Dodaj do ulubionych

Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012

01.08.12, 09:56
Witam,

W zeszlym roku bylismy z rodziną na takim rejsie i naszej córce tak się spodobało, że w tym roku robimy powtórkę tylko inna trasą ( inne wyspy).
Czy ktos z forumowiczów wybiera się lub da sie namówić? Na prawdę polecam - sylwester pod gołym niebem gdzieś na wodach Morza Karaibskiego . . .

Jakby co to my sie wybieramy z Costa Mediterranea 30.12 - 09.01.2013 z Miami->Bahamy->Wyspy Turks->Jamajka->Kajmany->Honduras->Meksyk-> Miami.

pozdr.

Obserwuj wątek
    • ob.serwator_1 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 02.08.12, 21:41
      CENA, jakie biuro?
      • Gość: Dick29 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: *.Red-83-41-172.dynamicIP.rima-tde.net 04.08.12, 16:55
        Witam,

Cena jest bardzo atrakcyjna bo ok. 900 Eur za dwie dorosle osoby ( dzieci gratis! ). All inclusive. Oczywiscie trzeba doliczyc serwis i napoje wiec jakies dodatkowe 500 eur. Pozostaje tylko doleciec do Miami . . . Ja biletu lotniczego jeszcze nie mam ale chcemy poleciec kolo 27.12 i zostac przed wyplaynieciem 3 dni w Miami.

Biuro podrozy to Costa , w Polsce mozna dokonac reterwacji przezbiuro MarcoPolo www rejsy.pl

W razie pytan sluze pomoca

Pozdr
        • kris7109 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 05.08.12, 20:09
          Może to trochę głupie pytanko,ale w jakiej kwocie powinno to się zamknąć w całości z rejsem,wyżywieniem oraz lotami tam i z powrotem.Sam mam chętke na taki rejs,ale niestety ograniczają mnie finase i jak dla mnie jest to niestety bardzo ważne.Napiszcie jeszcze ile osób jest na jachcie.
          • Gość: frequentflyer Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 23:33
            osób na "jachcie" jest 2-3 tys. (zależnie od modelu) plus około 1000 załogi. bo to są rejsy wycieczkowcami. fajna rzecz skądinąd, przynajmniej niektóre trasy, np z Vancouver do Seward na Alasce, niektóre trasy karaibskie (ale już Bahamy niekoniecznie), albo trasa 15-dniowa z Valparaiso do Buenos Aires. Najgorszy pomysł to San Diego -Hawaje-San Diego, gdzie na 15 dni 10 przypada na pełnym oceanie, i rejsy przez Atlantyk służące tylko do przebazowania statków na letni sezon pływania po Morzu Śródziemnym czy fiordach norweskich.
          • Gość: Dick29 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: *.Red-83-41-172.dynamicIP.rima-tde.net 07.08.12, 12:46
            Witam,

Tak jak ktos juz napisal jest to wycieczkowiec gdzie jest jakies 2000 pasazerow plus ok. 1000 zalogi. Poszukaj na google szczegolow nt costa mediterranea. Jest to najtansza oferta w tym terminie na karaibach. Jesli chodzi o koszty to musisz liczyc

900 rejs
            500 serwis obowiazkowo platny plus napoje
            2000-2400 przelot do Miami - dwie dorosle osoby i dziecko 8 letnie.
            Dodatkowo nalezy liczyc wydatki na ewentualne wycieczki fakultatywne ktore miescza sie w przedziale 50-100 eur za osobe w danym porcie, zaleznie od rodzaju.

Czyli mozna sie zmiescic w 3500 eur na cala rodzine (2 plus 1)

Czasami oferta Costy jest inna ( lepsza ) dla turystow z Niemiec lub Austrii wiec polecam sprawdzic ich strone AT i DE.

W razie pyta. Sluze pomoca.

Odnosnie do komentarza o Ibizie to wlasnie tam jestem i nuuuuudaa :( no chyba, ze ktos lubi po dyskotekach latac.

Pozdr
            • Gość: Dick29 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: *.Red-83-41-172.dynamicIP.rima-tde.net 07.08.12, 12:48
              Acha jeszcze jedno sprostowanie . . . 900 eur to kabina z oknem premium ale mozna wziac kabine wewnetrzna i ona kosztuje tylko jakies 550 eur!
            • ruella Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 08.08.12, 17:16
              Brzmi to wszystko bardzo zachęcająco, cenowo tez do przeżycia zwłaszcza jak na taką odległość i warunki. Do kiedy mniej więcej trzeba by się decydować żeby mieć pewność, że będą jeszcze miejsca. Czym różnie się kabina w wersji premium od standardu? (poza oknem)
              • Gość: Dick29 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: *.Red-83-41-172.dynamicIP.rima-tde.net 09.08.12, 13:42
                Witam,

O ile pamietam oferta jest wazna do 30.09 ale trzeba sie liczyc z tym, ze takie oferty rozchodza sie dosc szybko. Na prawde polecam odwiedzic strone costy

Www.costakreuzfahrten.at
                Www.costakreuzfahrten.de

Dla tuch co niemiecki znaja albo odwiedzic strone rejsy.pl ( nie jestem pracownikiem zadnej z tej firm !!) tylko w zeszlym roku kupowalem wycieczke w tym biurze( rejsy.pl) i wsyzstko bylo ok.
                W tm roku bezposrednio kupowalem na stronie costy.

Naturalnie glownym problemem moze byc wiza do USA ale ja zlozylem wniosek 2 miesiace temu i dostalem wize w jeden dzien ! Dla calej rodziny na 10 lat! Musze zaznaczyc, ze mieszkamy w Austrii wiec skladalem podanie w ambasadzie we Wiedniu.

Rodzaje kabin sa opisane na stronie costy, wzglednie na rejsy.pl

Pozdr

• nchyb Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 13.08.12, 19:09
          > Cena jest bardzo atrakcyjna bo ok. 900 Eur za dwie dorosle osoby ( dzieci grati
          > s! ).

dzieci gratis - to niestety nie oznacza, ze zupełnie za darmo. Bo przecież wchodzą w grę podatki, opłaty portowe, napiwki. Kilkadziesiąt euro za dziecko wyjdzie dodatkowo.

A z ciekawości spytam, gdzie nocujecie w Miami, bo ja też myślę o noclegu przed rejsem (ale w innym terminie)?
          • Gość: Dick29 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: 57.90.36.* 14.08.12, 13:59
            Witam,

Odnosnie noclegu w Miami to jeszcze nie wiem. W sumie to ostatnio wpadlismy na pomysl aby poleciec do Orlando do Disneylandu na 2 dni po czym poleciec do Miami bezposrednio na statek. . . Nie mialem jeszcze niestety czasu aby przyjzec sie temu dokladniej ale to chyba bedzie lepsze rozwiazanie szczegolnie dla naszej corki.

Moze jednak ktos sie zdecyduje?? :)
    • Gość: :) Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.12, 00:38
      a może Ibiza ?
      • Gość: Ania Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: 195.116.20.* 08.08.12, 11:27
        No całkiem niezła oferta hehe, trzeba pomyśleć
        • Gość: Ronald Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.08.12, 15:37
          A gdzie koszt wizy do USA?

BTW największy fun wg mnie to małe jednostki pływające po Polinezji Francuskiej z przyległościami. Ale to zdecydowanie nie ta cena. Pływanie na molochu z paroma tysiącami ludzi jest rozrywką typu centrum handlowe - wszystko jest na miejscu i w zasadzie nieważne gdzie się pływa.
          • kris7109 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 12.08.12, 22:12
            Sorki,trochę nie doczytałem że to wycieczkowiec,a to mnie zupełnie nie interesuje.Słyszałem że można zorganizować taki rejsik jachtem wokół wysepek karaibskich,macie może jakieś namiary na sprawdzonych organizatorów ?
            • pietnacha40 Kris 13.08.12, 22:31
              taki rejs można zorganizować samemu i wtedy jest sporo taniej . Trzeba tylko znaleźć żeglarskie towarzystwo . Jak jesteś zainteresowany rejsem indywidualnym ,to będę Cię miała w pamięci :D Rejs tego typu to niemały koszt i cięzko zebrać załogę . Generalnie najdrozej wychodzi przelot . Reszta to już cena czarteru i kasy jachtowej - do rozliczenia . W kasie jachtowej masz wyżywienie , opłaty portowe , paliwo ,sprzatanie . Jest ona rozliczana po rejsie . Mając znajomego kapitana odchodzi Ci koszt skipera i oczywiście zarobek firmy . Dochodzi ubezpieczenie i wydatki własne .
              • miner66 Re: Kris 27.08.12, 11:41
                Mam wielką ochotę na rejs po Karaibach. W tym roku zaliczyłęm Kanary. Jeśli organizujesz takie wyprawy to proszę o kontakt. Zbyszek
    • troms Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 14.08.12, 11:38
      w sumie fajnie - chociaż Sylwester bez śniegu i trzęsienia się z zimna? ;)
      Na okazję do Miami w sumie troszkę pewnie będzie trzeba zapolować, ale można dostać bilety w ludzkich cenach.
      • Gość: 9 Re: Rejs oceaniczny po Karaibach - Sylwester 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 11:57
        Troms - przestan spamowac zalosny durniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka