sikoramaku 10.12.05, 10:06 czołem, właśnie wróciłem z Tajlandii...dalekie południe - większość wysp...jeśli ktoś chciałby poradzić się o cokolwiek - służę pomocą.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bumerang1 Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! 10.12.05, 15:23 Witam! Wybieramy sie z zona do Tajlandi i Malezji na 3 tyg. na przelomie stycznia i lutego.Lecimy Aerosvitem do Bangkoku.a pozniej dalej na poludnie.Mam dwie opcje 2 tyg w tajlandi wsch.tj wyspy ko samui i ko phangan a pozniej przeskok do Malezji /chodzi rowniez o przedluzenie wizy tajskiej/na wyspy Perhentian .Druga opcja to Tajlandia zach.od Krabi na południe/szczegolnie wyspy dalekiego poludnia,a pozniej na tydzien promem do Malezji na Pualau Langkawi.Ktory kierunek polecasz,w tym czasie.Wybieramy sie do Tajlandi pierwszy raz i od czegos trzeba zaczac.Jesli mozesz to napisz rowniez ,cos o cenach noclegow ,jedzenia,kursie waluty.Czy mozesz polecic jakies szczegolne miejsca /jestesmy fanatykami pieknych plaz i czystego ciepłego morza/.Bardzo dziekuje za kazda informacje.Interesuje mnie wszystko/.dzieki bumerang1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:55 Jak wyglada poludnie po tsunami.Czy ceny noclegow spadly prawie o polowe jak tu i owdzie pisza.? Odpowiedz Link Zgłoś
katahdin Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! 11.12.05, 14:50 bumerang1 napisał: >jestesmy fanatykami pieknych plaz i czystego ciepłego morza/ tez poszukuje cudownych plaz ale tylko z BIALYM piaskiem i CRYSTALICZNA, turkusowa woda...szczegolnie teraz po prawie, ze udanej wyprawie "na" Mt. Everest ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:36 polecam ta druga opcje, a zwlaszcza archipelag tarutao...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 19:32 witam wybieram sie do tajlandii na ferie w styczniu. jesli moglbys wyslac mi informacje (juliataranko@gmail.com) na temat wysp Ko Samui lub Ko Phangan. nie moge sie jeszcze zdecydowac wiec jesli moglbys mi cos podeslac bylabym wdzieczna. Julia Taranko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 14.12.05, 11:21 ja wybieram się w marcu z dwojgiem dzieci + połowa - początkowo planowaliśmy Ko Pangan, ale opinie są raczej niepochlebne.Teraz planujemy Ko Lantę ewentualnie Turatao lecz jest niewiele opinii o tym miejscu. Polecam www.sawadee.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo07 Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:04 bylem na turatao na przelomie kwietnia i maja i jestem zadowolony...7 dni spedzilismy na malej wysepce tego archipelagu...nazywa sie ko lipe...mala wysepka porosnieta lasem a na obrzezach palmy, snieznobialy piasek, i turkusowa woda...rafki z brzegu...procz tego na wyspie jest mala wioska "tubylcow"...3 sklepy, pare barow ( polecam "poohs bar")i kilka "resortow" z chatkami...nie ma samochodow, centrow handlowych, mc donaldsow i calego tego syfu...cisza, spokoj i ludzi jak na lekarstwo...a do tego piekne widoki...dopiero tam naprawde odpoczelismy...naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sikoramaku Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!! 15.12.05, 23:59 no to jazda...po przylocie do bangkoku od razu powędrowałem na południe (obręb parku tarutao-to w końcu rzut beretem od malezji). po pierwsze... jeśli chcecie naprawdę spokoju polecam ko bulon leh - wypływacie z pak bary(nie ma bankomatu- jest jakieś 10 min samochodem-ok 50bht). bulon - wyspa rewelacyjna w szczególności(!!!) marina resort. biały piasek, turystów niewielu (przynajmniej ja tak miałem). dziewczyny w recepcji i kuchni na plaży- do rany przyłóż, zawsze uśmiechnięte (ale to w końcu tajlandia) - wszystko smaczne, rewelacja. druga wyspa to ko lipe trochę bardziej "turystyczna" z plażowymi barami (zreszta bardzo sympatycznymi), większą ilością resortów. piasek też biały, woda też turkusowa. polecam mountain resort Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumerang1 Re: TAJLANDIA - Wróciłem!!!!-do sikoramaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:59 Serdeczne dzieki za cenne informacje.Wobec tego wybieramy wybrzeze zachodnie.Jak myslisz czy ceny w styczniu i lutym duzo pojda w gore? Odpowiedz Link Zgłoś