Dodaj do ulubionych

Cesarskie Chiny

IP: *.150.139.37.internetia.net.pl 27.07.11, 14:27
Witam!
W pażdzierniku wybieram się z eccotravel do Chin 15 dni Cesarskie Chiny,w związku z tym mam kilka pytań do uczestników którzy przerobili tą trasę.
1/czy noclegi w Pekinie są w centrum czy daleko od centrum.jakiej kategori hotele,czystość ewaentualna nazwa hotelu,gdyby można dotyczy to również hoteli w Xian,Szanghaju.
2/jak wygląda przejazd pociągiem na 2-3 odcinkach podróży
3/czy jest czas wolny popołudniu ,wieczorem aby iść na zakupy,spacer.
4/czy przewodnik prowadzi grupę do sklepów przyjażni
5/czy można kupić kołdrę jedwabną i za ile
byłabym wdzięczna za odpowiedzi jak również za podpowiedzi ze strony Państwa
z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Cesarskie Chiny IP: 222.66.124.* 09.08.11, 10:33
      Nie dostalas zadnego planu wycieczki????
      • Gość: cysorz to ma...... Re: Cesarskie Chiny IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 23:05
        Słyszałem ze kołdrę przed zakupem trzeba rozpruć i sprawdzić - ponoć wypychają wiórami!
    • dina3 Re: Cesarskie Chiny 13.08.11, 18:01
      Byłam na tej wycieczce w ubiegłym roku. Było super! To wycieczka, którą wspominam najczęściej, a byłam już nawielu. Postaram sie odpowiedzieć na Twoje pytania.
      Wszystkie hotele w których nocowaliśmy na trasie Pekin - Szanghaj były najwyższej klasy. Czyściutko, najczęściej na 22 lub wyższym piętrze, wyposażone we wszystkie potrzebne turyście rzeczy (środki czystości, laczki, herbata i kawa).
      Wieczorami organizowaliśmy sobie indywidualne zwiedzanie np. w Pekinie na nocny targ, taksówką.
      Na prośbę wycieczki przewodnik zawiózł nas do dużego domu handlowego na zakupy w Pekinie (nie ma tego w programie) i radzę zrobić właśnie tam zakupy, bo w Szanghaju już takiego mega szału zakupowego nie ma.
      Podróż pociągiem wspominam bardzo miło (integracja wycieczki) czysty, zawrotna prędkość itp. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem, ale za tydzień, bo właśnie wyjeżdżam ( bez komputera).
    • dina3 Re: Cesarskie Chiny 13.08.11, 18:08
      Jeszcze pytałeś o kołdrę. Oczywiście, że kupiłam. Jest wspaniała. Leciutka, cieplutka, "oddychajaca". Polecam! Zapakują Ci w worek wielkości pudełka od butów. Możesz wybrać grubość kołdry (wystarczy na nasz klimat - średnia). Cena około 300 zł. Kupując w fabryce jedwabiu masz gwarancję, że jest to jedwab. Można było tam kupić inne wyroby jedwabne: bluzki, koszule, ubrania nie były tanie.
      • kfor2 Re: Cesarskie Chiny 08.09.11, 22:25
        Takze wybieram sie w październiku na ten program i mamy lot przez Moskwę.Mam pytanie czy odbiera sie bagaz główny na lotnisku w Moskwie i powtórnie trzeba sie z nim odprawic na lot Moskwa-Pekin?
        • dina3 Re: Cesarskie Chiny 09.09.11, 20:07
          Bagaż główny nadany w Warszawie odbiera się w Pekinie. Przynajmniej tak było na mojej wycieczce.
          • kfor2 Re: Cesarskie Chiny 10.09.11, 19:56
            Dina czy pamietasz moze nazwy hoteli w których nocowaliscie?
            • Gość: Zajac1 Re: Cesarskie Chiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 22:32
              Hotele nie były najwyższej klasy, ale ok, w Pekine hotel w dalszej strefie niedaleko agro wystawy, kawałek do metra, ale taksówki są mega tanie. Jazda pociągiem to wielka przyjemność czysto, cicho,szybko, biała pościel, firanki w oknach itd. Jeżeli byłeś Indiach to 180% różnicy. Fabryka jedwabiu drogo, ale piękne wyroby i 100% pewności. Jeżeli coś Ci się spodoba kupuj dalej może nie być. W Pekinie rób największe zakupy dalej już tak nie będzie, targowanie to podstawa, a Szanghaj mega drogi!!!!
              • kfor2 Re: Cesarskie Chiny 15.09.11, 20:51
                czy we wszystkich hotelach są czajniki czy tez jak ktos wspominał termosy z wrzątkiem? chodzi mi o mozliwość zaparzenia sobie wieczorkiem kawy lub herbaty Jak wyglada sprawa ewent posiłków w ciagu dnia - jest czas wolny i przewodnik sugeruje jakis lokal?
                Druga sprawa -Czy na lotnisku szeremietievo warto zrobic jakies zakupy-czy można wnosic na pokład samolotu napoje ?
                • dina3 Re: Cesarskie Chiny 26.09.11, 17:34
                  We wszystkich hotelach są czajniki, kawa, śmietanka, cukier i herbata, ale niestety tylko jaśminowa albo zielona. Termosy z wrzątkiem? Nie spotkałam się z nimi. Każdego dnia przewodnik robi krótką przerwę na lancz. Proponuje też lokal, ale można zjeść gdzie indziej. My jadaliśmy razem z przewodnikiem i były to prawdziwe uczty. Do dzisiaj wspominam jeden bar w Pekinie, gdzie jedliśmy pyszne pierogi. Był to bar pełen Cińczyków, a my wzbudzaliśmy zaciekawienie, tym większe, że poprosiliśmy widelce, których w całym lokalu znaleźli tylko 5, więc trzeba było się dzielić. Bo pierogi zjeść pałeczkami i to w dodatku na początku wycieczki to nielada sztuka. Na lotnisku Szeremietievo jest wariacko drogo np. mała woda mineralna 20 zł. Na pokład nie wnoś napoji będą cię dobrze karmić i poić przez całą podróż.
        • Gość: Miska Re: Cesarskie Chiny IP: *.lcs.net.pl 07.10.11, 23:58
          Czy ktos leci na program Cesarskie Chiny 12 października z Warszawy?
          • Gość: gość Re: Cesarskie Chiny IP: 91.150.139.* 09.10.11, 14:00
            Tak lecę na imprezę Cesarskie Chiny 13 pażdziernika przez Moskwę.
            Nic nikt nie pisał co na tej imprezie działo się w m-cu wrześniu.Z informacji jaką otrzymałam z ecco to poinformowali mnie że pilotka p.Izabela będzie czekać na grupę w Pekinie
            Pozdrawiam
            • Gość: garret Re: Cesarskie Chiny IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 16:18
              Witam
              Ja z żoną kilka dni temu wróciliśmy z Chin. W skrócie Pekin Shanghai Xiamen. Trochę zdjęć i informacji jest na naszym blogu tuktuk na portalu geoblog. Zapraszam
              • Gość: gość Re: Cesarskie Chiny IP: *.pg.com 16.04.12, 14:01
                Witam,
                Wylatujemy z żoną 9 maja do Chin (Cesarskie Chiny, Ecco). W programie nie ma zwiedzenia ZOO pod kątem Pandy Wielkiej, ale wiem, że ludzie będąc w Pekinie indywidualnie wieczorem jechali w tym celu wspólnie. Czy ktoś wie którego dnia najlepiej to zorganizować?
                Podobno jest to blisko a taksówki są mega tanie.

P.S. jeszcze podobno jest świetne oceanarium.
              • kornel-1 Re: Cesarskie Chiny 16.04.12, 18:25
                > W skrócie Pekin Shanghai Xiamen.
                Ten Shanghai ma coś wspólnego z Szanghajem?

>Trochę zdjęć i informacji jest na naszym blogu tuktuk na portalu geoblog.

Jak na 26 dni w Chinach, to zobaczyliście sakramencko mało.

> to tu [w Xiamen] wynaleziono szczepionke na malarie [fragment blogu]

To robi wrażenie ;-)

Kornel
                • Gość: ju Re: Cesarskie Chiny IP: *.unknown.vectranet.pl 26.04.12, 00:54
                  Mam odnośnie Cesarskich Chin. Wylatujemy w maju:
                  - jakie fakultety polecacie a jakie zdecydowanie odradzacie?
                  - ile trzeba przygotować USD na fakultety?
                  - czy istniała możliwość któregoś dnia podjechać do ZOO i zobaczyć Pandę Wielką?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka