Dodaj do ulubionych

OKTOBERFEST

IP: 212.244.68.* 19.09.02, 07:25
czego nie można przegapić a co można odpuścić na Oktoberku ?
pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: OKTOBERFEST 19.09.02, 20:44
      Koniecznie zobacz otwacie czyli Trachtenzug zum Oktoberfest. A na Wies'n -
      koniecznie zelt Loewenbrau.
      • Gość: Max Re: OKTOBERFEST IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.02, 00:58
        A najlepiej to ominac szerokim lukiem.
        • miriam_73 Re: OKTOBERFEST 20.09.02, 10:13
          Max, co kto lubi! Raz Oktoberfest można zobaczyć, z czystej turystycznej
          ciekawości. Natomiast niewątpliwie nigdy więcej ja na przykład nie chciałabym
          mieszkać w Monachium w tym czasie, bo po prostu nie da się normalnie wtedy
          funkcjonować. Podobnie jak radzę omijać szerokim łukiem centrum Norymbergi w
          grudniu! Ale jest to ciekawostka, której warto spróbować.
          • Gość: aga Re: OKTOBERFEST IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 03:07
            a co jest w grudniu w Norymberdze
            • miriam_73 Re: OKTOBERFEST 21.09.02, 14:56
              Chriskindlesmarkt - mający tradycję już od głębowkiego średniowiecza,
              najstarszy w Niemczech jarmark świąteczny. Zwłaszcza w weekend w centrum nie da
              się normalnie poruszać. W ub. roku dałam się ciotce namówić, żeby przyjechac do
              niej właśnie w grudniu i nigdy więcej nie popełnię tego błędu.
              • Gość: Adamek Re: OKTOBERFEST IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.02, 16:45
                miriam_73 napisała:

> Chriskindlesmarkt - mający tradycję już od głębowkiego średniowiecza,
                > najstarszy w Niemczech jarmark świąteczny. Zwłaszcza w weekend w centrum nie da
                >
                > się normalnie poruszać. W ub. roku dałam się ciotce namówić, żeby przyjechac do
                >
                > niej właśnie w grudniu i nigdy więcej nie popełnię tego błędu.

Pare linkow na ten temat
                www.weihnachtsmarkt.weihnachten-info.de/nuernberg/index.html
                tez ciekawy
                www.nuernbergerchristkindlesmarkt.de/christkindlesmarkt/nuernberger_christkindlesmarkt1.html
    • Gość: Marcin Re: OKTOBERFEST IP: 24.102.44.* 21.09.02, 17:27
      Mam zamiar przyjechac do Polski a pozniej pojechac do Niemiec na Octoberfest.
      Chcialbym sie dowiedziec kiedy sie zaczyna, czy trwa w calych Niemczech i gdzie
      najlepiej pojechac? Zeby tak calkiem daleko z wrocka nie bylo.
      • Gość: Adamek Re: OKTOBERFEST IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.02, 23:42
        Juz trwa!
      • miriam_73 Re: OKTOBERFEST 22.09.02, 12:44
        Ten prawdziwy Oktoberfest jest w Monachium, już trwa, do początków
        października - zobacz www. oktoberfest.de
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka