:40 Gratuluje Wielkie usciski! Dziewczeta,jest nas coraz wiecej Nie poddawajcie sie,kazdego miesiaca nas przybywa! Buziaczki i cudnego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 14.08.09, 20:09 Olo widzisz wszystko gra Mnie wczoraj bardzo bolał jajnik i miałam cały dzień bardzo rzadki śluz więc chyba pęcherzyk pękł. Wygląda chyba na to, że ta inseminacje przedwczoraj o 15 było dobrym posunięciem. Dzisiaj mam już śluz gęstniejszy i nic mnie nie boli. Obiecałam sobie, że tym razem nie bede analizować swoich odczuć. Faktem jest, ze po pierwszej inseminacji czułam się jak balon i bardzo bolało mnie całe podbrzusze. Tym razem póki co oprócz tego jajnika nic mi nie jest i czuję się świetnie. Cały czas jednak myślę o tym, że żołnierzyków było malutko, ale pocieszam się, że ponoć szybkie. Jogna jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 14.08.09, 20:22 no a u mnie dziwnie jakos. Po inseminacji bardzo bolalo mnie podbrzusze, skonczylo sie tym,ze wzielam nospe. Wczoraj i dzisiaj dalej pobolewa mnie podbrzusze,ale slabo. Od czasu do czasu zakłuje ktorys jajnik.Wzdecia sie przypaletaly.. Po za tym jestem rozdrazniona jak przed @- wszystko mnie wkurza.. moze sie wkrecam za bardzo i jak tu wytrzymac 2 tygodnie? Ile wykorzystali u Ciebie plemnikow,ze mowisz,ze malo? U nas 6,25mln..tez wydaje mi sie ,ze malo. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 14.08.09, 22:43 jogna i goska - bedzie dobrze Jakos zleca te 2 tyg. A ja za tydzien jade na 12 dni urlopu i jezeli na urlopie nie pojawi sie @ to zrobie betke zaraz po powrocie. mam juz zapas luteiny jakby co... Ja mialam podane 30mln plemnikow - jak do tej pory najlepszy wynik. Mam nadzieje, ze zolnierzyki znalazly sie w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 15.08.09, 10:06 kurcze, no to malo mi podali W sumie plemnikow bylo ponad 100mln, 60% formy prawidlowe, ruch bardzo dobry.. nie wiem czemu wybrali tylko 6mln?? Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 15.08.09, 12:05 Mi nie powiedzieli ile wybrali. Zaczęła je nawet lekarz liczyć pod mikroskopem pojedynczo więc chyba na przeciwko Waszych wyników, nasze wypadają cienko. Ogólnej liczby mieliśmy 15 mln. Lekarze byli zadowoleni bo startowaliśmy z 750 tys. Dzisiaj mam moment kryzysowy i jestem pewna, że nic z tego, jeszcze jak czytam że u Was Jogna ogólnych było 100 mln. Od dziś biorę luteinę. Poza tym nic nie boli i czuje się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 15.08.09, 19:23 goska - to, ze nic Cie nie boli jeszcze o niczym nie swiadczy! Glowa do gory i bez pesymistycznych mysli!!! jogna - niezly wynik 100 mln!! Dziewczyny - musi sie nam udac Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 17.08.09, 07:43 te 100mln to akurat kiepsko, mezol chyba sie zestresowal, bo oddal tylko 1,2ml nasienia, a do badan oddawal ok 2-3ml, dlatego troche sie zestresowalam,ze cos moze nie wyjsc. Nasienie nie jest u nas problemem , tylko wrogi sluz. Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 17.08.09, 10:02 Witajcie Kochane U mnie póki co wszystko dobrze. Nie odczuwam jeszcze bardzo objawów ciążowych. Czuję się w miarę normalnie. Green-koala co u Ciebie? Kłamczucha masz racje jest nas coraz więcej i będzie jeszcze więcej. Jogna i Goska będzie dobrze. Wierze w to. Martub życzę udanego urlopu. I oby wredna @ nie przyszła. My również jedziemy w sobotę na urlop. Więc jak wrócimy to czekam na wieści. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 17.08.09, 15:35 Ja dzisiaj w domku. Od środy ie do nowej pracy (dodam, że nie chciałam zmieniać a musiałam.)Wczoraj na wieczór bardzo bolał mnie brzuch jakbym miała dostać @. Dzisiaj pobolewa ale nie to co wczoraj. Jestem spokojna, może dlatego, że się nastawiłam ze nic z tego nie będzie. Jedynie co zauważył mój M to to, że po luteinie powiększył mi się biust. (w zeszłym miesiącu nie specjalnie). A jak Jogna u Ciebie? co słychać u reszty Dziewczynek? Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 17.08.09, 18:59 olo - oby objawy ciazowe nadal Cie omijaly szerokim lukiem I udanego urlopu zycze! goska - powodzenia w nowej pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 17.08.09, 22:03 Olo.77 u mnie to w sumie nic sie nie zmienilo. Troche mnie mdli,a dzisiaj zaczeły mnie pobolewac piersi. Chociaz 2 testy pozytywe, beta dzień po spodziewanej @ -46 ,ale jakos nie chce mi sie wierzyc,ze jestem w ciązy. W przyszłym tygodniu ide do lekarza, jestem ciekawa co mi ciekawego poopowiada. ogolnie boje sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 18.08.09, 07:54 U mnie tez cycki wielgasne. Caly czas je czuje. Brzuszek juz nie boli. Temp ladnie pnie sie do gory. Dokladnie za tydzien mam zrobic test,ale mierze temp i jak zacznie spadac to nie bede robic testu bo to nie ma sensu. A moze nie bedzie spadac?? Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 18.08.09, 09:25 Jogna trzymam kciuki żeby się udało Ja ostatnio budzę się z uczuciem, że dostane @. Nie wiem co się dzieje. Budzę się rano i mam takie uczucie, że @ przyszła. Dziwne to jest bo na @ zdecydowanie za wcześnie. Został nam tydzień. Mam nadzieję, że tym razem chociaż test uda mi się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 18.08.09, 11:17 goska i jogna - u mnie tez temperaturka wzrosla, a poza tym nic ciekawego I minal juz sobie tydzien od IUI... green-koaoal = powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 18.08.09, 12:03 Green-koala nie robiłaś powtórkowej bety? Ja dziś odbieram wynik trzeciego badania. Mnie tez mdli, ogólnie dziś czuje się fatalnie. Głowa mnie boli i tylko spać mi się chce. Również nie wierzę w to, że jestem w ciąży, jakoś to do mnie nie dociera. Do doktorka idę dopiero po powrocie z urlopu po 5 września więc sporo jeszcze czasu. Green-koala ja również się boję ale będzie dobrze. Trzeba myśleć pozytywnie. Goska, Jogna, Martub czekam na pozytywne wiadomości i trzymam kciuki. Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 20.08.09, 10:52 Cóż tu taka cisza? Co u Was Dziewczyny? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 20.08.09, 10:57 U mnie tempka rosnie, czekam do wtorku ))) Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 20.08.09, 12:54 a ja sie pakuje Jesli @ nie pojawi sie na wyjezdzie, to po powrocie zrobie betke. Gdyby nie urlop to juz w poniedzialek bieglabym na betke... jogna - trzymam kciuki!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka81 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 20.08.09, 13:20 Witam Was dziewczyny! W przyszłą środę podchodzę do 4 IUI, ale jakoś w sukces nie wierzę. Trzymam za Was kciuki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: IUI na lipiec! I od nowa Dziewczeta :-) 20.08.09, 13:47 Martub ja również w sobotę jadę na urlopik. Prawie jestem spakowana. Gdzie będziesz wypoczywać? Mam nadzieje, że wrócisz z dobrymi wiadomościami. Ja na ten urlop jadę z obawami. Nie wiem czy mogę pływać w morzu i w basenie. Boję się o groszka. Jogna trzymam mocno kciuki!!! Aniulka musisz wierzyć. Ja do ostatniej iui podchodziłam z przekonaniem, że się uda i stał się cud. Green-koala co u Ciebie? Jak się czujesz? Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
martub do olo.77 20.08.09, 15:09 olo- ja jade do Belgii, Holandii a potem do Francji. A Ty? Napewno spokojnie mozesz plywac w morzu i basenie, to nie moze zaszkodzic. A i te 12 godz podrozy nie zaszkodza, mozna zawsze robic przerwy jesli bedziesz tego potrzebowala. Bo jedziecie samochodem, prawda? My bedziemy sie przemieszczac glownie samolotem i pociagiem a samochodem po Francji. Chetnie zrobilabym bete przed wyjazdem, ale to jeszcze troche za wczesnie (dzis jest 10dzien po IUI). Co ma byc to bedzie. Teraz tak duzo dzieje sie w moim zyciu, ze jestem totalnie wyluzowana Jeszcze raz zycze udanego wypoczynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: do martub 20.08.09, 16:17 My jedziemy do Włoch. Zauroczył mnie ten kraj. Jedziemy pod Alpy a potem nad morze. Tak, jedziemy autem więc postoje będą na życzenie. Mam nadzieję, że kąpiele nie zaszkodzą groszkowi. To będą wyjątkowe wakacje. Z niecierpliwością będę oczekiwać wiadomości od Ciebie. Oby @ nie przyszła. Czeka Was sporo atrakcji i dużo zwiedzania podróżując po tych krajach. Francja jest piękna. Życzę wspaniałych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
martub do olo 20.08.09, 17:10 wlochy... Szykuje Wam sie fajny wyjazd Nie stresuj sie tymi kapielami, napewno sa bezpieczne ja dzis wykupilam zapas luteinki - jedzie z nami na wakacje i oby sie nie zmarnowala A kiedy wracacie? Bo my 3.09. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: do olo 20.08.09, 17:24 Wracamy 5.09. Więc wracamy prawie razem. Wskoczę od razu na neta poczytać wszystkie wieści. Ja też cały czas biorę luteinę. Będzie mało komfortowo bo biorę ją dopochwowo i to 4 razy na dobę. Ale co tam, dam radę. Martub trzymam mocno kciuki. Wracaj z dobrymi wiadomościami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: do olo 20.08.09, 17:53 olo.77 u mnie po staremu. ide do lekarza we wtorek. Ale gdzies doczytalam,ze Ty mialas jeden dzien przede mna IUI ,a ja myslalm,ze 2 dni. Ty z tego co wiem bylas u lekarza, mi kazal przyjsc 4 tygodnie po IUI,ale moze i ma racje. Troche sie denerwuję, bo nie wiem czy w sumie jestem w ciazy . Nie przemawiaja do mnie te testy i beta i brak okresu i czasami mdłosci( nie za czesto) i od wczoraj bolace piersi i to ze m isie chce spac i jestem zmeczona ( podobno to tez objawy ) Powiedz mi a Ty jak sie czujesz? Jakies objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: do green-koala 20.08.09, 18:23 Green-koala może powtórz betę? Wtedy już wszystko będzie jasne.Myślę jednak, że doktorek potwierdzi Twoje przypuszczenia o ciąży. Ja byłam u gina ale nie mojego i tylko po recepty więc nic konkretnego się nie dowiedziałam. Do mojego gina idę po 5 września jak wrócę z wakacji. Tak, różnica między naszymi iui to jeden dzień. Czuję się ospale, ciągle leżakowałabym pod kocykiem. Bolą mnie piersi, mdli mnie i ciągle mi się odbija cokolwiek zjem. Mamy więc podobne objawy. Kochana głowa do góry. Koniecznie napisz jak już będziesz po wizycie lekarskiej. Wrócę z urlopiku to szybko wszystkie dobre wieści przeczytam. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: do green-koala i olo 20.08.09, 18:28 olo - ja tez dopochwowo 2x2 green-koala - bedzie dobrze, glowa do gory! Moze faktycznie powtorz sobie betke by sprawdzic czy ladnie przyrasta? Trzymam kciuki za udana wizyte pelna wzruszen. Daj koniecznie znac po Odpowiedz Link Zgłoś
green-koala111 Re: do green-koala i olo 20.08.09, 20:47 Ja chyba bym nie wytrzymala oczekiwania 24h na wyniki bety. Wole isc do lekarza , ktory mi od razu powie. Chociaz jak nie bedzie pewien czegos , to pewnie bedzie mi kazal zrobic beTE (chociaz niekoniecznie). Ech poczekam sobie , postaram sie jakos wypełnic ten czas. Mogłabym w sumie zrobic sikańca,ale niech tam. i tak nic juz nie zmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: 20.08.09, 20:54 Witajcie! Ostatnio nie zaglądałam ponieważ od 2 dni jestem w nowej pracy. Jest to teraz strasznie stresujący okres i powiem Wam, że mam spore kłopoty z opanowaniem nerw. Ja nie widzę u siebie żadnych objawów, które wskazywałby na sukces. Troszkę miałam pełniejsze piesi i bolące, ale minęło. Podobnie sprawa z bólem podbrzusza. Nie wiem czy przez ta pracę ale przestałam wierzyć w sukces. Dziewczynki życzę Wam udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: 21.08.09, 07:51 goska - ja u siebie tez nie widze zadnych objawow, ale nie trace nadzieji, bo to jeszcze o niczym nie swiadczy! Zycze malo stresu w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Do OLO :) 25.08.09, 11:52 Kochana wlasnie ogladam wykresik dziewczyny, jej betka w 14dniu wynosila 720...i zgadnij co?>> BLIZNIAKIII !!!! ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: :( 26.08.09, 19:36 Dziś mamy 14 dc i pełna nadziei, oraz faktem, że mam 25 dc (a w tym dniu zawsze dostaję @)i tym razem nic zrobiłam test. Wyszła jedna gruba krecha. Mam dość. Niby nic nie wskazuje, że mogę mieć okres bo szyjka twarda, zamknięta, śluz jest ale co z tego? chyba odstawiam luteinę bo nie ma sensu dalej jej brać. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: :( 27.08.09, 07:13 wierz mi,ze wiem co czujesz... odstawilam luteine we wtorek..tez bylam zalamana..dzisiaj juz @ przyszla Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: :( 27.08.09, 11:26 Miałam nadzieję jeszcze iść dzisiaj na bete z rana, ale odpuściłam. Obudził mnie silny ból brzucha, do tego śluz juz się lekko zmienił więc nie ma sensu. 2 IUI nie udana. Czekam aż się @ rozkręci. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: :( 27.08.09, 13:19 Wiem co czujesz.. ja tez jestem zdolowana..na tyle,ze nie mam sily na nastepne IUI w tym cyklu. Idziemy tylko do innego lekarza,zeby zerknal na wyniki i tyle. Moze w pazdzierniku powalczymy. Jak to lekarz powiedzial " nie ma sie co zalamywac- ma sie tylko 20% szansy przy IUI"..wiec zeby sie udalo potrzebujemy 5? masakra... A u Ciebie moze sie @ nie rozwinie?? Sluz czy plamienia o niczym nie swiadcza. Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: :( 27.08.09, 15:08 Niestety rozkręciło się. Mój M powiedział, że w tym miesiącu odpuszczamy. Zreszta musimy powtórzyć badania. Owszem jest tylko 20% i to trzeba z 5 podejść tylko ja widzę jak z każdym podejściem nasze szanse maleją. Może powinnismy pogodzic się z tym jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Też jestem załamana 27.08.09, 21:31 Też jestem załamana, bo........... moje sierpniowe iui, które miało być dzisiaj nie odbyło się. Moje pęcherzyki popękały we wtorek a na dzisiaj czyli na czwartek dopiero byłam zapisana na inseminację. Wcześniej nie było to możliwe ponieważ w klinice przez dwa dni nikogo nie było. Oczywiście nikt mnie o tym wcześniej nie poinformował, że planują urlopy. Gdy we wtorek czułam silne bóle owulacyjne lekarz przez telefon powiedział mi, że nic na to nie poradzi bo teraz nikt się mną nie zajmie. Dziś usg potwierdziło brak pęcherzyków i przebytą dawno owulację.Przy okazji powiedziano mi, że nigdy nie zrobią mi inseminacji wtedy kiedy ja będę czuła owulację tylko wtedy jak będzie taka możliwość w klinice. PRZESTAŁAM WIERZYĆ W POWODZENIE.PŁACZĘ CAŁY DZIEŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
ametek Re: Też jestem załamana 29.08.09, 13:44 właśnie czytam sobie forum życzę Wam (nam) optymizmu - pomaga góry przenosić!!)) i dopóki można próbować, to trzeba, a potem - potem trzeba szukać nowych możliwości..!!!)))))))) a ja jestem po transferze - i też jeszcze długie czekanie przede mną na wyniki, ale trzeba myśleć pozytywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Też jestem załamana 29.08.09, 13:54 Ja za każdym razem mam pozytywne nadzieje i wiesz nie bardzo pomaga. Po inseminacjach jestem napalona optymizmem a potem trach i dupa. Żyje optymizmem od 7 lat i nie pomga. Odpowiedz Link Zgłoś
free-klaudia26 Re: Też jestem załamana 29.08.09, 14:26 Kochana fliso3 doskonale Cie rozumiem co przeżywasz ja mam to samo ale wiesz co jestem zdziwiona ,że lekarze z tej kliniki podeszli do tego w taki sposób -co to ma znaczyć ,że oni Ci zrobią iui kiedy im będzie pasować?? przecież nie jesteśmy w stanie z dokładnością 100% przewidzieć dniu owulacji.Ja miałam chyba ze 3 albo 4 iui w soboty i niedziele i mój lekarz nie miał z tym problemu żeby przyjechać i mi zrobić w końcu bierze za to pieniądze.Ja proponuje Ci zmienić nie tylko lekarza ale i klinikę i powiem Ci,że nie musisz chodzić do typowej kliniki leczenia niepłodności ważne żeby lekarz miał tą specjalizację.Ja np.tak chodzę u mnie w Łodzi są też kliniki ale ja mam swojego lekarza i do niego chodzę a on nie pracuje w specjalistycznej klinice leczenia niepłodności. A jeśli chodzi o pocieszenie ,to nie wiem co Ci powiedzieć bo ja sama po ostatniej lipcowej iui potrzebuję ,mam taką depresję,że sama ze sobą nie wytrzymuję,mam dosłownie ataki złości i Bóg wie czego jeszcze.a poza tym między czasie dowiedziałam się o 2 ciążach-totalna załamka a w nadzieję to ja już nie wierzę bo jej po prostu nie ma,zresztą mam dosyć comiesięcznego łudzenia się.Teraz np.z tych nerw to wredna @ przyszła o 6 dni za wcześnie -zaje.....e.Po ponad 6 latach porażek ja juz na nic nie liczę Odpowiedz Link Zgłoś
ametek Re: Też jestem załamana 29.08.09, 14:46 też o tym pomyślałam, może warto pomyśleć o innym miejscu, albo metodzie może na chwilę przerwać i ze zwiększonymi siłami wystartować jeszcze raz?)) Odpowiedz Link Zgłoś
ametek Re: Też jestem załamana 29.08.09, 14:52 a to jeszcze gdzieś po drodze wyczytałam tak, jak napisała "nadwiślanka": fragment od: "Mam nadzieje, ze dziewczyna sie nie obrazi, jesli komukolwiek to pomoze i da nadzieje", a dalej czytajcie same: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3314934&start=1440 Odpowiedz Link Zgłoś
goska797 Re: Też jestem załamana 29.08.09, 22:13 Ja w tym miesiącu odpuszczam. Nie poszliśmy nawet na usg żeby zobaczyć czy wszystko ok. Szkoda nam kasy ale i chęci. @ mam w dalszym ciągu. Teraz mamy zrobić badanie ogólne żołnierzyków, czystość pochwy i szyjki. Spróbujemy może w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: Też jestem załamana 04.09.09, 11:28 Czesc dziewczyny!Wrocilam z urlopu.Niestety tez mam dobrych wiesci- moja IUI nie udala sie We wtorek ide do lekarza, moze w pazdzierniku kolejne podejscie... POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ametek Re: Też jestem załamana 04.09.09, 16:01 też dzisiaj odebrałam wyniki - i też nie udało się nam Odpowiedz Link Zgłoś
ametek Re: Też jestem załamana 04.09.09, 16:24 my już wiemy, że kolejny raz w październiku, do tego czasu stymulacja Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 :) 08.09.09, 11:27 Hej! Już wróciłam. Były to wyjątkowe wakacje. Jutro idę do doktorka, to będzie pierwsza wizyta. Troszkę się boję. Wczoraj zrobiłam betę 225515,0 wiec podrosło. To nasz 7 tydzień. Dziewczyny smutno się zrobiło na naszym forum. Nie poddawajcie się! Green-koala co u Ciebie? Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
martub Re: :) 09.09.09, 16:34 olo - super betka! Napewno juz serducho bije! Napewno wrazenia na wizycie beda niesamowite. Ja sie nie poddaje, napewno w koncu sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 :) 10.09.09, 10:28 Kochane, wczoraj widziałam dwa małe bijące serduszka będziemy mieli bliźniaki jestem w szoku. Maluchy mają po 2 cm i są śliczniutkie. Kończymy 9 tydzień. Nadal nie mogę uwierzyć. Dziewczyny dla tej chwili warto walczyć więc się nie poddawajcie. Buźki. Odpowiedz Link Zgłoś
jogna1 Re: :) 14.09.09, 08:47 No nie bede pisac..a nie mowilam betka byla naprawde wysoka.. Strasznie sie ciesze i gratuluje z calego serca!! Napisz mi prosze jak dlugo sie staraliscie, ile razy mieliscie IUI??i w czym byl problem?? podnies mnie na duchu Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Do OLO :) 10.09.09, 14:44 Jogna, miałaś rację. Będziemy mieć bliźniaki. Widziałam dwa bijące serduszka. Nie mogę w to uwierzyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Do OLO :) 13.09.09, 13:39 O jejku Olo! niesamowite! serdeczne gratulacje! No, nie ma co! Raz a dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
olo.77 Re: Do OLO :) 14.09.09, 14:59 Bardzo dziękuję Podwójna radość to prawda, jednak ja nadal nie mogę uwierzyć w to szczęście. Troszkę martwię się o nasze maleństwa. To jednak ciąża z grupy wysokiego ryzyka. Ale staram się myśleć pozytywnie i wierzyć, że już teraz wszystko będzie dobrze. Cieplutko Was pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś