amused.to.death
23.02.12, 23:14
część pierwsza była tutaj:
forum.gazeta.pl/forum/w,193,84854228,,Gdzie_moglabym_jechac_na_wakacje_.html?v=2
tym razem zakładam nowy wątek bo sporo mi się wymagania zmieniły - niestety - głównie cenowo i czasowo.
A więc teraz jest tak:
- czas ewentualnie dostępny: od połowy lipca do początku września (max. połowy września)
- na jakieś trzy tygodnie (?)
- gdzieś gdzie nie będzie za drogi bilet
- gdzieś dokąd bilet lotniczy można kupić dosyć późno - tzn. niedługo przed wyjazdem.
- żeby na miejscu nie było maskarycznie drogo (czyli kraje jak Anglia, Francja czy Norwegia zdecydowanie odpadają - chociaż bardzo chętnie bym je kolejny raz odwiedziła...)
- żeby coś się dało porobić na miejscu chociaż przez część czasu: jakieś trekkingi, pływanie, jazda konna etc - żeby nie było to tylko zwiedzanie muzeów i kościołów - co zazwyczaj - z małymi wyjątkami - ogromnie mnie nudzi jeśli jest w zbyt dużym natężeniu.
- nie mam już, jak w pierwszej części za dużych wymagań do jedzenia - jakoś przeżyję
- przyjemnie byłoby się z łatwością porozumiewać, ale bez znajomości języka też sobie poradzę więc nie ma sprawy. Najłatwiej by mi było po angielsku, hiszpańsku albo francusku (ewentualnie rosyjski bym sobie mogła przypomnieć).
- nie wiem czy pojadę sama czy z towarzystwem - zależy od miejsca które ewentualnie wybiorę.
najważniejszy jest dla mnie punkt czwarty: żeby można było dosyć późno kupić bilet.
I z tym mam małe doświadczenia - bo zawsze styczeń-luty bilet miałam już kupiony i nie mam pojęcia na jakie ceny można trafić później.
Miałam już bardzo ładne plany na dłuuuugie wakacje, ale niestety zanim zdążyłam się rozejrzeć za biletem przydarzyła mi się powódź w mieszkaniu - na remont wydałam już niewiele mniej niż zazwyczaj wydaję na wakacje i nie wiadomo ile jeszcze wydam.
Z wakacji oczywiście nie zrezygnuję - gdzieś pojadę, tylko już nie będę szaleć z tak długimi jak wcześniej. Ale mimo, że zanim kupię bilety trochę czasu jeszcze minie to fajnie by było rozważyć ewentualne destynacje:))))) - to mnie będzie trzymało przy życiu:D
jakieś pomysły?