Dodaj do ulubionych

Polecam się jako przewodnik po Tokio - free

IP: 123.230.10.* 11.01.12, 13:21
Polecam sie jako polskojęzyczny przewodnik po Japonii. Mieszkam w Tokio od 10 lat, mówie po japońsku, studiowałam kulturę Japonii. Nie pobieram opłaty za serwis przewodnika po Tokio od turystów indywidualnych - chce się po prostu podzielić moją wiedzą na temat Kraju Kwitnacej Wiśni i porozmawiać po polsku :).
Chętnie też udzielę wszelkich wskazówek jak tanio podróżować, gdzie zjeść, co warto zobaczyć.
Jestem w stanie zorganizować noclegi w świątyniach buddyjskich, tradycyjnych minshiuku, a tym, którzy dysponują większym budżetem proponuje unikatowe doświadczenie pobytu w luksusowych ryokanach z onsenem (gorącymi źródłami).Dla tych, którzy chcieliby jeszczę głębiej poznać kulturę i sztukę Japonii, lub doskonalić posiadane już umiejętności mogę zorganizować kursy: bonsai, kaligrafi, kuchni japońskiej, sztuk walki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Foxy Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 19:06
      Z ciekawości - czy można jeszcze gdzieś zobaczyć (nie chodzi o skansen czy muzeum) typowe japońskie domy z przesuwanymi ścianami, matami na podłodze, wypielęgnowanymi ogrodami, etc? Czy japońska mentalność (generalizując) może być mecząca dla ekstrawertycznego Słowianina?Pamiętam w szkole w Londynie miałem kilkoro Japończyków, ich reakcje były dość ciekawe, zupełnie odmienne i zaskakujące.
      • Gość: Ryoko Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.230.10.159.er.eaccess.ne.jp 12.01.12, 03:01
        Japończycy nadal chętnie mieszkają w tradycyjnych, drewnianych domach z przesuwanymi ścianami (fusuma) i drzwiami (shoji). Pokóje z matami tatmi mozna znaleźć nawet w nowoczesnych apartamentowcach. W pokoju tatami zwykle znajduje sie sypialnia, która w przypadku malych mieszkań rano po zwinięciu i schowaniu futonów (materacy) staje się pokojem dziennym. Te tradycyjne elementy japońskiego designu sa tyleż piękne co niepraktycznie - moja 2letnia córka uwielbia robić dziury w papierowych shoji :))

Trudno jest mi opowiedzieć na pytanie czy japońska mentalność może być męcząca. To jest pewnie bardzo subiektywne odczucie. Japończycy i Azjaci w ogóle są wychowywani według innych niż zachodnie pryncypia, co nie znaczy, że ich mentalność może przeszkadzać. Osobiście uważam wręcz przeciwnie. Mysle, że Japonia jest znakomitym miejscem do życia. Polecam także książkę pani Joanny Bator "Japoński Wachlarz - Powroty", w której autorka dogłębnie analizuje japońskie społeczeństwo.

Pozdrawiam z Tokio!
        • piootr3 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 12.01.12, 13:36
          Japonia siedzi w nas już jakiś czas... Ciągnie. Ale nie w tym roku. Bo dwa tygodnie, to chyba zbyt mało, aby cokolwiek nawet liznąć?
          Czy mógłbyś podać jakiś kontakt (e-mail), aby w razie czego się umówić?
          Pozdrawiam - Piotr
          • Gość: ryoko.pl Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.230.1.50.er.eaccess.ne.jp 12.01.12, 13:58
            Prosze pisac do mnie na: info@ryoko.pl. Ryoko.pl to stronka, ktora zaczelam przygotowywac kilka tygodni temu. Chce na niej umieszczac informacje na temat gdzie warto pojechac i jak tanio podrozowac po Japonii.
            Czy dwa tygodnie wystarczą by cos zobaczyc? - oczywiscie! Na pewno uda się poznać mały skrawek Japonii.
            • Gość: Foxy Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 15:12
              Bardzo dziekuje za odpowiedz.Czy mam rozumiec ze mieszkasz w takim domu?Jak wyglada sytuacja w zimie w pomieszczeniach z papierowymi scianami?Moze pytania sa naiwne ale te domy zawsze wzbudzaly we mnie zainteresowanie i podziw.
              • Gość: Ryoko Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.230.1.50.er.eaccess.ne.jp 13.01.12, 01:50
                jest zzzzzzimno! Jesli nie włącze AC na noc, to rano temperatura spada do 8 - 11 C :)
                Z wlaczonym ogrzewaniem przy dobrych wiatrach mamy 18 - 19 C .
                Na szczescie zima w Tokio jest bardzo sloneczna, wiec w ciagu dnia jest dosc cieplo :)
                • Gość: Olivia Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.204.86.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.04.12, 22:24
                  Witam,
                  W następny weekend będę w Tokio na tydzień. Chciałabym wiedzieć jaka jest teraz pogoda w Tokio, co można/trzeba zwiedzić i jak dotrzeć do centrum Tokio z lotniska.
      • Gość: Tomasz Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.bredband.comhem.se 14.12.14, 23:39
        Witam,
        od wielu lat marzymy o podrozy do Japonii, a jedyna przeszkoda jest nieznajomoc jezyka i bardzo utrudnione poruszania sie po tym kraju korzystajac z jezyka angielskiego . Zaciekawila mnie bardzo, znaleziona na tym portalu propozycja pomocy i o ile jest ona nadal aktualna prosze o kontakt mailowy. z gory dziekuje.
        Z powazaniem
        Tomas
        • kornel-1 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 15.12.14, 06:15
          Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> od wielu lat marzymy o podrozy do Japonii, a jedyna przeszkoda jest nieznajomoc
          > jezyka i bardzo utrudnione poruszania sie po tym kraju korzystajac z jezyka an
          > gielskiego .

Polska języka jest też trudna, prawda?

k.
      • Gość: monia Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.cm-3-2d.dynamic.ziggo.nl 23.11.15, 22:33
        Chciałabym przyjechac do Tokio na własną rękę i szukam polskiego przewoźnika prosiłabym o numer telefonu bo chciałabym porozmawia co o jak
        • kornel-1 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 23.11.15, 23:12
          Proszę bardzo:
          48 22 577 99 52

Kornel
          • Gość: komonia Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.15, 19:14
            Z moich obserwacji wynika, ze blondynki o nicku monia to z reguly glupiutkie pustaczki.
            Co potwierdza post powyzej.
            • borasca0107 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 26.11.15, 08:49
              Gość portalu: komonia napisał(a):

> Z moich obserwacji wynika, ze blondynki o nicku monia to z reguly glupiutkie pu
              > staczki.
              > Co potwierdza post powyzej.

ee tam... po dluuuuuuuuuuuuuugiej obserwacji i tych idiotycznych powtarzajacych sie pytaniach, bez czytania watku, doszlam do wniosku, ze to jednak Ryoko w jakis sposob dba o to, aby watek wisial zawsze w gorze... ot taka forma reklamy :)
              • kornel-1 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 26.11.15, 09:36
                borasca0107 napisała:

>doszlam do wniosku, ze to jednak Ryoko w jakis sposob dba o to, aby watek wisial zawsze w gorze... ot taka forma reklamy :

W czerwcu br. poprosiłem Administrację forum o zarchiwizowanie wątku. Niestety bez odzewu.
                Skoro wątkodawca wycofał się z promocyjnej oferty - wątek jest nieaktualny i może być zamknięty (technicznie: zarchiwizowany). Moim zdaniem opiekunka forum powinna załatwić tę sprawę do końca.

Kornel
    • 1krystyna54 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 21.05.12, 10:20
      Dzień dobry, 26.05.2012 wybieram się z mężem do Tokio na ok. 1 tydzien a następnie na 1 tydzień do Kioto, gzie mąż weźmie udział w konferencj. Bardzo chętnie skorzystalibyśmy z Pani propozycji pomocy w Tokio
      bardzo proszę o kontakt
      Pozdrawiam serdecznie
      Krystyna Kisiel
    • Gość: DiscoveryPlanet_pl Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 20:21
      To się naprawdę bardzo rzadko zdarza,aby ktoś nie pobierał opląty za pomoc jako przewodnik po Japonii:) Ale cenie to. do tej pory wiele czytałem o tym kraju,widziałem zdjęcia. Moje marzenie to udać się tam na wycieczkę,może kiedyś się spełni...
    • Gość: Justyna Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: 194.156.48.* 26.06.12, 14:26
      Ryoko, jak można się z Tobą skontaktować?? :)
      Pozdrawiam.
      • borasca0107 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 26.06.12, 17:24
        Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Ryoko, jak można się z Tobą skontaktować?? :)
        > Pozdrawiam.

Żartujesz chyba??? Przecież wyraźnie jest napisane w tym wątku!
    • Gość: bogdan Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 02.07.12, 23:43
      chcialem sie dowiedziec czy jestes w stanie zorganizowac pobyt w tokyo dzien wyjazd na fuji autobus 2 dni na gorze i powrot najlepiej jakims lokalnym autobusem ze wzgledu na atrakcje dotre do tokyo bez problemu w 4 do5 dni bogdan
      • borasca0107 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 05.07.12, 17:49
        Gość portalu: bogdan napisał(a):

> chcialem sie dowiedziec czy jestes w stanie zorganizowac pobyt w tokyo dzien w
        > yjazd na fuji autobus 2 dni na gorze i powrot najlepiej jakims lokalnym autobus
        > em ze wzgledu na atrakcje dotre do tokyo bez problemu w 4 do5 dni bogdan

Ludzie, nie czytacie tego co już zostalo napisane w wątku??

Gość portalu: ryoko.pl napisał(a):

> Prosze pisac do mnie na: info@ryoko.pl. Ryoko.pl to stronka, ktora zaczelam prz
        > ygotowywac kilka tygodni temu. Chce na niej umieszczac informacje na temat gdzi
        > e warto pojechac i jak tanio podrozowac po Japonii.
        > Czy dwa tygodnie wystarczą by cos zobaczyc? - oczywiscie! Na pewno uda się pozn
        > ać mały skrawek Japonii.
      • nuova Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 29.12.12, 11:54
        hahaha, interpunkcja poszła się paść :D
    • Gość: Joanna Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dab.02.net 25.08.12, 13:11
      Czesc Ryoko-san,

Przeczytalam Twoj post i z przyjemnoscia bym sie z Toba spotkala:) Bede od 4-16 wrzesnia w Tokio. Byloby mi niezmiernie milo jakbys znalazla chwilke i wypila ze mna filizanke kawy.
    • Gość: Ryoko Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: 61.245.35.* 22.10.12, 04:00
      Przepraszam wszystkich, ktorzy pisza do mnie na forum, a ja nie odpisuje. Nie zagladam tutaj czesto, a system powiadamiania o nowych wpisach nie dziala i nie dostaje zadnych informacji, ze ktos odpowiedzial na posta.
      WSZYSTKICH, ZAINTERESOWANYCH WYCIECZKAMI DO JAPONII PROSZE O KONTAKT: info@ryoko.pl
      lub WWW.RYOKO.PL
    • Gość: Darek Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 13:42
      Witam serdecznie,

w przyszłym roku 2013 w drugiej połowie czerwca planuję indywidualny wyjazd z moją rodziną do Japonii (około 14-19 dni). Dwie osoby dorosłe i córka w wieku 11 lat.
      Z zaciekawieniem przeczytałem Pana maila na temat pomocy jako przewodnik.
      Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź, czy można liczyć na Pana pomoc podczas zwiedzania np. Tokio i okolicy? Chętnie napisze więcej szczegółów na temat planów podróży lub ewentualna rozmowa przez Skype'a.

Z poważaniem
      Dariusz Kawka
      • Gość: Ryoko.pl Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.subnet110-139-197.speedy.telkom.net.id 24.12.12, 03:04
        Panie Dariuszu,

dziekuje bardzo za wiadomosc. Bardzo chetnie pomoge Panu w zorganizowaniu wyprawy do Japonii. Prosze o kontakt na maila: info@ryoko.pl oraz odwiedzenie strony www.ryoko.pl.

Pozdrawiam,
        Patrycja Yamaguchi
        Ryoko.pl
    • Gość: Goldstrom Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 15:47
      Witam
      potrzebuję opieki przewodnika na 6 dni w marcu po Japoni.
      proszę o kontakt.
      goldstrom@goldex.pl

Jacek Goldstrom
    • robe-rtw1 Do Autora ; Ryoko ( Tokio ) 05.01.13, 22:35
      Witam ;
      Jestem zainteresowany podróżo do Tokio na własno ręke, (ok.2 tygodnie ) i chciałbym się dowiedzieć w jakiej
      cenie są tam pokoje i jakie są tam koszta utrzymania ,oraz nawiązać kontakt ?
      Pozarawiam
      Robert
      • Gość: Ryoko.pl Re: Do Autora ; Ryoko ( Tokio ) IP: *.230.208.149.er.eaccess.ne.jp 24.03.14, 13:15
        Prosze pisac do mnie na info@ryoko.pl - juz od dawna nie dostaje informacji o wpisach, ktore znajduja sie w tym temacie, stad brak odpiedzi na Wasze posty.
    • robe-rtw1 Do Autora ; Ryoko ( Tokio ) 05.01.13, 22:41
      Witam ;
      Jestem zainteresowany podróżo do Tokio na własno ręke, (ok.2 tygodnie ) i chciałbym się dowiedzieć w jakiej
      cenie są tam pokoje i jakie są tam koszta utrzymania ,oraz nawiązać kontakt ?
      Mój adres : robertw1@o2.pl
      Pozarawiam
      Robert
    • Gość: Jacek Goldstrom Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 22:36
      Witam RYOKO
      Jadę z żoną do Japonii w marcu 16.03.
      Potrzebuję pomocy w i opieki językowe do 23 .03.
      Chcemy zwiedzić nie tylko Tokyo ale też inne fajne miejsca które zaproponujesz .
      Czy jest taka możliwość ?
      Pozdrawiam
      Jacek Goldstrom
      goldstrom@goldex.pl
    • Gość: kama Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.uqwimax.jp 23.01.13, 19:19
      jestem w Tokio i chetnie bym skorzystala z przewodnika:) jak sie skontakotwac?
      • Gość: Przewodnik Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.hsd1.il.comcast.net 23.01.13, 21:34
        Przecztajcie wszystkie posty to się dowiecie,!
      • Gość: ryoko.pl Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - WAZNE! IP: 61.245.34.* 24.01.13, 01:13
        SZANOWNI PAŃSTWO,
        DZIEKUJĘ BARDZO ZA ZAINTERESOWANIE MOJA PROPOZYCJĄ. UPRZJEMIĘ INFORMUJĘ, ŻE INFORMACJE DOTYCZĄCE ZWIEDZANIA JAPONII, A TAKŻE USŁUG PRZEWODNIKA ZNAJDZIECIE NA STRONIE WWW.RYOKO.PL.
        W ZWIĄZKU Z DUZYM ZAINTERESOWANIEM ZWIEDZANIA JAPONII Z PRZEWODNIKIEM, NIE JESTEM W STANIE JUŻ OFEROWAĆ MOICH USŁUG FREE OF CHARGE.
        ORGANIZUJĘ JEDNAK ZWIEDZANIE W KAMERALNYCH GRUPACH, CO POWODUJE, ŻE OPŁATY ZA USŁUGĘ SĄ BARDZO PRZYSTĘPNE.
        POLECAM TAKŻE ZWIEDZANIE TOKYO NA ROWERZE. SZCZEGÓŁY NA RYOKO.PL

JESZCZE RAZ BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJE I POZDRAWIAM Z TOKYO
        info@ryoko.pl
    • bronek227 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 04.02.13, 22:30
      Witam Pana, chętnie skorzystam z mozliwości spotkania z Panem podczas pobytu w Japonii. Bardzo proszę o adres email w celu nawiazania kontaktu.
      pozdrawiam, Bronek
      • Gość: harakiri Bronek, litosci! IP: 65.210.104.* 05.02.13, 02:29

Jak ty trafisz do Japonii jezeli nie potrafisz znalezc adresu
        Ryoko do korespondencji? Uwazaj na siebie.
        • elzik Re: Bronek, litosci! 05.02.13, 13:53
          Tu macie linka i nie zawracajcie głowy. A może ktoś się wybiera do Tokyo na majówkę?
          ryoko.pl/s-kontakt,5.html
          • Gość: eufemizm Re: Bronek, litosci! IP: *.hfc.comcastbusiness.net 05.02.13, 16:17

Nie mamy szczescia do Bronkuf:)
            Czy kazdy Bronek jest taki nieostry?
            • elzik Re: Bronek, litosci! 05.02.13, 16:49
              nie doczytał chłopina, zdarza się, nie ma co bić piany z tego powodu.
              • Gość: duplomata Re: Bronek, litosci! IP: *.hfc.comcastbusiness.net 05.02.13, 21:28

Loncze sie w bulu i rzalu.
          • Gość: Boza Re: Bronek, litosci! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.13, 11:38
            ja będę w Tokio od 10 maja. Ktoś się wybiera w tym czasie?
            • elzik Re: Bronek, litosci! 17.02.13, 14:43
              Wiadomość dla Boza. Ja będę na styku. Podaj adres mailowy lub napisz do mnie na gazetowy.
          • Gość: miss dior 20.04-30.04 IP: *.free.aero2.net.pl 21.02.13, 12:14
            W terminie zawartym w temacie bede z mezem w tokio. Widzialam na golden line juz ogloszenie ryoko:) Kto bedzie w tym terminie? Czy ktos z was wybiera sie moze na fuji? Waham sie miedzy zorgaznizowana wycieczka, a samodzielna wycieczka. Trzeba by bylo kupic ten city pass...trzebapomyslec i rozwazyc komfort versus cena. No i musze zadac to pytanie "jaki jest mail do ryoko" hahahaha. Ale niektorzy to potrzebuja spuscic cisnienie, powaznie :)
            • Gość: Ryoko.pl Re: 20.04-30.04 IP: 123.230.10.* 21.02.13, 13:10
              info@ryoko.pl
            • elzik Re: 20.04-30.04 21.02.13, 15:27
              Dior podaj proszę konkretnie datami w jakim terminie będziecie w Tokio?
              Jak z noclegami?
            • Gość: bronek227 Re: 20.04-30.04 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 14:40
              Sorry, za dużo chętnych, lećcie sami ja zostaję w domu
    • Gość: Witam Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 23:18
      Czy moge do Pani prosic jakis kontakt emial.
      Szukam osoby znającej Tokio.

Pozdrawiam

Michał Krekora
      michal.krekora@wp.pl
    • Gość: Magda_O Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.13, 10:58
      Jadę do Tokio we wrześniu na tydzień. Zatrzymam się u koleżanki, ale chciałabym jak najwięcej zwiedzić, zobaczyć poznać. Chętnie skorzystam z Twoich usług :) kontakt do mnie: magdalenaolejniczak@o2.pl
    • Gość: eg933 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 21:57
      Witam;
      Mój mąż z synem będą w Tokyo 2 tyg od 26.06.2013 do 12.07.2013r . hętnie skorzystają z pomocy czy jakiejś podpowiedzi co do poruszania sie po mieści i innych praktycznych rzeczy
      Prosze o kontakt na mojego maila e.grzeskiewicz@interia.pl
    • Gość: eg Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 22:02
      Witam, mój mąż z synem będą w Tokyo od 26.06.2013 do 12.07.2013r . Chętnie skorzystają z pomocy i podpowiedzi jeśli chodzi o praktyczne informacje jak poruszanie się po mieści i okolicy.
      Proszę o kontakt na maila e.grzeskiewicz@interia.pl
    • Gość: agatadobrzynska Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 19:40
      Witam,
      zamierzam się wybrac latem do Tokio. Szukam przewodnika. Czy dysponuje Pan czasem w lipcu, na jakich warunkach?
    • Gość: Beata Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 21:34
      Witam serdecznie,
      zdumiona wielce taką ofertą postanowiłam natychmiast dowiedzieć się czy istniałaby możliwość spędzenia choć jednego dnia z Panią w Tokio między 24-26 marca tego roku. Wybieramy sie z mężem do tego pięknego i fascynującego kraju już za 5 dni i z przyjemnością dalibyśmy się uwieść urokom Tokio w Pani towarzystwie. Chętnie skorzystamy również z wszelkich rad jak zwiedzać ten kraj by odkryć jak najwięcej w krótkim czasie - mamy na tę podróż 12 dni.
      Bardzo proszę o odpowiedz czy możemy na Panią liczyć..
      Pozdrawiam
      • jetlag1 Re: przetyczajcie poprzednie posty 17.03.13, 22:03
        Ryoko nie odpowiada na posty!
        Podal adres, tam sie zwracajcie!!!!
      • Gość: Beata Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 22:42
        z wrażenia nie podałam maila.. proszę o kontakt na beata631@gmail.com :)))
        • jetlag1 Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free 17.03.13, 22:43
          z wrażenia przeczytaj wszystkie posty!
    • Gość: Stanisł Skowroński Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.13, 16:53
      W sierpniu br. jadę z 11-letnią córką, zakochaną w Japonii, do Tokio, mam już wykupione bilety lotnicze. Chciałbym dostać jakiś dobrze napisany, aktualny przewodnik po stolicy Japonii z niezbędnym informacjami praktycznymi dot. noclegów, wyżywienia, przejazdów, płatności etc. Gdybym mógł otrzymać takie kompendium wiedzy byłbym bardzo wdzięczny i zobowiązany. Stanisław Skowroński
    • Gość: Karolina Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 22:41
      Witam,
      czy oferta jest nadal aktualna?
      Ja i jeszcze dwie osoby będziemy w Tokio 27 kwietnia na 10 dni i bardzo chętnie
      skorzystamy z towarzystwa prawdziwego mieszkańca :)
      Będę wdzięczna za odpowiedź na maila: koska20@o2.pl
      • Gość: Marzanka Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.komster.pl 08.04.13, 23:32
        Dobry wieczor,
        Troche na wariata- jedziemy do Japonii poogladac japonskie ogrody. Jestemy spod Poznania.Milo byloby miec jakis kontakt w Tokio. Gdzie napic sie , gdzie zjesc najlepsze sushi....
    • Gość: Sławek Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.lodz.mm.pl 28.03.13, 02:24
      Jedziemy w maju na szkolenie do Nagoi, ale 18, 19, 20 maja jesteśmy w Tokio. Chętnie skorzystalibyśmy z pomocy w zaplanowaniu podróży po mieście. Będę wdzięczny za wiadomość slawomir@mail.com
    • Gość: Zbyszek Re: Polecam się jako przewodnik po Tokio - free IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.13, 20:04
      witaj
      wybieram się do Tokio w maju
      podaj kontakt do siebie

Zbyszek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka