loiterer 09.03.05, 18:50 Koleje niemieckie oferuja szeroka palete znizek, ofert specjalnych itd. Wszelkie informacje na ten temat (w j. polskim)na stronie: www.bahn.prv.pl/ Rozklad jazdy: reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/dn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
major_bien Re: pociągi 22.06.05, 22:26 Czy ktoś się orientuje, czy są jakieś promocje ? Interesująca mnie trasę (Hanower -Berlin w sobotę 28 sierpnia) znalazłem za 52 Euro. Jest możliwośc przejechac ją taniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
loiterer Hanower-Berlin (28.08) 30E 22.06.05, 23:49 Przypuszczam, ze znalazles normalne polaczenie na stronie DB. Taniej mozesz przejechac. Bedzie jednak dluzej (4godz.25), bo nie jedzie sie ICE tylko regionalnymi pociagami. Rozklad: Hannover Hbf 10:46 Wolfsburg... 11:43 Wolfsburg... 11:50 Stendal .... 12:50 Stendal.... 13:22 Rathenow .. 13:48 Rathenow .. 14:07 Berlin Ostbhf 15:11 ========================== Polaczenie dluzsze (czas ok. 4,50 godz), ale za to przesiadki tylko 2 i w cywilizowanych miejscach Hannover Hbf.......09:55 Braunschweig Hbf . 10:41 Braunschweig Hbf . 11:18 Magdeburg Hbf .... 12:32 Magdeburg Hbf .... 13:04 Berlin Ostbahnhof . 14:54 Na w/w polaczenia kupujesz "Schönes-Wochenende-Ticket" za 30 E. Jesli dasz sobie rade to kupisz ten bilet w sieci z wydrukiem na swojej drukarce. Inaczej mozesz kupic bilet w automacie (tez za 30E). Kupno tego biletu w kasie w okienku wiaze sie z dodatkowymi kosztami (+2-3E). Koniecznie podpisz sie na bilecie! Na bilet tez mozesz zabrac jeszcze 4 osoby, bo bilet wazny jest na 5 osob (i kosztuje tylke samo bez wzgledu na to ile ludzi jedzie). Z innych mozliwosci dostania sie do Berlina: mozesz pojechac autostopem, ktorego mozesz wczesniej znalezc w sieci. Umowisz sie z kierowca na okreslona godzine i miejsce, a on Cie dowiezie do stolicy. Zaplacisz za przejazd ok. 20E Mam nadzieje, ze wyczerpujaco odpowiedzialam na Twoje pytania. W razie czego ... pytaj! Loiterer ----------------------------- Niemcy turystycznie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27172 Odpowiedz Link Zgłoś
major_bien Re: Hanower-Berlin (28.08) 30E 24.06.05, 14:42 Czy ICE mają też bilety na 2 i więcej osób w jednej cenie /jak w kolejach regionalnych/ lub weekendowe ? (obawiam się, że niestety nie). Trzy godziny różnicy warte są mimo wszystko 70 Euro, ale gdyby można było coś uszczknąć ... Odpowiedz Link Zgłoś