Dodaj do ulubionych

problemy Open Travel??

29.06.04, 16:52
sprzedaje ich ofertę i po tym co donieśli mi klienci pisząc skargi to niejest
najlepeij z ich oferta bułgarską

zobaczcie forum
www.opentravel.pl/forum/temat.php?gid=6&tid=75
Obserwuj wątek
    • Gość: agg Re: problemy Open Travel?? IP: *.crowley.pl 01.07.04, 19:53
      Niestety biuro Open Travel usunelo czesc postow, ciekawe dlaczego?????
      Bylam uczestnikiem pechowego wyjazdu w dniach 31.05.2004-09.06.2004, gdyby ktos
      chcial sie czegos dowiedziec o hotelach AlenMak BonaVita czy Atlantic, chetnie
      odpowiem, pozdrawiam i radze trzymac sie z dala od tego biura.

agnienienia@wp.pl
    • Gość: amenyx Re: problemy Open Travel?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 21:32
      oj, niedobrze. Mam wplacona zaliczke na pobyt na Krecie od 12.08 w Agios
      Nicolaos w hotelu Almiros River.I co dalej?Czy ktos byl tam z O.T?
      amenyx
      • Gość: agg Re: problemy Open Travel?? IP: *.dialup.supermedia.pl 02.07.04, 10:29
        Pociesze Cie, problemy dotycza chyba tylko pobytu w Bułgarii z OT, pozdrawiam
        agg.
      • Gość: leo Re: problemy Open Travel?? IP: 212.106.189.* 21.07.04, 15:07
        Ja tam byłem z tym biurem i wszystko było w porządku, a sam hotel wg. mnie jest
        ok.
    • Gość: marek Re: problemy Open Travel?? IP: *.chello.pl 04.07.04, 00:10
      Widzę, że teraz to już całkowicie skasowali to swoje forum, po tym jak ludzie
      zaczęli masowo wycofywać pieniądze za wczasy w Bułgarii (zresztą ja też to
      zrobiłem po przeczytaniu różnych opinii na tym forum - na szczęście zdążyłem je
      przeczytać)
    • Gość: john Re: problemy Open Travel?? IP: 212.244.167.* 08.07.04, 23:52
      Rany boskie, jak się czyta te wrażenia turystów na stronie internetowej Open
      Travel z ich wyjazdów do Bułgarii z tym biurem to po prostu ciarki przechodzą
      po plecach. Ciekawe co jeszcze musi się tam wydarzyć, żeby w końcu temu biuru
      cofnięto licencję.Open Travel przyjęło ciekawą taktykę : niech sobie ludziska
      ponarzekają grunt, żeby zapłacili. Jak to jest możliwe, żeby w dzisiejszych
      czasach wysyłać ludzi do tak podłych, zagrzybionych hoteli, gdzie ci ludzie są
      okradani, zastraszani przez jakiegoś właściciela Ormianina i jego ochroniarzy
      itd itd, rezydentka biura jest opryskliwa i niegrzeczna, a biuro podróży Open
      Travel z Krakowa wiedząc o tym wszystkim chociażby z tego forum na swojej
      stronie internetowej nie reaguje i udaje, że nic się nie dzieje!!!!! Dziwię się
      takiemu podejściu, przecież psują sobie opinię, na którą pracowali parę lat.
      Powinni natychmiast zerwać kontrakt z tymi dziadowskimi Bułgarami, zwrócić
      ludziom pieniądze lub zaproponować inne wycieczki.Utrata dobrej opinii wśród
      klientów to najprostsza droga do upadłości, szczególnie w takiej branży jak
      turystyka. Ciekawe, czy w przyszłym roku to biuro będzie jeszcze istniało?
      • Gość: xyz Re: problemy Open Travel?? IP: *.udn.pl 21.07.04, 23:14
        Przeciez jest to tylko Bulgaria za 1200 pln pewnie, wiec co mozna dostac
    • Gość: Kaisa Re: problemy Open Travel?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 14:38
      A ja chcialam z nimi jechac do Bułgarii w tym roku, mają ciekawe oferty i
      hotele też wyglądają fajnie na zdjęciach. Jesli ktoś był w jednym z hoteli 3,
      3+ i był zadowolony, to niech napisze który to był hotel.
      Kiedyś byłam z Open Travel i było fajnie. Jednak moi rodzice, którzy chcieli z
      nimi w tym roku jechac do Londyny zniesmaczyli się trochę, odwołali wycieczkę
      dwa tygodnie przed terminem.
    • fredik666 Re: problemy Open Travel?? 29.07.04, 21:28
      Bylismy w zeszłym roku z openem w chorwacji i było ok , ale w tym roku własnie
      zaliczylismy z nimi grecje (halkidiki-sithonia) . Od samego poczatku problemy .
      Podczas wpłacania zaliczki ok i na tym koniec dobrych wiadomosci o ich
      poczynaniach z klietami . Podczas wpłacania reszty kwoty , rozpoczeły sie
      problemy (mielismy gwaracje niezmiennosci ceny - co dotyczyło stałych klietow
      decydujacych sie na wycieczke w terminie first minute): przynoszac gotowke w
      terminie okazało sie ze mam za mało pieniedzy przy sobie z powodu : po
      pierwsze- błedu zle policzonej kwoty przez ageta (znaczna roznica), po drugie -
      wzrostu cen paliw NO I CENA KTORA PODCZAS ZAWIERANIA UMOWY MIAŁA BYC
      NIEZMIENNA OSTATECZNIE DOBRZE SOBIE UROSŁA (A ZE CENA EURO SPADŁA ZNACZNIE TO
      ICH NIE INTERESOWAŁO OCZYWISCIE WIADOMO DLACZEGO :-) ). <<<<<<<<< opisałem
      to w forum na stronie open travel ale juz tego nie ma >>>>>>>>>>>>>> Ciag
      dalszy problemow szybko nadszedł na miejscu w grecji . Mielismy zagwarantowany
      hotel **** (4-gwiazdkowy) a na miejscu okazało sie ze jest to hotel ***+,
      według mnie znaczna roznica ( bo za niedługo według nich moze nie byc juz
      roznicy miedzy * a ***** :-). Powinna byc klima w pokoju - była, tylko
      tyle ze chodziła tylko 12 h na dobe ( od 12 do 24 praktycznie w godzinach gdy
      człowieka nie ma w pokoju ). Rano około 4/00 mozna było juz zdechnac z ciepła
      w pokoju z klima. Według mnie powinno pisac w ofercie 1\2 KLIMY. Mielismy miec
      rezydenta w hotelu a w praktyce okazało sie, ze ten jeden rezydent obsługiwał
      dwa hotele, ktore znajdowały sie w dwoch roznych miastach co w sumie dawało
      teoretyczny brak rezydenta na miejscu, kiedy był rzeczywiście potrzebny.
      Powinno zatem pisac 1\8 rezydeta :-). Ciezszymy się, że już wróciliśmy. W
      przyszłym roku będziemy omijać to biuro z daleka - to na pewno nie jest solidna
      firma.
      • Gość: wampir Re: problemy Open Travel?? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.09.04, 00:37
        Mi cale szczescie udalo sie wycofac pieniadze ale to tylko dzieki Juventurowi
        Zielona Gora, ktory podchodzi do swoich klientow powaznie i ceni ich spokoj i
        wypoczynek za kazde pieniadze. Osobiscie polecam Korfu z Turysta Walbrzych,
        Tanio dobrze i bez problemow
    • ryskoc Zdjecia z Alen Mak i Bona Vita 07.09.04, 08:46
      na stronie www.welnowiec.net/~kasier/bulgaria/index.html umiescilem
      zdjecia z hoteli Alen Mak i Bona Vita zrobione w lipcu i sierpniu 2004 przez
      urlopowiczow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka