Dodaj do ulubionych

TAJLANDIA - Wróciłem!!!!

10.12.05, 10:06
czołem, właśnie wróciłem z Tajlandii...dalekie południe - większość
wysp...jeśli ktoś chciałby poradzić się o cokolwiek - służę pomocą.pzdr.
Obserwuj wątek
    • bumerang1 Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! 10.12.05, 15:23
      Witam! Wybieramy sie z zona do Tajlandi i Malezji na 3 tyg. na przelomie
      stycznia i lutego.Lecimy Aerosvitem do Bangkoku.a pozniej dalej na poludnie.Mam
      dwie opcje 2 tyg w tajlandi wsch.tj wyspy ko samui i ko phangan a pozniej
      przeskok do Malezji /chodzi rowniez o przedluzenie wizy tajskiej/na wyspy
      Perhentian .Druga opcja to Tajlandia zach.od Krabi na południe/szczegolnie
      wyspy dalekiego poludnia,a pozniej na tydzien promem do Malezji na Pualau
      Langkawi.Ktory kierunek polecasz,w tym czasie.Wybieramy sie do Tajlandi
      pierwszy raz i od czegos trzeba zaczac.Jesli mozesz to napisz rowniez ,cos o
      cenach noclegow ,jedzenia,kursie waluty.Czy mozesz polecic jakies szczegolne
      miejsca /jestesmy fanatykami pieknych plaz i czystego ciepłego morza/.Bardzo
      dziekuje za kazda informacje.Interesuje mnie wszystko/.dzieki
      bumerang1@gazeta.pl
      • Gość: jeff Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:55
        Jak wyglada poludnie po tsunami.Czy ceny noclegow spadly prawie o polowe jak tu
        i owdzie pisza.?
      • katahdin Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! 11.12.05, 14:50
        bumerang1 napisał:
        >jestesmy fanatykami pieknych plaz i czystego ciepłego morza/

tez poszukuje cudownych plaz ale tylko z BIALYM piaskiem
        i CRYSTALICZNA, turkusowa woda...szczegolnie teraz
        po prawie, ze udanej wyprawie "na" Mt. Everest ;)))))
      • Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:36
        polecam ta druga opcje, a zwlaszcza archipelag tarutao...pozdrawiam
    • Gość: julia Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 19:32
      witam
      wybieram sie do tajlandii na ferie w styczniu.
      jesli moglbys wyslac mi informacje (juliataranko@gmail.com) na temat wysp Ko Samui lub Ko Phangan. nie
      moge sie jeszcze zdecydowac wiec jesli moglbys mi cos podeslac bylabym wdzieczna.

Julia Taranko

• Gość: pawcio Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 14.12.05, 11:21
        ja wybieram się w marcu z dwojgiem dzieci + połowa - początkowo planowaliśmy Ko
        Pangan, ale opinie są raczej niepochlebne.Teraz planujemy Ko Lantę ewentualnie
        Turatao lecz jest niewiele opinii o tym miejscu. Polecam www.sawadee.com
        • Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:04
          bylem na turatao na przelomie kwietnia i maja i jestem zadowolony...7 dni
          spedzilismy na malej wysepce tego archipelagu...nazywa sie ko lipe...mala
          wysepka porosnieta lasem a na obrzezach palmy, snieznobialy piasek, i turkusowa
          woda...rafki z brzegu...procz tego na wyspie jest mala wioska "tubylcow"...3
          sklepy, pare barow ( polecam "poohs bar")i kilka "resortow" z chatkami...nie ma
          samochodow, centrow handlowych, mc donaldsow i calego tego syfu...cisza, spokoj
          i ludzi jak na lekarstwo...a do tego piekne widoki...dopiero tam naprawde
          odpoczelismy...naprawde polecam
    • sikoramaku Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! 15.12.05, 23:59
      no to jazda...po przylocie do bangkoku od razu powędrowałem na południe (obręb
      parku tarutao-to w końcu rzut beretem od malezji). po pierwsze... jeśli chcecie
      naprawdę spokoju polecam ko bulon leh - wypływacie z pak bary(nie ma bankomatu-
      jest jakieś 10 min samochodem-ok 50bht). bulon - wyspa rewelacyjna w
      szczególności(!!!) marina resort. biały piasek, turystów niewielu (przynajmniej
      ja tak miałem). dziewczyny w recepcji i kuchni na plaży- do rany przyłóż,
      zawsze uśmiechnięte (ale to w końcu tajlandia) - wszystko smaczne, rewelacja.
      druga wyspa to ko lipe trochę bardziej "turystyczna" z plażowymi barami
      (zreszta bardzo sympatycznymi), większą ilością resortów. piasek też biały,
      woda też turkusowa. polecam mountain resort
      • Gość: bumerang1 Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!!-do sikoramaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:59
        Serdeczne dzieki za cenne informacje.Wobec tego wybieramy wybrzeze
        zachodnie.Jak myslisz czy ceny w styczniu i lutym duzo pojda w gore?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka