Dodaj do ulubionych

Pytanie do użytkowników portali z hostelami

25.08.14, 21:12
Pytanko do użytkowników portali typu hostelworld, hostelbookers, booking.com.

Zarezerwowałem nocleg w hostelu za 47 groszy płacąc zaliczkę 7 groszy. Przelew wykonany. potwierdzenie otrzymałem z serwisu. Nie roztrząsam, czy cena jest pomyłką czy nie.

Co dalej?

Czy mogą mi anulować nocleg "bez powodu" Czy mogą domagać się dopłaty? (cena we wszystkich wersjach językowych ta sama i utrzymana od tygodnia).

Kontaktowac się z hostelem? Jeśli tak, po co?

Kornel
Obserwuj wątek
    • Gość: old fakir Tanie spanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.14, 10:12

W mojej rodzinie sypiamy tak od lat. Zacznij juz sie przyzwyczajac.
      Uwazam jednak, ze przeplacasz.
      pl.wikipedia.org/wiki/Fakir
      • kornel-1 Re: Tanie spanie 26.08.14, 12:25
        Gość portalu: old fakir napisał(a):

> W mojej rodzinie sypiamy tak od lat. Zacznij juz sie przyzwyczajac

Ale do czego mam się przyzwyczajać? Do spania na madejowym łożu? Dlaczego?

> Uwazam jednak, ze przeplacasz

44 grosze za dwójkę z łazienką to nie jest wygórowana ceną. W moim przekonaniu - nie masz racji. Kupiłem w tym mieście dwójkę w hotelu*** za ok 100 zł przy użyciu kodu 3STARUS (hotels.com), ale mi anulowali (tak jak i tysiącom innych osób). Zezłościło mnie to na maksa. Obecne bookowanie jest pewnego rodzaju rekompensatą.

Nie mam więcej pytań do Ciebie.

Kornel
        • Gość: magnuna Re: Tanie spanie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.08.14, 18:41
          Ja bym skontaktowała się z hostelem, żeby potwierdzić rezerwacje i cenę.
          W lutym zarezerwowałam przez hostelbookers -2 pokoje. Potwierdzenie otrzymane, zaliczka pobrana, wszystko pięknie. A w dniu przyjazdu rano właściciel zadzwonił i stwierdził, że nie ma dla nas pokoi. Było b. nieprzyjemnie, skończyło się tym że nie upchnął nas gdzie indziej, 6 osób w małym pokoiku....
          • Gość: magnuna Re: Tanie spanie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.08.14, 18:51
            oczywiście miało być, że upchnął nas ....:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka