Dodaj do ulubionych

Heatrow- Victoria Coach Station

IP: *.veranet.pl 09.02.04, 14:30
Witam. Mam pytanie. Jak mozna sie dostac z Lotinska heatrow na ten dworzec
autobusowy. Oczywiscie mieszczas sie one w Londynie.
Prosze o pomoc.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Heatrow- Victoria Coach Station IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 15:35
      a więc tak:
      National Express: bezpośrednio z Heathrow na Victoria coach Station jadą co
      chwilę ok. 50min. cena to 10GBP w jedną stronę, lub za 15 GBP jeśli od razu
      kupisz bilet w obie strony.
      Heathrow Express: czyli szybki pociągłączący bezpośrednio lotnisko ze stacją
      Paddington jedzie 15 min, kosztuje 13 GBP w jedną stronę, mają dobre oferty
      jeśli wracasz jeszcze tego samego dnia. Ze stacji paddington musisz jednak
      dojechać jeszcze do Victorii, czyli metro - linia żółta (Circle line). przy
      czym tutaj ważna uwaga - wylądujesz owszem, na victorii ale "metro station"
      więc do Coach station musisz kawałek podejść.
      "zwykłe" metro czyli z terminala 1 (bo tam wylądujesz lecąć z polski)linią
      granatową(Picadilly) do centrum i albo przesiadasz się na South Kensington w
      żółta linię, albo na Green Park w niebieską i dojeżdżasz przystanek lub 2 do
      metra Victoria (stamtąd znów spacerek do Victoria Coach satation)
      national express chyba potrwa najdłużej (no bo szczególnie w szczycie są korki)
      metro około pół godz. 45 minut, Heathrow express mniej niż 30min. Przy czym
      National Express ma tę zaletę, ze cię dowiozą dokładnie na Stację autbusową,
      nie będziesz musiała maszerować z metra...
      A swoją drogą - jeśli chcesz dojechać do Victoria Coach station, to domyślam
      sie ze chcesz stamtąd lechać dalej - w takim wypadku przyjrzyj się bliżej
      National Expressowi - bo oni mają dużo połączeń do wielu miast w UK
      bezpośrednio z Heathrow, i nie będziesz musiała pchać się do centralnego
      londynu!
      powodzenia i jakby co to pytaj dalej.
      • Gość: Mic Re: Heatrow- Victoria Coach Station IP: *.veranet.pl 09.02.04, 22:01
        Chce jechac do Redford. Ok 5h drogi autokarem. Cena ok 15 funtow. Cena
        National Express to około 50 funtow.Tak mi powiedziano.
        Dziekuje za pomoc:)
        Pozdrawiam
        • Gość: mm Re: Heatrow- Victoria Coach Station IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 10:15
          Redford czy może Retford?

Swoją drogą, nie do końca rozumiem twoją ostatnią odpowiedź. Czym innym chcesz
          jechać z Victoria Coach Station do tego Red\tford? bo stamtąd właśnie jeżdzą
          autokary National Express...

z tymi cenami to chyba ktoś ci troszkę namieszał - 50GBP to byś musiała jechac
          na drugi koniec UK! wg. mnie ktoś ci podał cenę (zawyżoną) na NE z Heathrow w
          obie strony i w jedną stronę z Victorii (tez na NE) - dziwne porownanie...

i jeśli chodzi o National Express to wsiadasz w jadący z Heathrow, z przesiadka
          w centrum londynu (czyli właśnie na Victorii) i to cię będzie kosztowało
          41.50GBP w obie strony jeśli bilet kupisz w kasie, albo tylko 37GBP jeśli
          kupisz go z minimum tygodniowym wyprzedzeniem -np przez internet (natomiast w
          jedną stronę bilet kosztuje 25.50 GBP.)

kupując bilet z Victorii do Retford płacisz odpowiednio 15.50 w jedną i 23.50 w
          dwie strony.

niby między powrotnym biletem prosto z lotniska (za 37)a tym z Victorii jest
          różnica 13,50 GBP ale obawiam się ze kupując za każdym razem bilet na przejazd
          metrem z lotniska na Victoria Station tez zapłacisz około 5 GBP w jedną stronę.
          Wyjdzie bardzo podobnie a oszczędzasz sobie tarabanienia się z bagażami po
          stacjach metra, łażenia w dół i w góre po schodach i zmieniania linii (bo
          przesiąść sie będziesz musiał(a) oraz spaceru pomiędzy metrem Victoria a coach
          station, choć to akurat nie jest aż taki duży kawałek.

jesli natomiast nie maasz mozliwości kupienia sobie biletu na NAtional Express
          wcześniej przez internet - to rzeczywiście, bardziej opłaca się podjechać
          metrem do Victorii i tam kupić bilet do Retford. W sumie wyjdzie ci około 20GBP
          w jedną stronę (15 bilet +5na metro) lub ok. 30 w obie strony (23.50 bilet +
          metro)

pozdrawiam i życze szerokiej drogi :-)
          • Gość: Mic Re: Heatrow- Victoria Coach Station IP: *.veranet.pl 11.02.04, 22:40
            Ok, dzieki za informacje. Raczej jednak pojede tym autobusem z Retford.
            Nastapila zmiana planow, bo okazalo sie, ze samolot laduje nie na Heathrow
            tylko na Gatwick.
            Jak sie moge stamtad dostac na Victoria???
            Pozdrawiam

• Gość: mm Re: Heatrow- Victoria Coach Station IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 09:47
              Z Gatwick tez najlepiej NAtional Expressem do VIctorii. połączenie
              bezpośrednie, jedzie 1:30 godz, kosztuje 6 gbp w jedną stronę. można też
              pociągiem, jadącym z Brighton do Londynu (po drodze staje na Gatwick) ale wtedy
              masz chyba przesiadkę po drodze. bilety na pociągi sa zawsze droższe, a poza
              tym niestety - pociągom w UK (a szczególnie w londynie) nie można ufać. często
              nie przyjeżdżają na czas, a czasem w ogóle :-(
              • Gość: Mic Re: Heatrow- Victoria Coach Station IP: *.veranet.pl 12.02.04, 16:57
                Niemniej nie zmienia to faktu, ze bede musial sie dostac do Victoria bo mam z
                tamtad autobus o 17.00. Do Londynu dolece na 9.40.
                Gorzej bedzie z droga powrotna. Do Londynu przyjade o 15- na Victoria. O 17.40
                lot powrotny do Polski z Heatrow. Co proponujesz?? Czy z Victori dojade do
                Heatrow pociagiem?? Ile jedzie ten pociag, bo podobno na odprawie przed lotem
                trzeba byc najpozniej godzine przed wylotem??
                Kolejny raz dziekuje Ci za info:)
                Pozdrawiam
              • Gość: pidżej Re: Heatrow- Victoria Coach Station IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.02.04, 18:49
                Gość portalu: mm napisał(a):

> Z Gatwick tez najlepiej NAtional Expressem do VIctorii. połączenie
                > bezpośrednie, jedzie 1:30 godz, kosztuje 6 gbp w jedną stronę. można też
                > pociągiem, jadącym z Brighton do Londynu (po drodze staje na Gatwick) ale
                wtedy
                >
                > masz chyba przesiadkę po drodze.
                najlepiej półtorej godziny za 6 GBP zamiast pół godziny za 11 GB pociągiem
                Gatwick Express nonstop na victorię? de gustibus...

• Gość: mm Re: Heatrow- Victoria Coach Station IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 10:13
                  o Gatwick Express nie słyszałam, nie wiedziałam że takie cudo tam jeździ (choć
                  na logikę, skoro jest Heathrow Express to i Gatwick Express być powinien :-) )
                  ja na Gatwick jechałam zaledwie 2 razy w życiu, i to z Croydon (w pół dorgi
                  pomiędzy centrum a Gatwickiem) więc jechanie na Victorię byłoby cofaniem się
                  aby potem pojechać znowu w tym samym kierunku...
                  Ja miałam na myśli zwykłe pociągi - i dalej twierdze ze to nie najlepszy wybór.
                  Ale pewnie, jeśli leci coś szybkiego na lotnisko bezpośrednio to lepiej to coś
                  łapać!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka