Dodaj do ulubionych

dziewicze wyspy...?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:11
witam...bylismy w tym roku z zona w Tajlandii...miedzy innymi na Ko
Lipe...jest to mala wyspa bez samochodow, mc donaldow i calego teg syfu!!!
Tylko biala plaza, turkusowa woda, palmy i my...ludzi jak na lekarstwo...Tam
naprawde odpoczelismy...moze zna ktos jeszcze inne takie miejsca?? planujemy
nastepny wyjazd a nie chcielibysmy jechac w to samo miejsce...
Obserwuj wątek
    • Gość: opti7 Re: dziewicze wyspy...? IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 26.08.05, 13:30
      Archipelag koralowy Los Roques ( VENEZUELA ). Tam na niektórych wyspach nie
      masz nawet prądu. A przyroda jest dziewicza.
      opti7
    • Gość: dvag Re: dziewicze wyspy...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.05, 03:06
      a ile was kosztowala ta tajlandia i venezuela z przelotem itp na osobe w
      zlotych.... wiem ,ze to brzmi glupio ale bedac w tajlandi stresowalabym sie
      pewnie ,ze nadejdzie tsunami....
      • Gość: lolo07 Re: dziewicze wyspy...? IP: *.icpnet.pl 29.08.05, 18:44
        tajlandia 9 000 2 osoby 23 dni...z biletami, podroza po tajlandii, hotelami,
        zarciem, baletami i pamiatkami...w egipcie groza ci zamachy, w turcji
        trzesienie ziemi, na karaibach huragany...podaj mi miejsce na ziemi a ja
        napisze co ci tam grozi...jak mialbym sie wszystkim stresowac to musialbym sie
        zamkanc w schronie...
        • Gość: bayon Re: dziewicze wyspy...? IP: *.inter-media.pl 29.08.05, 19:05
          9000 na dwie osoby,u licha dosc tanio,ciekawe jak to zrobiles,bo ja wydalem
          ponad 10 i to na jedna osobe,a bylo to dwa lata temu
          Takich wysp jest w Tajlandii wiecej,znalezlismy wtedy jedna naprawde swietna
          cudowne kolory morza,bialy,koralowy piasek,zachody slonca iz mozna ocipiec
          i wszystko zaledwie dwie godziny od BKK tzn.jedna godzina lotu i 1 lodką
          Oczywiscie wszystko to jest do czasu,predzej czy pozniej McTurist zagarnie
          wszystko tak jak zagarnal Phi Phi,w 88 jeszcze rownie dziewicza...
          Niekoniecznie trzeba jednak jechac tak daleko,nawet na Krecie o dziwo wciaz
          jeszcze udaje sie cos podobnego znalezc,no moze nie cala wyspe,a tylko
          piekna,odludna plaze,ale zawsze cos....
          • Gość: lolo07 Re: dziewicze wyspy...? IP: *.icpnet.pl 29.08.05, 21:13
            no ale na krecie nie ma rafek i bialego piasku...bez piasku jakos przezyje ale
            bez rafy nie!!!
        • peaka Re: dziewicze wyspy...? 22.11.05, 11:05
          Ale sufit schronu może się zawalić, a jak zamek od drzwi się zatnie to umrze
          się z głodu bo nawet ślusarz tego nie otworzy... :-/
    • chilijczyk Re: dziewicze wyspy...? 29.08.05, 22:02
      Jest tego troche - indyjskie Andamany, Nikobary i Lakshadweep, malezyjski
      Tioman, Malediwy (niektore wyspy), Samoa, Palau, niektore wyspy Wenezueli i
      Brazylii, wyspy Kokosowe, niektore zakatki Madagaskaru, Saint Kitts and Nevis,
      Polinezja Francuska, ...
      • Gość: <<rita>> Re: dziewicze wyspy...? IP: *.net.novis.pt 08.01.06, 12:57
        saint kitts and nevis? no nie, tego to juz nie mozna pozostawic bez
        komentarza ;) kiedy tam byles? 20 lat temu? :D chociaz watpie zeby i wtedy byly
        dziewicze... moze i z dala od dzikich tlumow grubaskow z usa i wielkich
        loveboat'ow ale slonko nie przesadzaj! sa w miare i puste i spokojne mozna sie
        zaszyc jak na np. dominice ale dziewicze na pewno nie sa.

nie wiem o jakich brazylijskich wyspach piszesz, ale fernando de noronha na
        pewno do nich nie nalezy :D
    • madziabisqp Re: dziewicze wyspy...? 30.08.05, 03:55
      Perhentian w Malezji. To dwie niewielkie wyspeki na morzu poludniowo-chinskim.
      nie ma sklepow, nie ma drog. srodkiem transportu sa wlasne nogi lub tzw.
      taksowki wodne. jesli chodzi o nolegi to sa i tanie budzetowe i takie o calkiem
      wysokim standardzie. woda krystalicznie czysta. bajka

magda
      • slominskiego Re: dziewicze wyspy...? 20.11.05, 22:22
        Caye Caulkier w Belize. Jest dwóch policjantów, nie ma asfaltowych dróg, pelen
        relaks. Przyjeżdzają tylko backpackersi.
        • Gość: lolo07 Re: dziewicze wyspy...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 09:40
          no wlasnie tam planuje wyjechac...moze jakies rady, wskazowki...z gory dziekuje
          • lantak Re: dziewicze wyspy...? 21.11.05, 14:36
            polecam wyspe Ko-Kood w Tajlandii( przy granicy z Kambodzą) i archipelag
            Tarutao przy granicy z Malezją
          • slominskiego Re: dziewicze wyspy...? 21.11.05, 18:59
            Nie specjalnie jest co radzić :-) bo dojazd jest banalnie prosty, wszyscy mówią
            po angielsku a na samej wyspie tez jest dosyc wygodnie. Jest bank z wypłatą
            kasy z kart kredytowych (nie ma bankomatu), jest kilka sklepów spozywczych z
            duzym wyborem jedzenia, kilka restauracji ze znosnym jedzeniem (ale ja jestem
            rozpuszczony więc może przesadzam), trzy bazy nurkowe, wypożyczalnia żaglówek z
            możliwością nauki, kilka sklepów z koszulkami, kilka pralni samoobsługowych.

Generalnie bardzo zrelaksowana atmosfera.
            • Gość: lolo07 Re: dziewicze wyspy...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:56
              a koszty?? za ile mozna tam dojechac; za ile wynajac jakis znosny pokoj; za ile
              obiad w restauracji; za ile flaszka w sklepie itd...
    • tropikey Re: dziewicze wyspy...? 19.12.05, 17:26
      witajcie,

z osobistych doświadczeń polecam Mayreau w archipelagu Grenadyn (Wschodnie
      Karaiby). Zdjęcia i opis na www.tropikey.com
      Przy okazji zajrzyjcie na uruchomione przeze mnie 2 dni temu prywatne forum o
      organizowanych samodzielnie podróżach na wyspy tropikalne. Wszyscy będą mile
      widziani!
      Bartek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka