Dodaj do ulubionych

NAJTAŃSZE PAŃSTWO SWIATA?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:29
Kto wie, gdzie znajduje się najtańsze państwo na świecie?
Obserwuj wątek
    • kreola Re: NAJTAŃSZE PAŃSTWO SWIATA? 07.02.05, 13:46
      Hm, wszystkich na swiecie nie znam, ale bardzo tanio bylo statnio w Tajlandii i
      w Wenezueli (na ladzie, bo na Margaricie troszke drozej).
      A czemu pytasz?
      • Gość: kotti Re: NAJTAŃSZE PAŃSTWO SWIATA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:01
        z ciekawości a dodatkowo, biorąc pod uwagę fakt, że na podróż trzeba wydać ok 3
        tys, to fajnie byłoby za drugie tyle żyć jak królowa przez te 2, 3 tyg i
        niczego sobie nie odmawiać. Właśnie znajomi wrócili z Tajlandii i jak podawali
        ceny to trzeba przyznać ze jest to niewarygodne.
    • dunia77 Re: NAJTAŃSZE PAŃSTWO SWIATA? 07.02.05, 14:08
      Dobre pytanie !
      Dobrym (choc nie idealnym) wskaznikiem moze byc roczny dochod na glowe, a te
      dane da sie bez problemu odnalezc.
      Najtanszy kraj, w ktorym bylam, to Filipiny. Przelot dosc drogi, ale na miejscu
      wszystko (oprocz nurkowania ;) naprawde tanio.
      • Gość: Pawel Re: NAJTAŃSZE PAŃSTWO SWIATA? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.02.05, 14:44
        Bilet do Tajlandi mozna dostac w LTU od 580,00 €.
    • Gość: isita Re: NAJTAŃSZE PAŃSTWO SWIATA? IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.02.05, 16:07
      Burkina Faso i Sierra Leone
      • Gość: kotti Re: NAJTAŃSZE PAŃSTWO SWIATA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:55
        A byłaś (łeś) tam? ile kosztuje podróź i czy jest tam ciekawie?(bo mi nie
        chodzi o wylegiwanie się na plazy, tylko o przygodę, poznawanie nowych kultur,
        ciekawych miejsc - mało turystycznych itp.
        • Gość: migueluski Re: NAJTAŃSZE PAŃSTWO SWIATA? IP: 202.129.17.* 08.02.05, 12:37
          dobre pytanie.

co to znaczy tanio. dla mnie to wypadkowa kosztow nastepujacych.

hotelik z ograniczona iloscia malych mieszkancow, przynajmniej dwa normalne
          posilki dziennie, w ciagu dnia jakies soki, napoje, wieczorem 2-4 piwa w
          przytulnej spelunce, w ciagu dnia 3-4 przejzdy lokalnym pojazdem.

mysle sobie mysle i to sie bardzo zmienia. kiedys super tanio bylo w ekwadorze,
          teraz juz nie. z kolei w wenezuelii bylo drogo jak cholera a teraz jest w
          porzadku.
          tajlandia jest ok, naprawde tanio. moze wietnam ? ale tam ciagle trzeba sie
          wyklucac i sa niemili, ja nie mam do nich cierplowsci. nigdy wiecej sajgonek!

ale duzo jst miejsc gdzie nawet na pare 10 usd wystarczy a 15 to juz bardzo
          pozytywnie. moze poludniowe indie? kiedys szedlem w bangladeszu od wioski do
          wioski przez 6 dni ( nie pytajcie po co ,bo nie wiem) bylo bardzo tanio. :)
          pzdr
          z Kh Phangan, Tajlandia, do znajomych nie pytajcie sie dalczego wyjechalismy z
          meksyku,, please
          p.s chyba juz wiem indonezja, konkretnie na sumatrze, okolice tuk tuk island,
          domek 1 dolar, 3 posilki 2 dolary lub mniej .piwo drogie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka