Dodaj do ulubionych

Ceny w Maroku

IP: *.aster.pl 01.08.06, 20:15
Witam.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak orientacyjnie kształtują się ceny
podstawowych produktów w Maroku? Chodzi mi przede wszystkim o ceny w Agadirze.
Wiem, że cena w każdym kraju arabskim zależy od tego, jak dobrze się ktoś
targuje, ale chociaż przybliżony rząd wielkości usatysfakcjonowałby mnie w
zupełności. Chciałbym, bowiem, oszacować ile ze sobą powinienem zabrać
pieniędzy na 2-tyg wyjazd do Maroka.
Interesują mnie np. ceny owoców, posiłku w knajpce, wina, napojów, pamiątek
turystycznych, wyrobów rękodzielniczych lokalnych rzemieślników, itp.
Będę wdzięczny za każdą informacje.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Ceny w Maroku IP: 80.51.40.* 03.08.06, 10:40
      ceny w Maroku sa bardzo przystepne. jesli chodzi o picie- fanta, cola itp- ceny
      te same co w Polsce badz tansze o pare groszy. Ciastka, słodycze itp- również
      to samo co w Polsce. generalnie produkty spozywcze maja jednakowe ceny jak w
      naszej pieknej ojczyznie. jedynie drogie sa sprawy typu krem do opalania, po
      opalania itp. W knajpach nie jadałam, poniewaz miałam all inclusive. Jesli
      chodzi o pamiatki to radze udac sie troche dalej od glownej promenady, czyli
      tej ulicy ciagnacej sie przy plazy. Jest tam mniej turystow, produkty te same,
      a ceny duzo nizsze do tego mozna sie targowac. Najlepszymi prezentami sa wyroby
      srebrne ( sa to najczesciej wzorowane na ozdobach berberyjskich- niesamowicie
      oryginalne), "lampy Alladyna, czyli lampy na oliwe- rózne kształty i wzoru,
      najbardziej popularne sa te z kosci wielblada- ceny wahajac sie od 80- 200
      dirhamów. 1 euro-11 dirhamow. Ja przywiozlam sobie jeszcze roze pustyni- 30
      dirhamów. Ludzie kupuja zestawy do herbat (takie prawdziwe arabskie, takie w
      jakich robia herbate mietową). sa oczywiscie fajki wodne i tu ceny w zaleznosci
      od wielkosci- te naprawde ładne (ale małe) około 180 drihamów, te najwieksze
      dochodza do 400 dirhamów, ale mozna sie potargowac. Wyroby ze skóry- kurtki nie
      orientuje sie,bo etap kurtek mam za soba po tunezji, ale te ich kapcie tzw.
      babuszki (oni to nazwywaja marokańskimi adidasami, bo mozesz przejsc w nich pol
      swiata i nic sie z nimi nie dzieje) w zaleznosci od wzoru i skory od 120-180
      dirhamów.
      mam nadzieje,ze pomogłam.
      agadir jest piekny, podobnie jak całe Maroko.
      Zycze udanej podrózy
      • Gość: Krzysiek Re: Ceny w Maroku IP: 213.135.33.* 03.08.06, 11:16
        Piekne dzieki. Tak szczegolowych informacji sie nawet nie spodziewalem :-)
        Tym bardziej sie ciesze, ze okazuje sie, iz nie jest tam drogo. Na pewno kupie
        sobie te kapcie, gdyz widzialem je na zdjeciu i mi sie bardzo podobaja. Zona na
        pewno zaszaleje na stoiskach ze srebrem.
        Juz sie nie moge doczekac wyjazdu.
        Pozdrawiam serdecznie
    • beduinka Re: Ceny w Maroku 19.11.06, 19:48
      w zeszłym roku byłam w Maroku od czerwca do października. Przez cały pobyt
      wydałam 1000 euro. Na noclegi, jedzenie, transport, wstępy do obiektów itp. itd.
      • kosmowskim Re: Ceny w Maroku 23.11.06, 09:28
        1000 euro na osobę to troche duzo...

Pozdrawiam
        Michał Kosmowski
        Relacje z podróży! - Konkurs!!!
        • Gość: aa Re: Ceny w Maroku IP: 217.96.126.* 23.11.06, 10:04
          czlowieku, czytaj ze zrozumieniem. 1000 euro w ciagu 5 miesiecy pobytu. Czyli
          200 na miesiac.
        • beduinka Re: Ceny w Maroku 23.11.06, 13:09
          kosmowskim napisał:

> 1000 euro na osobę to troche duzo...
          >
          przez 3-4 miesiące??
      • beduinka Re: Ceny w Maroku 23.11.06, 13:10
        beduinka napisała:

> w zeszłym roku byłam w Maroku od czerwca do października.

pomyłka - nie do października, lecz do września... sprawdziłam i okazało się,
        że byłam tam od połowy czerwca do 20 września
    • smeja Re: Ceny w Maroku 23.11.06, 09:52
      W Agadirze jest market Ceny są takie same jak w Polsce a niektorych produktow
      nawet tansze. Jeśli chodzi o pamiatki to polecam suk (targ) troszke dalej od
      centrum (my z hotelu Anezi szlismy 25 min ale mozna dojechac taxowka - sa
      tanie) ale ceny ok i tagrowanie obowiazkowe!! Bylam w Maroku w styczniu na
      objazdowce i tygodniowym wypoczynku - piękny kraj Milego wypoczynku!!!
      • gato.domestico Re: Ceny w Maroku 17.12.06, 14:47
        witam,
        czy ktos z Was wrocil juz z maroka? ile zaplaciliscie za te pantofle bo
        przeczytalam ze kosztuja 120-180dh a na innej stronie ze 30dh! rozbieznosc spora
      • Gość: Karlotta Re: Ceny w Maroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 17:14
        a jaka jest pogoda w styczniu?
        czy mozna sie oplać pływać?
        lepiej zabrac letnie rzeczy czy wiosenne?
        • Gość: yrec61 Re: Ceny w Maroku IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.06, 16:34
          z jakimi biurami byliście w maroku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka