Dodaj do ulubionych

PALM INN - Tunezja WŁAŚNIE WRÓCIŁAM

IP: 213.77.27.* 27.09.04, 10:08
Witam ;) Właśnie wróciłam, odpowiem na wszystkie pytania..
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: WALDI Re: PALM INN - Tunezja WŁAŚNIE WRÓCIŁAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 10:16
      czesc
      czy warto brac sprzet do nurkowania? jakiej wycieczki warto nie przegapic?ile
      kasy na 2 tygodnie mamy wersje all,lecimy 08,10,2004z niemiec do monastiru i do
      miasta bojr cedria niedaleko tunisu ok 1 godz jazdy a z lotniska 2.czekam na
      odpowiedzi z góry dzieki
      • Gość: Arek Re: PALM INN - Tunezja WŁAŚNIE WRÓCIŁAM IP: *.crowley.pl 01.10.04, 16:51
        Strzala! My wrocilismy dwa tygodnie temu wiec moze moje rady do czegos Ci sie
        przydadza... ;) Jesli chodzi o sprzet do nurkowania - mielismy ale tylko raz
        wykorzystany (raczej mozesz sobie darowac) - my bylismy w Hammamecie a tam
        raczej ciezko o jakies fajne widoczki pod woda (piaseczek i piaseczek). Jesli
        chodzi o wycieczki - to mozna sie przejechac na Sahare - dwa dni (pobudka raz o
        3 rano, drugi raz o 3.30 :( ) - koszt takiej wyciecki (zalezy od biura) to od
        140 do 160 dinarow (ale trzeba miec kaske na zdjecia, ew. jazde jeepami przy
        ogrodach gorskich, itp.) - ja osobiscie odradzam (wymeczylismy sie w
        autobusie). A odnosnie kaski - jesli masz opcje all to odpada Ci obiad na ktory
        my chodzilismy (mielismy HB) - czyli okolo 20 dniarow dziennie - przez dwa
        tygodnie wydalismy okolo 250 USD na osobe - ale mysle ze spokojnie mozesz
        przyjac okolo 100 dinarow na tydzien (oczywiscie bez szalenstw) - ceny w
        sklepie sa chyba troche nizsze niz u nas np: litr soku kosztuje okolo 1,5 - 2,5
        dinara, 1,5 litrowa cola - 1 dinar, 1,5 l woda okolo - 800 milimow, owoce - tu
        bywa roznie; jesli natomiast mielibyscie ochote na skutery wodne - 30 dinarow
        za 10 minut (absurd), spadochron - 30 dinarow za 10 min, narty wodne - 15
        dinarow za okrazenie (to juz jest szczyt), skuterki (takie male motorki po
        jezdni :) ) - okolo 50 dinarow za dobe, quady (chyba tak to sie pisze) - 50
        dinarow za 3 godziny, wielblady - 30 dinarow za 3 godziny (a swoja drogsa
        zastanawiam sie co mozna robic przez te trzy godziny na wielbladach...). Jakbys
        mial jakies pytanka - chetnie odpowiem. Pozdro
        • Gość: aga_wa Re: PALM INN - Tunezja WŁAŚNIE WRÓCIŁAM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 17:49
          witam-trzy godziny na wielblądach to sie jeżdzi-z przystankami na atrakcje-
          pokaz ceramiki, kawa , pokaz pieczenia chleba i td a Sousee to bylo 50 din za
          2+1-wiec targowac sie:-)))))
          wielblad buja-
    • Gość: WALDI Re: PALM INN - Tunezja WŁAŚNIE WRÓCIŁAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 09:06
      GDZIE TE TWOJE ODPOWIEDZI?????????????????????????????//
      • Gość: Asia Re: PALM INN - Tunezja WŁAŚNIE WRÓCIŁAM IP: 213.77.27.* 29.09.04, 11:31
        Witam :) Sprzętu do nurkowania nie warto brać.. Wycieczką, którą warto wykupić
        to 2-dniowa Sahara. Kosztuje 150 DT..
      • Gość: Asiula Re: PALM INN - Tunezja WŁAŚNIE WRÓCIŁAM IP: 213.77.27.* 29.09.04, 11:34

Ręczniki wymieniane są codziennie ok 9... Jeżeli chodzi o ręczniki na plaże to
        należy
        mieć swoje.. Hotel to typowe trzy gwiazdki.. pokoje urządzone skromnie, nie ma
        TV ani lodówki, klimatyzacja może już nie działać.. Podczas pobytu nie miały
        miejsca kradzieże, ale rzeczy wartościowe dobrze
        zdeponować w hotelowym sejfie (cena 10 DT za tydzień + 10 DT kaucja
        zwrotna ) Jedzenie dobre, sniadanie ubogie (rogaliki na gorąco, francuskie
        ciasteczka, jajka gotowane, jajecznica) kolacje ok..Ja miałam opcję HB i
        zupełnie mi wystarczało,
        Śniadania są od 6-10, obiady od 12:30-14 kolacje od 19-21.. Hotel
        zapewnia doskonałe animacje, własciwie przez cały dzień.. Ok. 200m od hotelu
        znajduje się jedyny w okolicy MINI MARKET.. W hotelu jest także sklepik
        spożywczy i sklep z pamiątkami.. Niestety wieczorami przepompowywane są ścieki
        do zbiorników otwartch, co powoduje nieprzyjemny zapach.. Baseny tak jak na
        zdjęciu, największy ( w kształcie kwiata) ma głebokość 70 cm.. dziecięcy 60cm,
        natomiast duży 2 m..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka