11.09.04, 11:18
Proszę o polecenie czegoś, najchętniej, co jest dostępne w Polsce.
Obserwuj wątek
    • brasilka2 Re: Muzyka 11.09.04, 14:36
      Kilka tygodni temu kupiłam sobie w Trafficu płytę Rosy Passos "Amorosa".
      Świetnie się nadaje na romantyczne wieczory przy świecach...

No a oprócz tego "A cara do Brasil" za jedyne PLN 24.99 w Empiku :-) Ale to pod
      warunkiem, że ktoś jest maniakiem capoeiry i jest w stanie znieść bębnienie na
      atabaque i szarpanie berimbau przez kilkadziesiąt minut ;-)
      • kraksa2 Re: Muzyka 11.09.04, 15:57
        brasilka2 napisała:

> Kilka tygodni temu kupiłam sobie w Trafficu płytę Rosy Passos "Amorosa".
        > Świetnie się nadaje na romantyczne wieczory przy świecach...

Ja sie pisze na nia. Plytke czysta dostarcze. I poprosze na piatek mi ja
        przyniesc, zebym sie osluchala, zanim mi przegrasz.

>
        > No a oprócz tego "A cara do Brasil" za jedyne PLN 24.99 w Empiku :-) Ale to
        pod
        >
        > warunkiem, że ktoś jest maniakiem capoeiry i jest w stanie znieść bębnienie
        na
        > atabaque i szarpanie berimbau przez kilkadziesiąt minut ;-)
        >

Ja jestem w stanie. Chociaz wole Capoeire na zywo. :)

• jojo23 Re: Muzyka 03.12.04, 12:50
          Proponuje wpaśc np. Do mediamarkt - naprawde jest w czym wybierać.

polecam cd " caipirinha' i inne z tej serii

• chiara76 no i się skusiłam:) 12.09.04, 20:01
        brasilka2 napisała:

>

mam nadzieję, że nie będę żałować:)
      • chiara76 Brasilka! 14.09.04, 16:39
        brasilka2 napisała:

>
        miałaś rację, nabyłam, jak Wiesz, dziś sobie puściłam, mmmmm, miodzio.Dzięki za
        polecenie mi jej , bardzo przyjemnie się słucha!
        • coatlicue Re: Brasilka! 04.11.04, 10:00
          dołączam do zachwytów na Rosą!!! płytka prześliczna!!! a ten kawałek z YoYo Ma
          palce lizać!!!!! :D
    • coatlicue Re: Muzyka 11.09.04, 18:50
      Szczerze mówiąć nie wiem co jest dostępne w Polsce, bo większość moich zbiorów
      mam albo z internetu, przegrywam od kolegi, który trenuje capoeirę, bądź z
      samby :D Z MPB polecam GORĄCO pana, który zwie się Seu Jorge, który uprawia
      mieszankę funk+rytmy brazylijskie, Cibelle - brazylijski chill-out w ślicznym
      wydaniu :)
      • brasilka2 Re: Muzyka 11.09.04, 18:59
        A ten Seu Jorge to chyba jeden z tych ludków, którzy występowali w "Moro no
        Brasil", nie? Tak mi się znajomo kojarzy.
        Ciekawe, gdzie można kupić ścieżkę dźwiękową do tego filmu :-)

Póki co, słucham sobie niemieckiej grupy Satta i kawałku "Night over Manaus".
        Klimaty prosto z dżungli normalnie...
        • coatlicue Re: Muzyka 11.09.04, 19:11
          no dokładnie, to ten. a ścieżka jest bo na stronach wysyłkowych ją znalazłam
          więc powinna być gdzieś w sklepach :)
          • kraksa2 Re: Muzyka 12.09.04, 10:41
            coatlicue napisała:

> no dokładnie, to ten. a ścieżka jest bo na stronach wysyłkowych ją znalazłam
            > więc powinna być gdzieś w sklepach :)

To jak ktos na nia wpadnie, niech rzuci haslo.
    • chris-joe Bossa Nova 12.09.04, 19:33
      mimo, ze podbila swiat, w Brazylii nie cieszy sie zadnym powazaniem i uwazana
      jest za bekarta brazylijskiej muzyki na uzytek gringos. Czesto sie o to kloce,
      bo lubie te dyskretne rytmy...
    • zfiesz Re: Muzyka 13.09.04, 12:10
      witam!!

widze dwie skrajnosci. albo capoeira, albo bossa nova lub inne softy.

ja polecam cos ze srodka:
      -tribalistas (odkrycie chyba 2003)
      -timbalada (czesciowo przystepna dla europejczyka samba)
      -olodum (j.w.)
      -sergio mendez (j.w.)

z softow oczywiscie:
      -caetano veloso
      -i marisa monte

czesc z tych rzeczy mozna u nas nabyc droga kupna, ale zdecydowana wiekszosc
      (dla nas) jest dodtepna tylko przez siec.

pzdr.
      zwierz

p.s. zapraszam na moja stronke (wprawdzie o meksyku, ale jednak zapraszam):
      www.meksyk.wisniox.com
      • brasilka2 Re: Muzyka 13.09.04, 13:19
        Czesc Zwierzu,
        Stronka wprawdzie o Meksyku, ale fajna :-))

Co do muzyki, przypomniało mi się, że posiadam kasetę, na której z jednej
        strony jest nagrana Marisa Monte, a z drugiej Maria Bethania, znacznie bardziej
        soft. Ach, ta "Fera ferida", nucona na portugalskim w laboratorium 6!!

Timbalada jak najbardziej spoko.

A jeszcze fajna jest "Opera do malandro" Chico Buarque, no i nieoceniona
        Adriana Calcanhotto.

Nie wiem, czy wyżej wymienione płyty można dostać w Polsce - ja mam je dzięki
        temu, że wybłagałam u znajomych Portugalczyków i Brazylijczyków, coby
        mi "chociaż na 1 dzień" pożyczyli. No i mam.
        Ale tego "Moro no Brasil" to Ci Coatlicue zazdroszczę :-))
        • coatlicue Re: Muzyka 13.09.04, 17:56
          brasilka2 napisała:

> Ale tego "Moro no Brasil" to Ci Coatlicue zazdroszczę :-))
          >

niestety muszę Cię rozczarować (z resztą drugi raz), nie posiadam tej plytki,
          ale wiem, że jest na polskim rynku, np.:
          serwisy.gazeta.pl/muzyka/2,22229,,,,22756335,P_MUZYKA.html . Próbowałam
          sobie pościągać wszystkie utwory ale niestety kazaa jakos nie może mi ich
          znależć. Z artystów tam występujących jestem w posiadaniu jedynej płyty Waltera
          Alfaiate "Olha Ai", całej kolekcji mp3 Seu Jorge: cała płytka "Samba esporte
          fino" bez jednej piosenki, której za cholerę nie mogę znależć, może ktoś ma -
          "De alegria raiou o dia", jeszcze poszukam..) i kilka utworów, kiedy był
          jeszcze w formacji Farofa Carioca (tytułowa piosenka "Moro no Brasil" to
          właśnie ich :), też pościągałam parę utworów Margareth Menezes, jeszcze muszę
          przegrać od koleżanki płytkę Velha Guardia de Mangueira to juz będe mogła
          powiedzieć, że mam przynajmniej cześć artystów z "Moro.." Ogólnie podczas filmu
          starałam się zapisywać wszystkie możliwe nazwiska ale części wogóle nie
          znalazłam :D
          A z takich poza "Moro no Brasil" ;) jeśli ktoś lubi rytmy afro-brazylijskie to
          polecam Bata Ketu.
        • kraksa2 Re: Muzyka 13.09.04, 20:24

Ach, ta "Fera ferida", nucona na portugalskim w laboratorium 6!!

Nucona? Przeciez my ja na caly glos zesmy wyli!! ;D
          >
          > Nie wiem, czy wyżej wymienione płyty można dostać w Polsce - ja mam je dzięki
          > temu, że wybłagałam u znajomych Portugalczyków i Brazylijczyków, coby
          > mi "chociaż na 1 dzień" pożyczyli.

Pozyczyli? Wyblagalas? Ja tam pamietam, ze Ty ich pod sciana stawialas i
          kalibrem 22 straszylas!! ;D
          Nawet jak mieli cos przeciwko, a pamietam takiego jednego, co to nieudolnie
          probowal oponowac, to Ty bez mrugniecia chowalas te plyty do plecaka ;D

> Ale tego "Moro no Brasil" to Ci Coatlicue zazdroszczę :-))

To tez se kup. Wysylkowo.
          • brasilka2 Re: Muzyka 13.09.04, 21:13
            > Nucona? Przeciez my ja na caly glos zesmy wyli!! ;D

Oj Kraxa, wyli to śmy "Estou na lua" :-)))

> Nawet jak mieli cos przeciwko, a pamietam takiego jednego, co to nieudolnie
            > probowal oponowac, to Ty bez mrugniecia chowalas te plyty do plecaka ;D

Ależ mrugałam, czy nie patrzy :-) A potem pytałam, czy mogę pożyczyć. Jak już
            wydusił z siebie, że mogę, to dopiero się przyznawałam: "wiesz, w zasadzie, to
            ja wiedziałam, że mi pożyczysz i już sobie pozwoliłam..." :-))
            To były czasy...
    • chiara76 Ive Mendes? 13.09.04, 14:26
      właśnie widzę na Merlinie, że jej płyta w nowościach. Nic o niej nie wiem, ktoś
      ją zna? Podoba Wam się jej muzyka?
    • xavier111 Re: Muzyka 13.09.04, 14:29
      Kiedys dawno temu widzialem w empiku Daniele Mercury. To typowa niezbyt
      ambitna "musica carnavalesca", ale jak ktos lubi...
    • zfiesz Re: Muzyka 14.09.04, 12:47
      pomijajac kwestie co jest a co nie jest fajne i wartosciowe, wiele rzeczy i z
      brazyli, i z calej latynoameryki, i calego swiata mozna kupic w orange world w
      gdynii (na miejscu) i wysylkowo: www.orangeworld.pl/sklep/index.html ,
      poza tym kilka plyt widzialem w vivi'dzie: www.vivid.com.pl/.

pzdr.
      zwierz
      • coatlicue Re: Muzyka 14.09.04, 13:18
        muszę powiedzieć, że niezłą kolekcję posiada ten orange :) z nazwisk stamtąd,
        które znam i mogę polecić: Caetano Veloso oczywiście, z bossa novy
        całą "rodzinę" Gilberto ;): Astrud Gilberto, Joao Gilberto, Gil Gilberto;
        zawsze i wszędzie miłośnikom bossa novy i nir tylko polecać będe Stana Getza,
        Antonio Carlos Jobim, no i Alcione a wszczególności jedną jej piosenkę " Năo
        deixa o samba morrer" :D :D
        • mrouh Re: Muzyka 14.09.04, 14:47
          A ja jako pierwszą poznałam Adrianę Calcanhotto i mam do niej ogromny sentyment
          i większość piosenek znam na pamięć. Caetano tez bardzo mi się podoba (długo,
          długo chodziła za mną "Linha do equador"). Lubię spiewanie, gdzie dość wyraźnie
          słychać tekst- z powodu zapędów do nauki języka. A ogólnie bossa nova jest
          najlepsza. Klan Jobimów- jak najbardziej. No i Bebel Gilbero i Cibelle Cavalli.
          No, to tyle:-)
      • brasilka2 Re: Muzyka 14.09.04, 13:56
        Rzeczywiście, ten sklep powalił mnie na kolana :-)
        Teraz muszę zdecydować, za jaką kwotę (w miarę rozsądną) się tam spłuczę na
        płyty brazylijskie.
        Wielkie dzięki za namiar!!
        • menina Re: Muzyka 14.09.04, 14:12
          no i jeszcze Gal Costa oczywiscie!
          i Elis Regina!!!

bardzo fajna jest tez plyta ze sciezka z "miasta Boga". taki glam-slam, ale w
          brazylijskiej wersji. extra!

generalnie jobim w kazdej postaci, a ostatnio jakos najladniej brzmi mi plyta
          Morelenbaumów z Ryuichim Sakamoto nagrana.

• zfiesz Re: Muzyka 14.09.04, 14:14
          to ja w ramach podziekowan za namiary oczekuje kopii tego co zakupicie :-), bo
          mnie ceny powalaja (to po pierwsze), a po drugie zawsze mnie denerwowal dlugi
          czas realizacji zamowienia (nawet do kilku miesiecy). fakt, ze czesc plyt maja w
          ofercie, ale same plyty na realizacje zamowienia czekaja... np w na kubie czy
          wlasnie w brazylii skoro o niej mowa.

p.s. a moze piractwo wzajemne? :-) ja kilka plytek mam... moze ktos ma inne...

pzdr.
          zwierz
          • brasilka2 Re: Muzyka 14.09.04, 15:00
            > p.s. a moze piractwo wzajemne? :-) ja kilka plytek mam... moze ktos ma inne...

Ja też kilka płytek mam, a piractwo - to brzmi intrygująco. Możemy się
            wymienić :-)
            Ale myślę, że część płytek i tak zakupię. Naprawdę tak długo się czeka na
            realizację zamówienia? Łżą pisząc, że kilka dni??? Szubrawcy...
            • zfiesz Re: Muzyka 14.09.04, 22:58
              absolutnie nie popieram piractwa!!!!

ZEBY MI TO BYLO JASNE!!!
              • coatlicue Re: Muzyka 14.09.04, 22:59
                gdyby nie to nie miałabym hmmm 90% z moich brazylijskich płytek ;) i z chęcią
                powiększyłabym jeszcze kolekcję :)
            • zfiesz Re: Muzyka 14.09.04, 23:01
              ale jakby cos, to wszystko co mam z brazylii ponizej:-)

Dudu Tucci - "Obatimale" [WeltWunder; 1994]

Timbalada - "Cada cabeça e um mundo" [PolyGram/Verve, 1995]

Timbalada - "Mineral" [Mercury; 1996]

Susana Baca - "Susana Baca" [Luaka Bop; 1997/2000]

Original Soundtrack - "Cidade de Deus" [Milan Records; 2003]

Carlinhos Brown - "Bahia do Mundo: Mito e Verdade" [EMI-Brasil; 2001]

Carlinhos Brown - "Omelete Man" [Capitol/Metro Blue; 1998]

Olodum - "Pela Vida" [Abril; 2002]

Gal Costa e Caetano Velloso - "Domingo" [PolyGram; 1967]

"Lo Mejor de Caetano Velloso" [2002]

Vários - "Casa de Samba (Ao Vivo)" [Mercury/Universal; 2000]

Vários - "Bossa Nova" [Mercury/Universal; 2000]

Marisa Monte - "Memorias, Cronicas e Declaracoes de Amor" [1999]

Tribalistas - "Tribalistas" [EMI; 2002]

Academia de Capoeira de Angola Sao Jorge Dos Irmaos Unidos do "Mestre Caicara"
              [Copacabana]

Alcione - "Nos Bares da Vida" [Mercury/Universal; 2000]

Coletâne - "Brasil Samba e Carnaval" [Brasis; 1996]

plus luźne kawałki (Bellini, Salome De Bahia, Claudinho e Buxecha, Timbalada e
              Caetano Veloso; Timbalada e Marisa Monte; Timbalada e Lobăo; Olodum e Daniela
              Mercury; Olodum e Jimmy Clif), fragmenty soundracków, capoeira, itp.

zawsze mozna sie wymienic. prawda?
              a wracajac do orange world, to okres oczekiwania na realizacje zamowienia
              wynika z bardzo prostej przyczyny: zainteresowanie muzyka etniczna (a taka w
              wiekszosci oferuje orange) jest nikle, wiec chlopaki nie magazynuja
              bezsensownie plyt.

pzdr.
              zwierz
              • brasilka2 Re: Muzyka 15.09.04, 20:05
                Pozazdrościć kolekcji...
                Moja jest dużo mniejsza:

South America z serii The World of Music

Itapua "Um samba cheio de bossa"

Capoeira Beribazu "A cara do Brasil"

składanka "Brazilian Nights"

Rosa Passos "Amorosa"

Samba & Pagode z serii Millenium (fajne bardzo)

Capoeira ściągana, ćśśśśś....

Caipirinha z serii purebrasil (w planach "Feijoada" i pozostałe z tej serii)

"A tribute to Ayrton Senna"

2 płyty Samba do Brasil (nie mam przy sobie, więc nie pamiętam dokładnie
                tytułu)

2 płyty z opowiadaniami Raquel de Queiroz :-)))

To jak zwierzu, wymieniamy się?
                • coatlicue Re: Muzyka 15.09.04, 21:54
                  nieźle, nieźle :) moja kolekcja gł. składa się z mp3 i przegrywanych składanek,
                  z których wykonawców nie do końca mogę rozpoznać ;) a z takich płyutek
                  całościowych mam:
                  >składanka "Brazilian nights" coś się obija o uszy Brasilko? :) i z tych samych
                  zakupów też mam inna tego typu ale nieststy nie pamiętam tytułu
                  >Walter Alafaiate "Olha Ai"
                  >Mondo Grosso "best"
                  >Banda Eva- nie znam tytułu bo dostałam już przegrywane
                  >Seu Jorge "Samba Esporte Fino" (bez jednej piosenki bo za cholerę nie moe jej
                  ściągnąć, ale o tym już pisałam wcześniej)
                  >Batucada Brasileira
                  >Bata Ketu
                  >Olodum acustico
                  i mój mały skarbek, który muszę naprawić bo jest strasznie porysowany:
                  >Banda De Pifanos De Caruaru - płytka, którą mój ojciec dostał lata temu zanim
                  się zaczęła moja fascynacja, którą przywiózł mu ktoś kto był kiedyś tam w
                  Brazylii, zresztą chyba i oni sie pojawili w "Moro no Brasil", ale nie jestem
                  pewna :D
                  • brasilka2 Re: Muzyka 15.09.04, 22:04
                    Coatlicue, właśnie chciałam Ci powiedzieć, że piosenka pt. "Moro no Brasil"
                    znajduje się na płycie "Caipirinha". W Media Markt za jedyne 34.99 PLN. Właśnie
                    dzisiaj byłam i zakupiłam. Brazilian Nights to też dzisiejszy zakup :-)
                    • coatlicue Re: Muzyka 15.09.04, 22:39
                      no ja te dwie składanki nabyłam drogą kupna jakiś rol temu w Tesco, czy takim
                      innym supermarkecie :) Polecam piosenkę Djavan - Nereci, moja ulubiona z
                      Nights:) druga ulubiona to Doris Monteiro - Regra Tres :) Miłego słuchania !
                • zfiesz Re: Muzyka 16.09.04, 10:05
                  do brasilka2 i coatlicue.

jesli macie ochote sie wymienic, to nie ma problemu. tylko musimy wykombinowac
                  jakis sensowny sposob.
                  najsensowniejsze, moim zdaniem, jest zgranie plyt w mp3 i przesylka zwykla
                  poczta (bo jakos nie widze przesylania kilku, czy kilkunastu plyt przez neta).
                  szczegolenie, ze ja mam dosyc ograniczony transfer (p...dolona tepsa nie moze mi
                  od kilku miesiecy znalezc portu do neostrady na mojej centrali - uroki prowincji;-)
                  z list widze, ze kazde z nas dysponuje czyms zupelnie innym i plytki (prawie)
                  nie powtarzaja sie, wiec ja, w razie czego, reflektuje na wszystko.

i jeszcze do coatlicue.
                  coatlicue to imie azteckiej lub majowskiej bogini (zawsze mialem problem z
                  niektorymi bogami przedkolumbijskiego meksyku, szczegolnie, ze wielu jest
                  wspolnych, tylko wystepuja pod innymi imionami:-).
                  co wiec meksykanska bogini (z polskim paszportem:-) robi na forum brazylijskim?
                  moze czas zalozyc powazne forum meksykanskie? ja jestem za, zwlaszcza, ze dla
                  mnie to meksyk jest najwspanialszym miejscem na swiecie (bylem, mieszkalem,
                  widzialem i na ubita ziemie wyzywam wszystkich, ktorzy mowia inaczej:-)
                  no chyba, ze mozna polaczyc sily na tym forum, ale pewnie brasilka2 sie obrazi.
                  a jesli coatlicue to nie tylko "po-prostu-ksywka" i rzeczywiscie kreci cie
                  meksyk, w tym rowniez muzyka (skoro jestesmy na forum muzycznym...) to
                  meksykanskiej muzyki tez troche mam.

pzdr.
                  zwierz
                  • coatlicue Re: Muzyka 17.09.04, 13:18
                    niesetety moja fascynacja Meksykiem trochę osłabła na rzecz Brazylii, więc
                    chyba nie będę Ci zfieszu godną partnerką jeśli chodzi o te tematy, a jeśli
                    chodzi o muzyke z tych regionów to mam tylko parę mp3 i 2 płytki analogowe z
                    wyczynami mariachis, tylko mi się adapter zepsuł :/
                    • larrinho Re: Muzyka 18.09.04, 16:11
                      oi! pozdrawiam wszystkich. po pierwsze dzieki, ze w koncu powstalo forum
                      brazylijskie. co do muzyki, to ja slucham charlie brown jr. calkiem fajne.
                      tribalistas tez niczego sobie;)
                  • brasilka2 Re: Muzyka 19.09.04, 11:00
                    Ja też reflektuję na wszystko.
                    Doprowadze tylko do ładu niepokorną nagrywarkę i już możemy się konkretnie
                    zgadać.
                    Pozdro.
                    • zfiesz Re: Muzyka 02.10.04, 19:47
                      doprowadzilas juz sprzety do ladu?
                      jesli tak, to daj znac. doszlo mi kilka nowych plytek :-)
                      pzdr.
                      • coatlicue Re: Muzyka 03.10.04, 11:47
                        ja dop. gdzieś za dwa tygodnie będe mogła się zabrać za zgrywanie i wtedy jak
                        najbardziej się podzielę, oczywiście w zamian za wasze płytki ;-))
                        • brasilka2 Re: Muzyka 11.10.04, 09:51
                          No już, już.
                          Nowa nagrywarka działa jak należy i możemy się wymieniać.
                          Mogę się podzielić wszystkim, ale w zamian też chcę wszystko!!
                          Nie ma to jak nie być minimalistką :-))
                          • zfiesz Re: Muzyka 14.10.04, 11:41
                            przypomina sie haslo studentow Maja '68: "Bądźmy realistami - żądajmy
                            niemozliwego"... w tym wypadku wszystkiego. :-)
                            spox... czekam na meila...
                            p.s. moja lista troszke sie juz wydluzyla, a za kilka dni bede mial jeszcze cala
                            kolekcje "Putumayo" (czy jakos tak :-).
                            i 2 p.s. jak zauwazylem niektorzy(e) z was spotykaja sie dosc czesto w realnym
                            swiecie, wiec chyba nie mam sensu, zeby prowadzic zbyt ozywiona
                            korespondencje... mozna to szybciej zalatwic :-)
                            pzdr.
                            • coatlicue Re: Muzyka 14.10.04, 17:30
                              to można się zmówić i ominąć koszty wysyłki, ja po tym weekendzie juz postaram
                              sie mieć zgrane co tylko się da na mp3 :)
                              • coatlicue Re: Muzyka 17.10.04, 22:24
                                no już mam zgrane płytki sztuk 2 (2 takie same), niestety nie na mp3 bo coś mi
                                poszwankowało tylko na wma, wiec tylko prosze podać czas, miejsce itp.. :D
          • forro ??? 29.11.05, 00:57
            kochamy Brazylie!! kochamy mieszkancow Brazylii!!
            uwielbiamy brazylijska muzyke!

i nic tak nie pokaze naszych uczuc jak okradzenie brazylijskich tworcow.
            przeciez ta ich tworczosc muzyczna jest tak wspaniala, ze ktos gdzies w swiecie
            za nia ewentualnie zaplaci, prawda?
    • wifan Sjesta 17.10.04, 16:43
      Czy sluchacie "Sjesty" Kudrynskiego w 3-ce co niedziele? fantastyczny program!
      duzo klimtow brazyliskich !! swietne kawalki , polecam !!
      • brasilka2 Re: Sjesta 17.10.04, 19:11
        Nie, a o której to leci?
        • wifan Re: Sjesta 17.10.04, 20:01
          w kazda niedziele w godz. od 15 stej do 17 w pr.3 polskiego radia ! prowadzi
          Marcin Kydrynski !
          • coatlicue Re: Sjesta 17.10.04, 22:20
            no pewnie, że słuchamy :D daje dużo bossa novy i nie tylko, jedym słowem
            miodzio :D
    • brasilka2 Re: Muzyka 20.10.04, 21:28
      Już nagrałam dla Was płytki. To kiedy się spotykamy?
      • coatlicue Re: Muzyka 20.10.04, 23:18
        co Wy na tego 27go w dekadzie?? :D połączyć przyjemne z pożytecznym ;)
        • brasilka2 Re: Muzyka 21.10.04, 09:32
          A co, będzie jakaś imprezka?
          Powiedz coś więcej :-)
          • coatlicue Re: Muzyka 21.10.04, 09:39
            60 minutos para clube DEKADA

data: 27 X 2004
            miasto: Warszawa
            miejsce: Dekada, ul. Grójecka
            opis/dodatkowo: Bateria Nova(batucada) Axe Bahia Show(samba) oraz Ed Szynszyl.

ja siem tam najprawdopodobniej wybiorę, przynajmniej takie mam plany na razie :D
            • zfiesz Re: Muzyka 21.10.04, 17:06
              to wy sie wymiencie bezposrednio, a jak juz sie wymienicie to dajcie mi znac
              (mnie troche do wawy nie po drodze:-). wysle plytki na jeden adres.
              • coatlicue Re: Muzyka 29.10.04, 13:31
                panie zfieszu prosimy (z brasilką) o kontakt :) przesylkę dostarczymy w trybie
                natychmiastowym ;)
                • brasilka2 Re: Muzyka 29.10.04, 19:09
                  właśnie słucham batucady (zdobycznej, hihihi) - czuję się pijana tą batucadą :-)
                  • zfiesz Re: Muzyka 04.11.04, 00:36
                    przepraszam za milczenie, ale jakos sie z czasem nie wyrabialem...
                    pozgrywam wszystko i dam znac...
                    dwa, trzy dni i bedzie dobrze... a jesli nie to prosze o przypominanie :-)
                    • brasilka2 Re: Muzyka 04.11.04, 12:47
                      No, to się spiesz. My z Coatlicue delektujemy się już muzyczką od tygodnia :-)
                      A jest czym...
                      Dzisiaj cały dzień katuję ludzi w mojej pracy sambą. Widzę, że niektórzy już
                      wymiękają i siedzą ze słuchawkami na uszach :-)))

Napiszę Ci na priva pod jaki adres nam wysłać.
                    • coatlicue zfiesz!! kocham cie! ;-) 10.12.04, 14:59
                      płytki są boskie!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D dzieki!!!!
                      • brasilka2 Re: zfiesz!! kocham cie! ;-) 10.12.04, 20:08
                        Płytki są rzeczywiście niesamowite - potwierdzam.
                        Szczególnie Carlinhos Browwn, Ara Ketu i... cała reszta :-))
                        • zfiesz Re: dziewczyny!! kocham was!! ;-) 17.12.04, 17:43
                          ups!
                          no... nie muzicie az tak wylewnie... chociaz jesli bije w was brazylijskie
                          serce, to... :-)
                          a tak powazniej, to nie ma problemu. polecam sie na przyszlosc (byle nie za
                          czesto:-)
                          ps. ja tez dziekuje... chciaz i tak wole meksyk ;-)
                          • brasilka2 Re: dziewczyny!! kocham was!! ;-) 17.12.04, 20:51
                            Zanim we troje oszalejemy z radości, dodam, że w pracy spodziewam się na święta
                            bonów do Traffika.
                            Już dzisiaj byłam sobie upatrzeć płytki. Na razie rzuciła mi się w oczy Ive
                            Mendes... :-))
    • brasilka2 Re: Muzyka 28.12.04, 20:47
      Odgrażałam się, że kupię tę Ive Mendes, no i proszę - właśnie jej słucham :-)
      Dużo jest piosenek po angielsku, niestety...
    • mahabharata Re: Muzyka 05.01.05, 07:25
      polecam niezmiennie Caetano Veloso. niedawno slyszalem live - glos ma
      niebianski...
    • carmen79 Re: Muzyka 10.01.05, 19:05
      Jeżeli ktoś mieszka w Polsce zach. i czasami robi zakupy w Berlinie mogę
      polecić mały ale naprawdę bardzo dobrze zaopatrzony sklepik TERRANOVA. P
    • carmen79 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 10.01.05, 19:17
      Jeżeli ktoś mieszka w Polsce zach. i czasami robi zakupy w Berlinie mogę
      polecić mały ale naprawdę bardzo dobrze zaopatrzony sklepik TERRANOVA. Poza tym
      całe mnóstwo klubów-głównie Kreuzberg(Mehringdamm) i Schoeneberg.I stacje
      radiowe z audycjami prowadzonymi przez Brazylijczyków i Portugalczyków.
      Karnawał kultur odbywa się w Berlinie na przełomie maja i czerwca (Kreuzberg).
      Jest to impreza organizowana głównie przez Brazylijczyków,ale z roku na rok
      spada prestiż tej imprezy.Kto wie?Może w tym roku nie będzie tak źle?
      Pozdrawiam!
      • menina to dodam coś jeszcze 20.01.05, 16:05
        niedawno wpadła mi w ręce baaardzo fajna formacja Mo'Horizons

zrobili m.in cover "Hit the road Jack" Raya Charlesa, no ale po portugalsku!
        ("pena estrada") - świetny numer, jak inne z tej płyty.
        poza tym wpadła mi jeszcze w ręce Suba z przepięknie zremiksowanymi standardami
        (jak "felicidade").

no i remiksy "Tanto Tempo" Bebel Gilberto - coś pięknego.

są jeszcze całkiem dobre kawałki Fernandy Porto - "sambasim" itd. ale jak dla
        mnie mają mniej wdzięku niż ww.

tak remiksowo, bo jest karnawał!
    • anilla Re: Muzyka 04.05.05, 15:39
      Polecam muzyke Marcio Faraco:-) Brazylijczyk od kilku lat mieszkajacy we
      Francji... co za bossa. Dostepna w gigant.pl

Na casa do meu avo...
      • cecyl Re:Chico Buarque 06.05.05, 15:37
        Wspomniano na tym forum o Chico Buarque. Ukazała sie właśnie po polsku jego
        powieść "Budapest". Cudo. To tak tylko a propos, bo widzę po głosach na forum,
        że bardziej znani są młodzi, a o klasykach jakoś cichutko (kto słucha Elis
        Reginy, największej z największych). Maria Bethania z kolei będzie latem w
        Europie, na pewno w Hiszpanii.
        • nocnylot Re:Chico Buarque 07.05.05, 03:32
          Ja slucham Elis Reginy, Miltona Nascimento, ministra kultury, Jobima, Jorge Ben
          Jora, Elze Soares i oczywiscie Chico (Opera do Malandro)...
          nl
    • karin2283 Re: Muzyka 27.05.05, 18:08
      O Rappa!! super muzyka dosyć trudna do sklasyfikowania no i ten akcent
      carioca...
    • pimenta Re: Muzyka 13.09.05, 20:54
      absolutnie najlepszy DJAVAN! i jeszcze wilson simoninha, ed mota
      (rewelacja),martinho da vila(uwielbiam!)zeca baleiro(super!)zeca pagodinho...
      • coatlicue Re: Muzyka 16.09.05, 00:50
        www.kaleidoscopio.org/v2/index.html
        brazylijski drum'n'bass w lżejszej formie, b. fajne :)
        • jotesz Re: Muzyka 10.10.05, 12:13
          www.audiostereo.pl/Brazil_La_Grand_Amor_Kto_jeszcze_14755.html#bottom
          pewnie was zainteresuje taki link...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka