Dodaj do ulubionych

Turcja Side

IP: *.stacje.agora.pl 22.08.02, 13:05
Czy ktoś był w Turcji w Side? Podobno jest tam fajny hotel właśnie Side, czy
znacie? prosze o informacje o samym miejscu, jaka plaża co w pobliżu
ciekawego do zobaczenia i co robić oprócz plażowania. wdzięczny będę
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzia Re: Turcja Side IP: 212.244.188.* 22.08.02, 15:20
      Czesc
      Wlasnie wczoraj wrocilam z Turcji
      Mieszkalam w Side.Jest to bardzo malowinicze miasteczko z pieknymi ruinami.
      Warto zejsc z glownej uliczki miasta aby obejrzec ruiny.Polecam takze knajpke
      znajdujaca sie przy plazy gdzie mozna poczuc prawdziwa turecka atmosfere palac
      fajke wodna.
      Miejscowosc godna polecenia mala i piekna
      • Gość: leon Re: Turcja Side IP: *.stacje.agora.pl 23.08.02, 15:20
        dzięki. szukam porównania z Alanią bo każdy mówi, że tam najładniej. Czy w side
        sa ładne plaże tzn. piaseczek i czysta woda, czy kamienie lub żwir i glony w
        morzu? Jakie ceny jedzonka i napitku w okolicy. oraz czy gdzieś warto zrobić
        jakiś niezadaleki wypadzik by coś zobaczyć. pozdr
        • Gość: Madzia Re: Turcja Side IP: 212.244.188.* 23.08.02, 16:32
          Czesc w Side jest ladniej niz w Alanyi bo jest troszeczke mniej turystow.
          Plaze sa jak nad Baltykiem piaszczyste ale jest troche kamieni przy wejsciu do
          morza.Musze Ciebie zmartwic bo w morzu sa glony i zdarzaja sie wieksze
          kamienie.
          Jedzenie jest bardzo drogie szczegolnie w hotelach woda mineralna ok.1 euro a
          herbata takze 1 euro, kawa po turecku 3,5 euro.
          Polecam Manavgat gdzie znajduja sie piekne wodospady.
          Mam jedna uwage jezeli bedziecie poruszali sie dolmuszami to lepiej placic w
          lirach tureckich bo euro placicie 1 euro/os a w lirach 1 euro za dwie osoby

• liloom Re: Turcja Side 23.08.02, 17:30
            ale fajnie ze to znalazlam, moi wlasnie dzis tam leca, ciekawa jestem ich wrazen
          • Gość: mmm Re: Turcja Side IP: *.pg.gda.pl / *.hydro.pg.gda.pl 23.08.02, 17:40
            ponoć w Side jest drożej niż w Alanii, tzn w sklepach i barach
            • liloom Re: Turcja Side 24.08.02, 02:16
              To trzeba brac all inclusiv
            • Gość: Pedro Re: Turcja Side IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 04.09.02, 23:09
              W Side jest mniej turystów niż w Alanii więc nie dość że jest sporo drożej to
              jeszcze turcy knajpowo-sklepowi są dużo bardziej nachalni. Fakt że w Side jest
              ładna plaża (w Alanyi jest paskudna) i dużo zabytków które na pewno warto
              zobaczyć, ale Alanya jest zdecydowanie fajniejsza. Alanya to kurort pełną gębą
              na europejskim poziomie, a Side to zadupie i tureckie "klymaty". Co kto lubi.
              Jakbym pojechał kiedyś drugi raz do turcji (po powrocie wczoraj mam mocne
              przekonanie że są fajniejsze miejsca w Europie na spędzanie urlopu w
              przyszłości) to na pewno nie do Side.
              P.
    • Gość: ewa Re: Turcja Side IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 09:31
      W samym Side nie ma ładnych miejsc na plażowanie. Wszystko znajduje się poza
      miastem. W stronę Antalyi ciągną się w większości długie i piaszczyste plaże.
      Samo Side to ruiny Świątyni Apollina i przed wejściem do miasteczka ruiny
      starożytnego miasta z teatrem. Ładne ale bez rewelacji po obejrzeniu Aspendos
      czy Pergos.
      Kawiarenki jak wszędzie, pełno handlarzy, którzy cię zaczepiają.

Po tym wszystkim cieszyłam się, że wylądowałam daleko za miastem w spokojnej
      okolicy z piękną piaszczystą i szeroką plażą. Samochód wypożyczałam na miejscu
      i tak zwiedziłam wybrzeże od Myry po Alanyę.

Do Alanyi trafiłam w końcówce września i uwierzcie mi, że zauroczyło mnie to
      miejsce z górami blisko morza i plażą Kleopatry, która nie była zapchana.
      Naprawdę to miejsce może się podobać.
      Poza tym, aby unikać tłoku naprawdę warto jeżdzić na południe we wrześniu i
      październiku. Czytam potem opinie osób, które wróciły z wakacji w lipcu i
      sierpniu, o miejscach, które znam, że były okropne i zatłoczone i nigdy
      więcej... A one naprawdę mogą być urocze poza sezonem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka