ewanka 01.02.05, 12:42 ....jeśli jedzie sie tam na 1-2 tygodnie? Macie jakieś propozycje, miejsca które trzeba odwiedzić, bo inaczej pobyt w Chinach nie będzie "zaliczony"? Pozdrawiam Ewanka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tewu Re: Co warto zobaczyć w Chinach..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 15:14 trudno jest radzic gdy nie wiem co Cie kreci....sam bylem tylko 2 tygodnie i wiem, ze musze jeszcze wrocic bo ten pobyt mozna zaliczyc do swego rodzaju zapoznania sie z przewodnikiem po Chinach. Koniecznie zobacz Wielki Mur, Pekin, Xian (terakotowa armia), Szanghaj. Jedno jest pewne zazdroszcze Ci, ze tam jedziesz. Szerokiej drogi i otawrtego umyslu na chloniecie tych wszystkich wspanialosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Co warto zobaczyć w Chinach..... IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 01.02.05, 15:32 Radziłbym skupić się na jednej prowincji. Nie ma sensu skakać po atrakcjach, zobaczy się pojedyńćze punkty i nic więc. Takie zaliczanie właśnie, ala Mur, Armia, Pekin itp. Skup się na jednym obszarze, a fantastycznych atrakcji będzie mnóstwo, nie tylko te oklepane, znane każdemu Kowalskiemu. Na małym obszarze znaleźć możesz świątynie, parki, wieś, góry, naturę. Nie tracisz zbędnie czasu na skakanie, a potem stwierdzisz, że całkiem całkiem poznałaś region. Na nieduży obszar 2 tygodnie to wcale nie tak źle:) Potraktuj to jakby Chińczyk chciał zwiedzić Europę, ale zdecyduje się np. na Polskę:))) pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co warto zobaczyć w Chinach..... IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 02.02.05, 09:01 Na 2 tygodnie polecam Yunnana, albo tylko Hong Kong i "okolice": Macao, Kanton, Yangshuo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Co warto zobaczyć w Chinach..... IP: 61.48.62.* 02.02.05, 13:24 Zgadzam sie z poprzednikami. Choc 2 tygodnie to malo nawet na Yunnan. Polecam okreslenie wpierw co Cie interesuje najbardziej. Jesli kultura hanska i architektura imperialna-jedz do Pekinu, Xian'u i Pingyao. Jesli natura i kultura mniejszosci--Yunnan i Guizhou sa dobrym wyborem, jesli zrelaksowana kultura hanska poludnia i nieco Tybetu-wybierz sie do Sichuan'u. Po wiecej informacji zapraszam na moja strone www.staryhutong.com Marta Odpowiedz Link Zgłoś