Gość: Ania IP: *.net.pulawy.pl 11.08.05, 20:44 Wybieram się do Chin, mam do wyboru wycieczkę w październiku lub w kwietniu. Tak się zastanawiam który miesiąc jest lepszy. Jaka jest najlepsza pora na podróż w tamte strony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janusz Re: Chiny -kiedy? IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.05, 21:42 chiny to wieeeeeeeeelki kraj .. dokad sie wybierasz? janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Chiny -kiedy? IP: *.net.pulawy.pl 12.08.05, 00:15 Pekin, Xi'an, Luoyang, Nanjing, Wuxi, Suzhou, Szanghaj, tyle:) A Ty byłeś w Chinach? Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Chiny -kiedy? IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.05, 11:48 Ja osobiscie na ta trase wybralbym pazdziernik. Jest jeszcze stosunkowo cieplo szczegolnie na poludniu, ale juz nie upalnie, deszcze jeszcze sie nie zaczynaja, zaopatrzenie w owoce jest lepsze.. Janusz PS. Pracowalem w chinach kilka lat w sumie, jade tam znowu prawdopodobnie we wrzesniu na kilka miesiecy, wszystkie te miasta znam z autopsji lepiej lub gorzej. Pozdrowienia janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okas Re: Chiny -kiedy? IP: 221.0.233.* 12.08.05, 11:06 na twoim miejscu wybralbym pazdziernik. ale oba terminy sa w porzadku. ale ciekawie jest tez poprzebijac sie przez letnie upaly, jak ja to wlasnie czynie. dla cieplolubnych polecam sierpien :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Chiny -kiedy? IP: *.net.pulawy.pl 12.08.05, 12:53 Dziękuję Wam bardzo za pomoc! Jeżeli macie chwilę, to napiszcie o swoim pobycie w Chinach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Chiny -kiedy? IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.05, 14:14 Hallo Asiu, jak juz pisalem spedzilem w chinach kilka lat pracujac tam i meiszkajac w roznych regionach, poza tym sporo podrozowalem na wlasna reke. Nie mam ani czasu ani mozliwosci (pomijajac brak miejsca tutaj) aby pisac ksiazke ze wspomnieniami. Na tym forum juz kilka razy pisalem nt. chin i azji mozesz sobie poszukac. Jak masz jakies konkretne pytania to chetnie odpowiem. pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Chiny -kiedy? IP: *.net.pulawy.pl 12.08.05, 16:38 ok poszukam:) Dzięki raz jeszcze za szybką odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: Chiny -kiedy? 14.08.05, 01:15 ja sie wybieram koleja transyberyjska do Pekinu, ale jeszcze nie wiem, kiedy. czy wrzesien jest dobrym czasem na taka podroz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Do Janusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 07:52 Witaj, ja mialbym pytanie dotyczace Trojkata Pekin-UlanBator-Irkuck. Ale w tym miejscu czy e-mailowo? Planuje wyprawe.Jezeli masz jakies doswiadczenia na tej trasie daj znac. [B]B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Do Janusza IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.05, 12:35 W Pekinie bylem dlugo, w Ulan Bator tylko 4 miesiace w Irkucku nie bylem. Polnocne Chiny znam (wydaje mi sie dosc dobrze - o ile to jest mozliwe dla obcokrajowca). Mozesz oczywiscie pytac tutaj, byc moze inni cos dodadza lub skorzystaja z dyskusji. pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś