Dodaj do ulubionych

El Hana Residence

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:48
Witam

Przeszukałem kilka for dyskusyjnych, znalazłem opinie o:

El Hana Beach (3*) - jedni piszą, że fatalnie, że karaluchy po pokoju
biegają, drudzy, że wspaniale, zero insektów, super jedzenie. W większości
dobre opinie czytałem.

Chems El Hana (4*) - w większości przeważają opinie, że hotel nie zasługuje
na 4*, również opinie że nie za czysto w tym ośrodku.

Jednak nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym jak jest w El Hana Residence
(4*). Jak wiadomo, te trzy hotele to jeden wielki kompleks i właśnie
zastanawiam się, czy udać się do El Hana Beach, czy dopłacić więcej do El
Hana Residence. Może ktoś potrafi wypowiedzieć się w tym temacie?

Stiwi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stiwi Re: El Hana Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 21:49
      Chodzi oczywiścię o Tunezje i miejscowość: Sousse.
      Przepraszam, że nie dodałem tego w temacie.

Stiwi.
    • Gość: Piotrek Re: El Hana Residence IP: *.GBNet / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 09:46
      Byłem w Sousse w 2002r. Choć nie mieszkałem w hotelu El hana Residence to
      chodziłem do niego czasami na piwo. Chotel jest całkiem spoko ale jego
      położenie pozostawia dużo do życzenia tzn. plaża jest po drugiej stronie drogi
      chociaż blisko to jednak trzeba przechodzić przez ruchliwą drogę a będąc na
      plaży też trzeba słuchać odgłosu samochodów.Basen też taki sobie.Jest w sousse
      taki hotel jak MARCHABA (od el hana residence ok 2 km.) ma on 3*** ale ma taki
      śliczny basen że bije wszystkie hotele nawet 5***** na łeb i na szyję.Leży
      bezpośrednio przy plaży i sam hotel jest śliczny. Można do niego chodzić bez
      problemu na basen.Tam jest taki facet który zajmuje się basenem(pracownik
      hotelu)jest bardzo w porządku(taki z wąsem zapomniałem jak się nazywa)i za
      drobną opłatą tzn. 2 DT da 2leżaki i parasol na cały dzień.Ja sie z nim
      zaprzyjażniłem i jak przychodziłem na basen do tego hotelu to już miałem
      wszystko przygotowane.W tunezji jest tak że nie ma problemu korzystać z
      infrastruktury innych hoteli. Za niewielką opłatą dostaniesz leżaki i parasol
      prawie w każdym hotelu. W pobliżu El hana Residence jest hotel Riadh Palms
      4**** i jest o niebo lepszy od El Hana i leży bezpośrednio przy plaży i basen
      też ma extra (byłem tam również). Osobiście doradzałbym hotel EL Hana Beach
      3*** i chociaż ma słabszy standard jak Residence to leży bezpośrednio przy
      plaży i nie trzeba słuchać muzyki silników samochodowych. A najlepszym
      rozwiązaniem na urlop w Tunezji to jest chyba Port El Kantaui ( nie wiem czy
      dobrze napisałem nazwę)leży ok.6 km. od Sousse (taxi żółte za 3-4 DT)i jest to
      jedno z najładniejszych miejsc jakie widziałem. Są tam prześliczne fontanny,
      super park wodny, a ta roślinność?? SOUSSE się może schować. Jak chcesz jeszcze
      coś wiedzieć to pisz kampad1@wp.pl
      • Gość: Stiwi Re: El Hana Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 11:17
        Wydawało mi się, że lokalizacja wszystkich trzech kompleksów jest taka sam i że
        aby dojść do plaży mieszkając w El Hana Beach również trzeba przejść przez
        ulicę, tymczasem piszesz, że leży bezpośrednio przy plaży, więc jak to jest?
        • Gość: Weronika Re: Położenie hoteli IP: *.acn.pl 05.06.04, 11:34
          Ja również doradzałabym Ci hotel Riadh Palms , piekny basen tuż przy plaży. Co
          do tego dlaczego niektóre hotele położone są tuż przy morzu a z innych ( jak z
          El Hany) trzeba przechodzić przez bardzo ruchliwą ulicę postaram Ci sie
          wyjaśnić.
          Między promenadą plażową a hotelami na długości około 1 km biegnie bardzo
          ruchliwa ulica za którą znajdują się własnie hotele El Hana i inne. Tuż przed
          hotelem Riadh Palms promenada właśnie sie kończy a ruchliwa ulica " odbija w
          lewo" omija hotel Riadh Palms " od tyłu" i dalej biegnie już w sporej
          odległości od morza. Na tym pasie pomiędzy nią a morzem znajdują sie hotele-
          własnie wspomniany Riadh Palms, Marhaba , Hill Diar i inne.
          Ja osobiście bardzo polecam Riadh Palms.
        • Gość: Piotrek Re: El Hana Residence IP: *.GBNet / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 23:13
          Sory za pomyłkę faktycznie z El Hana Beach też trzeba przejść przez drogę aby
          dostać się na plaże. Pomyliłem z innym hotelem.Pozdrawiam.Cześć.
    • Gość: ina Re: El Hana Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 10:38
      park wodny to nieporozumienie dwie zjeżdżalnie za betonowym murem a wstęp ok.
      40 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka