mika52 18.12.03, 22:16 Dziewczyny powiedzcie mi w jaki sposób przeprowadza się test PCT, jak to technicznie wygląda, jak długo czeka się na wynik. Podejrzewam, że to nie boli - czy mam rację? Ile godzin po stosunku miałyście robione to badanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: techniczne pytanie o test PCT IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 18.12.03, 22:36 To wygląda jak pobranie cytologii. Badanie miałam robione w 14 dc.- 8 godz. po stosunku. Na wynik nie czekałam długo, dostałam go po paru gzodzinach, niestety negatywny. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
mika52 Re: techniczne pytanie o test PCT 22.12.03, 12:11 U mnie też niestety test wyszedł ujemny, pomimo tego, że mam "piękny, płodny śluz" - tak powiedział lekarz. Zasugerował jeszcze dwa cykle naturalnych starań, a potem przygotowania do inseminacji. Czy u Was w przypadku takiego wyniku testu też od razu była inseminacja, czy powinnam robić wcześniej jeszcze jakieś badania? Teraz jestem załamana, bo naprawdę myślałam, że zajdę normalnie, nie mogę przywyknąć do tej myśli. Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: techniczne pytanie o test PCT IP: 153.19.112.* 22.12.03, 13:10 Ja robiłam to badanie 8 godzin po stosunku. Wynik miałam od razu. Pozytywny. Lekarz pokazał mi nawet przez mikroskop, jak ruszają się plemniczki mojego męża) Odpowiedz Link Zgłoś