Gość: turystaa
IP: *.centertel.pl
19.11.15, 12:46
Niedawno dokonałem rezerwacji za granicą przez booking com i wymagało to podania przezemnie numeru mojej karty debetowej. Jednak okazało się, że moja karta nie obsługuje takich płatności i rejestracja karty została odrzucona. W maila z booking wyczytałem, że mogę skorzystać z takich ofert, które nie wymagają użycia karty. Tak też zrobiłem i zarezerwowałem sobie nowy hotel. Potem okazało się, że mimo odrzucenia karty ten stary nocleg został jednak zarejestrowany i właściciel czekał na przyjazd. Po powrocie z Włoch bo tam własnie dokonywana była rezerwacja otrzymałem informacje z booking, że rezerwacja została anulowana a ja muszę opłacić 80 euro za anulowanie rezerawcji. Potem napisał do mnie też właściciel noclegów, że nie może zdjąć z mojego konta 80 euro i domaga się wpłaty tej kwoty lub podania numeru ważnej karty bo jak nie to wejdzie na drogę prawną we Włoszech i Polsce. Szczerze mówiąc jestem bardzo zaskoczony taką reakcją ponieważ to ja zostałem źle poinformowany. Czy on może faktycznie mi zaszkodzić ?
Będę wdzięczny za informację w tym temacie