tommyzzl 16.03.10, 15:36 Zjeździłem całą Tajlandię, praktycznie prócz Samui i najbardziej zrelaksowałem się na małej wysepce Ko Samet. Jak ktoś chce się dowiedzieć więcej proszę pisać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: Ko Samet wysepka blisko Bangkoku i Pattaya po IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.10, 19:30 Tommy napisz co takiego jest urzekającego w tej wyspie- w porównaniu do innych, jakie i gdzie noclegi polecasz i dlaczego? skąd jechałeś, jak najlepiej tam dotrzeć i co ciekawego tam można robić, oprócz leżenia bykiem Odpowiedz Link Zgłoś
tommyzzl Re: Ko Samet wysepka blisko Bangkoku i Pattaya po 21.03.10, 12:57 Z Bangkoku można pojechać autobusem z dworca Eastern bus terminal (Ekamai Bus Terminal), podróż trwa około 2 godziny, z Pattaya około godzinę, wystarczy powiedzieć, że chcesz dotrzeć na Koh Samet i będą wiedzieć co i jak, po dotarciu do malutkiej miejscowośi wykupujesz w biurze bilet, żeby przepłynąć łódką bezpośrednio na wyspę. Wyspa jest cudowna jest na niej kilka przepięknych plaż, krystalicznie czysta woda pozwala na nurkowanie z maską (snorkling), można pojeździć po wyspie na skuterze lub quadzie, można się wybrać na rejsy aby pooglądać sąsiednie wysepki. Ja np. byłem tam na weselu kolegi i było to najcudowniejsze wesele na jakim byłem, pozostaliśmy tam przez tydzien po czym pojechaliśmy do Pattaya skąd uciekliśmy po jednym dniu i wylądowaliśmy na kolejny tydzień na Phukecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Pytanie IP: 201.140.187.* 21.03.10, 13:00 Tommy, czy jestes gejem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Ko Samet IP: *.lanet.net.pl 06.04.10, 14:19 Spedzialam 1 dzien na Ko Samet. Mila mala wysepka, biale plaze, lazurowa woda. Jest to to doskonala alternatywa dla osob, ktore spedzaja urlop w gwarnych i przeludnionych miejscach (jak Pattaya czy Bangkok)i chca uciec na chwile od ścisku. Ale poza przyjemnym byczeniem i spacerami raczej nie ma nic ciekawego do zaoferowania. A pod woda nic oszalamiajacego nie ma wiec nie oczekujcie zbyt wiele od snorklingu. Jest to dosyc popularne miejsce wycieczek z Pattayi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taj-tej Re: Ko Samet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 12:49 Jak dojachać z Pattayi, jaki to koszt, oraz jaki koszt rejsu na wysepkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art-hunter Re: Ko Samet IP: *.echostar.pl 20.04.10, 10:50 ponawiam zapytanie poprzednika Odpowiedz Link Zgłoś
tommyzzl Re: Ko Samet 25.04.10, 16:12 Do portu Koh Samet można się dostać statkiem, który odpływa regularnie co godzinę z małego portu Ban Phe położonego ok. 20 km na wschód od miasta Rayong. Można również wynająć motorówkę, dzięki której można się szybko dostać na wybraną plażę. Koszt to 200 bahtów za statek, a za motorówkę dużo drożej od około 1000 bahtów, w zależności na jaką plażę będziesz chciał popłynąć. Odpowiedz Link Zgłoś
tandttravel Re: Ko Samet wysepka blisko Bangkoku i Pattaya po 30.04.10, 21:04 Witam; Koh Samet jest symaptyczne, znajduje sie nie daleko Pattayi, wiec osoby ktore przyjechaly do Pattayi, moga nacieszyc sie czysta woda i ladna plaza. Ja, polecam Koh Chang- to jest duza wyspa- druga co do wielkosci. Latwo na nia dojechac z Bangkoku. Poza tym wg moich kryteriow sa 3 godne polecenia miesca w Tajlandii: Koh Chang, Krabi, Samui- tyle ze z dala od Chaweng Beach:) Pozdrawiam Tomek Polecam strone z informacjami o Tajlandii: www.tandttravelthailand.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ko Samet wysepka blisko Bangkoku i Pattaya po IP: *.acn.waw.pl 24.04.11, 12:51 proszę mi napisać co robić na tej małej wysepce oprócz opalania się Odpowiedz Link Zgłoś
davidoff_pce Re: Ko Samet wysepka blisko Bangkoku i Pattaya po 25.04.11, 01:26 Ja na przykład zjadłem tam najpyszniejszą kolację w życiu, a resztę nocy spędziłem na fantastycznej dyskotece na plaży. Chociaż generalnie imprezy na plaży to nie są moje klimaty, to może ze względu na dość kameralny charakter wyspy, wspominam pobyt tam bardzo sympatycznie. A z jakością jedzenia ani trochę nie przesadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamalasundari Re: Ko Samet wysepka blisko Bangkoku i Pattaya po 28.04.11, 13:32 Potwierdzam, jedzenie przepyszne, a szczególnie świeżutkie owoce morza. Poezja po prostu. :-) Zaletą dla mnie i dlatego pojechałam akurat na tą wyspę było to, że jest blisko od BKK. Chciałam na 2 dni więc nie chciało mi się jechać 3/4 dnia i zaraz tyle samo wracać. Wysepka jest mała ale jest ładna plaża i wieczorem imprezy i przy plaży i w klubach przy muzyce na żywo. Mimo, że blisko BKK to ludzi było mało. :-) Nie wiem jak jest teraz, ale jak byłam ok. 4 lat temu to po przyjeździe na wyspę trzeba było zapłacić za wstęp do parku narodowego o ile dobrze pamiętam 200 baht. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoSamet Re: Ko Samet wysepka blisko Bangkoku i Pattaya po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 20:11 Tez polceam te wysepke nocne imprezy na plazy bardzo fajne i kameralne, czyste plaze czysta woda takze do odpoczynku dobrze sie nadaje, Ko Chang jest wiekszy i podobny, ale jak ktos z Bangkoku lub Pattaya chce sie zrelaksowac do Ko samet jest idelany. Prawdziwa Tajlandia jesli chodzi o wszystkie te wyrastajace twory z dna morza itd. to poludnie Tajlandii Phi Phi, Samui. Odpowiedz Link Zgłoś