Gość: Anka IP: *.man.polbox.pl 18.12.03, 11:40 Dziewczynki, kiedy mozna najwczesniej zrobic test z krwi? Trzeba byc na czczo? I czy duzy bol w jajnikach w okolicach owulacji wskazuje, ze owulacja byla? Dzieki Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kathrin78 Re: Test z krwi IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.03, 12:05 Najlepiej po 10 dniach od owulacji. Natomiast co do bólu, to niestety na jego podstawie nie da się stwierdzić, czy owulacja miała miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Test z krwi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.03, 12:35 Test nie musi być na czczo. Jak miałam owulacje, to też miałam takie bóle Ja test zwykły i z krwi zrobiłam 13 dnia po owu - wyszły pozytywnie, czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.p5 Re: Test z krwi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.03, 12:37 Poza HCG zrobiłam jeszcze progesteron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Test z krwi IP: *.man.polbox.pl 18.12.03, 13:31 Dzieki Dziewczyny Jutro bede tydzien po owulacji, a ze bede z dzieckiem u lekarza, to pomyslalam, ze przy okazji zrobie sobie test.Bardzo bym chciala juz wiedziec, a najbardziej to chcialabym mezowi i rodzinie zrobic niespodzianke na swieta Czy w siodmym dniu po owulacji da sie w ogole stwierdzic ciaze na podstawie hcg? Pa Anka Odpowiedz Link Zgłoś
tosia4 Re: Test z krwi 18.12.03, 17:35 Generalnie to mówią ,że zarodek osiada w macicy 6-8 dni po zapłodnieniu.Ja bym poczekała do tych 10 dni po owulacji. Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Test z krwi 18.12.03, 13:40 test z kri to najlepiej całkowite HCG, ono pokaze ciążę juz o około 8-10 dni po zapłodnieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Test z krwi IP: *.man.polbox.pl 20.12.03, 20:47 Czesc Dziewczyny No i zrobilam ten cholerny test.Zrobilam go w 7 dobie od owulacji. A w 17 dc, bo ja mam cykle krotkie, 25 dniowe, wiec owulacje mam tez wczesniej, w 11 dniu.No i piekne zero mi wyszlo Nie bedzie prezentu pod choinke Czekam do nastepnego miesiaca i biore sie za siebie, znaczy zaczynam diagnozowac przyczyny. Paradoksem jest to, ze mam juz jedno dziecko (4l.),totalna studencka wpadka. A jak sie chce zajsc w ciaze teraz i juz to cholerka nie wychodzi.No nic, zobaczymy co czas przyniesie. Pozdrawiam Was serdecznie Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata30 Re: Test z krwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:39 Ania, 7 dni po owulacji (czy mialas ja stwierdzona na USG,ze wiesz dokladnie keidy byla??) to zdecydowanie za wczesnie na jakiekolwiek testy. Zarodek zaczyna implantowac w 6 dobie po zaplodnieniu i tem proses trwa do 11-12 dnia. Wczesniej niz 11-12 dnia po owu nie ma co robic testow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Test z krwi IP: *.man.polbox.pl 21.12.03, 19:04 Agata, dzieki za nadzieje Ja tak czulam, ze ten test robie za wczesnie, ale niestety jestem w goracej wodzie kapana. Wydawalo mi sie, ze w 7 dniu, poziom hcg nie tyle wykaze ciaze, co da choc troche podwyzszony wynik, ktory moze zastanawiac A tu wielkie zero. Ale teraz znowu mam nadzieje, czekam na okres( mam nadzieje, ze nie przyjdzie).A na przyszlosc przyda mi sie wiecej cierpliwosci Pozdrawiam serdecznie Ania Odpowiedz Link Zgłoś