09.01.15, 21:00
W lutym wyjedzamy do Bankoku, a stamtąd chcemy polecieć samolotem do Siem Reap, aby zobaczyc światynie w Angkor Wat. Ile kosztuje aktualnie wiza do Kambodży i gdzie warto ją zalatwić...jakos nie moglam znależc tańszych niz 90 $ internetowych wiz. Proszę o radę...czy mozna to np. załatwic na lotnisku w Siem Reap po przylocie?
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: kambodża 09.01.15, 21:34
      goya6 napisała:

> W lutym wyjedzamy do Bankoku, a stamtąd chcemy polecieć samolotem do Siem Reap,
      > aby zobaczyc światynie w Angkor Wat. Ile kosztuje aktualnie wiza do Kambodży i
      > gdzie warto ją zalatwić...jakos nie moglam znależc tańszych niz 90 $ interneto
      > wych wiz. Proszę o radę...czy mozna to np. załatwic na lotnisku w Siem Reap po
      > przylocie?

20 USD na granicy. Tyle płaciłem w Houaysai w 2012 r. i z tego, co widzę w sieci, cena ta obowiązuje, także na lotnisku. Uprzejmy pan urzędnik chciał 25 USD, ale uśmiechnąłem się tylko i powiedziałem, że znam cenę ;-)

Kornel
      • goya6 Re: kambodża 09.01.15, 22:41
        czyli 90 $ to stanowczo za dużo za internetową, prawda? a gdzieniegdzie piszą jeszcze o wylotowej w cenie 25$. Ale to było 2 lata temu...może ktoś aktualne poda dane?
        • kornel-1 Re: kambodża 10.01.15, 08:39
          Tu masz wpis mówiący, że wiza na lotnisku kosztuje 30 USD
          Wiza na lotnisku (1 sty 2015, przeczytaj cały wątek).

Ja bym nie kupował wizy w sieci - po co?

k.
    • zbyfauch Re: kambodża 10.01.15, 09:11
      www.evisa.gov.kh/
      • zbyfauch Re: kambodża 10.01.15, 09:14
        Zaleta taka, że stajesz od razu w kolejce oznakowanej e-visa, nie szukasz okienka, nie grzebierz w portfelu, wygodniej i szybciej.
        • zbyfauch Re: kambodża 10.01.15, 09:29
          nie grzebiesz :)
          • big_markk Re: kambodża 10.01.15, 11:15
            Jeszcze parę lat temu mało kto miał ewizę i nie było kolejki , teraz jakby sytuacja sie odwróciła, kolejki sa mniej więcej równe. No ale z ewizą jest trochę pewniej i jakby szybciej.
    • jerzy30 Re: kambodża 01.02.15, 17:06
      wiza na lotnisku - jak chcesz zwiedzac Angkor to lepiej poszukaj przewodnika, to ogromny kompleks. Przewodnik nie jest drogi a obwiezie cie wszedzie. W razie czego mam kontakt.
    • onyks_malowany Re: kambodża 02.02.15, 20:43
      ja miałam visę z internetu, wydrukowany papier w dłoni (2013), i przeszłam od razu przez granicę, nikt nie chciał mi oferowac wizy "po b. korzystnych cenach", więc polecam. A propos przewodnika. Bierzesz w Siem Reap kierowcę z tuk tukiem (jest mnostwo na ulicach), targujersz cene i masz go za przewodnika przez 2, 3 dni. Polecam pojechac z nim jeszcze na jezioro Tonle Sap, wziac łódkę i zobaczyc jak żyje 1 mln osób w pływających domach na jeziorze. Polecam cudny hotel w Siem Reap - Golden Temple Villa, tani, dziewczyny masują 1h za 3$. Bajka.
      • zbyfauch Re: kambodża 02.02.15, 22:34
        W 2011-tym roku tuk-tukowiec wziął dychę za całodzienny (no, kilkugodzinny) wypad do Angkor Wat.
        • jerzy30 Re: kambodża 03.02.15, 16:03
          onyks - to mieszkalismy w tym samym hotelu - byc moze te same nas masowaly - czy dawalws rybkom oskubac swoje piety - Siem Reap to kilkanascie swiatyn
      • big_markk Re: kambodża 07.02.15, 14:07
        onyks_malowany napisała:

> ja miałam visę z internetu, wydrukowany papier w dłoni (2013), i przeszłam od r
        > azu przez granicę, nikt nie chciał mi oferowac wizy "po b. korzystnych cenach",
        > więc polecam. A propos przewodnika. Bierzesz w Siem Reap kierowcę z tuk tukiem
        > (jest mnostwo na ulicach), targujersz cene i masz go za przewodnika przez 2, 3
        > dni. Polecam pojechac z nim jeszcze na jezioro Tonle Sap, wziac łódkę i zobacz
        > yc jak żyje 1 mln osób w pływających domach na jeziorze. Polecam cudny hotel w
        > Siem Reap - Golden Temple Villa, tani, dziewczyny masują 1h za 3$. Bajka.

Milion osób na jeziorze ? Chyba pomyliły ci się zera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka