Dodaj do ulubionych

autostrada donikad

IP: 217.153.15.* 26.03.04, 12:20
czy ktos moze mi pomoc w takiej kwestii:
jakis rok temu czytalam swietny tekst grzegorza rakowskiego o nigdy
nieukonczonej przez niemcow autostradzie z prus wschodnich do kaliningradu
bodajze. tekst byl na stronie jakiegos przewodnika , ale teraz po kilku
miesiacach za diabla nie moge go namierzyc w sieci. bylo tam zreszta duzo
wiecej dobrych tekstow nie tylko rakowskiego. i teraz nie wiem czy moze ten
przewodnik juz jest dawno passe i nie ma go w obiegu czy ja jestem ofiara, ze
nie moge znalezc.
pytam, bo chcialabym kiedys pojechac na wlasne oczy zobaczyc ta autostrade a
nie zdrukowalam sobie tego. a tak wogole rakowski to moje bostwo a polska
egzotyczna biblia. ktos jeszcze tak ma?
pozdrawiam
agnes
Obserwuj wątek
    • Gość: agnes Re: autostrada donikad IP: 217.153.15.* 30.03.04, 08:18
      serio nikt tego nie czytal :-( zalezy mi. wydaje mi sie , ze adres byl jakis w
      stylu : przwodnik.labnet.pl lub cos w tym guscie, ale po wpisaniu roznych
      wariacji na temat wyglada na to, ze strona juz nie istnieje albo kompletnie
      zmienila adres. pliiiiiz
      • Gość: Angler Re: autostrada donikad - Berlinka ? IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 01.04.04, 00:12
        Nie wiem czy o to masz na myśli. Jedyna autostrada jaką ja znam to
        www.berlinka.pcp.pl .Zobacz odcinek Elbląg - Kaliningrad.
        Radzę się pospieszyć. Rozpoczynają remont drogi i budowe przejścia granicznego.
        Niedługo "autostrada" będzie wyglądała zupełnie inaczej.
        • Gość: agnes Re: autostrada donikad - Berlinka ? IP: 217.153.15.* 01.04.04, 08:31
          dzieki wielkie dokladnie o ta autostrade mi chodzilo, choc nie o ten opis.
          rakowski dokladnie opisal jak tam dojechac i DOJSC. wiem , ze maja ja
          remontowac i dlatego wlasnie mi zalezy, zeby dostac sie tam w tym roku, zanim
          nie zaczna. a chodzilo mi o odcinek gdzies blisko granicy w okolicach elblaga.
          dzieki raz jeszcze. zaraz dokladnie przeczytam caly ten tekst.
      • Gość: Paweł Re: autostrada donikad IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 17:11
        Zapytaj o tą autostrade samego mistrza Rąkowskiego. W którymś z przewodników
        polska egzotyczna był chyba jego meil i adres domu. A polska egzotyczna to
        super ksiązka, czytam ją już enty raz i ciągle mnie zadziwia. Mi się wydaje
        ciekawa sprawa produkcji rakiet V2 przz Niemców w okolicach Sarnak pod
        Siemiatyczami. Podobno ma ukazać się 3 częśc polski egzotycznej opisującej
        trasę od przemyśla do szczawnicy wzdłuż granic.
        • Gość: aga Re: autostrada donikad IP: 217.153.15.* 06.04.04, 09:38
          hej
          no wlasnie na owej stronie, ktorej poszukiwalam rakowski napisal, ze planuje
          rowniez wydac jako kolejne czesci odcinek poludniowej granicy jak rowniez
          granicy z obwodem kaliningradzkim. sie doczekac nie moge. a tak wogole to przez
          rakowskiego utknelam w suwalskim parku krajoobrazowym. chcialam zaczac wedrowke
          od niego, ale na miejscu tak sie zadurzylam w krajobrazach, ze teraz jezdze dwa
          razy roku choc na trzy, cztery dni.
        • Gość: Paweł Re: autostrada donikad IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 15:20
          Coś mi się wydaje, że to tak szybko nie wyjdzie ta kolejna część Polski
          egzotycznej. Narazie chyba Rąkowski pracuje nad pozycjami o Kresach. Mnie z
          kolei b. spodobały się krajobrazy Roztocza Poludniowego ( Horyniec Zdrój,
          Bełżec, Narol - opisane w II tomie). To jest taki mniejszy Beskid Niski, bo i
          są opuszczone, spacyfikowane wsie, i są dolinki z przydrożnymi krzyżami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka