IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 07.03.04, 04:21
Czy to bezpieczne panstwo? Czy warto ryzykowac wyjazd tam w tym roku,
szczegolnie z 11-letnim dzieckiem? Prosze, zeby wypowiedzieli sie Ci, co tam
niedawno byli. Ze warto to przypuszczam, ale sie troche boje ze wzgledu na
bliskosc Iraku.
Dziekuje z gory!
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: Jordania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 14:41
      Wróciłam z Jordanii dwa dni temu i jest tam bardzo spokojnie. Kraj
      przepiękny,ludzie życzliwi. A nad wyjazdem tam warto zastanowić się tym
      bardziej, że Jordańczycy chcą podpić po węgierskim polski rynek i planują
      uruchomienie czarterów. Powodzenia!!!
      • Gość: Borus Re: Jordania IP: 213.17.150.* 07.03.04, 19:39
        Byłam w Jordanii, co prawda 2 lata temu, ale dołączam się do poprzedniej osoby.
        Przepiękny kraj, baaaaardzo przyjaźni ludzie - na ulicy prawie każdy pozdrawia
        Cię z uśmiechem. A chwil spędzonych w Petrze czy Wadi Rum (polecam noc na
        pustynii w namiotach) nie zapomnisz do końca życia.
        • Gość: borus Re: Jordania IP: 213.17.150.* 07.03.04, 19:41
          A - zapomniałam, weidź na forum Kraje arabskie, tam znajdziesz dużo informacji
          i zdjęć, tras, rad i komentarzy.
          • Gość: hania Re: Jordania IP: *.smrw.lodz.pl 07.03.04, 21:16
            Byłam w grudniu. Potwierdzam wszystkie wcześniejsze opinie. Spokojnie,
            bezpiecznie, przyjazni ludzie.
            • Gość: megwi Re: Jordania IP: *.law.uj.edu.pl 08.03.04, 11:53
              Z jakim biurem podróżowaliście, czy był to pobyt stały, czy nad Zat.Akabańską?
              • Gość: borus Re: Jordania IP: 213.17.150.* 08.03.04, 14:50
                Ja jeździłam na własną rękę z mężem, lecieliśmy do Istambułu, potem jechaliśmy
                do wschodniej turcji, potem Syria i Jordania, także nic zorganizowanego. Jeśli
                się zdecydujesz jechać sama i nastawiasz się na zwiedzanie, zaopatrz się w
                przewodnik Lonely Planet. W ammanie jest wiele biur, które zorganizują Ci
                wszelkie wycieczki po Jordanii. Jeśli z biurem - wylądujesz nad zatoką Akaba,
                masz stamtąd blisko do Petry i Wadi Rum - na wycieczki fakultatywne.
              • beduinka Re: Jordania 08.03.04, 18:24
                podróżowałam idywidualnie... spędziłam miesiąc, w tym 2 tygodnie z beduinami na
                pustyni
          • beduinka Re: Jordania 08.03.04, 18:21
            dzięki za reklamę ;-D
        • mavi2 Re: Jordania 09.03.04, 09:29
          ... a ja polecam noc na Wadi Rum nie pod namiotem ale pod gwiazdami. Totalna
          mistyka! Kraj cudowny, chyba najbezpieczniejszy -obok Iranu- w jakim byłem.
    • beduinka Re: Jordania 08.03.04, 18:08
      warto
      wspaniałe zabytki, cudowna kultura
      bezpiecznie
    • Gość: S.Wawelski Re: Jordania - pogoda IP: 169.207.178.* 08.03.04, 20:54
      O jordanii i Petrze myslimy juz od jakiegos czasu. Najwygodniej byloby nam
      pojechac w lipcu, szkopul tylko w tym, ze obawiam sie sporych upalow w tym
      rejonie w tym czasie. Czy ktos byl byl w tantych stronach w tym okresie i moze
      cos doradzic?

Dzieki, S.W.
      • beduinka Re: Jordania - pogoda 09.03.04, 10:27
        ja byłam na Bliskim Wschodzie - lipiec - październik: lipiec, sierpień w Syrii,
        wrzesień w Jordanii i październik znowu w Syrii
        upały były, ale znośne... ja do wysokich temperatur jestem przystosowana i dla
        mnie było ok
        koniec września/ października - nocami zaczęłam marznąć
    • Gość: borus Re: Jordania IP: 213.17.150.* 09.03.04, 08:53
      Ja też byłam w lipcu, przeżyłam, jak widać... Jest gorąco, szczególnie w Petrze
      i Wadi Rum, ale sucho, to nic w porównaniu ze znoszeniem upałów w tropikach!
      Dlatego do Petry wyrusza się bladym świtem, żeby w okolicach południa ułożyć
      się w cieniu jakiejś skały. W Wadi Rum podobnie. Pamiętajcie o spędzeniu nocy
      na pustynii!!!!!!!!1 Absolutny hit.
      Beduinka - to fajne forum, trzeba odsyłać na nie ludzi, sporo się tam mogą
      dowiedzieć.
      • Gość: S.Wawelski Re: Jordania i Egipt IP: 169.207.178.* 09.03.04, 18:57
        Dziekuje za odpowiedzi. Zastanawiam sie rowniez nad Egiptem w lipcu (Giza i
        Luxor)
        • Gość: gosia Re: Jordania i Egipt IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.03.04, 20:06
          Luxor w lipcu to chyba pomylka ,ja bylam w lipcu i w Dolinie Krolow bylo
          okropnie goraco wiec w lipcu bedzie tym bardziej.Konieczna jest czapka na
          glowe ,okulary i duuuuzo wody.
          • Gość: gosia Re: Jordania i Egipt IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.03.04, 21:49
            sorry bylam w Egipcie w maju a nie w lipcu i upal byl okropny
            • kasia.mm Re: Jordania i Egipt 10.03.04, 21:58
              także byłam w Egipcie w maju. W Kairze, Aleksandrii czy w Hurgadzie pogoda
              super, ale im dalej na południe, tym większe upały, do 50 stopni. Nie wyobrażam
              sobie, jak może być w lipcu.
              • Gość: S.Wawelski Re: Jordania i Egipt IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 05:02
                Dzieki za informacje.
                S.W.
              • Gość: S.Wawelski Re: Jordania i Egipt IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 05:04
                Dzieki za informacje.

S.W.
                • Gość: lilu Re: Jordania i Egipt IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 18.03.04, 17:05
                  Ja w Luksorze bylam w listopadzie i... upal naprawde dawal sie we znaki. Moze z
                  po3wodu braku wiatru...
                  W kazdym razie nie wyobrazam tam sobie lipca ;)
                  • beduinka Re: Jordania i Egipt 19.03.04, 22:53
                    ja od przełomu września/ paźdzernika do kwietnia w Egipcie odczuwam chłód
      • beduinka Re: Jordania 19.03.04, 22:50
        Gość portalu: borus napisał(a):

> Beduinka - to fajne forum, trzeba odsyłać na nie ludzi, sporo się tam mogą
        > dowiedzieć.

dzięki... zostajesz moim menegerem??
    • ra.kr Re: Jordania 18.03.04, 19:25
      Magdo Jordania to, nie boje się użyć tego stwierdzenia, jeden z
      najbezpieczniejszych krajów w regionie. Ja byłem tam ostatnio w listopadzie
      zeszłego roku, było miło, cicho i spokojnie. Szczerze polecam. pozatym zajżyj
      na moją stronę. :)
      • Gość: borus Re: Jordania IP: 213.17.150.* 19.03.04, 23:37
        e, z tym marznięciem to gruuuuuba przesada. Ja w lutym namiętnie pływałam i
        długi rękaw zakładałam wieczorem.
        A Beduinkę - zmarzlaka - pozdrawiam z wreszcie ciepłej Polski południowej.
        Jedźcie do Jordanii - nie zapomnicie tych widoków nigdy!
        • beduinka Re: Jordania 19.03.04, 23:44
          ja trafiłam na cudne temperatury na południu Libii - na środku Sahary w środku
          lata temperatura wynoisła ponad 50 C w cieniu, lecz cienia nie było
    • neena1 Re: Jordania 08.06.04, 11:24
      Witam! nie wiem czy pytanie jest nadal aktualne. ale odpowiadam. bylam w maju w
      Jordanii. jak najbardziej mozna tam jechac z dzieckiem w tym wieku.wszystko
      jest dobrze zorganizowane. drogi, transport autobusowy i taksowka, jest
      spokojnie i bezpiecznie,
      zycze milych wrazen :)
      n.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka